Go to top

Industrieweg 17

7461 AA Rijssen

+31 (0)548 - 543793

+31 (0)548 - 519565

info@vangeenen.nl

http://www.vangeenen.nl

Geenen van

Van Geenen B.V. uit Rijssen onderscheidt zich al ruim veertig jaar op het gebied van slijpen en polijsten. Inmiddels hebben we een marktleidende rol verworven en zijn we gespecialiseerd in meerdere disciplines. Van het machinaal bewerken van platen, kokers en strippen tot het handmatig slijpen en polijsten op de traditionele manier; Van Geenen kan het. En als kers op de taart bieden wij een extra service aan in de vorm van een eigen Cleanroom.
 
Machinaal slijpen en polijsten
Van Geenen beschikt over diverse machines die uw platen en buizen tot hoogglans kunnen polijsten, maar ook voor het slijpen op ruwheidswaarde en korrel bent u bij ons aan het juiste adres. In 2021 hebben we ons machinepark uitgebreid met de Timesavers 81 Series. Deze machine kan materialen, magnetisch én niet magnetisch, vlak en op dikte slijpen met een nauwkeurigheid van +/- 0,05 mm over een breedte van 2100 mm en een lengte van 8500 mm. 
 
Naast de Timesavers 81 Series maken we uiteraard nog iedere dag gebruik van onze andere machines, zoals de lang- en breedband slijpmachines. Hierop kunnen we platen tot een afmeting van liefst 12000 x 6000 mm slijpen. Ook machinaal polijsten is voor Van Geenen geen probleem: onze machines kunnen een Ra waarde halen van 0,02 µm, wat gelijk staat aan een hoogglans gepolijste plaat met zowel een koudgewalste als warmgewalste plaat in RVS, aluminium en andere Non-Ferro materialen. Naast de beoordeling op Ra waarde is dit ook visueel te benaderen, door middel van zogenoemde Mirror gradaties, zoals Mirror 7, 8, 9 en 10. 
 
Door machines uit het topsegment te combineren met de jarenlange ervaring op het gebied van slijpen en polijsten is Van Geenen in staat voor nagenoeg elk project de gewenste oppervlakte finish te realiseren. Standaard platen worden ook zonder probleem bewerkt, evenals grote afmetingen en exotische materialen. 
 
Handmatig slijpen en polijsten
Naast machinale bewerkingen zijn we bij Van Geenen ook gespecialiseerd in handmatige bewerkingen. Producten in de meest uiteenlopende vormen en afmetingen, enkele stuks of series, worden volgens de gewenste specificaties zorgvuldig bewerkt. Het slijpen van lasnaden en oneffenheden, het op Korrel of Ruwheidswaarde slijpen en het hoogglans polijsten voor bijvoorbeeld de superjachtbouw; bij Van Geenen kennen we geen limiet, ongeacht de moeilijkheidsgraad en afmetingen. 
 
Van Geenen werkt voor klanten uit onder meer de volgende sectoren en industrieën:
-Superjachtbouw
-Tank- en Apparatenbouw
-Voedingsindustrie
-Farmaceutische Industrie
-Architectuur en Kunst
-Vacuümtechnologie
-High-tech Industrie
 
Cleanroom reinigen en verpakken
Bij Van Geenen is het vanzelfsprekend dat producten schoon en compleet verpakt in folie ons pand verlaten. Hiervoor maken wij van reinigingsbaden, ultrasoon baden en schone inpakruimtes. Wil de klant nog een stapje extra? Dat kan! Van Geenen beschikt namelijk over een eigen Cleanroom en de daarbij nodige certificaten (grade 2 en 4). In deze ruimte kunnen we op high-tech niveau reinigen. Onze Cleanroom wordt met name gebruikt in de Pharmacy-Medische industrie, Biotechnologie, Semiconductor Industrie en de Nanotechnologie. 
 
Onze partner
Doordat Van Geenen in veel verschillende branches actief is, krijgen we vaak vragen die in het verlengde liggen van de eigen mogelijkheden. Een goed voorbeeld hiervan is een niet geslepen of gepolijste plaat een kleurtint geven, zoals Goud, Rose en Champagne. Van Geenen heeft hiervoor actief en kritisch gezocht naar partners en heeft al de nodige jaren het officiële en exclusieve partnerschap voor de BeNeLux met het Duitse mirrorINOX GmbH & Co. Hierdoor kan Van Geenen het eigen aanbod completer maken, met name op het gebied van het kleuren en coaten van roestvast staal (RVS). Deze coatings zijn speciaal ontwikkeld om de platen te beschermen, maar om ze een prachtige kleur te geven. RVS met PVD- of nanoINOX-coating wordt vaak gebruikt voor de design- en architectuurwereld. 
 
Neem contact met ons op
Hebt u vragen? Wij denken graag met u mee. Neem gerust contact met ons op voor een vrijblijvende offerte. Door onze jarenlange ervaring - Van Geenen bestaat al ruim veertig jaar - zijn wij in staat om deskundig advies te geven voor het slijpen, polijsten, reinigen en het verder veredelen, om daarmee een bijdrage te leveren voor een zo goed mogelijk resultaat. 
 
 

Nieuwsbrief

Schrijf je hier in voor de wekelijkse Nieuwsbrief en blijf op de hoogte van alle niet te missen ontwikkelingen in de Aluminium Roestvast en Staal branche!

Velden met een * zijn verplicht