Go to top

Mozartlaan 3

3144 NA Maassluis

010 593 0299

info@vecom-group.com

https://www.vecom-group.com/nl/

Vecom Group B.V.

Vecom bestaat van oorsprong uit chemici en heeft haar wortels in de scheepvaartindustrie. Ons bedrijf bestaat al ruim 65 jaar en is uitgegroeid tot dé wereldwijde specialist op het gebied van metaaloppervlaktebehandeling.

De vier kernactiviteiten van Vecom
- Metaaloppervlaktebehandeling
- On-site diensten
- Metaalbehandelingsproducten
- Afvalwaterverwerking

 

De voordelen van metaaloppervlaktebehandeling bij Vecom
1. Flexibiliteit
2. Verantwoordelijkheid voor gebruikte chemie
3. Grote hijscapaciteit
4. De hoogste kwaliteit, risicovrij

The Vecom way: voor elke uitdaging een oplossing
Vecom biedt oplossingen voor elke uitdaging op het gebied van het chemisch technisch reinigen en metaaloppervlaktebehandeling. Zo zijn er inmiddels voor onze klanten tal van op maat gemaakte procedures voor behandelingen van verschillende metalen en legeringen (Super Duplex, RVS, Aluminium) ontwikkeld. Door onze 65 jaar ervaring, hebben we diverse oplossingen met bijbehorende reinigingsprocedures voor problemen, zoals corrosie, MIC en procesvervuiling.

Met verschillende vestigingen in Nederland, België en Engeland, is er altijd een specialist in de buurt. De metalen kunnen afgeleverd worden en bij de desbetreffende vestiging worden behandeld. Handig om te weten: Vecom kan ook het transport en het verpakken van de materialen verzorgen en wanneer de te behandelen installatie niet kan worden uitgebouwd, komt Vecom on-site beitsen en passiveren.

Waterstralen is de chemievrije behandeling van RVS met een maximaal resultaat: een homogeen oppervlak Ra <0,8
Met de waterstraal processen komt Vecom tegemoet aan de strenge wet- en regelgeving op het gebied van hygiëne en chemiegebruik. Veel van onze klanten moeten aan deze hoge eisen voldoen. Dit zijn bedrijven in de medische sector; organisaties in de farmaceutische, cosmetische en levensmiddelenindustrie. Deze metaaloppervlaktebehandeling creëert een glad homogeen oppervlak en behaalt gegarandeerd een lage Ra-waarde <0,8.Economisch profijt van gladde oppervlakken
Een bijkomstig economisch voordeel van gladde oppervlakken: omdat het vuil of product zich niet hecht aan het oppervlak hoeft er minder vaak gereinigd te worden. Dit betekent dus een besparing in reinigingsmiddelen en -diensten. Tevens is de benodigde tijd voor het reinigingsproces korter. Dit zorgt ervoor dat de productie minder lang en minder vaak stil gelegd hoeft te worden voor het reinigingsproces.

Vernieuwingen bij Vecom Group
Onbekend metaal? De handheld Metal Analyzer scant in 2 seconden
In 2 seconden weet de Metal Analyzer de metaallegering te identificeren. Dit is nodig voor het vaststellen van het benodigde reinigingsproces. Hierdoor verloopt het gehele traject nog soepeler voor de klanten van Vecom.

De ONO-installatie, ook voor klanten
Met de aanschaf van een nieuwe ONO-installatie zorgt Vecom voor de afvalwaterverwerking van klanten en derden, zowel in IBC’s als tankwagens. Door bij de verwerking zoveel mogelijk gebruik te maken van het principe van waste to waste wordt het verbruik van nieuwe hulpstoffen zoveel mogelijk beperkt.

Technische offerte of vragen
Vraag onze specialisten gerust voor een afspraak of een technische offerte. De contactgegevens staan linksboven.
 

Share this

Nieuwsbrief

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van alle niet te missen ontwikkelingen in de Aluminium en Roestvast Staal branche.

Velden met een * zijn verplicht