Go to top

Dalweg 26

3233 KK Oostvoorne

00 31 (0)181 442239

info@nicomet-trading.com

http://www.nicomet-trading.com

Nicomet-Trading

Nicomet Trading bestaat al meer dan 50 jaar en is gevestigd midden in het Rotterdamse havengebied, met alle logistieke voordelen van dien. Nicomet Trading is een voorraadhouder en handelsfirma in halffabricaten zoals platen, coils, buizen, staf, draad en ook flenzen en fittingen. Ook staal, aluminium, nikkellegeringen en special alloys worden vaak aangeboden. Bijzonder hieraan is, dat het allemaal gaat om overtollige of tweede keus producten die weer terug in de markt gezet worden en zo een tweede leven krijgen. Ze worden dus niet omgesmolten om nieuwe producten te fabriceren. Hierdoor werkt Nicomet Trading mee aan minder milieuvervuiling en aan minder uitstoot. Bovendien krijgen de aanbieders een betere prijs voor deze halffabricaten dan wanneer ze die aanbieden aan schrootverwerkende bedrijven.

Inkoop binnen Europa
Voor wat betreft de inkoop betrekt Nicomet Trading de producten voornamelijk uit Nederland en de rest van Europa. Er wordt ingekocht bij voorraadhouders maar ook bij metaalbewerkingsbedrijven, apparatenbouw, petrochemische bedrijven, offshore, enzovoorts. Zo zorgt Nicomet Trading ervoor dat die producten niet in de schroot terecht komen en kan zij een hogere prijs bieden. Door de export komen die producten weer in de markt. Dus geeft Nicomet Trading die producten een tweede leven. Daarnaast koopt Nicomet Trading in bij schrootverwerkende bedrijven, voordat zij het echt verschroot hebben.

Export buiten Europa
De export vindt bijna altijd naar landen buiten Europa plaats. Voornamelijk naar Azië, zoals India en Pakistan. De eisen zijn daar minder streng. Als hier een product te lang op voorraad ligt, is het certificaat vaak verouderd of beschadigd. Daarmee is het tweede keus geworden. 

Snel en kostenbesparend
Nicomet Trading beschikt over jarenlange ervaring en is daardoor betrouwbaar, geeft deskundig advies en gegarandeerde scherpe prijzen. Als het moet, kan Nicomet Trading de volgende dag al betalen en zorgen voor een snelle afwikkeling. Dit voorkomt onnodige hoge opslagkosten voor die overtollige producten. Nicomet Trading is zeer flexibel. Door het kleine team zijn er hele korte lijntjes en kan er snel geschakeld worden. Als het moet, kunnen de mensen van Nicomet Trading vandaag nog langskomen om het materiaal te bekijken en direct een bieding te doen. En de volgende dag kunnen ze het materiaal al komen ophalen en betalen. Drie weken later liggen de spullen dan al in bijvoorbeeld Dubai.

Circulair
Wat hier gezien wordt als afval, zorgt Nicomet Trading ervoor dat het materiaal een herbestemming vindt. Het is ook beter dan recycling omdat het niet omgesmolten wordt. Dus ook geen milieuvervuiling en uitstoot. Tel daar ook nog eens bij op, dat de aanbieder door die manier van werken altijd de beste prijs krijgt.

De voordelen op een rijtje:
- Bij Nicomet Trading krijgen de aanbieders een betere prijs
- Het materiaal verkeert vaak nog in een betere staat dan voordat het bij een recyclingbedrijf wordt aangeleverd
- En niet te vergeten het milieu: Nicomet Trading verlengt de levensduur van de materialen

www.nicomet-trading.com
 

Nieuwsbrief

Schrijf je hier in voor de wekelijkse Nieuwsbrief en blijf op de hoogte van alle niet te missen ontwikkelingen in de Aluminium Roestvast en Staal branche!

Velden met een * zijn verplicht