Go to top

Ommeren Metaaltechniek BV

Ommeren Metaaltechniek BV is opgericht in 1998 en is uitgegroeid tot specialistisch toeleverancier voor o.a. de Petrochemische Industrie, Automotive industrie en Food industrie

Geautomatiseerd Bedrijfsbureau

De geïntegreerde afdelingen inkoop, orderbehandeling & werkvoorbereiding zijn volledig geautomatiseerd onder ERP-technologie en ingericht op de mogelijkheden van het gezamenlijk productieapparaat.

Ommeren Metaaltechniek BV is ISO 9001-2008 gecertificeerd.
Ommeren Metaaltechniek BV is ISO 3834-2 gecertificeerd.
Ommeren Metaaltechniek BV is ISO/TS 16949 gecertificeerd.

 

Wat betekent ISO 3834-2 gecertificeerd:

ISO 3834 is de kwaliteitsborgingsnorm voor het smeltlassen van metalen. Deze norm bestaat uit 3 verschillende niveaus, waarbij Ommeren Metaaltechniek BV gecertificeerd is voor het meest uitgebreide niveau: ISO 3834-2.

De certificering houdt in dat wij, onder toezicht van onze lascoördinator, volgens goedgekeurde procedures, en met gekwalificeerde lassers werken. ISO 3834-2 is een kwaliteitsbewijs voor onze algehele lasorganisatie van orderacceptatie, verzorging van niet destructief onderzoek (NDO), lasmethode beschrijving (WPS, LMB), lasmethode kwalificatie (WPQ, LMK), beheer van lastoevoegmaterialen, onderhoud lasapparatuur, het opleiden en kwalificeren van lassers, visueel onderzoek van de las (EN 970), materiaaltraceerbaarheid, tot productafname. Dit betekent een waarborging voor de kwaliteit van uw product.

Waarom ISO 3834-2:

Ommeren Metaaltechniek BV is al lange tijd bekend met systemen die tot doel hebben de kwaliteit van de organisatie, onze producten en dienst te waarborgen. Ommeren Metaaltechniek BV is hiervoor o.a. ISO 9001-2008 gecertificeerd. Deze norm is echter niet toepasbaar op de lastechnische activiteiten. De kwaliteit van het lassen is namelijk pas te beoordelen na vervaardiging. Het lassen is een "speciaal proces".

Om tot een kwaliteitsborgingsysteem voor het lassen te komen is in samenwerking tussen International Standarization Organisation (ISO) en Commission European de Normalisation (CEN) een speciaal normensysteem ontwikkeld. Deze norm is bekend als de ISO 3834-2. ISO 3824-2 is de meest uitgebreide klasse voor het certificeren van lastechnische activiteiten.

Met de norm ISO 3834-2 is het mogelijk om door middel van procedures, werkinstructies en controles te komen tot een kwaliteitsborgingsysteem voor alle uit te voeren laswerkzaamheden. Het Ommeren Metaaltechniek BV kwaliteitssysteem volgens ISO 3834-2 staat beschreven in het Ommeren Metaaltechniek BV kwaliteitshandboek lassen.

ISO/TS 16949

Ommeren Metaaltechniek is in het bezit van het ISO/TS 16949 Certificaat.
Waarom ISO/TS 16949: Ommeren Metaaltechniek is actief in de automotive industrie. Hierin is deze norm een vereiste.

Asme U-stamp

Ommeren Metaaltechniek verwacht december 2015 het Asme U-stamp certificaat te behalen.
Waarom Asme U-stamp: Ommeren Metaaltechniek is actief in het produceren van drukdelen en drukvaten. Hierin is deze norm een vereiste.

EN 1090 Norm

Ommeren Metaaltechniek is in het bezit van de EN 1090 Norm

Bevoegd tot Herwaarmerken

Ommeren Metaaltechniek BV is door Lloyds Register Nederland bevoegd verklaart tot het herwaarmerken. Het hermerken of overstempelen bestrijkt materialen met 3.1B of 3.1C certificaat (EN 10204.1991) en materialen met 3.1 of 3.2 certificaat (EN 10204:2004).


 

Nieuwsbrief

Schrijf je hier in voor de wekelijkse Nieuwsbrief en blijf op de hoogte van alle niet te missen ontwikkelingen in de Aluminium Roestvast en Staal branche!

Velden met een * zijn verplicht