Go to top

Ommeren Metaaltechniek B.V. Partner voor nu en in de toekomst

Ommeren Metaaltechniek (OMT) is in 1998 opgericht door Gerben en Emmie van Ommeren. OMT uit Ede is van oorsprong een bedrijf dat zich voornamelijk bezighield met lassen. Voornaamste activiteit toen was het verrichten van laswerkzaamheden voor klanten in de regio. Later is daar ook licht constructie werk bijgekomen. Na enige omzwervingen in de regio is OMT in 2007 gevestigd in Ede. In de loop der tijd is OMT uitgegroeid tot wat het bedrijf nu is. De organisatie is gegroeid in omvang en is er een breder productfolio ontstaan. Er is toen ook besloten om te focussen op de proces- en automotive industrie. OMT wil blijven bouwen op de bedrijfscultuur van het  familiebedrijf en heeft zich de afgelopen jaren verder geprofessionaliseerd.

Uitdagingen


Elke dag hebben we binnen OMT te maken met uiteenlopende uitdagingen die wij het hoofd moeten bieden. Hierbij worden we vaak gedwongen prioriteit te geven aan uitdagingen die ons richting geven voor de komende maand, het komende kwartaal of in het beste geval het komende jaar. Toch sluiten we bij OMT onze ogen niet voor de grotere thema’s die ons bestaansrecht geven over vijf of tien jaar. Thema’s als de strijd om talent, verduurzaming en robotisering zijn in onze branche niets nieuws, echter de wijze waarop deze thema’s elkaar versterken, brengt onze markt meer dan ooit in beweging en bepaalt onze toekomst.

Klant centraal door dienstverlening de hoofdrol te geven


Bij OMT staat de klant centraal, het is dan ook logisch dat wij bij ons niet ons product, maar onze dienstverlening de hoofdrol geven. Het is immers de klant die een partner zoekt die waarde toevoegt en ontzorgt. Onze lastechnische producten zijn slechts een onderdeel van de totale service die wij onze klanten kunnen bieden. Om tot betere dienstverlening te komen en de uitdagingen in onze branche het hoofd te bieden, investeert OMT in strategische samenwerking in de keten, gekenmerkt door flexibiliteit en een open supply-chain. Ook werken wij aan duurzame inzetbaarheid van ons personeel, nu en in de toekomst, met oog voor het veranderend landschap en gedreven door technologische ontwikkelingen en automatisering. Kijkend naar de toekomst en bouwend op ons verleden hebben we binnen OMT, op basis van het bovenstaande, deze aandachtspunten verder uitgewerkt.

Optrekken in de keten


In een wereld van de Bitcoin, connectiviteit  en robotisering is het noodzakelijk om in de keten samen op te trekken, het speelveld verandert immers snel en alleen een keten die klaar is voor deze ontwikkelingen, kan van toegevoegde waarde zijn. OMT investeert in duurzame relaties en zet als onderdeel van haar 2020-visie sterk in op duurzame strategische samenwerking met haar ketenpartners. Daarnaast ziet OMT kansen om met haar ketenpartners aan te haken op de groeithema’s van de overheid waarin de maakindustrie een prominente rol zal spelen.
Een voorbeeld hiervan is een klant van OMT die machines levert voor de papierindustrie. OMT heeft deze relatie 10 jaar geleden overtuigd van haar productiecapaciteiten door met nieuwe technische constructie oplossingen te komen bij het vervaardigen van kritische RVS constructies.
 Anno 2018 werkt OMT nauw samen met haar klant en alle toeleveranciers in de keten om deze te verduurzamen en verspilling tegen te gaan. Door deze continue verbetering wordt er gewerkt aan een gezamenlijk belang om het bestaansrecht in de toekomst zeker te stellen.

Efficiency en kwaliteit


Naast het samen optrekken in de keten bieden technologische ontwikkelingen kansen om te kunnen concurreren, zowel door verbeterde kwaliteit als het verhogen van de efficiency en de doorlooptijd. OMT heeft in de afgelopen jaren al sterk ingezet op kwaliteit en korte doorlooptijden, en zal hier onverminderd op in blijven zetten. 

Voor OMT is het vanzelfsprekend om te beschikken over de kwaliteitscertificering die van toegevoegde waarde is voor haar klanten. Zo is OMT onder andere ASME VIII div 1 designation U (U-stamp) gecertificeerd voor haar partners in de procesindustrie. Kijkend naar onze core-business zijn wij uiteraard ook ISO 3834-2 gecertificeerd. Daarnaast beschikt OMT voor haar Automotive partners over de IATF 16949 certificering. Ook hier staat OMT niet stil en zal ze nu en in de toekomst investeren in gegarandeerde kwaliteit. Meer informatie over de certificeringen van OMT vindt u op

www.ommeren-metaaltechniek.nl

.

 

Investeren in mensen


Tenslotte blijft de mens een belangrijke rol spelen midden in de storm van technologische ontwikkelingen. Niet alleen de verdeling van werk tussen mensen en robots, ook de digitale gevaren die op ons af komen waarin werknemers onbedoeld onjuist handelen, hebben dagelijks impact. Daarnaast vissen we als branche in een vijver met minder technisch opgeleid personeel. OMT zet in op duurzame inzetbaarheid. Het DNA van ons familiebedrijf kenmerkt zich door te investeren in mensen, zeker als een veranderende wereld andere vaardigheden van ons verlangt.
In de strijd om talent is het voor OMT van groot belang om dit in een vroegtijdig stadium te herkennen en te binden. OMT doet dit onder andere door als leerschool op te treden, waarbij jonge techneuten ervaring opdoen binnen zowel de productie omgeving als het bedrijfsbureau. Deze talenten worden begeleid door ervaren krachten waardoor er een unieke wisselwerking ontstaat waarbij vakmanschap samen komt met mogelijkheden gedreven vanuit een smart-phone generatie.
OMT investeert breed in het opleiden van haar personeel, of dit nu op MBO, HBO of universitair niveau is. Want OMT gelooft dat de persoon het verschil kan maken.


OMT uw partner


OMT leeft en bruist, waarbij we ook uw uitdaging niet uit de weg gaan en samen met u willen optrekken om waarde toe te voegen in het klein, of in het groot.

Nieuwsbrief

Schrijf je hier in voor de wekelijkse Nieuwsbrief en blijf op de hoogte van alle niet te missen ontwikkelingen in de Aluminium Roestvast en Staal branche!

Velden met een * zijn verplicht