Go to top

Nieuws aluRSS

Hier vindt u alle actuele zaken die wij de vermelding waard vinden op onze website. Nieuws vanuit onze organisatie, maar ook persberichten en nieuwtjes uit de aluminiumbranche.

 • Vakbeurs Surface sluit in 2020 aan bij Materials+Eurofinish

  Veldhoven, 17 oktober 2019 – Mikrocentrum, Nederlandse kennis- en netwerkorganisatie voor de maakindustrie en VOM, de Belgische Vereniging voor Oppervlaktetechnieken van Materialen, kondigen de samenwerking aan met Vereniging ION, Vereniging Industrieel Oppervlaktebehandelend Nederland, voor de 2020 editie van Materials+Eurofinish. Door deze samenwerking sluit vakbeurs Surface aan en gaan de drie vakbeurzen samen als het kennis- en netwerkevent voor de BeNeLux: Materials+Eurofinish+Surface 2020, welke op 3 en 4 juni plaatsvindt in NH Conference Center Koningshof te Veldhoven.

  Lees verder

 • Easyfairs lanceert in 2020 Welding Week Nederland en breidt Europees portfolio uit

  GORINCHEM – De internationale beursorganisator Easyfairs lanceert in samenwerking met het NIL (Nederlands Instituut voor Lastechniek) een Nederlandse editie van Welding Week op 6, 7 en 8 oktober 2020 in Evenementenhal Gorinchem. Onder de naam Welding Week powered by NIL vervangt het NIL Verbindingsweek. Easyfairs en NIL hebben hiervoor de handen ineen geslagen. Met Welding Week Nederland biedt Easyfairs niet alleen een volwaardig platform aan lastechniek, maar juist aan alle verbindingstechnieken. Het NIL gaat zich volledig focussen op de organisatie van het NIL/BIL lassymposium dat altijd tegelijk met Welding Week wordt gehouden.

  Lees verder

 • High Tech oplossing voor het bewerken van lange ALU Extrusie profielen, Auto Handling en Processing geïntegreerd in flexibele productie installaties

  Sinds de jaren 90 heeft van Dulst Techniek onder de merknaam MPS (Modulaire Produktie Systemen) speciaal machines ontwikkeld voor de industriële markt. Het is juist in deze markt dat de gemechaniseerde groot-serie productie verdwijnt ten bate van de klantspecifieke klein-serie productie. Teneinde met minimale omsteltijden en man-bezetting toch het totaalvolume van alle varianten te kunnen bereiken, worden er hogere eisen gesteld aan dergelijke installaties. Onlangs heeft Van Dulst Techniek in opdracht van haar relatie BOAL Systems te ’s Gravenzande een tweetal nieuwe installaties ontwikkeld, die aan deze specifieke eisen en wensen voldoen. Bijzonder aan deze opdracht was de wens om niet alleen de bewerkingen volledig automatisch te laten plaatsvinden, maar tevens de aan- en afvoer van de profielen naar de machines onbemand uit te laten voeren. De wens om handling en processing te combineren in één productielijn, is kenmerkend voor de laatste generatie van MPS bewerkingsmachines. Niet alleen om kostenreducerende en arbotechnische redenen, neemt de wens toe om eentonig en zwaar (til)werk te automatiseren. Recentelijk komt ook steeds vaker het argument naar voren dat de afnemende beschikbaarheid van arbeidskrachten binnen meerploegendienst bedrijfsvoering, de extra investeringen in het onbemand produceren steeds meer rechtvaardigt.

  Lees verder

 • elumatec: uw partner voor de perfecte profielbewerking

  elumatec werd in 1928 opgericht in Mühlacker tussen Karlsruhe en Stuttgart. Het startte met de productie van lichtmetalen zandgietstukken. Ruim negentig jaar later is het bedrijf uitgegroeid tot een internationale marktleider op het gebied van ontwikkeling en productie van machines voor de bewerking van profielen. elumatec telt ruim 30 filialen, wereldwijd, waarmee meer dan 50 landen worden bediend. In 1988 werd een elumatec-filiaal in Nederland gevestigd; elumatec Benelux. In gesprek met Bas Ladestein, managing director van elumatec Benelux B.V.

  Lees verder

 • MIFA: “Groot geworden door precisie extrusies”

  Het in Venlo gevestigde Mifa Aluminium BV is specialist in het vervaardigen van aluminium precisie profielen en producten. Precisie staat voor: compleet afgewerkte producten met maattoleranties vanaf ± 0,02 mm. Deze nauwkeurigheid geeft ongekende mogelijkheden: ontwerpers hebben een enorme vormvrijheid zonder de beperkingen van standaard normen. Een perfect alternatief voor verspanen dus.

  Lees verder

 • 247TailorSteel: Leverbetrouwbaarheid van meer dan 98%

  In Nederland is 247TailorSteel marktleider als het gaat om de levering van op maat gesneden metalen platen, buizen en kantdelen. Naast een gegarandeerde levertijd onderscheidt het bedrijf zich ook door een hoge kwaliteit van de producten en heeft het de beschikking over een hoogwaardig machinepark. Spil hierachter is Sophia®, de online assistent en regisseuse van het verkoop- en logistieke proces. Het is in feite een verfijnd samenspel tussen interne automatiseringen, een supermoderne productie- en expeditiehal en een uitgebreid eigen wagenpark. Voor 2020 staat, naast de in 2018 geopende Duitse vestiging bij Bremen een gloednieuwe faciliteit in Hilden, vlakbij Düsseldorf, op stapel.

  Lees verder

 • Aluminium profielen buigen met vloeibaar metaal

  Buigen is een ambacht en buigers zijn echte vaklui. Buigen leer je immers niet van vandaag op morgen. Zo investeert de firma BestBend fors in de blijvende scholing van haar medewerkers en in de ontwikkeling van nieuwe technieken en machines. Vandaag promoot de specialist uit Heist-op-den-Berg haar techniek die moet toestaan om complex buigwerk tot een goed einde te brengen. De firma vervangt daarbij het zand door vloeibaar metaal, waardoor de profielen niet breken tijdens het buigproces.

  Lees verder

 • De krachtlijnen van het plooibeleid

  De kneepjes van het vak ‘Wat vraagt die nu?’ staat er geschreven op het fronsende voorhoofd van de kandidaat. De restauranthouder vond het nochtans een logische vraag aan iemand die voor de betrekking als ober kwam solliciteren. ‘Weet u wat een kneepje is?’ was de vraag die zonet door het kleine, als kantoor ingerichte achterkamertje had gegalmd. Het vriendelijk en efficiënt kunnen bedienen van de klanten is uiteraard de belangrijkste vakbekwaamheid voor een ober, maar weten wat een kneepje is? Vertwijfeld staart de kandidaat voor zich uit.

  Lees verder

 • Damen Shipyards wil meer greep op donaties, transacties, klanten en geldstromen

  Er zijn saaiere banen denkbaar dan die van Jasper van der Meer. Sinds een jaar moet hij als compliance officer van Damen Shipyards Group de risico's op uitglijers en wetsovertredingen weg zien te nemen. Deze zomer presenteerde Damen Shipyards zijn 'social responsibility report'. Het is een verslag waarin het familieconcern (omzet €1,6 mrd, 12.000 medewerkers) voor het eerst expliciet stilstaat bij thema's als ethisch zakendoen.

  Lees verder

 • In Memoriam Ferdinand Nibbeling (Salesmanager- 247TailorSteel)

  Begin deze week werden wij opgeschrikt door het bericht dat Ferdinand Nibbeling, Sales Manager bij 247TailorSteel in Varsseveld, op 52-jarige leeftijd plotseling ten gevolge van een hartstilstand is overleden. Ferdinand is vanaf het begin van 247TailorSteel, dat in 2007 door Carel van Sorgen is opgericht, aan het bedrijf verbonden geweest.

  Lees verder

 • Nieuw in het assortiment bij Promatt: de High-Speed buizenzaagmachines met ontbraamunits van het Duitse merk Spontan

  Bij Spontan Trenn- und Entgrattechnik in Remscheid staat de klantenwens nog centraal. De specialist in zaag- en ontbraamtechniek bouwt hoogwaardige en uiterst flexibele machines voor het efficiënt zagen van buizen en kokers in kleine en grote series. Aansluitend kunnen de gezaagde delen automatisch ontbraamd worden. Door deze flexibiliteit zijn de machines van Spontan met name geschikt voor bedrijven die verschillende buizen en kokers met verschillende afkortlengtes door elkaar verwerken en toch een hoge output wensen.

  Lees verder

 • Blog Ko Buijs - Vreemde metaaldeeltjes op roestvast staal

  Het is algemeen bekend dat vreemde metaaldeeltjes besmettingscorrosie kunnen veroorzaken op roestvast staal. Deze vorm van corrosie wordt ook wel contaminatie genoemd. In de praktijk gaat dat meestal altijd om ijzerdeeltjes die op het roestvast staal oppervlak neerkomen. Hierbij kan gedacht worden aan uitgesleten ijzerdeeltjes die o.a. van stalen gereedschappen afkomen alsmede aan vonkenregens die ontstaan door het slijpen van staal.

  Lees verder

 • Carel van Sorgen neemt afscheid van 247TailorSteel maar blijft wel

  Twaalf jaar geleden richtte Carel van Sorgen 247TailorSteel op. Begin september nam hij tijdens een open dag die door zo’n 700 mensen werd bezocht, afscheid van het bedrijf. Maar is hij daarmee van het toneel verdwenen? Nee, want hij blijft als commissaris aan 247TailorSteel verbonden.

  Lees verder

 • Lascoördinatie anno 2019?

  Een paar jaar geleden werd in de ISO-normcommissie TC 44 begonnen met de vernieuwing van een voor de lasindustrie belangrijke norm die de positionering van een lascoördinator beschrijft. Een norm die niet meer paste bij de uitgangspunten van CEN en ISO met betrekking tot de internationale wet- en regelgeving. In de nieuwe editie van deze norm (ISO 14731:2019) is de oude bijlage A daardoor verdwenen (hoewel deze "informatief" was). De specifieke reden was dat verwijzingen naar opleidingsprogramma's van andere organisaties niet in overeenstemming zijn met CENCENELECGids 31 (“Mededingingsrecht voor deelnemers aan CEN/CENELEC-activiteiten; Editie 1, 2015-12”). De ISO 14731 wordt in veel recente en/of ondersteunende normen genoemd en is daarom een erg essentiële norm voor het beheersen van de laskwaliteit in de productie. Maar hoe hanteren wij deze nieuwe norm optimaal?

  Lees verder

 • Onderzoek met ultrasoon geluid door SGS

  “De ultrasoon geluidsgolventechniek TOFD (Time of Flight Diffraction) gaat langzaam een groot deel van het röntgenonderzoek verdringen.” Dat zegt Ronald Zeegers, werkzaam bij de afdeling Niet Destructief Onderzoek (NDO) als technical manager bij SGS in Spijkenisse. SGS is een inspectiebedrijf dat wereldwijd opereert. Het bedrijf inspecteert, certificeert en controleert en zo ook op het gebied van NDO. “Onze afdeling werkt hoofdzakelijk in Nederland en sporadisch in het buitenland. SGS heeft ook vestigingen in andere landen zitten, waarvan ook veel NDO doen.”

  Lees verder

 • Het zand tussen uw tenen

  En, hebt u deze zomer van uw strandvakantie genoten? Dan kent u dat wel. Dat vreselijke gevoel van zand tussen uw tenen. Hoe goed je je voeten ook afspoelt, ‘s avonds lijkt het nog altijd alsof het zand uw tenen als schuurpapier verwent. Nog eens extra spoelen voor u onder de lakens kruipt, maar zelfs als u ’s ochtends wakker wordt, valt er niet aan het kriebelende tenenzand te ontkomen.

  Lees verder

 • Nederlandse kunstenares creëert ‘tijdloos’ standbeeld Johan Cruijff

  Het 2.55 meter hoge bronzen beeld, dat op een granieten sokkel van 1.40 meter staat, werd maandagavond onthuld voor Camp Nou, het stadion van FC Barcelona. ROVASTA uit Bleiswijk, partner van Artihove, heeft de sokkel, het RVS-geraamte, de RVS-letters, de bouwkundige calculatie en het vervoer verzorgd.

  Lees verder

 • Promatt DemoDagen 2019 - 3 en 4 oktober te Haaksbergen

  Promatt importeur van FOM, Behringer en Eisele zaagmachines organiseert op 3 en 4 oktober 2019 de: "We Love Heavy Metal DemoDagen"! Promatt is dé specialist op het gebied van metaal- en aluminiumbewerkende machines en gereedschappen in Nederland en België.

  Lees verder

 • 247TailorSteel breidt uit in Duitsland

  'Slimme' fabrikant van van op maat gesneden metalen platen, buizen en kantdelen 247TailorSteel heeft een uitbreiding in Noordwest-Duitsland aangekondigd. “Deze stap draagt bij aan onze groeiambitie, versterkt onze positie in de markt en brengt meer mogelijkheden voor onze Duitse klanten”, zegt Paul Schipper, CEO van het bedrijf.

  Lees verder

 • Innomet B.V. breidt uit

  Metaalkundig adviesbureau Innomet B.V. krijgt versterking met twee nieuwe medewerkers en gaat uitbreiden in een nieuw bedrijfspand in Blaricum. Oprichter van Innomet B.V., Ko Buijs, realiseert met deze uitbreiding de kwalitatieve versteviging van de dienstverlening van Innomet en Innomet Consultancy.

  Lees verder

 • Blog Ko Buijs: Magnetische permeabiliteit

  Zoals velen weten is austenitisch roestvast staal niet te magnetiseren en ferritisch chroomstaal wel. Omdat deze typen uiterlijk niet veel van elkaar verschillen is het handig dat men op deze wijze deze twee soorten gemakkelijk uit elkaar kan houden. Met dit blog proberen we wat meer duidelijkheid te verschaffen over dit natuurlijke fenomeen van magnetisme en over de magnetische permeabiliteit.

  Lees verder

 • Blog Frans Vos - De inspecteur misleid

  U hebt net de titel gelezen en ik zie de vragende frons al op uw voorhoofd verschijnen. Is de ‘dt’-regel hier niet van toepassing? Of wordt hier wel degelijk het voltooid deelwoord ‘misleid’ bedoeld? Speciaal voor de gelegenheid laat ik het nog even blauw blauw. Maar gaan alle mensen dat blauw wel op dezelfde manier ervaren?

  Lees verder

 • De Looper NDO presenteert vernieuwde website

  Kwaliteitscontrole is vaak het ondergeschoven kindje bij bedrijven, terwijl het waarborgen van kwaliteit door regel- en wetgeving steeds belangrijker wordt. Het tijdig detecteren van defecten nog voor ze tot ernstige schade leiden, loont de moeite en voorkomt onnodige kosten.

  Lees verder

 • Brabantse Non Ferro Gieterij: duurzaamheid hoog in het vaandel

  Brabantse Non Ferro Gieterij is gevestigd in Etten-Leur en telt momenteel twaalf medewerkers. Het bedrijf richt zich vooral op de productie van klein(ere) series. Hierbij wordt gebruik gemaakt van stalen mallen, de zogenaamde coquilles, het Franse woord voor schelpen. Deze coquilles zijn opnieuw te gebruiken. Daarnaast kan men gieten in zandvormen. Een kunststof of houten model wordt in het zand afgedrukt. Zo’n zandmal is slechts eenmalig te gebruiken omdat het tijdens het productieproces uitdroogt. Maar door het zand te regenereren kan het opnieuw gebruikt worden. Deze gieterij maakt gebruik van koperlegeringen en aluminium legeringen.

  Lees verder

 • Minder recyclage dankzij meer Rationeel MateriaalGebruik (RMG)

  Van populistisch politiek drukwerk tot allerhande reclamefolders, ondanks een vermanende sticker op vele brievenbussen worden die toch lustig volgepropt met zaken waar de meeste bestemmelingen eigenlijk geen boodschap aan hebben. Maar eerlijk toegegeven, van mijn energieleverancier, mijn distributienetbeheerder en van zij die mij water leveren, weet ik de ‘boekskes’ wel te waarderen.

  Lees verder

 • Twee pilotfabrieken voor recycling aluminium en roestvast staal

  “We willen twee prototype lijnen of fabrieken bouwen om met name gebruikt aluminium en roestvast staal te recyclen.” Dat stelt Peter Rem, hoogleraar van de groep Resources & Recycling aan de TU Delft. De lijnen, die samen (inclusief onderzoek) zo’n 9 miljoen euro kosten, komen wellicht in respectievelijk Harderwijk (bij Reukema voor aluminium) en in Duitsland (rvs). Als NWO met een subsidie over de brug komt, kan het onderzoek eind van dit jaar starten. Met name zal ook onderzoek worden gedaan naar de effecten op industriële sectoren en de samenleving.

  Lees verder

 • Innovatieve magnetische filtratie-unit MAGFIL-300EX breed inzetbaar

  MHD Magnets is een toonaangevende fabrikant van gepatenteerde magnetische vloeistofbehandelingssystemen. Ozephius Stainless is toeleverancier van vele industriële producten van rvs, duplex en aluminium, van drukvaten tot machines en apparaten. Wat hebben zij gemeen? Het vertrouwen dat samenwerken werkt. Maak gebruik van elkaars sterkten. Zo komen ideeën, kennis, techniek en middelen bijeen. Dat is ook terug te vinden in de nieuwe magnetische filtratie-unit MAGFIL-300EX.

  Lees verder

 • Blog Ko Buijs: Lassen van aluminium aan staal

  Het lassen van aluminium aan staal is met thermische processen een moeilijke opgave omdat boven de 315⁰C een intermetallische verbinding (AlFe3) zal ontstaan die hard en bros is. Dat betreft slechts een dun bros laagje dat qua dikte wel verder gaat groeien als deze langer op deze temperatuur blijft. Iedere ketting is zo sterk als de zwakste schakel dus dat dunne brosse laagje kan door een mechanische impact snel tot breukvorming komen.

  Lees verder

 • Exponentiële groei bij The Metalfinish Group

  “We willen continue doorontwikkelen en dit gaat hand in hand met groei. We investeren in nieuwe en betere machines, hebben een netwerk opgebouwd waardoor we de beste vakmensen in huis kunnen halen en dit tezamen zorgt voor zowel een kwantiteits- als kwaliteitsimpuls. Daarnaast zijn we altijd op zoek naar nieuwe mogelijkheden om onze positie in de markt te verstevigen”

  Lees verder

 • How Sandvik made the world’s first 3D printed, smash-proof guitar

  Hoe Sandvik 's werelds eerste 3D geprinte, sloop-proof gitaar heeft gemaakt! Rocksterren hebben al tientallen jaren gitaren op het podium gesloopt, maar weinigen met meer enthousiasme dan de in Zweden geboren gitaargod Yngwie Malmsteen. Sandvik besloot om hun hypermoderne technologieën te testen door 's werelds eerste volledig metalen, onbreekbare gitaar te bouwen en Malmsteen zijn ongekende talent daarop te laten vlammen.

  Lees verder

 • Perslucht-power voor onderweg. Met de robuuste 18 Volt accu-compressor van Metabo

  Slangen zijn niet hetzelfde als kabels – dat weet iedereen die met persluchtmachines werkt. Bij de nieuwe accu-compressor van Metabo ontbreekt echter de kabel, want de compacte machine draait met behulp van krachtige accu-technologie. De accu-compressor Power 160-5 18 LTX BL OF is de eerste 18 Volt compressor in het professionele segment en met minder dan 10 kg inclusief accu-pack ook nog eens bijzonder licht en compact.

  Lees verder

 • Fusie staalreus ThyssenKrupp met Tata Steel afgeblazen

  Staalreus ThyssenKrupp zet een streep door de beoogde fusie met de Europese activiteiten van Tata Steel. De staalbedrijven kwamen gezamenlijk tot dat besluit na gesprekken met de Europese Commissie. Daaruit kwam naar voren dat er nog de nodige concessies moesten worden gedaan om bezwaren weg te nemen. Dat was voor de bedrijven een stap te ver.

  Lees verder

 • Maak nu al kennis met de sprekers van EUROFINISH+MATERIALS

  27 nationale en internationale sprekers op twee dagen tijd: dat kan tellen!

  Lees verder

 • Aluminium vrienden, help deze student!

  Loek van Asten is op zoek voor zijn afstudeer scriptie aan de Fontys naar de aankoop criteria's van aluminium in de verschillende sectoren. Een kleine online enquête helpt deze student een stuk verder!

  Lees verder

 • XTAC breidt serie analyzers uit met sterke XL2-980 Plus

  XTAC Analytical B.V., opgericht in 1995, is exclusief distributeur in de Benelux van de Niton Thermo Scientific draagbare XRF-analyzers, van accessoires, verbruiksartikelen en kalibratiestandaarden. Activiteiten omvatten technische service en onderhoud van analytische apparatuur, ondersteuning in applicaties en klant- en technische training. Een compleet aanbiedingspakket op het gebied van analyzers. Onlangs is de Niton-serie uitgebreid met de sterke XL2-980 Plus.

  Lees verder

 • Vakbeurs EUROFINISH+MATERIALS toont bezoeker alle stappen naar een kwalitatief eindproduct

  Ruim één maand voor de deuren van de Brabanthal in Leuven opengaan voor EUROFINISH +MATERIALS 2019, bevestigen meer dan 120 exposanten hun aanwezigheid. Maar EF+MAT is veel meer dan alleen een hal met beursstands waar de vooraanstaande organisaties hun kunnen tonen. De meerwaarde voor exposant en bezoeker zit in de combinatie van innovatieve demo’s, een uitgebreid congresprogramma, side events, een science plaza, netwerkmogelijkheden zoals tijdens de internationale Meet&Match, de ‘Ask a Pro’-formule en natuurlijk de aangename en inspirerende sfeer van een tweedaags evenement in de innovatieve onderzoeks- en hightech-regio Leuven (B).

  Lees verder

 • Behringer biedt volledige controle over uw zaagproces

  Voor het analyseren en automatiseren van uw zaagproces heeft Behringer een nieuwe applicatie ontwikkeld: de Behringer Smarthub. Door middel van deze applicatie heeft u online toegang tot al uw Behringer zaagmachines en installaties, zowel in realtime, als ook op een later tijdstip.

  Lees verder

 • Garfield Aluminium is dankzij nieuwe webshop met ERP-koppeling altijd open.

  24 uur per dag toegang tot de laatste prijzen, producten en klantgegevens. Dat is belangrijk voor de klanten van Garfield Aluminium, die ook na zessen kostencalculaties willen kunnen maken of hun administratie bijwerken. Krap een paar maanden na de livegang waren er al 500 online gebruikers geregistreerd.

  Lees verder

 • Van Geenen heeft geïnvesteerd in 3 nieuwe machines voor het inwendig slijpen en polijsten van buizen

  De machines zijn sinds begin maart operationeel en kunnen op hoge snelheid, volautomatisch de buizen inwendig voorzien van de gewenste ruwheidswaarde (RA – waarde).

  Lees verder

 • GIFA, METEC, THERMPROCESS en NEWCAST 2019 tonen samen de ‘Bright World of Metals’

  Düsseldorf (DE) is in juni de place to be voor de internationale gieterij- en metallurgietechnologie. Van 25 tot 29 juni a.s. zijn de hallen 3 tot 5 en 9 tot 17 van Messe Düsseldorf geheel ingericht op het gebied van giettechnologie, metallurgie, thermprocestechnologie en gietwerk. GIFA, METEC, THERMPROCESS en NEWCAST zijn vier afzonderlijke handelsbeurzen. Maar samen geven ze een compleet beeld van de ‘Bright World of Metals’.

  Lees verder

 • Ozephius: Een atypische, bijzondere apparatenbouwer

  Ozephius Stainless is toeleverancier van vele industriële producten van rvs, Duplex en aluminium, van drukvaten tot machines en apparaten. Van een enkel onderdeel tot grotere series en van een simpel halffabricaat tot complete, bijzondere apparaten, waarbij Ozephius desgewenst ook de installatie van componenten verzorgt. Verder onderscheidt Ozephius zich het laatste decennium vooral door de vele op de offshore gerichte certificeringen. Het veelzijdige bedrijf uit Oud-Beijerland telt drie aparte afdelingen: Stainless, Development en Lasersnijden. In gesprek met een atypische ondernemer, Jan Ozephius.

  Lees verder

 • 247TailorSteel 24/7 bereikbaar en bestellen ook tijdens de Brabantse Metaaldagen

  247TailorSteel is een toeleverancier voor de metaalindustrie op het gebied van op maat gesneden vlakke platen, buizen en het zetten van platen. 247TailorSteel doet dit met geavanceerde lasertechnologie. Daarbij verloopt het hele offerte- en bestelproces volledig geautomatiseerd. Door 3D bestanden te uploaden kun je, mits die bestanden aan bepaalde voorwaarden voldoen, binnen één minuut een gespecificeerde offerte ontvangen. In die offerte staan leverdata waaruit de klant kan kiezen. Alle dagen hebben verschillende prijzen: hoe langer men de tijd krijgt om het product te maken, des te gunstiger wordt die prijs. De leverdatum die de klant uiteindelijk kiest is dan ook gegarandeerd. Bij 247TailorSteel kun je terecht voor staal, roestvast staal en aluminium. Al deze materialen zijn gecertificeerd. De bedrijfsnaam doet al vermoeden dat de klant 24 uur per dag gedurende 7 dagen in de week zijn offerte kan opvragen en kan bestellen, waar hij zich ook bevindt. De hoofdvestiging is gelegen in Varsseveld terwijl er ook nog een vestiging in Duitsland is. In totaal werken er meer dan 400 mensen waarvan zo’n 360 in Nederland. Inmiddels wordt er ook 24 uur per dag en 7 dagen in de week geproduceerd.

  Lees verder

 • Migatronic presenteert lasrobot CoWelder™ tijdens de Brabantse Metaaldagen

  Migatronic ontwikkelt, produceert en vermarkt lasapparatuur voor zowel handmatig als ook geautomatiseerd lassen. Het biedt oplossingen voor het optimaliseren van lasprocessen met als doel de lasproductie efficiënter te maken. De hoofd(productie)vestiging van Migatronic staat in het noorden van Denemarken. In Nederland is Migatronic actief vanuit Best waar vier mensen werkzaam zijn. Wereldwijd worden de producten van Migatronic geëxporteerd naar meer dan 40 landen. Net als dat in Nederland het geval is, beschikt Migatronic daar over een uitgebreid dealernetwerk.

  Lees verder

 • Brabantse Metaaldagen nagenoeg volgeboekt

  De Brabantse Metaaldagen is een nieuw evenement dat gehouden wordt van 10 tot en met 12 april 2019 in de Brabanthallen in ’s-Hertogenbosch. Het is een vakbeurs-congrescombinatie met exposanten en interessante sprekers. Centrale thema is procesoptimalisatie. Tijdens dit evenement worden veel oplossingen aangereikt die kunnen helpen bij de overstap naar de hoognodige Smart Industry. De Brabantse Metaaldagen zijn voor bezoekers gratis toegankelijk. ALURVS.nl is officieel mediapartner van de Brabantse Metaaldagen.

  Lees verder

 • Blog Ko Buijs: Tips voor het lassen van duplex en superduplex

  Duplex roestvast staal moet gelast worden met aangepast lastoevoegmateriaal. Tijdens het lassen is het namelijk belangrijk dat er geen brosse verbindingen ontstaan en dat de juiste hoeveelheid ferriet wordt verkregen.

  Lees verder

 • Brabantse Metaaldagen klaar voor de volgende stap met rijk seminarprogramma

  De organisatie en deelnemers van De Brabantse Metaaldagen - een geheel nieuw driedaags evenement voor de metaal- en maakindustrie - kunnen niet wachten om de deuren te openen op 10 april. Het unieke event, dat plaatsvindt in de Brabanthallen te ’s-Hertogenbosch, biedt een ruim aanbod aan producten, diensten en presentaties en is volledig gericht op het thema procesoptimalisatie en productieverbetering. De sprekers van het seminarprogramma stellen we hier graag aan u voor.

  Lees verder

 • Eurofinish + Materials 2019

  Materiaalkunde meets oppervlaktetechniek EUROFINISH + MATERIALS 2019 Materialen zijn de bouwstenen van alles om ons heen. Het lijkt zo vanzelfsprekend, maar waar zijn onze auto’s, machines en smartphones zonder een goede, sterke basis én afwerking? Tijdens Eurofinish + Materials 2019 vindt u een compleet overzicht van de gehele keten: van grondstof tot gerealiseerd product. Maak op Materials kennis met dé aspecten die leiden tot een goed product en ontdek op Eurofinish welke oppervlaktetechniek helpt uw product de finishing touch te geven!

  Lees verder

 • Blog Ko Buijs: De sigmafase in roestvast staal

  De vraag wat men verstaat onder de sigmafase in roestvast staal wordt mij niet vaak gesteld. Dat zal vooral te maken kunnen hebben met onwetendheid. Daarom is het wel eens goed om nader stil te staan bij dit begrip want een dergelijke fase kan soms best ernstige gevolgen hebben zoals onlangs door mij is ervaren bij een hoge temperatuurtoepassing.

  Lees verder

 • 247TailorSteel met Parcom Capital klaar voor versnelde internationale expansie

  247TailorSteel, marktleider op het gebied van lasergesneden plaatwerk, gebogen onderdelen en buizen-op-maat metaalbewerking, kan met de komst van investeerder Parcom Capital versneld internationaal verder expanderen. 247TailorSteel heeft een exclusieve methode ontwikkeld waardoor zij snel, accuraat en met minimaal snijverlies, metaalproducten kan leveren. 247TailorSteel is sinds de oprichting in 2007 gemiddeld met 35% gegroeid en verwacht in 2019 een omzet van € 100 miljoen te realiseren.

  Lees verder

 • Nieuwe TIG variant voor het lassen van aluminium

  De afgelopen 50 jaar is het gebruik van aluminium in de las- en snijmarkt exponentieel toegenomen. Dat heeft het materiaal met name te danken aan de verhouding sterkte gewicht, corrosiebestendigheid, produceerbaarheid, en het maken van lichtgewicht constructies. Verbindingsmethoden voor aluminium omvatten mechanische bevestiging, lijmen, solderen, wrijvingsroerlassen, weerstandlassen, laserlassen en diverse booglasmethoden. Verschillende methoden zijn beschikbaar en worden met succes toegepast. Echter het lassen van aluminium blijft een uitdaging wanneer het aankomt op hoge productiviteit met hoge kwaliteit. Een nieuwe variant op het TIG-lassen kan een oplossing zijn voor het behalen van een perfecte kwaliteit met een hoge productiviteit.

  Lees verder

 • Toepassing en onderhoud van aluminiumgevels, wenken voor opdrachtgevers en beheerders in de bouw

  Een beheersingsinstrument voor technische en bouwkundige beoordeling van zowel nieuwbouw als onderhoud van gevels is van belang voor opdrachtgevers en beheerders van gebouwen. Dit beheersingsinstrument, bijvoorbeeld in de vorm van een werkdocument, dient om betrouwbaar te zijn, opgesteld te worden vanuit praktijkervaringen en gegevens uit de beheerfase. Gebruik van een dergelijk instrument draagt bij aan een adequate kwaliteitsbewaking tijdens de levenscyclus van een bouwdeel. Hierdoor kunnen de verouderingsverschijnselen, waaraan ieder bouwdeel onderhevig is, tot een minimum worden beperkt. De kans op gebreken ten gevolge van ontwerpfouten, verkeerde detailleringen, vergissingen of onnauwkeurigheden bij de uitvoering en nalatigheid tijdens de beheerfase, vooral ten aanzien van reiniging, kunnen worden voorkomen. In verband met constatering van enkele gevallen van corrosie bij gevels die in aluminium zijn uitgevoerd is een aantal onderzoeken verricht.

  Lees verder

 • Forse kritiek op NedTrain en gemeente Tilburg in Chroom-6-zaak

  De gemeente Tilburg en NS-dochter NedTrain hebben veel fout gedaan en steken laten vallen toen ze ruim achthonderd mensen op een NS-werkplaats in Tilburg lieten werken, stelt een onafhankelijke onderzoekscommissie donderdag. De mensen zijn op de werkplaats in contact geweest met het gevaarlijke antiroestmiddel chroom-6. Ze zijn daar ziek van geworden, of kunnen daar in de toekomst ziek van worden.

  Lees verder

 • EUROFINISH + MATERIALS 2019 - Van grondstof tot gerealiseerd product

  Elke dag zijn er op TV meerdere kookprogramma’s te zien die in wezen allemaal verlopen volgens eenzelfde scenario: de beste chefkoks maken stap voor stap en met de juiste ingrediënten het lekkerste gerecht klaar. Eerst worden de ingrediënten zorgvuldig gekozen. Daarna komt zijn passie en vakkennis naar boven om de bereiding correct en smaakvol uit te voeren. Op het einde van het programma toont hij fier zijn creatie zoals het wordt geserveerd: in een gepaste schikking op het bord en na de toevoeging van smaak bevorderende ingrediënten als finishing touch. Iedere fijnproever weet deze gang van zaken te appreciëren en zal geboeid achter het TV-scherm blijven zitten. Geen enkele regisseur haalt het in zijn hoofd om deze laatste sequentie weg te laten en enkel het bereidingsproces te tonen. Of erger, alleen maar de eindafwerking van het gerecht te presenteren, zonder voorgaande bereidingsstappen.

  Lees verder

 • CTB Holland neemt met Micropeenen®, Shotpeenen en Thermal Spraying Aluminium een bijzondere plaats in in oppervlaktebehandelend Nederland

  CTB Holland in Dordrecht is een oppervlaktebehandelaar die vooral actief is in de markten van de (petro)chemische, voedingsmiddelen-, zuivel- en metaalverwerkende industrieën. Met Micropeenen® neemt het zelfs een unieke plaats in in ons land. Maar CTB Holland doet meer, zoals onder andere Shotpeenen en Thermal Spraying Aluminium. Maar ook Microcleanen®, glasparelstralen en keramisch stralen behoren tot de technieken die bij oppervlaktebehandelingen door CTB Holland toegepast kunnen worden.

  Lees verder

 • Klaar voor de volgende stap met De Brabantse Metaaldagen

  Het nieuwe evenement De Brabantse Metaaldagen is een unieke combinatie van vakbeurs en congres en vindt van 10 t/m 12 april 2019 plaats in de Brabanthallen in ’s-Hertogenbosch. Het belooft een productief en inspirerend event te worden, met interessante sprekers, exposanten en een zeer relevant thema: procesoptimalisatie, digitalisering en productieverbetering in de metaal- en maakindustrie. Je krijgt hier, kortom, vele oplossingen aangereikt die je helpen bij de overstap naar een hoognodige Smart Industry.

  Lees verder

 • Online cursus gebruik van roestvast staal (RVS) in zwembaden

  www.Leama.nl (LEArning MAterials), de website met online e-trainingen op het gebied van materialen en metalen, heeft een online cursus ontwikkeld voor het gebruik van RVS in zwembaden. Deze cursus zal medio maart operationeel zijn. Onlangs nog is er een zwembad gesloten omdat ze dit niet op orde hadden. Het gevolg was een schade post van € 2,3 miljoen wegens toepassing van RVS bouten in de hoofddraag- en dakconstructie van het gebouw. Uit een onderzoek van Arcadis voor de Tweede Kamer der Staten Generaal blijkt, dat bij 80% van de zwembaden nog steeds gevaarlijk roestvast staal (RVS) aanwezig is.

  Lees verder

 • Uitbreiding 247TailorSteel met tien nieuwe lasersnijmachines

  Metaalbewerkingsspecialist 247TailorSteel breidt het machinepark in Duitsland en Nederland uit met tien 2D lasersnijmachines voor plaatbewerking. Begin 2019 neemt 247Tailor de 2D lasersnijmachines van Trumpf in gebruik. Dat gaat gebeuren in de hoofdfabriek in het Nederlandse Varsseveld en in Oyten, de nieuwe locatie in het Duitse Noordrijn-Westfalen.

  Lees verder

 • Handboek Aluminium nu verkrijgbaar bij BOL.com

  De kennis die de meeste technici van aluminium bezitten, houdt over het algemeen op bij het opsommen van enkele voordelen en toepassingsvoorbeelden. Dit is voornamelijk te wijten aan de gemakkelijke inzetbaarheid, bewerkbaarheid en aan de duurzaamheid van het metaal, waardoor toepassing geen of weinig problemen geeft.

  Lees verder

 • Blog Ko Buijs: Het mechanisch gedrag van titaan

  Titaan, dat in Nederland steeds meer titanium wordt genoemd, is een interessant licht zilverkleurig metaal dat over een uitzonderlijke corrosiebestendigheid beschikt. De uitdrukking ‘het weegt haast niets’ is overigens onjuist want het soortelijk gewicht van 4,51 is altijd nog twee keer hoger dan dat van aluminium. Toch is het soortelijk gewicht dermate laag dat het ongeveer de helft is dan die van roestvast staal en nikkellegeringen.

  Lees verder

 • Maars Living Walls® investeert flink in machines van Promatt

  Maars Living Walls® in Harderwijk produceert, verkoopt en monteert flexibele indelingen zoals zowel standaard als maatwerk systeemwanden. Deze wanden zijn te vinden in kantoorgebouwen, fabrieken, bioscopen, winkels en hotels, maar ook op luchthavens en in openbare instellingen als ziekenhuizen, scholen en universiteiten. Zo’n 300 mensen vinden daar hun emplooi. Maars Living Walls® heeft alle disciplines zelf in eigen huis: van productie tot marketing en van engineering tot financiën. Onlangs heeft het Haaksbergense Promatt daar vijf machines van het Italiaanse merk FOM Industrie geplaatst: een dubbele verstekzaag van het type BLITZ 55 E met spanenafzuiging en vier CNC profielbewerkingscentra van het model DALI 40 CZ.

  Lees verder

 • CHROOM-6 IN DE METAALINDUSTRIE WAT IS CHROOM-6?

  Dat chroom-6 (hexavalent chroom) giftig is en kankerverwekkend is, is nu wijdverbreid bekend. Door wet en regelgeving komen er steeds meer beperkingen in toepassing van chroom-6 bij de oppervlaktebehandeling van metalen. Chroom-6 staat voor hexavalent chroom, ook bekend als het chroom ion Cr 6+. Chroom-6 is met name giftig als het verstuift in de atmosfeer en als mensen het dan inademen. Bij defensie is dit verstuiven berucht omdat het op grote schaal gebeurde bij het schuren aan de vliegtuigen en het rijdend en varend materieel en bij het spuiten hiervan. Zij het in aanzienlijk mindere mate, nog steeds wordt chroom-6 toegepast bij defensie. Oorspronkelijk zat het in drie lagen op het oppervlak; de conversie laag op het metaal, de primer en de topcoat. Nu zit het meestal alleen nog in de conversie laag en/of de primer, of chroom-6 is geheel uitgebannen. De bescherming van het defensiepersoneel is nu ook veel beter dan vroeger. Ook indien opgelost in drinkwater, of in langdurig contact met de huid, is chroom-6 schadelijk. Dat is ook een reden dat chroom-6 grotendeels uitgebannen is bij verzinkt stalen bevestigingsmaterialen en andere verzinkt stalen onderdelen.

  Lees verder

 • Blog Ko Buijs: Het nut van corrosietabellen

  Diverse metaalproducenten geven voor hun relaties corrosietabellen uit die veelal grafisch omgezet kunnen worden in zogenaamde isocorrosiecurven. Dat zijn gemakkelijke hulpmiddelen om na te gaan of een metaal of metaallegering in staat is het corrosieve milieu te weerstaan waaraan het blootgesteld moet gaan worden.

  Lees verder

 • Nedal gaat in 6 stappen van idee tot excellente producten…

  Als je al vanaf de ideeënfase nauw samenwerkt, werk je uiteindelijk aan slimmere oplossingen. Daarom introduceert Nedal een efficiëntere aanpak in het proces dat wordt doorlopen.

  Lees verder

 • Metaalketen Hengelo: gedreven metaalspecialisten

  Metaalketen Hengelo is een groothandel in non ferro metalen, halffabricaten zoals verkoopleider Brigitte Kuipers het verwoord. Het bedrijf levert onder meer aan de automotive, draaierijen en frezerijen. Daarnaast gaan de producten naar de interieurbouw, plaatverwerkers en constructie-bedrijven. Bij Metaalketen Hengelo vinden ruim 25 medewerkers hun emplooi.

  Lees verder

 • De Kloeckner Metals ODS Onlineshop – metaal bestellen met een paar klikken

  Staal, Aluminium en RVS bestellen kan een hele uitdaging zijn: voorraadhoeveelheden en levertijden zijn vaak niet transparant en prijzen moeten regelmatig onderhandeld worden. Met de Onlineshop van Kloeckner Metals ODS is het mogelijk om metaal te bestellen in slechts een paar muisklikken, zonder minimum bestelwaarde.

  Lees verder

 • Blog: Ko Buijs - Hoe ontstaan metaalkristallen?

  Metalen zijn opgebouwd uit kristallen die ook wel korrels worden genoemd. Deze kristallen zijn op hun beurt weer opgebouwd uit atomen die zich in een bepaalde richting hebben geconfigureerd. Het atoom is de kleinste elementaire drager van de eigenschappen van een metaal. Dat neemt niet weg dat het atoom zelf ook weer uit twee hoofdbestanddelen bestaat namelijk de kern en het stelsel van elektronen.

  Lees verder

 • Gratis toegang tot de SURFACE Campus - 13-15 november - Brabant Hallen s'Hertogenbosch

  U wilt op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen op het gebied van oppervlaktetechnologie. Zien hoe processen en bewerkingen efficiënter, beter of gemakkelijker kunnen. Welke behandelmethoden de markt gaan veroveren. Welke productinnovaties hun intrede hebben gedaan. U vindt het op SURFACE Campus, het meest inspirerende vakevent voor oppervlaktetechnologie.

  Lees verder

 • Ingrijpende verbouwing beits- en slijphal maakt BMN nog efficiënter

  Beitserij Midden Nederland, verkort BMN, is gespecialiseerd in het chemisch beitsen en passiveren van roestvast staal en in het slijpen en/of polijsten van roestvast staal en aluminium. Het bedrijf is gevestigd in Lopik, centraal gelegen in het hart van het land. BMN beschikt over een uitgebreid machinepark en met gedreven en kundige medewerkers streeft het naar een hoge kwaliteit, waarbij een snelle levering wordt gegarandeerd. Een positief bedrijf, waar wordt geïnvesteerd in het zo efficiënt mogelijk werken en zo optimaal mogelijk benutten van de ruimtes. Dat heeft geresulteerd in een complete verbouwing van de beits- en slijphallen, alles volgens de nieuwste eisen.

  Lees verder

 • Aluminium als bouwsteen in de vliegtuigbouwindustrie tussen linnen-ijzeren buis en vezel- versterkte kunststof vliegtuigrompen

  Volgend jaar is het een eeuw geleden dat Anthony Fokker als vliegtuigbouwer begon met rompen bestaande uit stalen met linnen omspannen. Twee decennia daarna was een aluminium romp een feit. Tegenwoordig vliegen honderden vliegtuigen met een vezelversterkte kunststof romp rond. Echter aluminium legeringen blijven deel uit maken van de vliegtuigconstructie. Tijd om terug te blikken, maar ook om vooruit te zien.

  Lees verder

 • 247TailorSteel-concept sterk door ambitie, visie en Sophia®

  247TailorSteel heeft op 20 september jl. op een feestelijke manier een nieuw bedrijfspand in Oyten (D) geopend. Het pand ligt aan een snelweg, wat uiteraard gunstig is voor het aanrijden van vrachtwagens en bezoekers, en biedt 5.625 m² aan productieoppervlakte, 861 m² voor expeditie, plus zo’n 744 m² aan kantoorruimte. Daarnaast is er extra grond aangekocht, waardoor verdere uitbreiding mogelijk is. Het plan is volgend jaar daarmee te starten.

  Lees verder

 • Bijzondere metaaloppervlaktebehandelingen & vernieuwingen binnen Vecom

  Het reinigen van metaaloppervlakken gebeurt ook volledig chemievrij en met de hoogste kwaliteit voor onder andere de levensmiddelenindustrie door het SUBLIMOTION-process®. Daarnaast weet de innovatieve Metal Analyzer in 2 seconden metalen te identificeren en de chemische samenstelling te bepalen

  Lees verder

 • Chromin Maastricht behandelt tot 9 meter lengte!

  De stijgende vraag naar industriële producten uit binnen- en buitenland blijft zorgen voor een onverminderde uitdaging in beschikbare capaciteiten. Hierdoor nemen de levertijden en de hoeveelheid achterstallig werk sterk toe. Om deze problematieken zoveel mogelijk het hoofd te bieden, heeft Chromin Maastricht BV besloten om zijn capaciteiten verder uit te breiden door de aanschaf van 3 nieuwe, aaneen te schakelen kamerovens. Met deze nieuwe investering is het mogelijk om onze klanten nóg sneller en flexibeler van dienst te zijn.

  Lees verder

 • Topkwaliteit geslepen buizen middels planetaire buizenschuurmachines van NS Maquinas

  De firma NS Maquinas, in Nederland vertegenwoordigt door HEVAMI oppervlaktetechniek uit Veghel, bouwt al vele jaren planetaire buizenschuurmachines voor het perfect schuren van geslepen buizen. De laatste jaren zijn deze machines zelfs voorzien van complete automatische aan- en afvoersystemen.

  Lees verder

 • Oppervlaktetechniek is belangrijker dan ooit

  SURFACE Campus is onderdeel van de Week van de Oppervlaktetechnologie (WOT) en is het grootste specialistische vakevent voor oppervlaktetechnieken van materialen in de Benelux. Het event staat bekend om haar inspirerende exposities, innovaties en uitgebreide kennisprogramma. De komende editie vindt plaats van 13 t/m 15 november in de Brabanthallen ’s-Hertogenbosch. Kom met uw ondernemersvraagstuk, applicatie-uitdaging of gebruikersbehoefte naar SURFACE Campus 2018 en laat u inspireren.

  Lees verder

 • ARCLINE® PP: TIG-kwaliteit met een MIG-snelheid

  Als vooraanstaand leverancier van industriële gassen heeft Linde Gas een lange geschiedenis in de lastechniek. De Research & Development-afdeling van The Linde Group, gestationeerd in München, is nog steeds dagelijks bezig met het zoeken naar oplossingen met gassen voor huidige en toekomstige klantbehoeften. Eén van de ontwikkelingen die hieruit is voortgevloeid, ARCLINE PP, biedt een innovatie die compleet nieuwe mogelijkheden biedt in de laswereld. Linde presenteert deze noviteit in stand 453 tijdens de NIL Verbindingsweek.

  Lees verder

 • Uitstekende resultaten met 3M™ schuurbanden!

  Voor elke toepassing en elke ondergrond heeft 3M een geschikte schuurband in het assortiment. Oppervlakken gaande van roestvrij staal over aluminium tot titanium. Of toepassingen zoals het bewerken van onderdelen van turbinemotoren en de productie van orthopedische implantaten en chirurgische instrumenten. Het kan allemaal dankzij een zeer ruim aanbod in structuren, afmetingen en korrelgroftes.

  Lees verder

 • Oppervlaktetechnologie maakt het verschil

  Zonder oppervlaktetechnologie, geen producten. Oppervlaktebehandeling maakt materialen geschikt voor datgene waarvoor ze bedoeld zijn. Bovendien geeft het producten meerwaarde, doordat het materiaal na behandeling langer meegaat, een luxe uitstraling of extra functionaliteit krijgt, of lagere onderhoudskosten. En ieder product vraagt om een passende behandeling. Dit veelzijdige vakgebied staat allesbehalve stil – de innovaties gaan razendsnel. Kom naar SURFACE Campus 2018 en ontdek de nieuwste mogelijkheden zelf.

  Lees verder

 • Hoekman Roestvaststaal: Beter resultaat door samenwerken in de keten

  Hoekman Roestvaststaal begon in 1986 als klein familiebedrijf en is inmiddels uitgegroeid tot een omvangrijke totaalleverancier voor vele bedrijven in verschillende sectoren, waar metaalproducten worden verwerkt. Gaandeweg heeft Hoekman zich gespecialiseerd in het bewerken van rvs en aluminium. Met een team van ruim vijftig collega’s heeft de totaalleverancier de mogelijkheid om grote projecten aan te gaan, maar ook enkelstuks en kleine series behoren tot de mogelijkheden. ‘Nog altijd heeft het bedrijf een familiair karakter, waar de klant centraal staat’, aldus directeur Gert Hoekman.

  Lees verder

 • ALUMINIUM 2018: Nieuwe thema’s met het oog op de toekomst

  De transportsector en de energietransitie verhogen de vraag naar aluminium. De lichte megatrend in de constructie verzekert uitstekende groeiopportuniteiten voor aluminium als industrieel materiaal. In de hele wereld doet de industrie nieuwe investeringen om een economie bij te houden die blijft groeien. Deze positieve trend wordt eveneens waargenomen bij de ALUMINIUM Wereldbeurs in Düsseldorf, Duitsland.

  Lees verder

 • Kemppi excelleert als pragmatisch lasinnovator

  Kemppi is een sterk, innoverend bedrijf in de lasindustrie. Het hoofdkantoor is gevestigd in Lahti in Finland en de twee fabrieken staan in Lahti en in Chennai, India. Het bedrijf heeft meer dan 600 lasexperts in dertien verschillende landen in dienst en een jaaromzet van ruim 110 miljoen euro. Kemppi levert lasoplossingen, waaronder intelligente lasapparatuur, lasbeheersoftware en gespecialiseerde diensten, voor zowel complexe industriële processen als kant-en-klare lastoepassingen. Daarnaast is er in meer dan zestig landen lokale expertise beschikbaar via een wereldwijd partnernetwerk. Kemppi in een notendop. Max Bleijswijk, Managing Director van Kemppi Benelux B.V., vertelt meer over deze lasinnovator.

  Lees verder

 • Blog Ko Buijs - Het nut van corrosietabellen

  Diverse metaalproducenten geven voor hun relaties corrosietabellen uit die veelal grafisch omgezet kunnen worden in zogenaamde isocorrosiecurven. Dat zijn gemakkelijke hulpmiddelen om na te gaan of een metaal of metaallegering in staat is het corrosieve milieu te weerstaan waaraan het blootgesteld moet gaan worden. Op onderstaande afbeelding wordt hiervan een voorbeeld gegeven voor nikkellegering C276 in zwavelzuur. Daar staat de concentratie van het zwavelzuur op de horizontale as weergegeven en de temperatuur op de verticale. Zo lang men in het groene gebied blijft dan zal het gekozen materiaal corrosietechnisch goed presteren.

  Lees verder

 • Blog Ko Buijs - Het optimaal voorbereiden t.b.v. het lassen van zirkonium

  Het metaal zirkonium c.q. zirkoon is op zich goed te lassen maar men dient veel aandacht te geven aan de juiste voorbereiding voordat dit lasproces begint omdat het een reactief metaal betreft. Ook hier geldt dus ‘een goed begin, is het halve werk’. Dit voorbereiden is op zich goed te vergelijken zodra men titaan gaat lassen.

  Lees verder

 • Blog Menno-Kier Visser: “Maatschappelijk (inclusief) Ondernemen Nieuwe Stijl” – daar kun je als ondernemer wat mee doen !!

  Maatschappelijk verantwoord ondernemen- echt zo’n begrip dat jaren terug nog weleens besproken werd aan de borreltafel of bij verjaardagen. Veelal ook om dan te laten merken dat hetgeen je zo presteerde met je bedrijf er wel echt toe deed en dat je oh zo maatschappelijk betrokken was. Het lijkt heden ten dage een onderwerp dat wat in de vergetelheid geraakt is.

  Lees verder

 • Blog Ko Buijs - Verzilting en de gevolgen voor toegepaste metalen

  Het zal haast niemand zijn ontgaan dat deze droge zomer voor de nodige problemen in Nederland zorgt voor de landbouw, veeteelt en de natuur in het algemeen. Een van de problemen is de toenemende zorg van het oprukkende zeewater in kanalen en rivieren. Daarnaast is er relatief veel zoetwater verdampt waardoor de concentratie van chloriden en andere corrosieve stoffen in het resterende kanaal- en rivierwater is toegenomen.

  Lees verder

 • ARCLINE® PP: TIG-kwaliteit met een MIG-snelheid

  Als één van de grootste internationale leveranciers van industriële gassen heeft Linde Gas een lange geschiedenis in de lastechniek. De Research & Development-afdeling, gestationeerd in München, is nog steeds dagelijks bezig met het zoeken naar oplossingen met gassen voor huidige en toekomstige klantbehoeften. Eén van de ontwikkelingen die hieruit is voortgevloeid, ARCLINE PP, biedt een innovatie die compleet nieuwe mogelijkheden biedt in de laswereld.

  Lees verder

 • Mapscan van Applus+ RTD

  Verborgen corrosie in bijvoorbeeld tankwanden, columns, vaten en pijpleidingen kan voor grote problemen zorgen in (petro-)chemische fabrieken. Niet-Destructief Onderzoek (NDO), zoals wanddikteonderzoek, is daarom van groot belang. Om corrosie op te sporen en tijdig te kunnen ingrijpen, kunt u RTD Mapscan onderzoek laten uitvoeren.

  Lees verder

 • Ontembaar: de nieuwe perslucht-slijpers en perslucht-slagmoersleutel van Metabo

  Met twee nieuwe slijpers wordt vanaf nu het Metabo perslucht-assortiment uitgebreid: met de rechte perslucht-slijper DG 700-90 en de haakse perslucht-slijper DW 10-125 Quick rondt het bedrijf uit Nürtingen zijn perslucht-progamma voor de metaalbewerking af.

  Lees verder

 • Nieuwe website LEAMA online - Materialenkennis 24/7 beschikbaar

  Leama.nl is een 100% onafhankelijk platform en is ontstaan vanuit een grote vraag naar kennis op het gebied van materialen vanuit het bedrijfsleven en het onderwijs. Binnen het huidige onderwijs systeem is er weinig ruimte voor specifiek materialen kennisoverdracht en met de pensionering van "de oude rotten" in het vak loopt de kennis vaak de deur uit. Leama.nl vult dit gat door het bieden van verschillende online trainingen. Onze bevlogen docenten, allen met een enorme praktijkervaring zowel in het bedrijfsleven als binnen het onderwijs willen hun in de jaren verworven kennis graag met u delen. De E-cursussen kunnen individueel worden gevolgd, maar ook in groepen.

  Lees verder

 • Leama.nl - Materialenkennis, 24/7 bereikbaar

  Leama.nl biedt basis cursussen aan over Staal, Aluminium, Roestvast Staal en een zeer complete cursus over Warmtewisselaars. In de basiscursussen leer je wat het materiaal precies is, hoe het zich gedraagt in verschillende omstandigheden, do’s en don’ts, soorten en toepassingen enz. De cursus Warmtewisselaars geeft u inzicht om te komen tot de juiste keuze van een bepaald type warmtewisselaar en zo - los van de enorme besparing in verminderde energieverbruik - het toekomstig falen tot een minimum te beperken.

  Lees verder

 • Meulatech is zeer te spreken over Promatt

  Meulatech Aluminium en RVS constructie werk uit Eindhoven heeft al meer dan 19 jaar ervaring met het verwerken van aluminium en roestvast staal. Hun specialiteit is het bewerken van aluminium profielen, maar daarnaast richt het zich ook steeds meer op het verwerken van aluminium en kunststof platen. Sinds 2006 heeft Meulatech de beschikking over een aantal machines van het Italiaanse merk FOM Industrie. Deze machines zijn geleverd door het Haaksbergse bedrijf Promatt, leverancier van onder meer zaagmachines en profielbewerkingsmachines. En daar is Meulatech zeer te spreken over.

  Lees verder

 • Zwembad de Schelp in Bergen op Zoom zeker een jaar dicht, kostenpost van 2,3 miljoen euro. Alle RVS bouten en moeren zijn aangetast.

  Zwembad de Schelp in Bergen op Zoom zeker een jaar dicht, kostenpost van 2,3 miljoen euro. Alle RVS bouten en moeren zijn aangetast.

  Lees verder

 • ALURVS.nl biedt 50% korting op tickets Aluminium 2018 (Messe Düsseldorf - 9 t/m 11 oktober)

  Klik op de banner en ontvang 50% korting op de ticketprijzen voor de Aluminium 2018 beurs, te Düsseldorf. Van 9 tot en met 11 oktober. U voorkomt ook lange wachtrijen bij de kassa's. Met uw E-ticket bent u vooraf geregistreerd en krijgt u gelijk toegang tot de beursvloer

  Lees verder

 • Cao-onderhandelingen grootmetaal mislukt

  De cao-onderhandelingen in de grootmetaal, waar zo’n 150.000 werknemers onder vallen, zijn definitief stukgelopen. Vakbonden en werkgevers kunnen het niet eens worden over het loon, zeggenschap over werktijden en scholing en ontwikkeling.

  Lees verder

 • ALURVS.nl vernieuwde voorwaarden

  ALURVS.nl vindt uw privacy belangrijk en wil transparantie bieden over de gegevens die we verzamelen, over hoe we die gebruiken en over uw rechten in het beheren van die informatie.
 Daarom is het Privacy Statement aangepast. Deze wijzigingen zijn doorgevoerd om te voldoen aan de hoge eisen die worden gesteld in de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) een wet die is aangenomen in de Europese Unie.

  Lees verder

 • Blog Ko Buijs - Het walsplateren van dunne metaalstrip

  Diverse connectoren t.b.v. de elektronica bestaan meestal uit verschillende metalen die laagsgewijs zijn opgebouwd. Dergelijke componenten worden meestal gestanst uit een gecladde strip die veelal op rol c.q. coil wordt aangeleverd. Het is dan van groot belang dat deze samengestelde metaalstrippen een zogenaamde metaalbinding bezitten om geen onnodige elektrische verliezen te krijgen. Dit houdt in dat elektronen vrijelijk van het ene metaal naar het andere kunnen bewegen zonder dat ze te maken krijgen met een overgangsweerstand.

  Lees verder

 • Ierse zijladerfabrikant Combilift produceerde al meer dan 40.000 units: Ierse premier opent gloednieuw hoofdkwartier in Monaghan

  Combilift is van oorsprong producent van de groene 3-wiel meerweg zijladers. Het bedrijf is in 1998 opgericht door Martin McVicar en Robert Moffett. Eind april 2018 opende Combilift een gloednieuw pand waar zowel het Global Headquarters als de productiefaciliteiten gevestigd zijn. Het complex werd geopend door An Taoiseach (Iers voor Prime Minister), Leo Varadkar. Deze opening viel samen met de viering van de twintigste verjaardag van het bedrijf. Op uitnodiging van MABO-lifting Nederland B.V., exclusief importeur voor Nederland en gevestigd in Enkhuizen, was ALURVS.nl daarbij.

  Lees verder

 • Kies voor Scotch-Brite™ Bristle borstels!

  Scotch-Brite Bristle borstels en schijven hebben een aantal voordelen: ze werken veiliger, gaan langer mee en werken sneller.

  Lees verder

 • Opening nieuw pand Combilift

  Sinds de oprichting in 1998 is Combilift gevestigd in het Ierse Monaghan en de grootste producent van 4-weg zijladers wereldwijd. Met een dosis kennis, ervaring en de vraag vanuit de markt is er een kwalitatief hoogwaardige 4-weg zijlader ontwikkeld voor het transport en de opslag van lange en lastige ladingen in beperkte ruimtes. Momenteel worden er jaarlijks ruim 2300 meerweg zijladers wereldwijd afgeleverd. Kenmerkend voor deze Combilift zijn de 3 wielen en groene kleur. Naast de vestiging in Monaghan is er nog een productielocatie in het Italiaanse Urgnano waar de elektrische 4-wiel machines worden geproduceerd (ESL/Jedy).

  Lees verder

 • TROOSTWIJK VEILING VAN ZIEMANN HOLVRIEKA TANKBOUW METAALBEWERKINGSMACHINES INCL. CNC CO2 LASERSNIJMACHINE TRUMPF | LASMACHINES – NL

  Tankbouwer Ziemann Holvrieka verhuist en met deze verhuizing van Emmen naar Sneek komt een ruim assortiment aan machines en gereedschap van tankbouwer Ziemann Holvrieka onder de virtuele hamer. Er kan online geboden worden op maar liefst 293 items.

  Lees verder

 • Blog Ko Buijs: Kenmerken van Hastelloy® B en G legeringen (deel 2)

  In de vorige blog zijn de Hastelloy C typen in het kort behandeld en in deze blog wordt stilgestaan bij de B en G typen.

  Lees verder

 • Blog Ko Buijs: Kenmerken van Hastelloy® C-legeringen

  De drie hoofdgroepen corrosiebestendige Hastelloy legeringen kan men indelen in de C, B en G typen. De C en G-typen worden primair in gezet in corrosieve oxiderende milieus en de B-typen bij voorkeur in sterk reducerende milieus. Dit soort legeringen vallen onder de groep ‘high performance alloys’ en worden ingezet zodra bijvoorbeeld roestvast staal of andere legeringen niet meer afdoende corrosietechnisch kunnen functioneren. In deze eerste blog over Hastelloy worden in het kort de kenmerkende verschillen weergegeven tussen de meest voorkomende C-typen.

  Lees verder

 • De snelste oplossing in ontbramen, slijpen en afronden.

  De snelste oplossing in ontbramen, slijpen en afronden Q-Fin biedt de snelste oplossing voor het machinaal ontbramen, slijpen en afronden van metalen plaatwerkproducten. Bij het ontwikkelen en fabriceren van onze machines maken we gebruik van onze technische en praktische kennis. Bovenal gebruiken we deze kennis om klanten écht te helpen.

  Lees verder

 • Uitbreiding cleanroomafdeling RVS Finish

  RVS Finish -gevestigd in het Noord-Brabantse Bergeijk, vlakbij de Belgische grens- heeft haar cleanroom uitgebreid. Door de uitbreiding kan RVS Finish de doorlooptijden voor het reinigen (Grade 4) en standaard schoonmaken van producten flink verkorten.

  Lees verder

 • EQIN introduceert de Fronius TransSteel 2200 in Nederland

  Het lassen van staal vereist een stabiel en betrouwbaar lasapparaat. Eén welke onder zware omstandigheden, zoals op bouwplaatsen en in de metaalbewerking, feilloos werkt. Met de Fronius TransSteel 2200 introduceert EQIN in Nederland de eerste enkelfasige stroombron die MIG/MAG lassen, TIG lassen en elektroden lassen (MMA), combineert.

  Lees verder

 • Arbèl: precisielas- en plaatwerk in aluminium, RVS en staal

  Het Valkenswaardse Arbèl is met zijn plaat- en bankwerk en licht constructiewerk toeleverancier van machineonderdelen. Het bedrijf maakt prototypes en kleine series metaalproducten van staal, aluminium en RVS voor klanten in uiteenlopende branches.

  Lees verder

 • Corrosie? Niet nodig…..

  Tijdens de ESEF hield ik een lezing over de keuze van metalen. Helaas gaat hier nog heel veel in mis en is er nog steeds veel onkunde en bestaan er misverstanden over de eigenschappen van metalen.

  Lees verder

 • De goede bedoelingen van de minister en wat er (niet) van terecht gekomen is

  Toen Derustit Holland op 1 maart 1990 officieel geopend werd, waren er voor die dag, naast een hondertal relatie’s, een drietal interessante sprekers uitgenodigd welke gevraagd was om het licht te laten schijnen over de opkomst van de professionele chemisch reinigings bedrijven. Meer specifiek: de in opkomst zijnde loonbeitserijen. Toenmalig burgmeeester Rijnders zei iets het vestigingsbeleid van de gemeente Heerenveen betreffende chemie gerelateerde firma’s, Mr. Janssen van Nationale Nederlanden hield een verhandeling over de milieuaansprakelijkheid van de (roestvaststaalverwerkende-) ondernemer indien men er zelf een beitsinrichting op nahield en last but zeker not least drs. E.H.M. ( Ed) Nijpels, toenmalig minister van VROM en erg in de weer met de introductie van de zogenaamde MER (Milieu Effect Reportage).

  Lees verder

 • RECONDITIONEREN VAN ROESTVAST STAAL

  Er zijn nog wel eens misverstanden over de corrosieprestaties van roestvast staal in industriële omstandigheden en in zeewater maar zeker ook bij het gebruik in de buurt van de kust. Over het algemeen wordt gesteld dat het RVS-type AISI316 geschikt is in maritieme en industriële omgevingen maar daar kan het nodige over gezegd worden omdat het vaker mis loopt dan dat het goed gaat in dergelijke milieus. Het blijkt dat RVS AISI316 ondergedompeld in koel, schoon en belucht zeewater inderdaad goed presteert, maar in de buurt van de kustlijn matig tot zelfs hevig corrodeert.

  Lees verder

 • Heleon Group neemt Gillain & Co over

  De Nederlandse Heleon Group, leverancier van RVS procescomponenten, heeft de Belgische marktleider en branchegenoot Gillain & Co overgenomen. Het familiebedrijf, opgericht in 1875, blijft zelfstandig opereren en bouwt binnen de Heleon Group haar marktpositie verder uit. Door de overname ontstaat een speler van formaat in de markt van hoogwaardige procescomponenten voor de farmaceutische, life sciences en voedingsmiddelenindustrie.

  Lees verder

 • MKB Metaal WOW!

  Lees verder

 • 3M Cubitron II Doorslijpschijf

  3M Cubitron II Doorslijpschijf

  Lees verder

 • Morgen begint de vakbeurs Maintenance Gorinchem

  Op 17, 18 en 19 april maakt vakbeurs Maintenance haar debuut in Evenementenhal Gorinchem. Voor u als professional uit de aluminium- en roestvaststaalbranche het ideale moment om de nieuwste technologieën en innovaties te ontdekken op het gebied van industrieel onderhoud en asset management!

  Lees verder

 • In memoriam - John Logtens

  Onlangs bereikte ons het zeer verdrietige bericht dat John Logtens, Managing Director van Alimex Benelux BV, op 9 maart jongstleden geheel onverwachts is overleden.

  Lees verder

 • Kansen voor Nederlandse maakindustrie in Duitsland

  Hoe verandert de klassieke maakindustrie steeds meer in een hightech-productiecyclus? Welke sectoren lopen daarbij voorop? Hoe gaat Duitsland om met deze ontwikkeling en waar liggen kansen voor Nederlandse ondernemers? Om deze vragen te beantwoorden organiseert de Duits-Nederlandse Handelskamer op 17 april in Utrecht de Duitslanddag. Hier kunnen ondernemers in één dag de beste tips voor succes in Duitsland binnenhalen. Ondernemers kunnen zich nu aanmelden via www.duitslanddag.nl

  Lees verder

 • Trump spaart EU: geen heffing op Europees staal en aluminium

  De Europese Unie is uitgezonderd van de Amerikaanse importheffingen op staal en aluminium, die vandaag (23 maart) van kracht worden. Chinese producten krijgen echter te maken met importheffingen ter waarde van 50 miljard dollar.

  Lees verder

 • Digitaliseer uw inkoop proces met de Kloeckner ODS Onlineshop

  De nieuwe Onlineshop van Kloeckner ODS biedt vele bruikbare functionaliteiten die uw werkdag vele malen efficiënter en effectiever maken. Bestel nu eenvoudig uw aluminium en RVS materialen online waar en wanneer u zelf wilt. Als u vandaag vóór 12 uur ’s middags besteld en geen bewerkingen wenst dan ontvangt u uw materialen de volgende werkdag al! Bezoek de Kloeckner Metals ODS Onlineshop vandaag en profiteer van de vele voordelen.

  Lees verder

 • Hoekman breidt uit met 6 x 2m 8kW fiber laser

  Dit is een week vol hoogtepunten voor Hoekman Roestvaststaal! In de ESEF-beursweek is namelijk de knoop doorgehakt voor de aanschaf van een nieuwe grootformaat lasersnijmachine. De drang naar technologische vooruitgang, in combinatie met het maximaal kunnen bedienen van onze klanten, heeft ons laten kiezen voor een 8kW fiberlasersnijder; de Phoenix FL 6020 van LVD.

  Lees verder

 • Ontdek de Kloeckner ODS Onlineshop op de ESEF beurs

  Bezoek Kloeckner ODS op de ESEF beurs en ontdek hoe hun digitale tools uw werkdag efficiënter en gemakkelijker kunnen maken. De “One Stop Onlineshop” van Kloeckner Metals ODS Nederland biedt een zeer ruim assortiment aan RVS en aluminium materialen aan en is 24/7 geopend. Bezoek de Kloeckner ODS Onlineshop vandaag en ontdek de vele functionaliteiten!

  Lees verder

 • Smart Industry met potlood en papier

  Het customer intimacy-DNA integreren in Smart Industry is voor Pedeo Hogedrukgieterij in Oudenaarde – een toeleverancier van hogedrukgietproducten in zink- en aluminiumlegeringen - een must. Het bedrijf verlegt op deze vlakken echt zijn grenzen. Pedeo ontwikkelde als KMO (MKB) een ‘technology roadmap’ om die toekomstvisie uit te rollen in alle fasen van de supply chain. Toch blijft het ontzorgen van de klant hierbij centraal staan.

  Lees verder

 • WeldEye, efficiëntie op zijn best

  WeldEye heeft zich bewezen als uitstekende “tool” om kwalificaties van lassers, operators en NDO-personeel te maken en coördineren, ongeacht de bedrijfssector of de omvang van een bedrijf. Met deze cloudservice kan met één klik de personeelskwalificatie worden verlengd, hetgeen tot wel 85% sneller is dan traditionele methoden

  Lees verder

 • Trump’s tarieven tegenslag voor toeleveranciers

  Met een stalen gezicht door Donald Trump ondertekend en over 15 dagen actief. Zo snel kan het gaan. De veel besproken importtarieven op staal en aluminium in de Verenigde Staten (VS) staan op het punt om alle handelsrelaties van de VS te testen: 25% op de import van staal en 10% op de import van aluminium. Een triomf voor Trump, maar de nervositeit in de rest van de wereld neemt toe.

  Lees verder

 • Beurzen Wire 2018 en Tube 2018 openen hun deuren in Düsseldorf

  Van 16 tot en met 20 april aanstaande openen ‘s-werelds toonaangevende beurzen Wire (internationale vakbeurs voor de draad en kabel) en Tube (internationale buizen vakbeurs) hun deuren op het beursterrein van de Messe Düsseldorf. Tijdens deze beurzen worden innovatieve technologieën, nieuwe machines en installaties, maar ook producten en dienstverlening uit deze branches gepresenteerd.

  Lees verder

 • SOCO, de leverancier van oplossingen voor het bewerken en buigen van profielmateriaal

  Onlangs introduceerde Van Dulst Techniek Soco uit Taiwan. Soco is opgericht in 1979 en met 550 medewerkers één van de grotere ondernemingen in zijn soort in Taiwan. Soco heeft een eigen innovatie centre en tal van patenten op zijn machines voor de metaalbewerking. Soco werkt wereldwijd met 40 geselecteerde specialistische partners. De algemene industrie, automotive en meubelfabricage zijn de voornaamste afnemers.

  Lees verder

 • U bent uitgenodigd voor vakbeurs Maintenance Gorinchem

  Ontdek innovaties op 17, 18 en 19 april in Evenementenhal Gorinchem

  Lees verder

 • Hoekman Roestvaststaal showt slimme constructie uit plaatwerk

  Minder materiaal, minder bewerkingen en kortere doorlooptijden, maar tóch een rvs frame dat geschikt is voor de toepassing van de klant. Volledig in huis gesneden, gezet en gelast. Bezoek stand E113 tijdens ESEF en kom meer te weten over onze plaatwerkfilosofie en de voordelen voor u.

  Lees verder

 • Kloeckner Metals ODS presenteert op de ESEF beurs: de Onlineshop

  Kloeckner Metals ODS heeft als doel de metaal industrie te digitaliseren. De eerst behaalde mijlpaal is de ontwikkeling van een zeer innovatieve Onlineshop. Deze shop maakt het mogelijk om een ruim assortiment aan RVS en aluminium materialen op een revolutionaire manier te bestellen. Bezoek Kloeckner ODS op de ESEF beurs en ontdek wat de Onlineshop voor uw bedrijf kan betekenen.

  Lees verder

 • Scotch-Brite

  Scoor uw eigen voetbaltafel met Scotch-BriteTM! Ga nu voor uw eigen hattrick: geniet van een toppromotie, krijg een geweldig gadget en maak kans op deze prachtige prijs.

  Lees verder

 • IMS group distibuteur voor Outokumpu Prodec® in Europa

  IMS group, Outokumpu en Sidenor hebben vandaag een overeenkomst bekend gemaakt waarbij IMS group zal optreden als de exclusieve distributeur van Prodec® in belangrijke Europese landen, waaronder Duitsland, Denemarken, Frankrijk, Spanje, Portugal en Italië. Vorig jaar werd al een soortgelijke overeenkomst aangegaan voor Nederland en België.

  Lees verder

 • Introductie op de Techni-Show

  Van Dulst Techniek introduceert het nieuwe bewerkingscentrum “Aydo” van Mecal voor aluminium en dunwandige stalen profielen op de Techni-Show.

  Lees verder

 • Digitaliseer uw inkoop proces met de Kloeckner ODS Onlineshop

  De nieuwe Onlineshop van Kloeckner ODS biedt vele bruikbare functionaliteiten die uw werkdag vele malen efficiënter en effectiever maken. Bestel nu eenvoudig uw aluminium en RVS materialen online waar en wanneer u zelf wilt. Als u vandaag vóór 12 uur ’s middags besteld en geen bewerkingen wenst dan ontvangt u uw materialen de volgende werkdag al! Bezoek de Kloeckner Metals ODS Onlineshop vandaag en profiteer van de vele voordelen.

  Lees verder

 • Avond van de Maakindustrie zet schijnwerpers op de makers

  Nederland kent vele duizenden, vaak kleinere bedrijven die een essentieel onderdeel vormen van de Nederlandse maakindustrie. Bedrijven die innovatief zijn en in de keten van de Nederlandse industrie een onmisbare schakel zijn. Alhoewel geroemd en geprezen, verschijnen de individuele ondernemers zelden prominent in het nieuws of zoeken ze zelf de publiciteit. Tijd om deze stille kracht van de Nederlandse economie in het zonnetje te zetten. Alhoewel: zonnetje is misschien niet het juiste woord omdat dat gaat gebeuren tijdens de Avond van de Maakindustrie op 7 maart a.s. Een bijzondere avond in Jaarbeurs Utrecht waarop belangrijkste stakeholders in de MKB-maakindustrie, FPT-VIMAG en Metaalunie, in samenwerking met Jaarbeurs, de schijnwerpers zetten op haar leden.

  Lees verder

 • ESEF leidt tot succesvolle Nederlands – Duitse samenwerking

  Het Hoogeveense Betech Mass Turning draait grote series onderdelen voor Kohlhage Automotive, een Duitse fabrikant van onderdelen voor met name OEM’s in de automotive industrie. De bedrijven hebben elkaar ontmoet tijdens het Matchmaking-programma op de ESEF in 2016. De samenwerking tussen beide organisaties is sindsdien flink gegroeid; Betech produceert inmiddels uiteenlopende onderdelen voor Kohlhage. De bedrijven verwachten dat deze succesvolle samenwerking in de toekomst verder zal groeien.

  Lees verder

 • TechniShow Awards

  De jury van de TechniShow Innovation Awards heeft uit 34 inzendingen afkomstig van 31 bedrijven in totaal vijftien nominaties gekozen in de drie categorieën: 'Nieuw op de Benelux markt', 'Commerciële innovatie' en 'Made in de Benelux'. De inzendingen representeren de Smart Industry trends die de laatste jaren hun intrede hebben gedaan in de maakindustrie: digitalisering, robotisering, 3D-printen, automatisering en oplossingen om efficiënter en meer maatwerk te produceren.

  Lees verder

 • Kloeckner Metals ODS presenteert: de Onlineshop

  Kloeckner Metals ODS heeft als doel de metaal industrie te digitaliseren. De eerst behaalde mijlpaal is de ontwikkeling van een zeer innovatieve Onlineshop. Deze shop maakt het mogelijk om o.a. RVS en aluminium platen, buizen, profielen, balken en staven op een revolutionaire manier te bestellen. Bezoek Kloeckner ODS op de ESEF beurs en ontdek wat de Onlineshop voor uw bedrijf kan betekenen.

  Lees verder

 • Techni Show Introductie Soco

  Van Dulst Techniek introduceert de Soco CNC-buigmachines op de Techi-Show. Soco uit Taiwan is marktleider op het gebied van buigmachines voor productieomgevingen waar stalen of rvs-buizen verwerkt worden. Met Van Dulst Techniek heeft Soco een partner gevonden voor de verkoop, service en het onderhoud van de machines in de Benelux.

  Lees verder

 • Blog Ko Buijs: Het bestrijden van rouging

  Er is op zich veel te zeggen over het fenomeen rouging maar voor een blog als deze zal ik mij beperken tot wat algemene feiten. Ook wordt stil gestaan hoe men dit probleem zou kunnen bestrijden.

  Lees verder

 • ESEF / TechniShow 2018

  Ontdek de kracht van de Nederlandse Maakindustrie Voor de bezoeker die op zoek is naar oplossingen voor een productie- en toeleveringsvraagstuk is TechniShow – ESEF de perfecte combinatie van Make & Buy oplossingen; zelf produceren of uitbesteden

  Lees verder

 • Kloeckner Metals ODS Nederland, 24/7 at your service!

  Kijk je naar de staalhandel, dan krijg je een beeld van sterke, eeuwenoude bedrijven, die hun klanten kwaliteit en service willen verlenen, maar ook een ingesleten, traditionele handelswijze hebben. Zeker ten aanzien van de informatiestroom langs de toeleverings- en serviceketen is de staalindustrie nog lang niet altijd efficiënt. Klanten bestellen, net zoals tientallen jaren geleden, nog voornamelijk via telefoon en e-mail. De inzet van een consistent digitaal order- en procesmanagementsysteem gebeurt nauwelijks. Die manier van werken is echter niet van toepassing op Kloeckner Metals ODS Nederland. Daar wordt traditie verbonden met moderne technologie.

  Lees verder

 • Licht en compact: de nieuwe accu-stofzuiger van Metabo

  Of het nu gaat om het zagen van uitsparingen of het opschuren van raamkozijnen – ook kleine werkzaamheden creëren stof en zaagsel. Praktisch, als er een kleine mobiele hulp is die alles weer schoonmaakt. Zoals de nieuwe accu-alleszuiger AS 18 L PC van Metabo: die is compact, licht en heeft helemaal geen snoer nodig.

  Lees verder

 • Blog Ko Buijs: Het metaal palladium als legeringselement in titaan

  Commercieel zuiver titaan is per definitie ongelegeerd en het is bestand tegen vele zware corrosieve omstandigheden die zowel oxiderend als reducerend mogen zijn. Dat betreffen de kwaliteiten Ti-grade 1 t/m 4 met oplopende onzuiverheden en een soortelijk gewicht van slechts 4,51 kg/dm3. Dat betekent gelijktijdig dat Ti-grade 4 (UNS R50700) hierdoor de beste mechanische eigenschapen heeft van deze vier typen.

  Lees verder

 • ESEF leidt tot succesvolle Nederlands – Duitse samenwerking

  Het Hoogeveense Betech Mass Turning draait grote series onderdelen voor Kohlhage Automotive, een Duitse fabrikant van onderdelen voor met name OEM’s in de automotive industrie. De bedrijven hebben elkaar ontmoet tijdens het Matchmaking-programma op de ESEF in 2016. De samenwerking tussen beide organisaties is sindsdien flink gegroeid; Betech produceert inmiddels uiteenlopende onderdelen voor Kohlhage. De bedrijven verwachten dat deze succesvolle samenwerking in de toekomst verder zal groeien.

  Lees verder

 • HEGO zoekt per direct een Accountmanager Export (m/v)

  Het betreft hier voornamelijk een binnendienst functie. Na een uitgebreide inwerkperiode zal de Accountmanager Export (mede)verantwoordelijk zijn voor de omzetontwikkeling van Hego in het buitenland. In samenspraak met het export team stelt hij/zij verkoopstrategieën vast en levert een actieve bijdrage aan het afdelingsresultaat. Hierbij spelen relatiebeheer en acquisitie een belangrijke rol. Hij/zij is in staat het initiatief te nemen om de plannen daadwerkelijk te realiseren. In deze functie wordt hem/haar veel vrijheid geboden om zich te profileren en zichzelf te ontwikkelen. Hij/zij legt verantwoording af aan de Commercieel Directeur.

  Lees verder

 • Valk Welding start verkoop cobots van Techman robot

  Januari 2018 - Robotintegrator Valk Welding gaat aanvullend op haar automatiseringsoplossingen met Panasonic lasrobots ook cobots (collaborative robots) verkopen. Daarvoor heeft Valk Welding het distributeurschap voor de Benelux verworven van TM cobots van Techman Robot. Deze Taiwanese fabrikant ontwikkelt en bouwt cobots die standard zijn voorzien van geïntegreerde vision.

  Lees verder

 • Gratis aanmelden voor Technishow / ESEF!

  Ontdek de kracht van de Nederlandse Maakindustrie. Voor de bezoeker die op zoek is naar oplossingen voor een productie- en toeleveringsvraagstuk is TechniShow – ESEF

  Lees verder

 • Nieuwe algemeen directeur Galvano Hengelo B.V.

  Ivo Willemsen (47) is sinds 1 december jl. de nieuwe algemeen directeur van Galvano Hengelo. Hij neemt hiermee de taken over van algemeen directeur Peter Bebseler. Technisch directeur Robin Smit zal zijn taken geleidelijk overdragen aan de technologen binnen het bedrijf.

  Lees verder

 • Blog Ko Buijs: De zuurgraad in relatie tot mogelijke corrosie van metalen

  De zuurgraad van een waterige oplossing wordt veelal aangeduid met de term pH. Waar die eenheid van afgeleid is, weet men niet precies maar het lijkt aannemelijk dat dit komt van de Latijnse uitdrukking “potentia Hydrogenium”.

  Lees verder

 • Warmtewisselaars voor gebruik geothermische energie

  Voor het opwekken van geothermische energie voldoet in principe een warmtewisselaar die tot op de bodem van de put wordt neergelaten. Deze warmtewisselaar bestaat uit een simpele U-vormig gebogen pijp, die wordt verbonden met het verwarmingssysteem van het huis of gebouw.

  Lees verder

 • Aluminium extrusieprofielen Deel 2

  In aluminiumextrusie worden profielen gevormd. Het proces bestaat uit het persen van een voorverwarmd blok aluminium door een opening in een persgereedschap. Elk profiel vereist een specifiek gereedschap, de extrusiematrijs. Door de hoge temperatuur wordt het aluminium kneedbaar, zonder dat het smelt. Onder invloed van de hoge kracht van de extrusiepers vervormt het aluminium en neemt het de vorm aan van de opening in de matrijs. Met deze techniek kunnen zowel volprofielen als holprofielen worden geproduceerd.

  Lees verder

 • Blog Ko Buijs: Titaan in relatie tot agressieve gasomgevingen

  Titaan is een bijzonder corrosiebestendig metaal en dat is over het algemeen wel bekend. Naast dat het goed inzetbaar is in zowel oxiderende en reducerende corrosieve omgevingen vindt dit unieke metaal ook zijn weg in de lucht- en ruimtevaart alsmede in de medische sector zoals implantaten.

  Lees verder

 • Amari Metals BV verlaagt Total Cost of Ownership van haar partners

  Amari Metals levert maatwerk op het gebied van roestvaststalen producten, koper- en nikkellegeringen en aluminium halffabricaten en/of eindproducten. Naast die materialen en producten, levert Amari Metals ook een zeer breed pakket aan bewerkingen: van het anodiseren en lakken van aluminiumprofielen tot het op maat leveren en buigen van (roestvast) stalen buizen.

  Lees verder

 • IMS Nederland biedt hoogwaardige materialen voor de verspanende industrie

  IMS Nederland is al meer dan zestig jaar bekend als een gerenommeerd bedrijf binnen de staalbranche. Een van haar topmaterialen is Prodec®, het superieur verspaanbare roestvast stafstaal van Outokumpu, waarvan IMS Nederland exclusieve distributeur voor de Benelux is.

  Lees verder

 • Aluminium extrusieprofielen Deel 1

  In aluminiumextrusie worden profielen gevormd. Het proces bestaat uit het persen van een voorverwarmd blok aluminium door een opening in een persgereedschap. Elk profiel vereist een specifiek gereedschap, de extrusiematrijs. Door de hoge temperatuur wordt het aluminium kneedbaar, zonder dat het smelt. Onder invloed van de hoge kracht van de extrusiepers vervormt het aluminium en neemt het de vorm aan van de opening in de matrijs.

  Lees verder

 • Aluland: actief overal waar water is

  Aluland is in 2000 opgericht als een gespecialiseerde handelaar in aluminium producten voor de jacht- en scheepsbouw. Door de jaren heen heeft Aluland zich ontwikkeld tot een leverancier van hoogwaardige aluminium platen en profielen, flenzen en fittingen, Triplate® overgangsverbindingen, Teekay® koppelingen, cunifer en Fiberdur® glasvezelversterkte leidingsystemen, ook voor de offshore industrie. Niet alleen in Nederland, maar ook wereldwijd heeft Aluland een respectabele en trouwe groep klanten opgebouwd.

  Lees verder

 • Blog Ko Buijs: Het metaal palladium als legeringselement in titaan

  Commercieel zuiver titaan is per definitie ongelegeerd en het is bestand tegen vele zware corrosieve omstandigheden die zowel oxiderend als reducerend mogen zijn. Dat betreffen de kwaliteiten Ti-grade 1 t/m 4 met oplopende onzuiverheden en een soortelijk gewicht van slechts 4,51 kg/dm3. Dat betekent gelijktijdig dat Ti-grade 4 (UNS R50700) hierdoor de beste mechanische eigenschapen heeft van deze vier typen

  Lees verder

 • Magazine ALURVS #08 nu online

  Magazine ALURVS #08 nu online

  Lees verder

 • Innomet b.v. heeft een nieuwe website!

  Innomet b.v. is een metaalkundig adviesbureau, waar u met de meest voorkomende vragen terecht kunt. Daarbij kan gedacht worden aan zaken zoals die onderstaand verkort zijn weergegeven. De genoemde hoogwaardige metalen kunnen in alle productvormen concurrerend geleverd worden.

  Lees verder

 • Blog Ko Buijs: Koper-beryllium legeringen

  Er zijn diverse koperlegeringen waarmee men bijna iedere dag in aanraking komt zoals bijvoorbeeld messing en brons. Dit zijn koperlegeringen die gelegeerd zijn met respectievelijk zink en tin. Wat minder bekende typen zijn bijvoorbeeld fosfor- en aluminiumbrons alsmede kopernikkel legeringen. Nog onbekender zijn de koperberyllium legeringen. Daarom worden in deze blog enkele van deze legeringen onder de aandacht gebracht. Om een beter begrip te krijgen over dat soort legeringen wordt eerst in het kort stilgestaan bij het metaal beryllium (Be).

  Lees verder

 • Tweede editie Promatt Open Huis Dagen in meerdere opzichten een succes

  In het voorjaar van 2015 hield Promatt, de innovatieve aanbieder van oplossingen voor de metaal- en aluminiumbewerking, de eerste editie van de open huis demo dagen. Voor dit Haaksbergse bedrijf was dit de aanleiding om dit evenement een vervolg te geven. Begin oktober van dit jaar opende Promatt weer de deuren voor haar bestaande klanten en toekomstige klanten om te laten zien wat ze letterlijk allemaal in huis hebben.

  Lees verder

 • Hego, your best deal in aluminium and stainless steel

  Hego is een groothandel in roestvast staal en aluminium, bestaande uit Hego Walserijprodukten B.V. en zusterbedrijf Foxinox. Hego is in 1977 officieel opgericht. Dat betekent dat het bedrijf dit jaar haar veertigjarig bestaan viert! In deze periode is Hego flink gegroeid; in producten, diensten, medewerkers en locatie.

  Lees verder

 • Zeer flexibele lasmachine van Migatronic

  Sigma Select is een geheel nieuwe lijn lasapparatuur die een groot deel van Migatronics MIG/MAG-lasmachineseries samenvoegt. De nieuwe Sigma Select kan op ongekende schaal op maat worden ontworpen met functies en programmapakketten, wat het tot een van 's werelds meest flexibele en kostenefficiënte lasmachineserie maakt.

  Lees verder

 • Magazijn Jürgen Witte Stainless in Duitsland gesloten ivm Reformatie dag!

  Ons magazijn ligt in Rastede, Noord Duitsland, op ca. 30.000 m2. We houden daar een uitgebreid programma naadloze en gelaste buizen, fittingen en flenzen op voorraad. Zowel in ANSI als ook in DIN/EN afmetingen in de volgende materiaalkwaliteiten :

  Lees verder

 • Aluland Vacature

  Aluland is per direct op zoek naar een: Commercieel medewerker binnendienst m/v

  Lees verder

 • E-Cursus Aluminium nu online!

  Deze E-Cursus die uit 8 modules van elk ca. 50 minuten bestaat heeft de volgende onderwerpen: 1. Basisbegrippen 2. Mechanische en fysische eigenschappen 3. Productietechnologie 4. Vormgevingstechnologie 5. Oppervlaktebehandeling 6. Verbindingstechnologie 7. Ontwerpadviezen 8. Recycling/circulaire economie U kunt de modules los volgen. Nadat u geslaagd bent ontvangt u een certificaat.

  Lees verder

 • Gratis sample van de nieuwe 3M™ Cubitron™ II Hookit™ 947A

  De schijven zijn perfect geschikt voor het uitvlakken en afwerken van roestvast staal, aluminium, carbon en zacht staal. Bovendien kunnen deze toepassingen uitgevoerd worden aan een hoge schuursnelheid, bieden de schijven een lange levensduur en is de afwerking van het bewerkte oppervlak heel mooi. Ongeëvenaarde prestaties gecombineerd met ongeëvenaarde veelzijdigheid!

  Lees verder

 • Handboek Roestvast Staal nu ook digitaal beschikbaar

  Het handboek Roestvast Staal is nu ook digitaal beschikbaar. Het Handboek Roestvast Staal bevat o.a. onmisbare informatie omtrent het kiezen van het juiste type Roestvast Staal. Er zijn vele soorten verkrijgbaar hoewel men in de praktijk veelal denkt dat het met typen AISI 304 en 316 alsmede Duplex wel zo'n beetje ophoudt. De kunst is om het juiste type te kiezen bij een bepaalde chemische of corrosieve belasting.

  Lees verder

 • Nieuwe bedrijfsfilm Hart BV

  Hart b.v. is een grote voorraadhouder en leverancier van piping producten (buizen, flenzen en fittingen). In Nijkerk ligt een complete en uitgebreide voorraad van naadloze buis en BW fittingen in de volgende materialen: Alloy 200/201, 400, 600, 625 and 825 en *C276 (*naadloos en gelast).

  Lees verder

 • Visser Las/Snijtechniek toont noviteiten Selco

  De beurs ‘Schweissen und Schneiden’ is ’s werelds grootste beurs op het gebied van lassen en snijden. Deze vindt eens in de vier jaar plaats. Normaliter in Essen, nu eenmalig in Düsseldorf. Van 25 tot en met 29 september a.s. staat Visser Las/Snijtechniek als gast op de stand van Selco, fabrikant van het gerenommeerde merk lasmachines, dat Visser onder andere vertegenwoordigt. De enorme beurs toont alle noviteiten van de grote las- en snijfabrikanten wereldwijd.

  Lees verder

 • State-to-the-art 247TailorSteel biedt optimale leverbetrouwbaarheid

  247TailorSteel is een uiterst modern bedrijf, dat inmiddels tien jaar bestaat. Oprichter en eigenaar Carel van Sorgen was indertijd al overtuigd van de meerwaarde van ‘internet of things’ en kunstmatige intelligentie. Dit kreeg gestalte door alle mogelijkheden van internet aan zijn productiefaciliteiten te koppelen.

  Lees verder

 • Van Dulst Techniek internationaal succesvol met industriële afkort-automaten voor ALU

  Van Dulst Techniek is met haar afdeling MPS een toonaangevend producent van bewerkings-machines voor aluminium profielbewerking. Onder de naam MPS fabriceert Van Dulst volledig geautomatiseerde maatwerkoplossingen voor onbemande flexibele productie, geschikt voor het produceren van klantspecifieke producten in grote aantallen.

  Lees verder

 • STOFVRIJ WERKEN: De nieuwe accu-combihamer met geïntegreerde stofafzuiging van Metabo: de meest lichte en compacte in zijn soort

  Met de accu-combihamer KHA 18 LTX BL 24 Quick en de geïntegreerde stofafzuiging ISA 18 LTX 24 werken professionals snoerloos comfortabel en schoon.

  Lees verder

 • Fronius op Schweissen und Schneiden 2017

  Tijdens de beurs Schweissen & Schneiden 2017 in Düsseldorf (25 – 29 september) krijgt Fronius de kans om zijn focus op digitalisering te benadrukken. Eén van de belangrijkste thema's op de beursstand van het bedrijf zullen de uitdagingen en oplossingen op het gebied van thermisch verbinden binnen het kader van Industrie 4.0 zijn.

  Lees verder

 • Magistor breidt organisatie verder uit

  Magistor, de straal- en verspaningsspecialist uit Rijssen, vindt persoonlijk en direct contact belangrijk. Daarom hebben haar relaties een vaste contactpersoon die zij rechtstreeks kunnen benaderen. Deze bereikbaarheid en de aanwezigheid van onze adviseurs in de markt, gecombineerd met het kwalitatief hoogwaardige productassortiment en de samenwerking met de collega’s op kantoor, werkt!

  Lees verder

 • Handboek Roestvast Staal 2017 nu verkrijgbaar bij BOL.com

  Het handboek Roestvast Staal 2017 is vanaf heden verkrijgbaar bij bol.com voor de prijs van € 24,99 ontvangt u bijna 200 pagina's onmisbare informatie omtrent het kiezen van het juiste type Roestvast Staal

  Lees verder

 • Blog Ko Buijs: Zwavel in roestvast staal

  Zwavel is een geelachtige materie dat tot de niet-metalen behoort. Metaalkundigen hebben veelal een haat-liefde verhouding met dit element hoewel haat meer de boventoon zal voeren dan liefde. Op de keper beschouwd is de aanwezigheid van zwavel in roestvast staal zeer ongewenst want de unieke eigenschappen van roestvast staal worden hierdoor nu eenmaal behoorlijk ondermijnd. Een van de meest bekende roestvast staalsoorten die zwavel bevat is type AISI 303 (EN 1.4305).

  Lees verder

 • Rebel One F-line van CIBO NV

  Sinds afgelopen juni beschikt Cibo met de toevoeging van de F-lijn en de M-lijn over het meest geavanceerde gamma driedimensionale schuurmaterialen dat er momenteel op de markt te vinden is, dit alles onder de nieuwe merknaam Rebel One. Twee nieuwe lijnen toevoegen aan de reeds bestaande S- en T-lijn, deden we uiteraard niet zomaar. Hierbij stellen we om te beginnen de F-lijn voor, die een perfect alternatief vormt voor de chemische beitsbehandeling van de RVS en non-ferro materialen na het lassen.

  Lees verder

 • Behringer Informatiedagen “Zagen anno 2017” scoorde met ontwikkelingen voor de markt van morgen

  Al weer voor de zevende keer vond van 20 tot 22 juni de huisbeurs “Belevingswereld zagen” op het bedrijfsterrein van de zaagmachinefabrikant Behringer in Kirchardt plaats. Op meer dan 4.000 m² toonde het bedrijf het productspectrum aan cirkelzaag- en bandzaagmachines alsmede bewerkingscentra. Rond 600 klanten en geïnteresseerden uit meer dan 30 landen maakten van de gelegenheid gebruik om ter plaatse bij hoofdexposant Behringer GmbH (bandzaagmachines) grote en gecombineerde machines te bekijken. Bovendien waren daar ook de dochterbedrijven Behringer Eisele GmbH (cirkelzagen) en Vernet Behringer uit Frankrijk (bewerkingscentra voor de staalbouw) te vinden.

  Lees verder

 • Kemppi X8 MIG Welder integreert met Weldeye - De toekomst is nu!

  In mei 2017 is de multiproces X8 MIG Welder geïntroduceerd en op de markt gekomen. De X8 MIG Welder is geschikt voor extreme laswerkzaamheden met behoud van optimaal comfort. De prestaties zijn van een uiterst hoog kwaliteitsniveau. Alle aspecten van het systeem zoals bijvoorbeeld de stroombron, de draadaanvoerunit, het laspistool en het Weldeye-software pakket zijn ontworpen voor optimaal resultaat met een groot gebruiksgemak.

  Lees verder

 • Grote diameters draaien met de nieuwe Doosan Puma 1000

  Specifiek voor het bewerken van metalen onderdelen voor onder meer luchtvaart-, scheepsbouw-, energie- en chemische-industrie, heeft Doosan Machine Tools de PUMA 1000 ontwikkeld; een grote draaimachine met een doorlaat van ø 560 mm en maximale bewerkingsdiameter van 1000 mm.

  Lees verder

 • Koel, compact, robuust en krachtig: de nieuwe Fronius Pull-Mig lastoorts

  De nieuwe Pull-Mig lastoorts van Fronius weegt slechts 1600 gram en dat is ongelooflijk licht voor een PushPull lastoorts. En dat is niet het enige, want de ontwikkelaars hebben deze ook nog eens zeer robuust gemaakt: de toorts overleeft een val van 3 meter volledig intact. De roestvrijstalen buitenbuis en het antidraaimechanisme in de nulgradenstand houden de zwanenhals, die 360° graden draaibaar is, uitzonderlijk stabiel, zelfs als deze hard tegen het werkstuk aan stoot

  Lees verder

 • Blog Ko Buijs: Enige corrosiemechanismen

  Het woord corrosie hoor je nog wel eens vallen wanneer het metalen betreffen die aan bepaalde chemische milieus worden blootgesteld. Daarnaast is ook te horen over corrosie veroorzaakt door maritieme invloeden en micro-organismen. Daarom is het wel eens nuttig om in het kort eens stil te staan bij enige van deze corrosiemechanismen.

  Lees verder

 • Magazine ALURVS #05 nu online!

  Nieuwe editie van Magazine ALURVS nummer 5 is online beschikbaar met o.a. Heico Benelux en Heico-Lock fastening systems volop in beweging, RVS Finish: optimaliseren om te xecelleren, Heproflex: Premium Hose Solutions en nog veel meer.

  Lees verder

 • Norton lanceert NIEUWE Norton Quantum3 combi schijf

  Norton Quantum3 Combi schijven zijn de nieuwste aanvulling op de Norton Quantum3 slijpschijven-range welke in Maart 2016 werden gelanceerd.

  Lees verder

 • Blog Ko Buijs - Maraging staal

  Soms is er in de praktijk behoefte aan hoogwaardige staallegeringen met veel hogere mechanische waarden dan bijvoorbeeld veredelde staalsoorten. Daarom wordt in deze blog stil gestaan bij het begrip ‘Maraging staal’.

  Lees verder

 • Geluidschermenbouwer Van Campen Industries failliet

  Van Campen Industries uit Lelystad is door de rechter failliet verklaard. Het familiebedrijf met zo'n 30 mensen in dienst heeft in Nederland kilometers aan geluidsschermen langs snelwegen en het spoor gebouwd. Een paar jaar geleden werd nog een mega-order binnengehaald voor schermen langs de vernieuwde A1 en A10. Toch ging het mis. Volgens oprichter Joop van Campen komt dat door een geschil met aannemer BAM. "We zijn in rouw, dit is onrechtvaardig."

  Lees verder

 • Rösler - Dutch Made - Automotive

  Als men denkt aan de motorsport, ligt niet Nederland op het puntje van de tong. Vooral met bekende merken als Spyker, Eysink, DAF, Donkervoort et cetera zijn we niet altijd een onbekend land geweest! Met de komst van Max Verstappen zijn al veel meer ogen gericht op de (formule) racesport in ons land. Buiten de Formule 1 zijn er nog zeer diverse motorsporten waaraan Nederland deelneemt. Ook in Nederland werken we namelijk op een zeer hoog niveau om maximale resultaat te bereiken..

  Lees verder

 • Enorme tijdswinst hersenoperaties door automatische boor

  Een computergestuurde automatische boor, vergelijkbaar met de boren die gebruikt worden voor het machinaal vervaardigen van auto-onderdelen, kan een centrale rol gaan spelen in toekomstige chirurgische procedures. De nieuwe machine, ontwikkeld door onderzoekers van de Universiteit van Utah, kan een specifieke complexe hersenoperatie 50 keer sneller uitvoeren dan standaard procedures; van 2 uur naar 2,5 minuut.

  Lees verder

 • ZeroCon®: de nieuwste generatie buisverbinding

  Schwer Fittings biedt met haar nieuwe gepatenteerde rvs koppeling een compleet nieuw type verbinding aan: een nieuwe generatie van afdichtingstechnologie door paring van materialen van de afdichtingen gecombineerd met een flensverbinding. Met de vele voordelen kan de ZeroCon koppeling in verschillende branches worden toegepast. Alle afzonderlijke onderdelen worden in de eigen productiecentra van Schwer vervaardigd.

  Lees verder

 • Aluminium ‘architectuur-ark’ in Rotterdam Centraal Station

  En wéér bungelt er een oogverblindende constructie aan het plafond van de CS-hal. Dit keer een soort zeppelin van aluminiumbuisjes, met erop bevestigd schitterende foto’s van beroemde Rotterdamse bouwwerken. Als opwarmertje voor de Architectuurmaand, die vanaf 1 juni losbarst in de Maasstad.

  Lees verder

 • Materials 2017 is dé plek om direct oplossingen te vinden voor uw materiaaluitdagingen.

  Materials 2017 is dé plek om direct oplossingen te vinden voor uw materiaaluitdagingen. Zo kunt u uw uitdaging voorleggen aan een van onze Materiaaldoktoren; beide dagen te vinden op de Mikrocentrum stand. Deze Materiaaldoktoren helpen u met het stellen van de juiste diagnose en geven u gratis behandeladvies.

  Lees verder

 • Magazine ALURVS #04 nu online

  Magazine ALURVS editie 4/2017 is nu online beschikbaar. We waren te gast bij Migatronic voor een uitgebreide reportage, Ko Buijs legt uit hoe het zit met Roestvast Staalgroepen volgens AISI, lees een verslag over de bijeenkomst 3D Metaalprinten in de maritieme sector, een uitgebreid technisch artikel over het MIG lassen van Aluminium, Matthijs te Biesebeek gunt u een kijkje in de keuken van HenF Lichtenvoorde en uiteraard nog veel meer!

  Lees verder

 • Volop inspiratie en informatie rondom verbindingstechnieken: Materials 2017, vakbeurs en congres

  Lees verder

 • Veel belangstelling voor bijeenkomst ‘Nieuwe Materialen’ bij Teqnow

  Afgelopen 20 april organiseerde Teqnow, in deze vertegenwoordigd door Jo van de Put en Bert Faessen, in nauwe samenwerking met FDP, de bijeenkomst ‘Nieuwe Materialen’. Locatie was Koninklijke Metaalunie in Nieuwegein.

  Lees verder

 • Evenement over 3D metaalprinten in de maritieme sector

  Eind maart organiseerde het District Zuid-Holland van Koninklijke Metaalunie samen met de Kamer van Koophandel een seminar over 3D printen in de maritieme sector. WAAM, oftewel Wire Arc Additive Manufacturing, was één van de onderwerpen die daar aan de orde kwamen.

  Lees verder

 • Migatronic gaat vol gas verder

  Migatronic ontwikkelt intelligente technieken voor handmatig lassen en biedt geautomatiseerde oplossingen voor lasvragen van ambitieuze bedrijven. De focus ligt daarbij op het optimaliseren van lasprocessen teneinde de lasproductie efficiënter te maken. Vooral van het lassen van roestvast stalen producten heeft Migatronic een specialisme gemaakt.

  Lees verder

 • Materials 2017: heeft u het congresprogramma al gezien?

  Ook dit jaar biedt Materials weer een uitgebreid kennisprogramma. Alle sessies zijn verdeeld over de vier bouwstenen voor materiaaluitdagingen: materialen, materiaalanalyse, oppervlaktetechnieken en verbindingstechnieken.

  Lees verder

 • Lichtgewicht elektrische schuurmachine van Delmeq

  Geen twijfel mogelijk! Maiburg is de allround specialist op het gebied van (geavanceerde) schuurtechnieken met een zeer compleet assortiment (flexibele) schuurmaterialen en schuursystemen van o.a. het Zwitserse merk Sia Abrasives. In samenwerking met haar leveranciers is Maiburg voortdurend bezig met productinnovaties en het ontwikkelen van nieuwe schuursystemen: klantgericht en op praktijktoepassingen afgestemd. Ook schuurmachines vormen onderdeel van deze systemen.

  Lees verder

 • Vakbeurs Materials heeft veel aandacht voor verbindingstechnieken

  Op 31 mei en 1 juni is Materials 2017, vakbeurs met congres, hét grootste trefpunt voor o.a. engineers, productontwikkelaars, R&D en constructeurs die zich bezig houden met allerlei materiaaluitdagingen. De vijfde editie krijgt een nieuwe opzet met een duidelijke focus.

  Lees verder

 • EQIN presenteert de nieuwe generatie elektroden lasmachines van Fronius de TransPocket: Functioneler en energiezuiniger dan ooit

  Rotterdam, vrijdag 21 april: Met de TransPocket 150 en de TransPocket 180 brengt de lastechnisch specialist Fronius een nieuwe generatie van zijn bewezen enkelfasige elektrode lasapparatuur op de markt. De doorontwikkeling overtuigt door uitstekende lasresultaten en de grotere functionaliteit. Een digitale resonante inverter zorgt voor de perfecte laseigenschappen voor een veelvoud aan elektroden typen. Dankzij de innovatieve PFC (Power Factor Correctie)-technologie werken de apparaten bijzonder energiezuinig.

  Lees verder

 • Vier innovatieprijzen voor PFERD

  Toen PFERD in maart 2016 met de High Speed Disc “ALUMASTER®” een volledig nieuw gereedschap presenteerde voor de grove verspaning van aluminium, sprak de Marienheider producent van gereedschappen voor de oppervlaktebewerking en voor het doorslijpen zelfbewust van een innovatie. De klanten, die de freesschijf intussen konden testen en gebruiken, hebben aangegeven diep onder de indruk te zijn van de werkresultaten met extreem hoge materiaalafname en hoge oppervlaktekwaliteiten. In de eerste plaats konden de gebruikers zich er van overtuigen, dat werken met de ALUMASTER® comfortabel en veilig is, een niet onbelangrijk aspect bij het gebruik van gereedschappen in de metaalbewerking.

  Lees verder

 • Kersten Europe investeert in uitbreiding capaciteiten buigen en bewerken aluminium

  Kersten Europe investeert in uitbreiding capaciteiten buigen en bewerken aluminium. Tekeningen liggen klaar, vergunningen zijn rond, bouwplannen zijn doorgesproken en de nieuwe machines zijn besteld. Binnenkort verrijst er een gloednieuwe fabriek op het terrein van Kersten Europe in het Noord-Limburgse Wanssum.

  Lees verder

 • Cao-akkoord in de Metaal en Techniek biedt jongeren perspectief

  Werkgevers en vakbonden hebben vandaag een akkoord bereikt over de nieuwe cao’s in de Metaal en Techniek, met 27500 werkgevers en 300.000 werknemers de grootste cao in de marktsector. Het akkoord met een looptijd van 25 maanden zorgt voor langere tijd voor arbeidsrust en zekerheid in de bedrijfstak. Werken in de Metaal en Techniek wordt aantrekkelijker voor jongeren dankzij het Generatiepact dat werkgevers en werknemers hebben afgesloten. Met dit pact krijgen ouderen de gelegenheid om minder te werken en gezond hun pensioen te halen en kunnen 2.000 jongeren een vaste baan krijgen.

  Lees verder

 • de nieuwe LiHD accu-generatie van Metabo: Meer uithoudingsvermogen, meer flexibiliteit!

  Metabo verhoogt de capaciteit van zijn krachtige LiHD accu-packs van 6.2 tot 7.0 en van 3.1 tot 3.5 Ah. Nog langer werken met één acculading – ook bij extreme toepassingen.

  Lees verder

 • Blog Ko Buijs - Roestvast Staal en magnetisme

  Geregeld kan men horen dat zodra een magneet aan roestvast staal trekt het geen echt roestvast staal is. Omdat de meeste technici weten dat het ijzergehalte in roestvast staal meestal vele malen hoger is dan het chroom- en nikkelpercentage vraagt men zich ook wel eens af of waarom roestvast staal niet in alle gevallen gewoon aantrekt zodra een magneet in de buurt komt. M.a.w. er is nog wel eens verwarring over deze onderwerpen en daarom heb ik besloten om deze aspecten eens onder de aandacht te brengen.

  Lees verder

 • Like ALURVS op Facebook

  Like ALURVS op facebook en ontvang dagelijks het laatste branche nieuws, technische artikelen, economisch nieuws, innovaties etc. ALURVS, voor professionals!

  Lees verder

 • Max Bleijswijk nieuwe Managing Director Kemppi Benelux B.V

  Per 1 april 2017 draagt Joop van Elen, na ruim 30 jaar dienstverband, het stokje over aan Max Bleijswijk.

  Lees verder

 • Magazine ALURVS #03 nu online!

  Nieuwste editie van Magazine ALURVS # 03 nu online. Met o.a. Workshop "Finishen van Roestvast Staal" bij Elektrolas, RVS Finish onderscheidend in oppervlaktebehandeling van RVS producten, Het inchromeren verovert de RVS markt en Microstructuren van Aluminium Legeringen en nog veel meer.

  Lees verder

 • Blog Ko Buijs - Waterstofbrosheid als gevolg van het lassen

  Indien men austenitisch roestvast staal gaat lassen met het TIG-lasproces dan is het inerte argon het best toepasbare schutgas omdat het gebruik hiervan leidt tot een zuiver smeltbad. Bovendien veroorzaakt argongas een hogere thermische inbreng. Echter aan elk voordeel kleeft een nadeel want men krijgt hierdoor een relatief lage lassnelheid en dat is uiteraard kostprijsverhogend.

  Lees verder

 • Staal 52 vanaf nu bij Amari altijd op voorraad

  Amari Metals heeft service en klantgerichtheid hoog in het vaandel. Om onze afnemers dagelijks snel van de juiste artikelen te voorzien, houden we ons zeer complete leveringsprogramma up to date en dat geldt ook voor onze voorraad in ons uitgebreide distributiecentrum in Vianen.

  Lees verder

 • Norton NorBevel: Een nieuwe range machines en accessoires voor afronden en afkanten

  Om een goede las aan te brengen is het van belang om een perfecte afkanting te hebben. Een goede voorbereiding bespaart hierin grote kosten. De NorBevel-6 en NorBevel-12 range van machines en accessoires zijn de nieuwe toevoegingen aan Norton’s oplossingen voor metaalbewerking.

  Lees verder

 • Magnetische beschermhoek voor onderdelen en constructies

  Caterpillar Netherlands Operations (CNO) gaat onderdelen en constructies voorzien van de magnetische beschermhoek van het IJmuidense bedrijf MagProtect. Het bedrijf zet hiermee een grote stap in het beperken van het risico op bedrijfsongevallen.

  Lees verder

 • Waarom zet een metaal uit?

  Ieder metaalatoom trilt om zijn eigen middelpunt en dat noemt men de amplitude. Dat betekent dat een atoom naar alle richtingen een kleine trillende beweging zal maken waardoor het een bepaalde bolvormige ruimte beschrijft (zie afbeelding). De grootte c.q. uitslag van de amplitude is afhankelijk van de temperatuur. Hoe hoger de temperatuur hoe hoger deze amplitude

  Lees verder

 • Handboek Roestvast Staal, medio juni ook in print

  Vanwege de grote vraag heeft de uitgever besloten om het Handboek Roestvast Staal ook in print uit te brengen. Medio juni 2017 verschijnt deze uitgave in een oplage van 8000 exemplaren. Ko Buijs is gasthoofdredacteur en heeft voor u een onmisbare selectie artikelen geschreven over het prachtige materiaal Roestvast Staal. Overzichtelijk, duidelijk maar vooral need-to-know informatie over types en toepassingen, soorten en eigenschappen, lassen en oppervlaktebehandelingen. Uiteraard wordt dit handboek ook digitaal beschikbaar.

  Lees verder

 • DNV keur voor Schwer instrumentatie fittingen

  Afgelopen jaar heeft DNV voor de serie tube fittings U2 van Schwer een type approval afgegeven. Dat betekent dat de koppelingen van Schwer uit die serie in DNV gekeurde systemen mogen worden toegepast. Schwer benadrukt dat het een volledig in de EU vervaardigd product is en dat is geen loze kreet.

  Lees verder

 • Nieuwe website Arcus online!

  We kennen Arcus al tientallen jaren als specialist op het gebied van buizen, flenzen en fittingen voor industriële toepassingen. Onlangs werd hier een compleet assortiment voor Food & Dairy en Industrial Supplies aan toegevoegd. Op 14 maart 2017 gaat hun nieuwe website online!

  Lees verder

 • Gebroeders Jansen VOF Oppervlaktetechniek

  Gebr. Jansen V.O.F. staat al drie generaties lang voor kwaliteit en vakmanschap op het gebied van oppervlaktetechnieken. Door ons uitgebreide machinepark en de flexibele instelling van ons personeel zijn wij in staat om nauwkeurig en maatwerk te leveren. Het management is direct betrokken bij de aanname van opdrachten, de werkvoorbereiding en de uitvoering van de werkzaamheden. Wij werken met korte communicatielijnen.

  Lees verder

 • Magazine ALURVS #2 nu online beschikbaar!

  Nieuwste editie van Magazine ALURVS #2 nu online beschikbaar met interviews, bedrijfspresentaties, technische artikelen nieuws en noviteiten! Kortom alles wat de branche te bieden heeft.

  Lees verder

 • Aluminiumspecialist Garfield ontzorgt klanten

  Het komt wel eens voor dat je als metaalbewerker een specifiek profiel of materiaal niet kunt vinden. In zulke gevallen kan Garfield u helpen. Deze instelling is tekenend voor de servicegerichte instelling van de aluminiumspecialist: Garfield wil zijn klanten ontzorgen.

  Lees verder

 • Teqnow event 20 april 09:30-17:00 Nieuwegein: ’Nieuwe’ materialen

  Als industrieel bedrijf werk je constant aan het versterken van je concurrentiepositie. Kennis van materialen is hierbij essentieel. Bij vrijwel alle bedrijven is de materiaalkeuze verantwoordelijk voor meer dan 50% van de kosten (materiaalkosten en bewerkingskosten). Kennis op het gebied van materialen is dan ook noodzakelijk om uw concurrentiepositie te versterken, zowel bij concurreren op prijs als op toegevoegde waarde. De meeste medewerkers hebben slechts een beperkte kennis op het gebied van materialen.

  Lees verder

 • Beitsen van Aluminium

  Het gebruik van aluminium heeft in vergelijking met andere veel toegepaste materialen als ijzer, koper, tin en goud nog maar een korte geschiedenis. Aluminium werd ontdekt aan het begin van de 19e eeuw en kwam pas aan het begin van de 20e eeuw ruim beschikbaar voor industriële toepassing.

  Lees verder

 • het lijmen van Aluminium kent vele voordelen

  “Wat het lijmen van aluminium betreft geldt vaak nog ‘onbekend maakt onbemind’. Terwijl het lijmen grote voordelen biedt ten opzichte van traditionele verbindingstechnieken zoals het aanbrengen van bouten/moeren en het lassen.”

  Lees verder

 • Blog Ko Buijs - Metalen versus het menselijk lichaam

  Door voortschrijdend inzicht op technisch, wetenschappelijk en medisch gebied alsmede door meer geavanceerde analytische technieken wordt men zich steeds meer bewust over de effecten van het gebruik van bepaalde metalen die in aanraking komen met ons dagelijks voedsel. Daarnaast hebben we in de praktijk te maken met diverse metaalsoorten die in contact komen met ons lichaam wat soms ook weer bepaalde gevolgen kan hebben. Vooral het toenemen van allerlei allergieën, maag- darm- en leverziektes alsmede het ontstaan van kanker hebben een grote stimulans gegeven tot meer fundamenteel onderzoek naar de relatie voeding en metalen. Mede daardoor groeit er ook een toenemend wantrouwen over het gebruik van bepaalde metalen.

  Lees verder

 • IMS Nederland exclusieve distributeur Benelux voor Outokumpu Prodec® Stafstaal

  Vanaf vandaag is IMS Nederland de exclusieve distributeur voor de Benelux van Prodec®, het superieur verspaanbare Roestvast stafstaal van Outokumpu.

  Lees verder

 • Bus Industrial Tools opent nieuwe vestiging in Noord-Holland

  Bus Industrial Tools heeft de handelsactiviteiten van het bedrijf Lashuis Haprotech BV uit Velsen-Noord overgenomen. Hiermee versterkt Bus haar positie in de provincie Noord-Holland en daarmee ook in Nederland.

  Lees verder

 • Skellet verandert staalbouwwereld voorgoed

  Sinds 13 januari is Skellet BV importeur van het innovatieve Skellet. In de afgelopen 5 jaar heeft grondlegger Ivo Swenters uit België zeer veel knowhow opgebouwd. Hij ontwikkelde het staalskeletbouwsysteem om snel en tegen zeer scherpe tarieven woningen en bedrijfspanden te bouwen. Daarnaast is de innovatie eenvoudig uitbreidbaar en enorm isolerend. Directeur Tim Rodenburg: “Skellet heeft zich bewezen als het gaat om eenvoud, stabiliteit en draagkracht.”

  Lees verder

 • Magazine ALURVS #1 nu online beschikbaar

  Eerste editie Magazine ALURVS van 2017 nu online beschikbaar met o.a. Van Campen Industries wint samen met apt Kurvers de European Aluminum Award 2016, RVS in zwembaden is als een kanarie in een kolenmijn, naast De Looper NDO nu ook De Looper Analytical en Corrosieweerstand van deklagen op Aluminium en nog veel meer

  Lees verder

 • Naast De Looper NDO nu ook De Looper ANALYTICAL

  Binnen De Looper NDO hebben zich de afgelopen tijd een aantal belangrijke ontwikkelingen voorgedaan. Aan het team zijn de afgelopen jaren professionals toegevoegd, het bedrijf viert in 2017 haar 35 jarig bestaan en de analysetak is per afgelopen 1 januari als zelfstandige BV van start gegaan onder de naam; De Looper ANALYTICAL. Deze nieuwe firma presenteert de nieuwe en uiterst revolutionaire LIBS analyser van Oxford Instruments: De Vulcan. Alle reden dus om op deze ontwikkelingen nader in te gaan.

  Lees verder

 • Nieuwe LVD Tandem kantbank machine “max. 7 meter” voor Hoekman Roestvaststaal

  Eind februari verwachten wij onze nieuwe LVD kantbank machine. Momenteel wordt er nog druk gewerkt door fabrikant LVD om de machine te vervaardigen. De machine wordt namelijk speciaal op basis van onze wensen en eisen geproduceerd. Het gaat hierbij om een maatwerk tandemopstelling , met eigenlijk twee kantbanken die gezamenlijk, maar ook afzonderlijk van elkaar kunnen werken. Door kritisch te kijken naar de benodigde eigenschappen van de machine, zijn wij met deze nieuwe opstelling straks in staat om onze klanten optimaal te bedienen.

  Lees verder

 • S3P – maken van een hard en ductieloppervlak

  Er zijn diverse methoden beschikbaar om roestvast stalen componenten slijtvaster te maken en een hogere corrosieweerstand te geven. De meest gangbare zijn diffusieprocessen en het aanbrengen van coatings. Coatings kunnen erg hard zijn maar lopen het risico op scheurvorming en te delamineren, wat kan leiden tot contaminatie van de directe omgeving. Specialty Stainless Steel Processes (S3P) – diffusietechnieken bij lage temperatuur – vormen een bijzonder goede oplossing voor dergelijke toepassingen. Zij zorgen voor een ductiele, oppervlaktegeharde laag die de slijtvastheid van roestvast staal verhoogt. Tijdens het S3P proces ontstaan hoge drukspanningen in de diffusiezone die een aanzienlijke verhoging van de oppervlaktehardheid en daarmee tribologische eigenschappen bewerkstelligen. De oppervlaktehardheid overschrijdt 1000 HV0,05 terwijl de geharde diffusiezone zijn taaiheid behoudt.

  Lees verder

 • Blog Ko Buijs - Kansen en bedreigen met het toepassen van Zamak

  Er is in de praktijk nog wel eens verwarring rond het beschermingsmechanisme van zink en zinklegeringen. Men denkt dat de bescherming komt door de vorming van zinkoxide aan het oppervlakte zoals dat het geval is bij chroom in roestvast staal en aluminium maar dat is niet juist.

  Lees verder

 • Positief sentiment Roestvast staal prijzen zet eerste helft van 2017 door

  Het positieve sentiment rondom de roestvast staal prijzen zet ook in de eerste helft van 2017 door. Voor de mondiale economie is het perspectief met 3,4% groei positief gestemd. In deze eerste maand van het nieuwe jaar laten Europese roestvast staal producenten weten dat de orderportefeuilles al tot mei vol zitten. Dit impliceert dat de vraag naar roestvast staal momenteel groter is dan het aanbod. Vorig jaar kon de roestvast staal markt op forse prijsstijgingen rekenen door o.a. een hogere nikkelkoers.

  Lees verder

 • Naamswijziging IMS Schmolz+Bickenbach Nederland

  In 2015 werden een aantal Europese vestigingen van het Duitse SCHMOLZ+BICKENBACH concern –waaronder de vestiging in Zwijndrecht – overgenomen door IMS Group (onderdeel van Jacquet Metal Service), een Europees netwerk van speciaal staal distributeurs. Deze groep bestaat inmiddels uit 47 distributiecentra in 10 Europese landen en versterkt haar positie in Zuid- en West Europa steeds verder.

  Lees verder

 • Digital Parts Transfer Next Step Challenge 2017

  3D Printing has the potency to have the greatest impact on the worldwide industry since the introduction of mass production in the 20th century

  Lees verder

 • Hoe zit dat eigenlijk met Δ-FERRIET EN ROUGING?

  In de Biotechnische en Farmaceutische industrie wordt als transportmiddel veelvuldig gebruik gemaakt van Roestvaststalen buis, fittingen en appendages. Ze worden aan elkaar gelast met behulp van Orbitaal (rondgaand/cirkelvormig) TIG (Tungsten Inert Gas) apparatuur en gesloten laskoppen. Ook Roestvaststaal “roest” in de omringende lucht. In tegenstelling tot roest wat zich op ijzer vormt is deze laag niet poreus en beschermt het het onderliggende materiaal tegen corrosieve aanvallen. We noemen dit de “passieve” laag.

  Lees verder

 • Kijk naar de marktrelevantie van techniekonderwijs

  Er is nog steeds te weinig instroom van jeugd richting de technische beroepen, alle promotie en inzet ten spijt. Hoe komt het dat er zo weinig animo is? Daar zijn meerdere redenen voor. Een belangrijke factor is de ontoereikende bekostiging, waardoor technische afdelingen op vmbo-scholen verdwijnen. Vmbo is de levensader richting technische beroepen in het mbo en bij de bedrijven. In gesprek met drs. Anne Marie Heij, beleidssecretaris Onderwijs bij de Metaalunie en bestuurder bij OOM.

  Lees verder

 • Processen optimaal ingericht met QRM

  De Metaalunie staat voor de MKB in de metaalsector in Nederland. Bedrijven van 1 tot circa 100 medewerkers, zo’n 13.000, van Terneuzen tot Delftzijl. Wat veel MKB-bedrijven gemeen hebben is productie van klantspecifieke producten; maatwerk in kleine series en aantallen. Daarom zijn MKB en QRM twee zaken die uitstekend bij elkaar passen. QRM, voluit Quick Response Manufacturing, is een werkwijze waarmee je bedrijfsprocessen uiterst effectief kunt inrichten. ALURVS bezocht de Metaalunie om over dit onderwerp in gesprek te gaan met Godfried Kaanen, voorzitter van de Metaalunie en ervaringsdeskundige op het gebied van QRM.

  Lees verder

 • Stappert Nederland BV zoekt per direct een ervaren verkoper (m/v) binnendienst en een junior vertegenwoordiger (m/v)

  STAPPERT Nederland BV gevestigd in Zwijndrecht maakt deel uit van de Jacquet Metal Service Group. Wij zijn binnen Nederland één van de belangrijkste distributeurs van roestvaststalen producten. Wij zoeken per direct een ervaren verkoper (m/v) binnen dienst en een junior vertegenwoordiger (m/v)

  Lees verder

 • De krachtigste in hun klasse: De nieuwe combihamers van Metabo.

  Metabo introduceert 4 nieuwe SDS-plus boorhamers in de 2 kg-klasse. De extreem krachtige combihamers KHE 2660 Quick en de KHE 2860 Quick, alsook de UHE 2660-2 Quick en UHEV 2860-2 Quick multihamers, zijn zeer geschikt voor veeleisende toepassingen voor continu gebruik. Dankzij hun krachtige slagmechanisme leveren ze een maximale individuele slagenergie tot wel 3,4 Joule (EPTA 05/2009), en behoren hiermee tot de krachtigste in hun soort. Of het nu gaat om het boren van deuvelgaten, het verwijderen van tegels of werken met boorkronen: Dankzij de geoptimaliseerde ergonomie en zwaartepunt, liggen de machines perfect in de hand. Metabo biedt als enige fabrikant professionele boorhamers met een behuizing van aluminium persgietwerk. Hierdoor zijn de machines extreem veerkrachtig, duurzaam en ideaal voor de veeleisende toepassingen in de bouw en renovatie. Alle Metabo boorhamers worden geproduceerd op het hoofdkantoor in Nürtingen.

  Lees verder

 • Het misverstand over het metaal titaan

  Als metaalkundige wil je graag het beste voor je relaties als het bijvoorbeeld om materiaalkeuzes en corrosiepreventie gaat. Zo kan het gebeuren dat je als optimale metaalkeuze uitkomt op het metaal titaan en dan begint a.h.w. de onrust. De eerste reactie die dan meestal wordt geuit is “dat kost goud” of andere woorden van die strekking. Titaan wordt ook wel titanium genoemd hoewel dat laatstgenoemde woord feitelijk een anglicisme is. Titanium klinkt echter wel wat exclusiever dan titaan en dan beginnen de gedachtenspinsels dat het een onbetaalbaar kostbaar metaal zou zijn dat a.h.w. alleen bij de juwelier in de etalage ligt. Nu kan het inderdaad gebeuren dat dit metaal daar wordt aangetroffen want titaan leent zich uitstekend voor het maken van sieraden. Dit komt mede door het feit dat er mooie metallische kleuren kunnen ontstaan dankzij het variëren van de oxidehuiddikte. Dat laatste wordt overigens bereikt met elektrochemische processen.

  Lees verder

 • Kemppi’s productserie FastMig X voor veeleisende lastoepassingen

  Als u het spel op topniveau wilt spelen en de beste wilt zijn in wat u doet, heeft u een technologische voorsprong nodig die professioneel uitblinken garandeert. Met de vernieuwde, intelligente FastMig X presenteert Kemppi een nieuwe zwarte lijn pulslasoplossingen van topklasse voor veeleisende industriële toepassingen.

  Lees verder

 • Blog Bert Jaarsma - Technisch VMBO is de basis

  ‘Techniek is de grootste motor van onze economische welvaart. Technologie speelt in alle sectoren een steeds grotere rol. Bepaalde vacatures in de techniek zijn nu al moeilijk vervulbaar. In Nederland wordt de komende jaren dus veel werkgelegenheid verwacht in de techniek.’ Zo begint de petitie die Michael van Straalen als voorzitter van MKB Nederland vandaag, mede namens Koninklijke Metaalunie, heeft aangeboden aan politici in de Tweede Kamer. Wij maken ons namelijk grote zorgen over de instroom in het technisch VMBO en luiden hier de noodklok voor in politiek Den Haag.

  Lees verder

 • Kabinet moet meer investeren in technisch vmbo

  Het kabinet moet dringend meer investeren in het technische vmbo; meer geld en een landelijke regisseur die tot taak heeft om het technisch vmbo weer succesvol te maken. Dat staat in de petitie die voorzitter Michaël van Straalen van MKB-Nederland.

  Lees verder

 • Blog Ko Buijs: De oppervlaktespanning

  Elke vloeistof heeft een bepaalde oppervlaktespanning die ervoor zorgt dat de vloeistof in meer of mindere mate aan het oppervlak samentrekt. Een ander woord hiervoor is de oppervlaktecontractie. Goede voorbeelden hiervan zijn een druppel kwik en een druppel water op een glasplaat; het kwik zal een bolletje vormen en het water krijgt de vorm van een paddenstoel omdat kwik een hoge oppervlaktespanning heeft en water een lage. Kwik zal hierdoor het glas niet bevochtigen en het water wel. Dankzij de oppervlaktespanning van water kan een watervlo op het water lopen zonder er doorheen te zakken. Indien men enig zeep toevoegt aan dit water dan zal de oppervlaktespanning sterk afnemen waardoor het beestje wel door het oppervlak zal zakken en zal verdrinken.

  Lees verder

 • Arcus zoekt een Account Manager en een Sales Export

  Arcus streeft ernaar om zowel met haar klanten en leveranciers, als ook met haar medewerkers een langdurige succesvolle relatie aan te gaan. Dit komt voort uit de visie van Arcus: werknemers worden gedreven door een winnaarsmentaliteit, halen het beste uit zichzelf en zijn altijd bereid een stap extra te zetten. Arcus gelooft dat presteren een teamsport is waarbij werknemers elkaar steunen en helpen waar nodig. Medewerkers werken nauw met elkaar samen om op het hoogste niveau te presteren. Vanuit een informele, open en optimistische cultuur wordt er met plezier gewerkt.

  Lees verder

 • Metaalprijzen in de lift, alleen koperprijs blijft achter

  Chinese economie in rustiger vaarwater, maar de onzekerheden worden nog steeds hoog ingeschat. De koperprijs blijft achter door goede beschikbaarheid en zijn nauwe relatie met macro-trends. Initiatieven tot het terugdringen van de overproductie van staal werpen nu nog geen vruchten.

  Lees verder

 • Website van De Looper ANALYTICAL gelanceerd

  De verkoop en service van analyse instrumenten van Oxford Instruments Analysis werd tot 2016 door De Looper NDO uitgevoerd. Om in te kunnen spelen op de vragen uit de markt en om te kunnen professionaliseren is in oktober 2016 De Looper ANALYTICAL B.V. opgericht. Bij een nieuwe naam hoort een nieuwe website!

  Lees verder

 • Noxon is op zoek naar een inkoper (40 uur)

  Noxon BV is een toonaangevende internationale handelsonderneming met een uitgebreid voorraad pakket aan roestvast stalen halffabricaten, zoals buizen, fittingen, flenzen, staven, profielen en platen. Noxon BV, opgericht in 1990, is een serviceorganisatie gericht op de industrie met kwalitatief hoogwaardig personeel.

  Lees verder

 • Nieuwe editie Magazine ALURVS - nummer 8 nu online

  De nieuwste editie van magazine ALURVS staat online. Zoals u van ons gewend bent, geheel gratis. Met nieuws, innovaties, achtergrondverhalen en bedrijfspresentaties.

  Lees verder

 • BANDZAGEN.COM – de unieke webwinkel voor bandzagen

  Na lange voorbereidingen is het eindelijk zo ver. De webwinkel bandzagen.com is in de lucht. “Het concept bleek moeilijker dan wat wij in begin dachten”, aldus Sabine Toebes van bandzagen.com. “Het was de bedoeling dat een rekenmodule de prijs per bandzaag direct uit zou rekenen. De formule is heel makkelijk, maar blijkbaar kwam er toch nog het een en ander bij kijken. De eerste webbouwer heeft na een ½ jaar afgehaakt, tot onze spijt. De tweede was toch veel langer bezig dan wij verwacht hadden , maar uiteindelijk is het toch nog goed gekomen.”

  Lees verder

 • Stijgende trend in aluminium prijzen

  Aluminium prijzen hebben het afgelopen jaar een stijgende trend laten zien. Vanuit het laagste punt in november 2015 waar de koers rond 1425 dollar per ton stond, is de prijs per eind september gestegen naar 1620 dollar per ton. Volgens Arian Bloks, Accountmanager aluminium bij HEGO, is het aannemelijk dat deze stijgende trend op de lange termijn blijft doorzetten.

  Lees verder

 • Vraag naar metalen blijft sterk in vierde kwartaal

  De stabiliteit van de Chinese economie heeft het marktsentiment een positieve impuls gegeven.De meeste industriële metalen laten sinds begin dit jaar een stevige opmars zien in prijs. Voor het vierde kwartaal van 2016 gaan wij uit van aantrekkende vraag naar staal en basismetaal.

  Lees verder

 • Drie functie’s, één machine: Metabo presenteert accu-tapmachine met extra boor- en schroeffunctie

  Het snoerloze multitalent GB 18 LTX BL Q I is de eerste accu-aangedreven tapmachine met boor- en schroeffunctie op de markt. Metabo biedt de metaalprofessionals daarmee een compacte en krachtige oplossing voor talrijke toepassingen.

  Lees verder

 • Meer dan 350 likes op Facebook voor ALURVS.nl

  We groeien op Facebook! Meer dan 365 likes op Facebook is nog niet zo heel veel maar we gaan de goede kant op. In de afgelopen tijd hebben we onze Facebook pagina behoorlijk op de schop gegooid en dat heeft geresulteerd in een groei. Wekelijks vindt u op deze pagina bedrijfspresentaties, nieuws en innovaties, economisch nieuws en alles wat wij leuk vinden om met u te delen! Like ons (als u dat al niet gedaan heeft)

  Lees verder

 • Video - Door Eurofinish hoogglans gepolijst Kunstwerk St. Pancras Station - London -

  "Terrace Wires" is een van UK's grootste en meest ambitieuze kunstproject programma's. Elk half jaar wordt er een nieuw kunstwerk gepresenteerd. Begin juli was de opening van "Thought of Train of Thought" ontworpen door de kunstenaar Ron Arad (Royal Acadamy of Art). Het betreft een 18 meter lang gedraaid aluminium - door Eurofinish hoogglans gepolijst - object dat langzaam roteert zodat er een horizontale optische illusie gecreeerd wordt van een trein in beweging.

  Lees verder

 • Additive manufacturing Special - Magazine ALURVS

  In de serie "gratis specials" van Magazine ALURVS presenteren wij de "Additive Manufacturing Special". In deze digitale special o.a. het 3D printen van Roestvast Staal componenten, interview met Ko Buijs: enthousiast pleitbezorger van additive manufacturing, praten we u bij over het sinteren van Roestvast Staal, legt oud staatssecretaris uit waarom 3D printen de wereld spectaculair zal veranderen en nog veel meer!

  Lees verder

 • HEVAMI toont nieuwe hardmetalen straalturbine op Surface.

  De firma HEVAMI oppervlaktetechniek uit Veghel zal op de komende Surface in s’-Hertogenbosch een nieuwe hardmetalen straalturbine, type R410X, tonen van het fabricaat RUMP Strahlanlagen.

  Lees verder

 • Nieuwste editie Magazine ALURVS nu online

  De nieuwste editie van magazine ALURVS is nu online beschikbaar. Met o.a. in dit nummer: Ingangscontrole van Aluminium legeringen, een uitgebreid artikel over Stappert Nederland BV: al 40 jaar innovator als voorraadhoudend leverancier van RVS, Hygenic Design Network (HDN) schept duidelijkheid in Europese voedselveiligheidsrichtlijnen en waren we te gast bij CTB Holland BV, uniek met Micropeenen, Shotpeenen, Microcleanen en Thermal Aluminkum Spraying en nog veel meer.

  Lees verder

 • Kemppi’s productserie FastMig X voor veeleisende lastoepassingen

  Als u het spel op topniveau wilt spelen en de beste wilt zijn in wat u doet, heeft u een technologische voorsprong nodig die professioneel uitblinken garandeert. Met de vernieuwde, intelligente FastMig X presenteert Kemppi een nieuwe zwarte lijn pulslasoplossingen van topklasse voor veeleisende industriële toepassingen.

  Lees verder

 • Metabo introduceert de eerste grote haakse slijper op accu

  Meer dan alleen een nieuw product: ‘s Werelds eerste grote haakse slijper op accu is de eerste vertegenwoordiger van een hele nieuwe generatie elektrisch gereedschap. 230 mm schijfdiameter, 2.400 Watt, geen snoer: In September introduceert Metabo de eerste grote haakse slijper op accu. “De visie van de snoerloze bouwplaats is werkelijkheid geworden”, zegt CEO van Metabo Horst W. Garbrecht

  Lees verder

 • Jaaruitgave Magazine ALURVS 2016 nu online

  De welbekende jaaruitgave van magazine 2016 staat nu online. Abonnees ontvangen later deze maand de uitgave ook in print.

  Lees verder

 • Nieuwe vrachtwagens voor Arcus

  Met de toename van de mogelijkheden en groei in het aantal vestigingen, kan ontwikkeling op het logistieke vlak natuurlijk niet achter blijven. Arcus heeft ondernemen met oog voor mens & milieu hoog in het vaandel staan en daarom een bewuste keuze gemaakt bij de inzet van 3 nieuwe vrachtwagens.

  Lees verder

 • Nieuwste editie Magazine ALURVS nummer 06 nu online

  Editie 6 van Magazine ALURVS.nl nu online met o.a.kool- en grafietproducten: bij uitstek specialisme van de VIER v.o.f., Element Materials Technology: erkend marktleider in het testen van materialen en productkwalificatie, aluminiumcentrum samen met technische universiteit Eindhoven in leerstoel Aluminium Structures, Samen sterk met de RVS Vereniging Noord- en Oost Nederland en S3P voor de behandeling van medische roestvaste staalsoorten en nog veel meer

  Lees verder

 • Surface 2016 toont nieuwe ontwikkelingen oppervlaktetechniek

  Oppervlaktebehandeling is van essentieel belang voor menig product. Op Surface 2016 staan nieuwe ontwikkelingen en de meerwaarde die oppervlaktebehandeling aan producten kan geven in de spotlights.

  Lees verder

 • Unieke themapleinen & exposities op Surface 2016

  Surface 2016 vindt plaats van 4 t/m 6 oktober in de Brabanthallen ’s-Hertogenbosch en zet het vakgebied in de spotlights.

  Lees verder

 • Grootste aanbod oppervlaktetechniek in de Benelux bijeen op Surface 2016

  Oppervlaktebehandeling maakt materialen geschikt voor hun toepassing en geeft meerwaarde zoals duurzaamheid, uitstraling, een extra functionaliteit en een betere verkoopbaarheid.

  Lees verder

 • Innovaties en toegevoegde waarde oppervlaktebehandeling centraal op Surface 2016

  De oppervlaktebranche is volop in beweging. Op Surface 2016, dat plaats vindt van 4 t/m 6 oktober in de Brabanthallen ’s-Hertogenbosch, tonen meer dan 175 exposanten hun technologische ontwikkelingen en innovaties.

  Lees verder

 • Surface 2016; de vakbeurs voor oppervlaktetechniek; van intelligente laag tot 3D (metal)printing

  Surface 2016 geeft inzicht in nieuwe oplossingen voor onder meer afwerking, kleurvastheid, geleiding, hittebestendigheid en slijtvastheid.

  Lees verder

 • Uitgebreid kennis-programma op Surface 2016 dé vakbeurs voor oppervlaktetechniek

  Surface 2016 maakt deel uit van de WOT2016, de Week van de Oppervlaktetechnologie. Hierdoor zijn er 75 kennissessies toegevoegd aan de vakbeurs die gratis bij te wonen zijn

  Lees verder

 • Belang oppervlaktetechniek in de spotlights op Surface 2016

  Oppervlaktebehandelaars en gespecialiseerde toeleveranciers maken producten duurzamer, fraaier en verbeteren de materiaaleigenschappen en/of voegen er specifieke functionaliteiten aan toe. De continue ontwikkelingen in het vakgebied en de meerwaarde die oppervlaktebehandeling aan producten kan geven komen uitgebreid aan bod op Surface 2016.

  Lees verder

 • Uitkomsten Economische Barometer MKB-Metaal 2e kwartaal 2016

  Na zes kwartalen met een voorzichtige plus, is het MKB-metaal in het tweede kwartaal forser gegroeid. Op bijna alle onderdelen van de Economische Barometer geven ondernemers aan positiever te zijn dan in voorliggende kwartalen. Aan het einde van het 1e kwartaal waren de verwachtingen over het 2e kwartaal al positief, maar de realisatie heeft de verwachtingen overtroffen. Dit blijkt vooral uit grotere orderportefeuilles en een stijgende vraag naar nieuwe medewerkers.

  Lees verder

 • Nieuw Blog Ko Buijs - Gieten of smeden van titaan

  Een gietstuk is veelal de meest optimale economische keuze als het om componenten gaat waarvan de vorm hol moet zijn of diep inspringende patronen kent zoals een product met koelribben. De afmetingen en gewichten van titaan gietstukken zijn echter nogal beperkt vanwege de gelimiteerde inhoud van een vacuüm smeltoven. Smeedstukken van titaan kennen deze beperking niet.

  Lees verder

 • Succesvol eerste decoil jaar voor HEGO

  De toenemende vraag naar maatwerk heeft HEGO Stainless Steel & Aluminium vorig jaar doen besluiten een eigen decoilinstallatie te installeren om klanten nog meer in hun wensen tegemoet te kunnen komen. De decoiler is nu precies één jaar operationeel en heeft al veel klanten voorzien van plaat op maat.

  Lees verder

 • Lashuis Haprotech - Start avondopleidingen - NIL Lasdiploma - september

  In week 36 starten we weer met onze avondopleidingen. In 17 avonden (en 1 examendag) ook een mooi NIL lasdiploma halen? Er zijn nog enkele plaatsen beschikbaar! De cursusdagen zijn gepland op maandag, dinsdag en woensdagavond. Schrijf dus nu in. VOL = VOL.

  Lees verder

 • Aluminium Service Breukelen B.V. lanceert nieuwe website

  Aluminium Service Breukelen B.V. heeft een nieuwe website gelanceerd. De nieuwe website is sinds kort in de lucht. De vorige website was verouderd en anno 2016 niet meer representatief voor een aluminium bewerkingsbedrijf dat al sinds 1970 bestaat. De nieuwe website is volledig responsive en past zich dus aan naar de schermgrootte van iedere desktop, smartphone of tablet

  Lees verder

 • 3D vormgeving van aluminium- deel 2 - Blog Ellen Vaders

  Door de specifieke metaalstructuur, zijn van aluminium allerlei vormen te produceren. Vorige keer hebben we het gehad over smeden, slagextrusie en heatforming. Dit Blog gaat over 4 andere processen:

  Lees verder

 • Tata Steel investeert honderden miljoenen in staalfabriek

  Tata Steel gaat honderden miljoenen euro’s investeren in het moderniseren van de staalfabriek in IJmuiden. Dat bevestigt een woordvoerder van Tata Steel dinsdag na berichtgeving door BNR.

  Lees verder

 • Nieuwste editie Magazine ALURVS nu online

  De nieuwe uitgave van magazine ALURVS staat nu online, met o.a. RVS Finish, uniek met Fine Finish, het onderschatte gevaar van biologische corrosie in brandblussystemen en leidingen, Industriële metalen monitor; hogere metaalprijzen houden overaanbod is stand en nog veel meer.

  Lees verder

 • Overname activiteiten Metaalzagerij Jan Kooijman

  Met ingang van 1 juli a.s. worden de activiteiten van Metaalzagerij Jan Kooijman door thyssenkrupp Materials Nederland overgenomen. Met deze overname stellen we de kennis, kunde, ervaring en machinerie veilig en waarborgen we de mogelijkheid om complexe en hoogwaardige zaagbewerkingen aan te kunnen bieden.

  Lees verder

 • 3D vormgeving van aluminium - Blog Ellen Vaders

  Door de specifieke metaalstructuur, is aluminium in allerlei vormen te produceren. 30% van het aluminium wordt als billet voor profiel gemaakt. Ook allerlei plaatprocessen (40%) en gietprocessen (ook 30%) kunnen het aluminium in de gewenste optimale vorm brengen.

  Lees verder

 • Industriele Metalen Monitor: Hogere metaalprijzen houden overaanbod in stand

  Veel industriële metaalprijzen laten weer een toename zien met name gedreven door sentiment. Op basismetaalmarkten spelen de olieprijs, de dollarbeweging en speculatie een grote rol. Sterk stijgende staalprijzen zijn geen stimulans om productiebeperkingen in China door te voeren.

  Lees verder

 • Verspanen van Aluminium - Blog Ellen Vaders

  Aluminium is een materiaal dat goed te verspanen is. Door bewerkingen, zoals draaien en frezen etc., is er ook een enorme vormvrijheid om producten te realiseren, al bij geringe aantallen. Wat zijn de bijzonderheden van het verspanen van aluminium?

  Lees verder

 • Industriële metaalprijzen in de ban van sentiment

  Onzekerheid in industriële metaalmarkten houdt aan door de schuchtere houding van investeerders. De staalsector blijft dit jaar in de ban van overcapaciteit en dat dempt prijzen. Basismetaalmarkten uit fundamenteel oogpunt gezond maar sentiment dicteert prijzen vooralsnog

  Lees verder

 • Nikkelprijs gestegen maar nog niet stabiel

  Zoals verwacht heeft de nikkelprijs de afgelopen maand een herstel laten zien. Van het laagste punt op 1 april van 8.350USD is de koers van nikkel gestegen naar bijna 9.300 USD op 20-04. Een stijging van 12%. Kunnen we nu constateren dat we uit het dal zijn?

  Lees verder

 • Industrieel 3D Printen | 25 mei 2016 | Kasteel de Vanenburg, Putten

  Een revolutie in de maak(industrie)

  Lees verder

 • Gratis special Dieptrekken begin mei online!

  In de serie gratis specials verschijnt begin mei de special Dieptrekken. In deze online uitgave diverse technische artikelen over het dieptrekken van Roestvast Staal en Aluminium.

  Lees verder

 • Britse regering schiet staalsector te hulp met maatregelen

  De Britse regering komt met maatregelen om de concurrentiepositie van de eigen staalsector te verbeteren. Overheden moeten bij infrastructurele projecten "specifiek gaan overwegen" of ze gebruik willen maken van Brits staal.

  Lees verder

 • Samenwerken met Amari Metals, altijd in úw voordeel!

  Samenwerken met Amari Metals, altijd in úw voordeel!

  Lees verder

 • Online Warehouse ASME-BPE producten vanaf heden geopend!

  Online Warehouse ASME-BPE producten vanaf heden geopend!

  Lees verder

 • Slijpen en polijsten gaan hand in hand

  Slijpen en polijsten gaan hand in hand

  Lees verder

 • Lasnaadzoeken thema bij Valk Welding op TechniShow

  Lasnaadzoeken thema bij Valk Welding op TechniShow

  Lees verder

 • Groei RoboJob leidt tot nieuwe banen

  Dat RoboJob de laatste jaren een steile opmars heeft gekend, is ondertussen al wel geweten. Het bedrijf uit Heist-op-den-Berg (BE) is nog maar een vijftal jaar commercieel actief, maar slaagde er toch in om zich op die korte periode te kronen tot marktleider in de Benelux. Met klanten verspreid over gans West-Europa, én ook in Australië en Nieuw-Zeeland, tracht RoboJob mee de basis te leggen voor een sterkere toeleveringsindustrie. De sterke groei van de Belgische automatiserings-specialist resulteert zo opnieuw in nieuwe vacatures bij RoboJob.

  Lees verder

 • Bodycote - Weerstand van S3P Behandeld RVS tegen vreten

  Bodycote - Weerstand van S3P Behandeld RVS tegen vreten

  Lees verder

 • Zagenfabriek Kinkelder breidt uit met 2 hallen in Zevenaar

  Zagenfabriek Kinkelder breidt uit met 2 hallen in Zevenaar

  Lees verder

 • Indutrade Benelux breidt uit met PECO Select Fasteners

  8 januari jongstleden heeft de firma Peco Select Fasteners uit Berschenhoek zich aangesloten bij Indutrade Benelux. De nieuwste telg in de Indutrade-groep is gespecialiseerd in oplossingen voor bevestigingsvraagstukken. Het assortiment bestaat onder andere uit verschillende soorten boutenverbindingen van Europese origine voor veeleisende toepassingen.

  Lees verder

 • André van der Veen per 1 januari benoemd tot Commercieel Directeur van HEGO

  André van der Veen per 1 januari benoemd tot Commercieel Directeur van HEGO

  Lees verder

 • Miljoenenorder JSF voor Eindhovens bedrijf KMWE

  Miljoenenorder JSF voor Eindhovens bedrijf KMWE

  Lees verder

 • Gratis kaarten voor de METAV 2016 - 23 t/m 27 februari - Messe Düsseldorf

  Gratis kaarten voor de METAV 2016 - 23 t/m 27 februari - Messe Düsseldorf

  Lees verder

 • FNV en CNV: Stakingen metaal regio Rotterdam verlengd, ook noorden en zuiden gaat staken

  Metaalwerkers van FNV Metaal en CNV Vakmensen in de regio Rotterdam verlengen hun staking van 5 januari met 24 uur extra: donderdag 7 januari komt erbij als stakingsdag.

  Lees verder

 • Prettige Feestdagen en een gelukkig 2016

  Prettige Feestdagen

  Lees verder

 • Maintec biedt metaalbedrijven structureel toegang tot opleidingsgelden

  Maintec biedt metaalbedrijven structureel toegang tot opleidingsgelden

  Lees verder

 • Krachtig in nauwe ruimtes: De nieuwe platkop haakse slijpers tot 1.550 Watt van Metabo

  Krachtig in nauwe ruimtes: De nieuwe platkop haakse slijpers tot 1.550 Watt van Metabo

  Lees verder

 • Westfalen Gassen - Workshop voor toolboxmeeting

  Westfalen Gassen - Workshop voor toolboxmeeting

  Lees verder

 • Aluminium op SBS6 televisie

  De tv-zender SBS6 besteedt in het programma Feiten & Fabels aandacht aan aluminium. Hiermee zet de tv-zender de feiten en fabels rond dit constructiemateriaal op een rij meldt het Aluminium Centrum weten.

  Lees verder

 • FNV: Erbarmelijke arbeidsomstandigheden bij Klesch Aluminium

  De arbeidsomstandigheden bij Klesch Aluminium (voorheen Aldel) in Delfzijl zijn ver onder de maat, waardoor de veiligheid en gezondheid van de medewerkers in het geding is.

  Lees verder

 • Magazine ALURVS #8 nu online beschikbaar

  In de nieuwste editie van magazine ALURVS o.a. een artikel van Jan Verkooijen (voorzitter KINT) over de waarde van niet destructief onderzoek, we waren te gast bij de open dag van HEGO Stainless en Aluminium, stelt Paul Verver van SZW dat er nog het nodige te doen bij de arbeidsomstandigheden in gieterijen en publiceren we het eerste deel over dieptrekken van Roestvast Staal. Uiteraard ook in dit nummer weer nieuws en info omtrent de Aluminium en Roestvast Staal branche

  Lees verder

 • Laagdikte meten met je smartphone?

  Gebruik de PosiTector sensoren op je telefoon

  Lees verder

 • TNO ontvangt Europese prijs voor innovatieve lastoorts

  TNO ontvangt Europese prijs voor innovatieve lastoorts

  Lees verder

 • HEVAMI introduceert compacte langbandschuurmachine op METAVAK.

  HEVAMI introduceert compacte langbandschuurmachine op METAVAK.

  Lees verder

 • Nikkelprijs stabiel na forse daling

  “Ruimte voor een opwaartse beweging” De nikkelprijs lijkt het dieptepunt bereikt te hebben nu de koers weer redelijk stabiel is. Volgens Commercieel Manager André van der Veen biedt dit ruimte voor een opwaartse beweging.

  Lees verder

 • Indutrade Benelux heeft EPE-Goldman BV (EPG Hydraulistics) overgenomen

  Indutrade Benelux heeft EPE-Goldman BV (EPG Hydraulistics) overgenomen

  Lees verder

 • Alcoa gaat op de schop

  Alcoa gaat op de schop

  Lees verder

 • Productnieuws Welding Week 2015, Kemppi Benelux B.V.

  Productnieuws Welding Week 2015, Kemppi Benelux B.V.

  Lees verder

 • De nieuwe Bahco Zaagcatalogus is uit. Download hem snel..

  De nieuwe Bahco Zaagcatalogus is uit. Download hem snel..

  Lees verder

 • Succesvolle editie TIV in Hardenberg

  De exposanten en organisatie van TIV Hardenberg kijken met tevredenheid terug op een geslaagde editie. TIV heeft sinds het begin, alweer zeventien jaar geleden, een enorme ontwikkeling doorgemaakt. Van een regionale beurs is TIV uitgegroeid tot één van de grootste totaalbeurzen voor de technische industrie. Ruim 12.500 bezoekers troffen in Evenementenhal Hardenberg een vernieuwd en verfrist platform.

  Lees verder

 • Samenwerken aan het beter verspanen van CGI (Compacted Graphite Iron)

  De mannen van Magistor, de verspaningsspecialist uit Rijssen, zijn samen met Greenleaf, hun Amerikaanse leverancier van keramische wisselplaten, een eind op weg naar de verbetering van het verspaningsproces van CGI (Compacted Graphite Iron).

  Lees verder

 • Nextstep3D wijst Belgische dealer aan

  NextStep3D heeft voor de Belgische markt Goodtool aangewezen voor de verkoop én service van haar prototyping programma 3D-print machines.

  Lees verder

 • Strategische partner voor apt

  SEDANT Groep, Beijing, nieuwe hoofdaandeelhouder bij apt Monheim, juni 2015 – De apt Hiller Groep, gevestigd in Monheim, Duitsland en moedermaatschappij van o.a. apt Kurvers B.V. in Roermond, heeft een nieuwe hoofdaandeelhouder, het Chinese SEDANT.

  Lees verder

 • Teqnow en ALURVS.nl tekenen partnerovereenkomst

  Teqnow en ALURVS.nl tekenen partnerovereenkomst

  Lees verder

 • Open dag Stainless Solutions Group 3 en 4 juli a.s.

  The Stainless Solutions Group BV is gespecialiseerd in een ‘Total Concept’ voor bedrijven en klanten in de Voedingsmiddelen-, Farmaceutische en Procesindustrie. Ook bedrijven in overige branches die hoogwaardige RVS producten maken of wensen te maken, kunnen bij ons terecht. Om aan de kwalitatief hoge producteisen, maar ook de ‘ontzorg’behoefte van onze klanten te voldoen, is het complete totaalconcept belangrijk. Naast het hoogwaardige kwaliteitsniveau is de optimale flexibiliteit een groot voordeel van de Stainless Solutions Group. Deze flexibiliteit naar onze klanten is belangrijk zodat de klant niet alleen kan kiezen voor het totaalconcept, maar ook voor enkele activiteiten hiervan.

  Lees verder

 • Officiële opening gereedschapsvestiging HAHN+KOLB

  Almelo - Een pand met showroom en demoruimte voor gereedschap, machines en werkplaatsinrichting – dat opende op 29 mei in Almelo officieel zijn deuren. De naam? HAHN+KOLB Tools Benelux. Voor de opening deed de general manager van het Duitse moederconcern de aftrap. Letterlijk.

  Lees verder

 • KMWE 3DP en DutchAero: samenspel tussen nieuw en oud vakgebied

  DutchAero, sinds februari 2014 onderdeel van KMWE in Eindhoven, is onder andere specialist in thermal spray coatings voor aerospace en non-aerospace onderdelen. KMWE 3DP, actief sinds januari 2014, biedt engineering en 3D (metaal)printing services en ondersteunt haar klanten in de technische en commerciële afweging tussen de unieke mogelijkheden van 3D printen en de bestaande verspanende technologieën. Samen hebben zij de handen ineengeslagen om ieder met de eigen kunde en kennis te komen tot unieke producten.

  Lees verder

 • Woensdag 10 juni opent de beurs EUROFINISH!

  U bent welkom op woensdag 10 en donderdag 11 juni, telkens van 12 tot 20u00 om een bezoek te brengen aan de 100 exposanten, deel te nemen aan de boeiende seminaries (aankopersevent AGORIA, Atipic-seminar, Roadshow SIRRIS en voordracht Alu-lakkers), kennis te maken met innovaties en demonstraties, en dit in het volledig vernieuwde beursconcept waar elke bezoeker VIP is!

  Lees verder

 • Multinal Group hoofdsponsor WK Beachvolleybal team Keemink/Vismans

  Multinal Group hoofdsponsor WK Beachvolleybal team Keemink/Vismans

  Lees verder

 • Op zoek naar een nieuwe zaagmachine? Dan zijn de Behringer Informatiedagen zeker een reis waard.

  Ook dit jaar pakt Behringer tijdens de Open Huis Dagen in Kirchardt op 16, 17 en 18 juni weer groots uit. Of u nu op zoek bent naar een manuele zaagmachine voor uw werkplaats of geautomatiseerde systeemoplossingen: Behringer, Eisele en Vernet hebben voor elk vraagstuk de juiste oplossing.

  Lees verder

 • Kunstenaar tovert huis om tot aluminiumparadijs

  Kunstenaar tovert huis om tot aluminiumparadijs

  Lees verder

 • Nieuw: Veelzijdig Pulse MIG lassen met de Cebora Synstar serie

  Nieuw: Veelzijdig Pulse MIG lassen met de Cebora Synstar serie

  Lees verder

 • Overzicht, grafieken en ontwikkelingen legeringstoeslagen

  Overzicht, grafieken en ontwikkelingen legeringstoeslagen

  Lees verder

 • Additive Industries bevestigt marktintroductie en onthult naam van haar nieuwe industriële 3D print systeem: MetalFAB1

  Additive Industries bevestigt marktintroductie en onthult naam van haar nieuwe industriële 3D print systeem: MetalFAB1

  Lees verder

 • Metaal legt werk 24 uur neer

  Metaal legt werk 24 uur neer

  Lees verder

 • VeMet-Luiten Stagebeurs 2015

  De Vereniging Metalen, VeMet, richt zich op de belangrijke materiaalklasse METALEN en stelt in 2015 een beurs van maximaal 5.000 euro beschikbaar voor een buitenlandse stage van een student of werknemer.

  Lees verder

 • Aluminium Next: Optimaal ontwerpen met aluminium

  Aluminium Next: Optimaal ontwerpen met aluminium

  Lees verder

 • 1000 studenten ontmoeten meer dan 100 professionals

  1000 studenten ontmoeten meer dan 100 professionals

  Lees verder

 • Het magische ontwerp van het aluminium blikje door Bill Hammack

  Het magische ontwerp van het aluminium blikje door Bill Hammack

  Lees verder

 • Avans Hogeschool sterker met kennisbank ALURVS.nl

  Avans Hogeschool verzorgt hoger beroepsonderwijs in acht sectoren. Op negen locaties. In drie steden, te weten Breda, ’s-Hertogenbosch en Tilburg. Avans heeft een levendig netwerk van studenten, docenten, lectoren en professionals. Samen creëren zij kennis en dragen ze bij aan een duurzame samenleving.

  Lees verder

 • Uniek concept Haprotech Technisch Uitzendbureau

  Lashuis Haprotech lanceert een nieuw en uniek concept. Met de oprichting van Haprotech Technisch Uitzendbureau ontstaat er een naadloze verbinding tussen werkzoekenden en bedrijven die springen om goed gekwalificeerde lassers. ’Met Haprotech Technisch Uitzendbureau bieden wij werkzoekenden een hoogwaardige lasopleiding mét baangarantie, terwijl het bedrijfsleven een prima opgeleide en gemotiveerde arbeidskracht aangeleverd krijgt’, legt directeur André Schoorl uit.

  Lees verder

 • Materials 2015 focust op properties – applications – solutions

  De vakbeurs Materials krijgt komend voorjaar, op 22 en 23 april 2015 in Veldhoven, een praktijkgerichte en levendige opzet gebaseerd op drie pijlers: properties – applications –solutions. Organisator Mikrocentrum wil bezoekers van Materials 2015 aanspreken op herkenbare praktijkproblemen en materiaaltoepassingen. Voor diepgang zorgen keynote¬lezingen over materiaaltrends en praktijkverhalen over materiaaltoepassingen.

  Lees verder

 • Schuurproblemen brengen geld op.

  Cibo, producent van schuur-, slijp-, en polijstmaterialen, daagt haar bezoekers uit om hun schuurproblemen mee naar de beurs te brengen. En daar heeft Cibo iets voor over. Alle bezoekers die hun werkstuk fysiek of geïllustreerd met foto’s meebrengen, krijgen een Bongo waardebon.

  Lees verder

 • Hardchroom & alternatieven: een stand van zaken

  Sinds de toepassing van de EU-richtlijnen WEEE, ROHS en ELV is de aanwezigheid van Cr6+ in deklagen serieus aan banden gelegd. Ook is chroomtrioxide geplaatst in de bijlage XIV van de REACh-regelgeving. Dit betekent dat volgens de huidige stand van zaken het gebruik van chroomtrioxide zonder autorisatie verboden is vanaf 21 september 2017. Het verder gebruik van hardchroom, een zeer slijtvaste en corrosiewerende laag, staat bijgevolg sterk onder druk.

  Lees verder

 • Extreem waterafstotend metaal doet druppels dansen

  Wetenschappers aan de Universiteit van Rochester hebben een techniek ontwikkeld die metaal zo waterafstotend maakt dat het een trampoline lijkt voor waterdruppels. Hun fascinerende bevindingen verschenen in het vaktijdschrift 'Journal of Applied Physics' en een bijhorend filmpje op Youtube werd sindsdien al meer dan 800.000 keer bekeken.

  Lees verder

 • Teqnow.nl inspireert en informeert MKB-metaal

  3D-printen, robotica, digitale productie, lasertechnologie en composieten. Digital manufacturing, smart grid technologies, factory of the future en big data. Deze ontwikkelingen zijn al gaande, worden steeds belangrijker en komen bovendien razendsnel op ons af. Zo snel dat het voor MKB-metaalondernemers lastig kan zijn om alles goed te begrijpen, bij te houden en te beoordelen welke kansen het biedt. Met Teqnow vergroot Koninklijke Metaalunie de aandacht van het MKB-metaal voor toptechnologieën en stimuleert het de toepassing ervan. De lancering van de website teqnow.nl is daar onderdeel van.

  Lees verder

 • Exclusieve samenwerking Magistor en Tungaloy

  Magistor neemt de wisselplaten voor draaien en frezen van Tungaloy op in haar assortiment. Beide partijen hebben hiervoor een exclusieve samenwerkingsovereenkomst getekend. De straal- & verspaningsspecialist uit Rijssen vult hiermee een leemte in haar leverings-programma. Tungaloy krijgt door deze samenwerking eindelijk de gewenste stabiele partner in Nederland.

  Lees verder

 • Hegin en Brandsma gaan samen verder!

  Hegin en Brandsma gaan samen verder!

  Lees verder

 • Jacht naar lager brandstofverbruik helpt aluminium

  Autofabrikanten die aan steeds strengere CO2-eisen moeten voldoen, jagen de vraag naar de grondstof aluminium op. Het lijkt er inmiddels op dat de toepassing van aluminium in auto's serieus is doorgebroken.

  Lees verder

 • Broers Coronel vertrouwen tijdens races op Laskar

  Het raceteam van Tim en Tom Coronel, bekend van de tourwagenracerij en Dakar Rally, heeft een Weldkar lasapparaat aangeschaft om zijn deelname aan Dakar rally en andere races te ondersteunen. De keuze viel op de handzame WK TIG 2025 AC/DC Pulse.

  Lees verder

 • China, motor van de wereldeconomie, hapert

  De afgelopen jaren was China de motor van de wereldeconomie, daar ging het nog goed met de economie. Maar ook de Chinese economische reus begint barstjes te vertonen.

  Lees verder

 • Broekman haalt aluminium binnen

  Broekman Distriport gaat jaarlijks zo’n 600.000 ton aluminium uit Noorwegen voor logistiek dienstverlener Pacorini Metals op- en overslaan. Pacorini heeft daarover een langlopend contract gesloten met de Noorse aluminiumproducent Hydro.

  Lees verder

 • MKB-metaal kijkt omhoog

  Statistieken van onder meer Nederlandse en buitenlandse banken, CBS en de Europese bank geven een kleine economische groei voor Nederland aan in 2015. Wat gaat de bijdrage zijn van het MKB-metaal? Exact is dat niet te zeggen of in te schatten. Wel laat de Economische Barometer van het laatste kwartaal van 2014 zien dat het afgelopen jaar positief wordt afgesloten.

  Lees verder

 • Limburgse aluminiumgieterij koopt Duitse branchegenoot

  MGG Holding breidt uit in Duitsland door de overname van een leverancier van aluminium producten. Door de acquisitie groeit de omzet van het Limburgse bedrijf naar €100 mln.

  Lees verder

 • De aluminiumbewerkingsdagen 2015

  Alles over raam, deur en industriële toepassingen

  Lees verder

 • Energie Investeringsaftrek (EIA)

  Via de Energie Investeringsaftrek (EIA) kunnen bedrijven fiscaal voordelig investeren in energiezuinige technieken en duurzame energie. U kunt 41,5% van de investeringskosten aftrekken van de fiscale winst, bovenop uw gebruikelijke afschrijving. Met deze regeling stimuleert het ministerie van Economische Zaken duurzaam ondernemen.

  Lees verder

 • Opleiding lascoördinator EN1090 start nu ook in Harderwijk

  Sinds 1 juli 2014 is EN1090 verplicht gesteld. Het is verplicht dat staal- en aluminiumdelen voor constructiewerk om een CE-markering te hebben.

  Lees verder

 • Fluorwaterstofzuur, een prikkeling van je zintuigen.

  Fluorwaterstofzuur is een fascinerend stofje. Het is bijtend en zeer giftig, maar als je het ziet lijkt het net water. Het is doorzichtig en bij het dompelen van een stuk metaal rimpelt het net zoals water in de badkuip. Als je echter in een bad fluorwaterstofzuur je teen dompelt, maakt het meer dan de oppervlakte schoon.

  Lees verder

 • Kennisbank ALURVS.nl ondersteunt kennisvoorziening Fontys Hogescholen

  Fontys is een onderwijsinstelling, die studenten en medewerkers laat groeien door aandacht en uitdaging. Studenten worden gestimuleerd om hun talenten te ontdekken en te ontplooien. Kwaliteit staat daarbij centraal in de visie van Fontys.

  Lees verder

 • Ondernemers geven banken een onvoldoende, sentiment regeert

  Ondernemers geven banken een onvoldoende, sentiment regeert

  Lees verder

 • Aanpak regeldruk krijgt nog geen schoonheidsprijs

  De wet- en regelgeving verandert vaak, voor ondernemers is dat een belangrijke bron van irritatie.

  Lees verder

 • Aldel gaat weer open

  De productie bij aluminiumsmelter Aldel uit Delfzijl wordt herstart.

  Lees verder

 • Aldel is druk bezig met een eventuele herstart van een deel van het bedrijf.

  Aldel is druk bezig met een eventuele herstart van een deel van het bedrijf.

  Lees verder

 • Laat echte zelfstandige ondernemer met rust!

  Laat echte zelfstandige ondernemer met rust!

  Lees verder

 • Materials 2015 focust op properties – applications – solutions

  Praktijkgerichte en levendige vakbeurs met diepgang De vakbeurs Materials krijgt komend voorjaar, op 22 en 23 april 2015 in Veldhoven, een praktijkgerichte en levendige opzet gebaseerd op drie pijlers: properties – applications –solutions. Organisator Mikrocentrum wil bezoekers van Materials 2015 aanspreken op herkenbare praktijkproblemen en materiaaltoepassingen. Voor diepgang zorgen keynote¬lezingen over materiaaltrends en praktijkverhalen over materiaaltoepassingen.

  Lees verder

 • Beitserij Midden Nederland neemt Omgekeerd-osmosesysteem in gebruik.

  BMN heeft zijn omgekeerde-osmosesysteem in gebruik genomen. Al onze hogedrukspuiten en spoelwater worden hierdoor nu voorzien. Hierdoor is het niet meer nodig om producten na te spoelen met osmosewater. Dit scheelt tijd en handeling en het belangrijkste een schoner oppervlakte.

  Lees verder

 • Chinese HEAD Aerospace Technology to expand their operations to the West Holland region

  Chinese HEAD Aerospace Technology to expand their operations to the West Holland region

  Lees verder

 • OBM voor werknemers

  Ondernemers die hun personeel willen laten om- her- of bijscholen, hebben mogelijkheden te over

  Lees verder

 • Leering Hengelo dealer van Novatec ultrasoon reinigingsapparatuur

  Leering Hengelo dealer van Novatec ultrasoon reinigingsapparatuur

  Lees verder

 • Internationaal erkende beroepskwalificaties voor Nederlandse ingenieurs

  Internationaal erkende beroepskwalificaties voor Nederlandse ingenieurs

  Lees verder

 • ATS International neemt verspanende activiteiten Widenhorn over

  ATS International neemt verspanende activiteiten Widenhorn over

  Lees verder

 • MKB-metaal stagneert

  MKB-metaal stagneert

  Lees verder

 • Staalproducent Nedstaal heeft bij de rechtbank Rotterdam om uitstel van betaling gevraagd

  Staalproducent Nedstaal heeft bij de rechtbank Rotterdam om uitstel van betaling gevraagd

  Lees verder

 • Van 7 t/m 9 oktober a.s. vindt de vakbeurs Surface 2014 plaats

  Van 7 t/m 9 oktober a.s. vindt de vakbeurs Surface 2014 plaats

  Lees verder

 • Reactie Koninklijke Metaalunie Miljoenennota 2014

  Het is goed dat het kabinet voornemens is niet verder drastisch te bezuinigen, maar het is jammer dat er aan de andere kant niet of nauwelijks wordt geïnvesteerd in verdere economische ontwikkeling. Bovendien betekent een verlaagde lastenverzwaring nog geen lastenverlichting. Dit zegt Koninklijke Metaalunie in een eerste reactie op de vandaag gepresenteerde Miljoenennota.

  Lees verder

 • Maiburg introduceert POLIFILM beschermfolie

  Door haar jarenlange praktische ervaring kent Maiburg inmiddels een compleet assortiment schuurmaterialen, tapes, machines en accessoires voor de metaalbewerking. In samenwerking met haar leveranciers is Maiburg voortdurend bezig met productinnovaties

  Lees verder

 • Surface 2014, toont nieuwe ontwikkelingen oppervlaktetechniek

  Surface 2014, toont nieuwe ontwikkelingen oppervlaktetechniek

  Lees verder

 • Prijzen van zink en aluminium schieten omhoog

  De prijs van zink bereikte maandag in Londen de hoogste prijs in bijna drie jaar, terwijl de prijs van aluminium steeg tot het hoogste niveau in anderhalf jaar.

  Lees verder

 • HITMA Filtratie breidt pakket uit met RVS-filters

  HITMA Filtratie breidt pakket uit met RVS-filters

  Lees verder

 • EZ onderkent door metaalunie gesignaleerde financieringsproblematiek MKB Metaal

  EZ onderkent door metaalunie gesignaleerde financieringsproblematiek MKB Metaal

  Lees verder

 • Eerste SKG-certificaat voor aluminium- en staalconstructies overhandigd

  Op 20 juni jl. ontving Jeroen Brouwer, directeur bij H.J. Metaalbewerking, uit handen van Sander Luiten, commercieel manager bij SKG, het eerste SKG-Certificate of Conformity voor aluminium- en staalconstructies.

  Lees verder

 • HITMA Instrumentatie genomineerd voor “Save Time award”

  HITMA Instrumentatie genomineerd voor “Save Time award”

  Lees verder

 • Congres Roestvast Staal & Aluminium 2014 positief ontvangen

  Lees verder

 • Dreun voor aluminiumsector Suriname

  Lees verder

 • Sercon kijkt met vertrouwen vooruit

  Metaalbedrijf uit Dronten maakt krachtige doorstart

  Lees verder

 • HITMA Instrumentatie biedt uitgebreid pakket schakelaars en transmitters in ATEX uitvoering

  HITMA Instrumentatie biedt uitgebreid pakket schakelaars en transmitters in ATEX uitvoering

  Lees verder

 • 34 miljoen euro beschikbaar voor banenplan in de metaalsector

  34 miljoen euro beschikbaar voor banenplan in de metaalsector

  Lees verder

 • Spyker stapt af van aluminium Aileron

  Spyker wisselt de aluminium body van de Aileron voor een met koolstofvezel versterkte koets. Het aluminium space frame blijft onveranderd. Dat zegt John Walton, de Chief Operating Officer van Spyker, tegen Autovisie. De ommezwaai van alu naar carbon moet nog dit jaar plaatshebben

  Lees verder

 • Tot 19 uur licht: LED-accu-lampen van Metabo

  Metabo breidt zijn assortiment van krachtige verlichtingssystemen uit en brengt een serie efficiënte en veelzijdige LED-lampen op de markt. De hand- en staaflampen zijn allemaal voor Lithium-Ion accu-packs met 10.8 Volt of 14.4-18 Volt verkrijgbaar.

  Lees verder

 • In je eentje 100.000 kilo heffen met de aluminium cilinders van Holmatro

  Holmatro presenteert een uitgebreide reeks van lichtgewicht cilinders gemaakt van 7075-T6 zwart geanodiseerd aluminium

  Lees verder

 • Waarschuwing over zwakke plek Boeing 777

  Waarschuwing over zwakke plek Boeing 777

  Lees verder

 • Van Geenen B.V. investeert wederom in nieuwe slijplijn

  Van Geenen B.V. investeert wederom in nieuwe slijplijn

  Lees verder

 • HITMA Process vertegenwoordigt zelfwerkende drukregelaars van Carraro

  HITMA Process vertegenwoordigt zelfwerkende drukregelaars van Carraro

  Lees verder

 • Verlenging en uitbreiding aanwijzing van Applus RTD Certification B.V.

  Het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid heeft besloten om de nationale aanstelling van Applus RTD Certification B.V. als Aangewezen Keuringsinstelling (AKI) in het kader van het Warenwetbesluit Drukapparatuur, te verlengen tot 1 januari 2020.

  Lees verder

 • Programma Roestvast Staal en Aluminium congres.

  Programma Roestvast Staal en Aluminium congres

  Lees verder

 • Air Products bouwt nieuw vul- en distributiecentrum voor cilindergassen

  in Haarlemmerliede

  Lees verder

 • Roestvast Staal & Aluminium congres 2014

  Roestvast Staal & Aluminium congres 2014

  Lees verder

 • Van Dulst Techniek pakt uit op de Techni-Show

  Van Dulst Techniek pakt uit op de Techni-Show

  Lees verder

 • Diebold ultra-precieze krimp-spantang

  Leering Hengelo presenteert nieuwe ontwikkelingen in de krimptechniek: gepatenteerde TER krimp spantangen DIN 6499 (ER/ESX)

  Lees verder

 • Grote brand metaalbedrijf

  Grote brand metaalbedrijf

  Lees verder

 • Congres RoestvastStaaldagen 2014 en AluminiumArena 2014

  20 mei, 21 mei en 22 mei zal het congres over roestvast staal en aluminium 2014 plaatsvinden.

  Lees verder

 • mega kadekranen arriveren in Rotterdam

  Grootste kadekranen ter wereld aangekomen in Rotterdam

  Lees verder

 • Industriële productie eurozone stijgt 3%

  De industriële productie in de eurozone is in november met 1,8 procent gestegen ten opzichte van oktober en met 3 procent op jaarbasis.

  Lees verder

 • Indonesië beperkt grondstoffenexport

  Indonesië beperkt grondstoffenexport

  Lees verder

 • Kamp: ik kan niets voor Aldel doen

  Kamp: ik kan niets voor Aldel doen

  Lees verder

 • Grote partij metaal teruggevonden

  Grote partij metaal teruggevonden

  Lees verder

 • Aluminiumbedrijf Aldel uit Delfzijl is failliet

  In een verklaring meldt het bedrijf haar faillissement te hebben aangevraagd bij de rechtbank in Groningen.

  Lees verder

 • Leering Hengelo en Tungaloy partners

  Leering Hengelo is sinds september 2013 officieel Tungaloy-dealer en partner

  Lees verder

 • Aluminiumprijs op laagste punt in 4 jaar

  De prijs van een ton aluminium (leverbaar in 3 maanden) daalde licht naar 1754 dollar, het laagste niveau sinds juli 2009.

  Lees verder

 • Klaassen en Hamos Fasteners gaan verder onder de naam Fabory

  Lees verder

 • Raad van Accreditatie geeft accreditatie af voor Applus RTD Certification B.V.

  Applus RTD Certification is geaccrediteerd tegen de norm ISO/IEC 17020:1998

  Lees verder

 • ArcelorMittal gebruikt PRISM®-technologie van Air Products

  voor on-site productie van gassen

  Lees verder

 • ECN breidt material testing uit naar High Tech Campus

  Met state-of-the-art apparatuur levert ECN advies op het gebied van schade, corrosie, materiaalkunde, verbindingstechniek en procesoptimalisatie

  Lees verder

 • Gewonden bij brand in metaalfabriek

  Door een brand in metaalbedrijf Zincoat in Veenoord (gemeente Emmen) zijn vermoedelijk twee mensen gewond geraakt.

  Lees verder

 • Miljardenboete dreigt voor ArcelorMittal

  Staalconcern ArcelorMittal hangt mogelijk een miljardenboete boven het hoofd wegens het schenden van afspraken rond de fusie waaruit het bedrijf in 2006 ontstond.

  Lees verder

 • Metabo wereldprimeur met eerste platkop slijper

  Nieuw gereedschap verkleint kans op ongelukken

  Lees verder

 • Kamp kan Aldel wellicht helpen

  Minister Henk Kamp (Economische Zaken) wil de in het voortbestaan bedreigde aluminiumsmelter Aldel tegemoetkomen.

  Lees verder

 • Niet plannen, maar goede besluiten helpen de economie op gang

  De Nederlandse economie blijft kwakkelen. Het kabinet ondersteunt de economie niet door weer een bezuinigingspakket aan te kondigen

  Lees verder

 • Brief Henk Kamp situatie Aldel

  Brief situatie Henk Kamp Aldel

  Lees verder

 • Werknemers Aldel protesteren vrijdag op Binnenhof

  Werknemers van de bedreigde aluminiumsmelter Aldel protesteren vrijdagochtend op het Binnenhof.

  Lees verder

 • Een krachtige oplossing tegen corrosie

  Een krachtige oplossing tegen corrosie

  Lees verder

 • Training Pneumatische Procesinstrumentatie - Hitma Groep

  Training Pneumatische Procesinstrumentatie wegens grote belangstelling herhaald

  Lees verder

 • Ijsbrekende innovaties van Kemppi op de beurs in Essen

  Lees verder

 • Cebora introduceert lassen met de Speed Star technologie

  Dat is de nieuwste manier van lassen. Sneller, productiever en kwalitatief zeer hoogwaardig.

  Lees verder

 • Vakantie

  Redactie is gesloten tot 2 september

  Lees verder

 • Column Jan Smolders - Design en goede bedoelingen

  Lees verder

 • Kemppi FreshAir verse lucht units

  Kemppi’s nieuwe FreshAir producten, optimale bescherming voor de lasser

  Lees verder

 • Wanneer moet ik mijn filterelement vervangen?

  op het moment dat het drukverschil over het filterelement te hoog wordt

  Lees verder

 • Onnodig. Onbegrijpelijk. Onverantwoord!

  Wij willen de technologische industrie voor Nederland behouden. Daar zijn onze CAO-voorstellen op gericht. Wij willen dat onze fabrieken en laboratoria er over vijf jaar ook nog zijn

  Lees verder

 • MasterTig LT 250 – Effectief en resultaat gericht DC TIG lassen

  Kemppi MasterTig LT 250 maakt DC TIG-lassen mogelijk zonder lastige bediening en netvoedingskabels

  Lees verder

 • voestalpine versterkt haar marktpositie in Lastechniek met de overname van FILEUR.

  Böhler Welding Group, dochtermaatschappij van de divisie Metal Engineering van voestalpine, heeft een meerderheidsbelang van 90% genomen in Trafileria di Cittadella S.p.a./FILEUR.

  Lees verder

 • Miljoenenorders voor Nederlandse luchtvaartindustrie

  De deals werden woensdag 19 juni 2013 gesloten op de 'Paris Air Show'

  Lees verder

 • Uitzonderlijk veel faillissementen

  handel en de zakelijke dienstverlening hebben het zwaar te verduren

  Lees verder

 • Koninklijke Metaalunie geeft invulling aan Techniekpact met oproep leerwerkplekken

  Zodra de economie weer aantrekt, loopt onze sector tegen een stevig tekort aan vakmensen aan

  Lees verder

 • Nederlandse infrasector en Rijk gaan samen voor duurzaam

  Koninklijke Metaalunie medeondertekenaar Green Deal GWW

  Lees verder

 • Vakbonden stoppen overleg CAO Metalektro

  Zoetermeer 28 mei 2013 - Vandaag is aan het einde van de vierde onderhandelingsdag voor een nieuwe CAO Metalektro voor ondernemingen in de technologische industrie geen nieuwe datum voor het vervolg van de onderhandelingen afgesproken.

  Lees verder

 • Techniekpact moet instroom jonge technici bevorderen

  “Het tekort aan technici zet de hele Nederlandse economie onder druk”

  Lees verder

 • Groeiambities mkb-metaal beter verzilveren door Techniekpact

  Het vandaag door werkgevers, overheid, onderwijs en werknemersorganisaties ondertekende Techniekpact moet de aansluiting van het onderwijs op de arbeidsmarkt in de technieksector verbeteren

  Lees verder

 • Acht miljard extra omzet voor de Zuid-Nederlandse maakindustrie

  Seminar B2B Service Business belicht internationale kansen

  Lees verder

 • sociaal akkoord biedt zekerheid en pijnpunten

  Lees verder

 • Interview Ronald Kousbroek over doorstart Aluminium Centrum

  “Het was zonde om het geheel verloren te laten gaan”, aldus Kousbroek.

  Lees verder

 • Gedocumenteerde montage met dubbele moeraanzetter verhoogt procesveiligheid

  Kwaliteit als aandrijving

  Lees verder

 • Metaalunie start Meldpunt Bedrijfsfinanciering

  Metaalunie constateert dat het steeds vaker lastig is om financiering te krijgen voor bedrijven in het mkb-metaal

  Lees verder

 • Koninklijke Metaalunie zet Aluminium Centrum voort

  Doorstart Aluminium Centrum

  Lees verder

 • Participatiewet door ministerraad goedgekeurd

  De nota van wijziging is inmiddels ter advies naar de Raad van State gestuurd.

  Lees verder

 • Nieuwe luchtgereedschappen Metabo

  Of het nu gaat om stopcontact, accu of perslucht, Metabo biedt de gebruiker in industrie en handel professionele gereedschappen.

  Lees verder

 • Actal-advies 'Regels in bedrijven: sectorscan metaal'

  Actal-advies 'Regels in bedrijven: sectorscan metaal'

  Lees verder

 • Verplichte invoering werkkostenregeling mogelijk twee jaar uitgesteld

  Dit melden bronnen rond het Ministerie van Financiën, aldus het Financieele Dagblad.

  Lees verder

 • Juiste gaskeuze van belang voor efficiënt lasersnijden en -lassen

  efficiënt lasersnijden en -lassen

  Lees verder

 • Alcoa Wheel Products Europe aanwezig op Carrosserie Vakdagen Hardenberg

  Carrosserie Vakdagen Hardenberg

  Lees verder

 • Minister Kamp omarmt FME-initiatief om industrie te versterken

  Minister Henk Kamp van Economische Zaken en FME-voorzitter Ineke Dezentjé Hamming hebben vandaag gezamenlijk ‘Powered by Dutch Technology’ officieel gelanceerd

  Lees verder

 • aluminiumprijzen

  aluminiumprijzen in US $

  Lees verder

 • Exporterende technologische industrie is reddingsboei Nederlandse economie

  De omzet van de technologische industrie is in het afgelopen jaar met 3% procent gestegen

  Lees verder

 • BBT Group levert speciale aluminium trappentoren

  speciale aluminium trappentoren voor ‘s werelds grootste zware-ladingschip

  Lees verder

 • Williams F1 Team en Kemppi kondigen vernieuwde sponsorovereenkomst aan

  Williams F1 Team en Kemppi kondigen vernieuwde sponsorovereenkomst aan

  Lees verder

 • Binnenkort regeling ‘Versterking Innovatief MKB in Topsectoren’

  Versterking Innovatief MKB in Topsectoren

  Lees verder

 • Flexovit introduceert nieuwe Mega-Line Maxx afbraamschijven

  Flexovit introduceert nieuwe Mega-Line Maxx afbraamschijven

  Lees verder

 • Atlas Copco viert 140 jaar industriële innovatie

  Atlas Copco viert 140 jaar industriële innovatie

  Lees verder

 • Hoge omzetverwachtingen Duitse machine-industrie over 2013

  Hoge verwachtingen Duitse machine-industrie over 2013

  Lees verder

 • Wiltec Total Hearing Care

  Eenvoudig voldoen aan alle eisen op het gebied van gehoorbescherming

  Lees verder

 • Tekort aan technici nú oplossen

  In 2016 dreigt een tekort van 155.000 technici op alle niveaus

  Lees verder

 • Andrews Adhesives distributeur van Pratley

  Andrews Adhesives distributeur van Pratley

  Lees verder

 • Metaalfondsen korten flink op pensioenen

  Lees verder

 • Webshop Nord-Trade online!

  Webshop Nord-Trade online!

  Lees verder

 • Meer instromers in de techniek

  Lees verder

 • Metabo brengt twee nieuwe accu-slagschroevendraaiers op de markt

  Volhardend en compact: nieuwe accu-slagschroevendraaier en slagmoersleutel

  Lees verder

 • Stichting Aluminium Centrum vraagt surseance van betaling aan

  Lees verder

 • Schielab heet voortaan ELEMENT.

  Element Materials Technology

  Lees verder

 • Technische branches en vakbonden willen één pensioenregeling

  pensioenregeling, PMT, vakbonden, pensioenen, werkgevers, PME

  Lees verder

 • Gesublimeerd Aluminium Gevelbekleding

  Lees verder

 • Overname Innotek door de Protech-Oxyplast Groep.

  Overname Innotek door de Protech-Oxyplast Groep.

  Lees verder

 • Neugart presenteert nieuwe catalogus

  Lees verder

 • PVDF HP Infrarood rilloos lassen tot 450 mm

  Lees verder

 • Gebruik Chroom VI pas in 2017 vergunningplichtig

  Lees verder

 • Prijs UWV deskundigenoordeel voor werkgevers fors omhoog

  Lees verder

 • Nieuwe catalogus Kemet Europe

  Nieuwe catalogus voor gereedschapmaker en matrijzenbouwer

  Lees verder

 • Pompen verhogen efficiëntie van windenergie-installaties

  Lees verder

 • Gebruik maken van WBSO in 2013?

  De WBSO geeft u, zeker gecombineerd met RDA en Innovatiebox, een forse belastingbeperking. MKB-bedrijven die technologisch innoveren kunnen met de WBSO al snel € 30.000 tot € 100.000 per jaar besparen.

  Lees verder

 • Veelzijdige CNC draaimachine

  CNC draaimachine met twaalf assen

  Lees verder

 • Internationaal ondernemen?

  Lees verder

 • Logistica Award voor geautomatiseerd buffer- en orderverzamelsysteem

  Lees verder

 • Buigtechnisch manusje van alles van Dynobend

  Buigtechniek, buigmachines

  Lees verder

 • Eenmalige uitkering van november 2012 in de CAO Technische Groothandel 2011-2012

  Eenmalige uitkering van november 2012 in de CAO Technische Groothandel 2011-2012

  Lees verder

 • Gühring brengt nieuwe catalogus spangereedschappen uit

  Gühring brengt nieuwe catalogus spangereedschappen uit

  Lees verder

 • Het regeerakkoord in perspectief

  Reactie regeerakkoord

  Lees verder

 • SER wijst op belang cleantech sector

  SER wijst op belang cleantech sector

  Lees verder

 • Regeerakkoord kan verdienkracht vergroten

  Regeerakkoord kan verdienkracht vergroten

  Lees verder

 • Winnaar van de EUROPEAN ALUMINIUM AWARD 2012

  EUROPEAN ALUMINIUM AWARD 2012

  Lees verder

 • Deelname Nederlandse industrie aan JSF goed voor de kenniseconomie

  Deelname Nederlandse industrie aan JSF goed voor de kenniseconomie

  Lees verder

 • kennis en ervaring gebundeld in Offmade B.V.

  20 oktober 2012

  Lees verder

 • Eerste Europees erkende diploma’s

  19 oktober 2012

  Lees verder

 • De Tiller® kruising tussen een elektrisch aangedreven steekwagen en een lichte heftruck

  De Tiller® kruising tussen een elektrisch aangedreven steekwagen en een lichte heftruck

  Lees verder

 • Laat onwerkbaar weer regeling met rust

  Risico’s voor MKB worden te groot

  Lees verder

 • Brochure Eerlijk zakendoen, zonder corruptie

  Lees verder

 • Geef prioriteit aan vergroten verdienkracht

  Lees verder

 • Wereldprimeur voor de staalbouw op de EuroBlech

  Wereldprimeur voor de staalbouw op de EuroBlech

  Lees verder

 • Overname NedCar door VDL Groep definitief

  Overname NedCar door VDL Groep definitief

  Lees verder

 • Buizenbuigers en Profielwalsers gaan samenwerken.

  Buizen, buigen, profielwalsers

  Lees verder

 • Export is banenmotor voor Nederland

  Lees verder

 • Miljoenennota schiet tekort in aandacht voor mkb

  Lees verder

 • Nieuwe machines AAE voor 'supercomplex' product

  CNC Machines, Gelderblom

  Lees verder

 • APP ALURVS.nl

  APP ALURVS.nl

  Lees verder

 • Uw bedrijf of (onderwijs) instelling op IP range toegang tot de kennisbank?

  Uw bedrijf of (onderwijs) instelling op IP range toegang tot de kennisbank?

  Lees verder

Nieuwsbrief

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van alle niet te missen ontwikkelingen in de Aluminium en Roestvast Staal branche.

Velden met een * zijn verplicht