Go to top

De voordelen van productieautomatisering bij 247TailorSteel

Productieprocessen worden steeds vaker geautomatiseerd. Deze industriële automatisering omvat het gebruik van geavanceerde technologieën, zoals robots, computers en geautomatiseerde systemen om productieprocessen efficiënter en effectiever te maken. Ook bij 247TailorSteel staat dit centraal. Door de productie te automatiseren, zorgen zij voor een uitzonderlijke efficiëntie die klanten vele voordelen oplevert.

Hoge mate van productiviteit

In de productiehallen van 247TailorSteel is al direct te zien dat automatisering overal is. De AGV’s – automatisch geleide voertuigen – rijden af en aan. Ze zorgen voor de aan- en afvoer van materialen om zo de medewerkers te ontlasten en de productiviteit te verhogen. Bovendien draait alles op de online software Sophia®. Aanvragen worden automatisch verwerkt en omgezet in een passende offerte. Wanneer dit een order wordt, dan wordt deze doorgezet naar de geavanceerde machines die bestuurd worden door vakkundige medewerkers.

Artificial intelligence zorgt voor flexibiliteit

Het grote voordeel van geautomatiseerde systemen is dat ze prima in staat zijn om 24/7 te werken zonder vermoeid te raken. Bovendien zijn geautomatiseerde productieprocessen flexibeler dan traditionele processen. Dit betekent dan ook dat productieprocessen gemakkelijk aangepast kunnen worden aan veranderende marktomstandigheden. Dit maakt het mogelijk om snel te reageren op trends en ontwikkelingen in de markt zonder dat er zich direct grote verstoringen of vertragingen voordoen. 247TailorSteel kan op deze manier op efficiënte wijze inspelen op de vraag van hun klanten. Bestellen is dag en nacht mogelijk.

Kwalitatief hoogwaardige producten

Naast dat er sprake is van een hoge productiviteit en flexibiliteit, is ook de output van hoge kwaliteit. Het automatiseren van productieprocessen verkleint de kans op het ontstaan van fouten, waardoor de producten vaak van hogere kwaliteit zijn dan bij handmatige productie. Bij 247TailorSteel streven ze dan ook elke dag weer naar producten van een zo hoog mogelijke kwaliteit. Ze kunnen die vanwege hun online software Sophia® in combinatie met de eindcontrole door hun eigen medewerkers ook garanderen. Tevreden klanten zijn voor hen het allerbelangrijkst.

Kantrobot voor nog verdere innovatie

Op korte termijn zal er op de afdeling Bending bij de vestiging in Varsseveld een kantrobot geïnstalleerd worden. Dit zorgt voor een nog verdere automatisering en versnelling van het productieproces. Bovendien is het een echte innovatie die past bij de huidige ontwikkelingen op het vlak van robotisering.
 

247TailorSteel heeft vestigingen in Nederland, Duitsland en België

247TailorSteel heeft inmiddels maar liefst zes vestigingen verspreid over drie landen, waarvan er eentje in aanbouw is. Naast de hoofdvestiging in Varsseveld (NL) is deze metaalbewerker sinds kort actief in Oud Gastel, Noord-Brabant (NL). In Duitsland staat het aantal vestigingen op drie: zowel in Hilden (DE), Oyten (DE) als Langenau (DE) is 247TailorSteel te vinden. De zesde vestiging bevindt zich in Hooglede (BE) en is nog in aanbouw. Het is de eerste Belgische vestiging voor 247TailorSteel. Hiermee kunnen de klanten in België én Noord-Frankrijk nog beter bediend worden. 

Nieuwsbrief

Schrijf je hier in voor de wekelijkse Nieuwsbrief en blijf op de hoogte van alle niet te missen ontwikkelingen in de Aluminium Roestvast en Staal branche!

Velden met een * zijn verplicht