Go to top

het lijmen van Aluminium kent vele voordelen

“Wat het lijmen van aluminium betreft geldt vaak nog ‘onbekend maakt onbemind’. Terwijl het lijmen grote voordelen biedt ten opzichte van traditionele verbindingstechnieken zoals het aanbrengen van bouten/moeren en het lassen.” Dat stelt Ard Struijk, salesmanager, verantwoordelijk voor onder meer lijmen en daarnaast producten ter bescherming van elektronica, doseersystemen en silicone­producten. Mavom, gevestigd op het industrieterrein Rijnhaven West in Alphen aan den Rijn, geldt als een innovatief bedrijf.


Mavom is een producent van oppervlaktebehandelingschemicaliën. Het bedrijf bestaat sinds 1938. Het is begonnen als fabrikant van oppervlaktebehandelings­chemicaliën in Schiedam en via een tussenstop in Leiden is het in 1969 in Alphen terecht gekomen. Inmiddels werken in Nederland bij Mavom 60 mensen en bij een dochterbedrijf in België 15 mensen. Naast het assortiment van oppervlaktebehandelingschemicaliën is er een afdeling handelsproducten. Struijk: “Binnen die afdeling hebben we een heel breed assortiment van chemische speciaalproducten zoals smeer-en reinigingsmiddelen en metaalbewerkingsvloeistoffen voor industrieën waaronder de metaalindustrie, de elektro- en elektronica-industrie en de voedingsmiddelen­industrie. We leveren ook via de technische groothandel. Via de groothandel wordt een deel van onze producten aan de klant aangeboden.”

lees verder

Nieuwsbrief

Schrijf je hier in voor de wekelijkse Nieuwsbrief en blijf op de hoogte van alle niet te missen ontwikkelingen in de Aluminium Roestvast en Staal branche!

Velden met een * zijn verplicht