Go to top

Van Geenen uiterst content met nieuw paradepaardje:

De Timesavers 81 series precisieslijpmachine


Na een verbouwingsperiode van een jaar mocht Van Geenen eindelijk zijn nieuwe paradepaardje verwelkomen. Het betreft de Timesavers 81 series precisieslijpmachine.


Hiermee kan groot plaatwerk zeer nauwkeurig bewerkt worden. De machine slijpt bijvoorbeeld materialen op dikte met een precisie van maar liefst 0,02 mm. Dit is niet nieuw, zou men zeggen, want traditioneel gezien wordt hiervoor steenslijpen of frezen gebruikt. ‘Maar in ons geval kunnen we dit ook waarmaken op platen van 8.500 x 2.000 mm’, zegt Bart van Geenen. ‘En op materialen, die niet magnetisch zijn, want er wordt gewerkt met een grote vacuümtafel. Er loopt nu bijvoorbeeld een project waarbij we titanium slijpen van 4 mm naar 3,45 mm. Voorheen een materiaalsoort die we liever buiten de deur hielden vanwege het brandgevaar. Maar nu hebben we de juiste machine om dit precies en goed te slijpen.’



‘Ook grote kunststof platen gaan we nu binnen nauwkeurige dikte- en vlakheidtoleranties slijpen. Een paar jaar geleden had ik niet kunnen bedenken dat dit tot onze mogelijkheden zou gaan behoren.’
Van Geenen is uiterst content met deze machine en verwacht hiermee de markt echt iets nieuws te kunnen bieden, waardoor klanten hun huidige processen efficiënter kunnen inrichten.



vangeenen.nl

Nieuwsbrief

Schrijf je hier in voor de wekelijkse Nieuwsbrief en blijf op de hoogte van alle niet te missen ontwikkelingen in de Aluminium Roestvast en Staal branche!

Velden met een * zijn verplicht