Go to top

Laura Staalcenter Maastricht investeert in Kohler Richtmachine

De firma Laura Staalcenter Maastricht B.V. heeft onlangs een nieuwe richtmachine aangekocht van het Duitse fabricaat Kohler welke in Nederland en België vertegenwoordigt wordt door de firma HEVAMI Oppervlaktetechniek B.V. uit Veghel.




Laura Staalcenter Maastricht is gespecialiseerd in het verwerken van coils tot een plaat op maat. Hiervoor beschikt men over een tweetal zéér moderne decoillijnen. Omdat het na het decoilen voor kan komen dat de platen toch nog niet de gewenste vlakheid hebben beschikt men al velen jaren over een narichtstraat. De nieuw aangekochte PeakPerformer richtmachine van Kohler wordt ingezet om na te richten en zal hierbij de bestaande narichtmachines vervangen omdat deze sterk verouderd waren en niet krachtig genoeg waren om aan de hedendaagse vraag naar staal met een hogere treksterkte te voldoen. Middels de nieuwe richtmachine, type PeakPerformer 100P.2500-RB-C, kan men in principe platen richten tot 2500 mm breedte waarbij men in de praktijk veelal maximaal tot 2100 mm zal verwerken aangezien dit de maximale breedte is van de decoillijnen. De nieuwe Kohler richtmachine heeft een overbreedte om zo optimaal gebruik te kunnen maken van het aanwezige bombage-systeem welk aangekocht is om eventuele randgolving en middenspanning uit de plaat te verwijderen. Afhankelijk van de rekgrens van de te richten materialen kunnen platen van 2000 mm breed tot een dikte van 12 mm gericht worden. Volgens planning zal de nieuwe narichtstraat medio 2021 operationeel zijn.

www.laurametaal.com
www.hevami.nl

Nieuwsbrief

Schrijf je hier in voor de wekelijkse Nieuwsbrief en blijf op de hoogte van alle niet te missen ontwikkelingen in de Aluminium Roestvast en Staal branche!

Velden met een * zijn verplicht