Go to top

Welding Week 2019 Binzel Benelux

Binzel Benelux - Abicor Binzel - Abicor Binzel Robotic Systems


Op de Welding Week toont Binzel Benelux in nauwe samenwerking met Abicor Binzel en Abicor Binzel Robotic Systems een overzicht van het hele gamma. Het accent ligt daarbij op een aantal nieuwe producten.

Plug and Weld - Lasapparatuur van ABICOR BINZEL en robottechnologie van UNIVERSAL ROBOTS in perfecte symbiose

 
De ROBiPAK is een UR+ gecertificeerde oplossing voor MIG/MAG-lassen met de UR5(e) / UR10(e). Het "Ready-to-Weld" -principe is van toepassing op deze systeemoplossing van ABICOR BINZEL. Eén ROBiPAK-bestelnummer - een compleet pakket voor de Cobot.
Een perfect duo!
De ROBiPAK is ontworpen om de installatie op uw cobot snel te kunnen realiseren. Alle componenten, die zich reeds hebben bewezen in industriële robottechnologie, zijn aangepast aan de kenmerken van de robots van Universal Robots en staan ​​garant voor hoogwaardige prestaties. De Profinet-communicatie tussen de robot en de iROB-stroombron van ABICOR BINZEL in de ROBiPAK verloopt via een speciaal ontwikkelde besturingsmodule. Dankzij een stabiele communicatie tussen de twee apparaten, aangevuld met een eigen URCap-ontwikkeling, kunt u eenvoudig programma's maken om te lassen met de UR Cobot. De commando's "Start Welding" of "Stop Welding", evenals de functie "Set Lasparameters”, helpen u om snel te programmeren.
Daarom is de ROBiPAK ideaal voor kleine series en vaak veranderende lastoepassingen. Het biedt de mogelijkheid om uw lasapplicaties robot ondersteund uit te voeren.

MFS-V3.1 - nauwkeurig en toekomstgericht draadaanvoersysteem

 
Met de MFS-V3.1 heeft ABICOR BINZEL ROBOTIC SYSTEMS een toekomstgericht draadtoevoersysteem voor lasertoepassingen ontwikkeld. Na de zeer succesvolle upgrade van de eBOX-V3 werden de draadaanvoerunits verder geoptimaliseerd met als doel de draadaanvoerprestaties naar een nog hoger niveau te tillen en de gebruiks- en servicevriendelijkheid te verhogen. De zeer precieze transmissie en de directe krachtoverbrenging in combinatie met de snelle en digitale motorbesturing met behulp van de nieuwe eBOX, vormen het middelpunt van het nieuwe MFS-V3.1 systeem. Het 2x2-aandrijfprincipe garandeert minimale slip en voorkomt vervorming van de draad. De korte acceleratie- en reactietijden, die belangrijk zijn voor lasertoepassingen, kunnen daardoor worden bereikt.
De reële draadsnelheid van de aandrijving wordt bewaakt en geregeld door een ingebouwde encoder. De goede toegankelijkheid en de kwaliteit van de componenten zorgen voor een snelle en gemakkelijke vervanging van slijtdelen en vermindert zo de uitvaltijden. De aandrijvingen zijn kleiner en lichter en beschikken over uitgebreide aansluitmogelijkheden.


W600 - Pure kracht ...... precies toegepast waar het nodig is!

 
De slijtdelen van de vloeistofgekoelde W600-serie zijn aangepast aan de hoge prestaties van de zwanenhals. Hun ontwerp staat garant voor een extreme duurzaamheid. De M12-contacttip, die rechtstreeks op de binnenbuis geschroefd wordt, zorgt voor een optimale elektrische en thermische geleidbaarheid.
Voor toepassingen met zeer hoge thermische belasting en inschakelduur bieden de speciale HDS-contacttips, met hun gesinterde kern, een zeer lange levensduur. Hierdoor kan het lasproces zeer lange tijd doorgaan met behoud van de processtabiliteit.
De gasbescherming, die in dergelijke toepassingen sterk beïnvloed wordt, blijft gegarandeerd dankzij het speciale design van gaskanalen, gasverdeler en gasmondstukken.  Bovendien zorgt de robuuste constructie voor een zeer hoge mechanische stabiliteit waardoor een lange levensduur verzekerd is, ongeacht de gebruiksomstandigheden.

Rookafzuigunit xFUME VAC ADVANCED met rookafzuigpistolen RAB GRIP HE: de ideale oplossing voor gezond en comfortabel MIG/MAG lassen!

 
Lasrook kan een aanzienlijk gezondheidsrisico vormen. Deskundigen op het gebied van arbeidsveiligheid raden dan ook aan om de lasrook direct bij de bron af te zuigen. Om dit in een industriële omgeving te waarborgen, zelfs onder ongunstige omstandigheden, biedt ABICOR BINZEL de rookafzuigunit xFUME VAC ADVANCED in combinatie met de rookafzuigpistolen RAB GRIP HE aan. Dit apparaat is ideaal voor twee totaal onafhankelijk werkende laspistolen, levert een hoge zuigkracht, beschikt over een automatische reinigingsfunctie en is universeel inzetbaar.
De RAB GRIP HE wordt gekenmerkt door een goede toegankelijkheid, een hoge afzuigefficiëntie en zijn robuustheid. RAB GRIP HE combineert effectieve gezondheidsbescherming met de best mogelijke werkomstandigheden en is geschikt voor zware industriële toepassingen.


 

Nieuwe kouddraadsets voor de ABITIG GRIP PRO toortsen: nog meer mogelijkheden in combinatie met de ABIDRIVE-V2


De nieuwe generatie kouddraadopbouwset voor de TIG-toortsen ABITIG® GRIP 200, 260 W en 450 W is nu beschikbaar. Om de toegankelijkheid en de hanteerbaarheid te verhogen wordt de draad nu niet enkel door het slangpakket geleid maar ook door de handgreep. De geïsoleerde opbouwset wordt eenvoudig achter de isolatiering op het toortslichaam bevestigd. Door de uitgebreide positioneringsmogelijkheden en een uitgebreide keuze aan diameter en lengte van keramische gasmondstukken kan het geheel aan elke toepassing worden aangepast.

Optioneel kan ook een draadopbouwset voor hot-wire worden geleverd. In deze versie wordt de stroomkabel eveneens door het slangenpakket en de handgreep geleid.

Nieuwe ABIMIG A/W pistolen: gebruiksvriendelijkheid en duurzaamheid op zijn best


De hoogwaardige luchtgekoelde ABIMIG® A-pistolen, eveneens uitgerust met de lichtgewicht Bikox®-kabel, zijn voorzien van slanke, rechte handgrepen.
De vloeistofgekoelde ABIMIG® W-pistolen vervolledigen de betrouwbare en in de markt geprezen ABIMIG®-productlijn van ABICOR BINZEL. Deze pistolen gebruiken de geoptimaliseerde koelingstechniek van de ABIMIG® W T-pistolen en garanderen optimale prestaties bij hoge belasting. Beide pistolen zijn zeer slijtvast en door de dubbele bevestiging van de zwanenhals in de handgreep bieden zij een bijzonder goede bescherming tegen mechanische vervorming. Dankzij hun geavanceerde ergonomie ligt de handgreep comfortabel in de hand en kan de lasser veilig in alle lasposities lassen.

Nieuwsbrief

Schrijf je hier in voor de wekelijkse Nieuwsbrief en blijf op de hoogte van alle niet te missen ontwikkelingen in de Aluminium Roestvast en Staal branche!

Velden met een * zijn verplicht