Go to top

Is een groene en veilige werkomgeving belangrijk? Doe de Chemical Shift!

Steeds meer bedrijven willen hun gevaarlijke chemische producten vervangen door milieuvriendelijke en veilige alternatieven. Belangrijk is natuurlijk wel dat het veilige alternatief minstens zo goed werkt als zijn chemische equivalent.


Waarom groen?
We willen een betere wereld achterlaten voor onze kinderen – iedereen kan het verschil maken door keuzes te maken in hun dagelijks leven. Maar dan moet er wel iets te kiezen zijn. Daarom is Metaaltechniek dealer van Veidec geworden. Zij ontwikkelen en produceren de beste producten vanuit een gezondheids-en milieuperspectief, zonder afbreuk te doen aan kwaliteit.Heeft u één van de volgende producten in uw werkplaats?

 • Reinigingsmiddelen zoals remmenreiniger en aceton
 • Smeermiddelen
 • Lijm en afdichtingen
 • Producten voor oppervlaktebehandeling
 • Lichaamsverzorging als handzeep en reinigingsdoekjes
   

Doe dan de Chemical Shift en ga voor een veiliger en milieuvriendelijker alternatief! Veidec heeft een breed assortiment oplossingen voor de metaalverwerkende industrie, waaronder NSF geregistreerde producten die ook veilig zijn voor de voedingsmiddelenindustrie.


Bedrijfsvoordeel
Uw voordeel door groene producten te gebruiken is niet alleen dat u naar collega’s en stakeholders laat zien dat u als bedrijf uw verantwoordelijkheid neemt. Bedrijfseconomisch is het vaak ook erg interessant om over te stappen. Een Veidec product kan tot wel 3 klassieke producten vervangen. U heeft geen speciale opslagkasten nodig, geen speciale PBM’s en bovendien werken Veidec producten extreem snel en zijn zuinig in gebruik. Bovendien krijgt u geen kritische vragen van de ARBO en veiligheidskundigen meer.


Bij reinigen spelen de volgende drie factoren een rol:

 1. Tijd: hoe lang heeft een reinigingsmiddel nodig om zijn werk te kunnen doen. Belangrijk om te kunnen besparen op reinigen.
 2. Mechanische ondersteuning: wrijving met een doek of borstel brengt het product en vuil in beweging
 3. Temperatuur: Bij 30-35 graden werkt het Veidec middel al 3x sneller dan op kamertemperatuur. Voor veel chemische middelen ligt de temperatuur hiervoor op ca. 60 graden. Zo bespaart u aan de inkoopkant en op verwerkingstijd en is het resultaat vaak beter dan nu het geval is.

   
Over Veidec

VEIDEC is een Zweeds bedrijf dat in 1993 is opgericht vanuit een duidelijke visie op een groenere werkplaats zonder in te leveren op een krachtige werking. Milieuvriendelijk is het uitgangspunt op alle fronten binnen de bedrijfsvoering. Van verpakking, transport tot afvalverwerking. Overal worden bij Veidec groene keuzes gemaakt. Tot het drijfgas in spuitbussen aan toe. Die is gemaakt op plantaardige basis.
 

VEIDEC heeft twee lijnen als het gaat om milieubelasting en veiligheid voor de gezondheid.

 • Greenworld is 100% veilig voor mens en milieu.
 • Silverline bevat nog enkele stoffen met een waarschuwingsteken op het etiket, maar toch altijd wel twee gevarensymbolen minder dan zijn chemische tegenhanger en 85% minder belastend voor mens en milieu.


Metaaltechniek en Veidec.
Sinds maart 2022 is Metaaltechniek officieel dealer van Veidec. Beide bedrijven passen goed bij elkaar omdat er kennis gedeeld kan worden. Tijdens het eerste bezoek wordt geïnventariseerd waar de behoeften liggen en wat er allemaal mogelijk is. De vertegenwoordigers van Metaaltechniek worden grondig opgeleid en indien nodig ondersteund door Veidec zelf. Een eerste order wordt niet in gebruik genomen zonder een toolbox aan de gebruikers om zo het maximale uit de producten te halen. Verder zijn alle producten voorzien van een QR-code die toegang geeft tot het betreffende veiligheidsblad, instructievideo’s en andere nuttige informatie.Veiliger NSF gecertificeerde alternatieven voor thinner, aceton, remmenreiniger, smeermiddelen

 • Duoclean uit de Greenworld-line omkapselt vuil en vet en trekt het uit de poriën van het materiaal. Ideaal voor het reinigen van uw transportband, die wordt ook meteen weer goed ruw. Maar ook het zwaardere werk als verbrande olie, rubber en eiwitten is geen probleem.
 • SuperFoam uit de Silver-line is een sneldrogend actief schuim dat een antistatisch en streeploos resultaat geeft. Ideaal voor het verwijderen van vingerafdrukken op RVS en te gebruiken voordat een product de cleanroom in gaat.
 • Flex-Lube is een NSH H1 gecertificeerd smeermiddel met kruipende teflon. Het beschermt, smeert en reinigt. Ook dit product komt uit de Greenworld-line.
 • Tag-off verwijdert eenvoudig lijmresten, drukinkt en (duct)tape resten. Een vervanger van aceton.Nieuwsgierig geworden of er een “Chemical Shift” binnen uw bedrijf mogelijk is? Wij komen graag langs met onze demo-kit! Bel voor een vrijblijvende afspraak: 033-4558788. Voor meer informatie leest u verder op onze website

Nieuwsbrief

Schrijf je hier in voor de wekelijkse Nieuwsbrief en blijf op de hoogte van alle niet te missen ontwikkelingen in de Aluminium Roestvast en Staal branche!

Velden met een * zijn verplicht