Go to top

Thema wire en Tube: Energie-intensieve industrieën meer duurzaam

28 juni 2022

wire en Tube, ’s werelds nr. 1-beurzen voor de draad-, kabel- en buizenindustrie, sloten na vijf succesvolle dagen hun deuren in Messe Düsseldorf. De organisatie, standhouders en bezoekers kijken terug op zeer geslaagde, fysieke beurzen. Een veelbesproken thema in de hallen was duurzaamheid.


Door Myriam Borghuis


Van 20 tot en met 24 juni jl. kwamen er 1.822 exposanten uit meer dan 50 landen naar Düsseldorf, om op 93.000 vierkante meter tentoonstellingsoppervlakte de technologische highlights van hun branche te presenteren. ‘Düsseldorf is en blijft de place-to-be voor deze belangrijke branches. Juist in tijden van duurzame veranderingen, is het meer dan ooit belangrijk om hier in Düsseldorf te zijn, teneinde direct met de spelers uit de branche van gedachten te kunnen wisselen,’ benadrukt Bernd Jablonowksi, Executive Director van Messe Düsseldorf.


Wat werd getoond?
Naast talloze werkende machines en installaties in de beurshallen, was er ook een groot aantal indrukwekkende beurspremières. Zo presenteerden wire-exposanten in het segment ‘fastener’ en ‘spring making technology’ voor het eerst eindproducten, waaronder bevestigingselementen en technische veren. Een absolute noviteit.
Vakconferenties, ontmoetingen van experts en begeleide ecoMetals-tours door de beurshallen completeerden dit jaar het aanbod van beide beurzen. Voor het eerst deden de spelers uit de draad-, kabel- en buizenindustrie mee aan de ecoMetals-campagne van Messe Düsseldorf. Het veranderende imago van deze energie-intensieve industrieën richting meer duurzaamheid wordt al jaren door Messe Düsseldorf actief ondersteund.



wire 2022
wire 2022 presenteerde met 1.057 exposanten uit 51 landen op een oppervlakte van circa 53.000 vierkante meter netto tentoonstellingsruimte machines voor de draadproductie en draadbewerking, draad, kabel, draadproducten en productietechniek, bevestigingstechniek en veerproductietechniek, inclusief eindproducten zoals rastermachines.  Aanvullend werden innovaties uit de meet-, stuur-, regel- en controletechniek getoond. ‘We hebben de afgelopen jaren het persoonlijke contact gemist en geleerd om fysieke klantgesprekken op beurzen zoals wire en Tube echt te waarderen,’ aldus Dr.-ing. Uwe Peter Weigmann, bestuurslid van WAFIOS AG, in een eerste statement.


Tube 2022
Tube toonde met 765 exposanten uit 44 landen op ruim 40.000 vierkante meter netto tentoonstellingsoppervlakte de gehele bandbreedte: van ruw materiaal, buizenproductie, buizenbewerkingsindustrie, buizen-toebehoren, buizenhandel en omvormtechniek tot aan machines en installaties. Gereedschap voor productietechniek, hulpmiddelen, meet-, stuur-, regel- en controletechniek rondden ook hier het aanbod af.


April 2024 volgende editie

In 2024 vinden wire en Tube weer gezamenlijk plaats. Vooralsnog zijn beurzen gepland van 15 tot en met 19 april, wederom op het beursterrein van Düsseldorf. Meer informatie over exposanten en producten en branchenieuws is te vinden op www.wire.de en www.Tube.de .


 

Nieuwsbrief

Schrijf je hier in voor de wekelijkse Nieuwsbrief en blijf op de hoogte van alle niet te missen ontwikkelingen in de Aluminium Roestvast en Staal branche!

Velden met een * zijn verplicht