Go to top

Nieuw CNC bewerkingscentrum voor apt Extrusions B.V.

De apt Group blijft investeren in state-of-the-art technologie en voegt een bewerkingscentrum toe aan het machinepark in de locatie Roermond. Hierdoor kunnen aluminium profielen ter plaatse worden gefreesd, geboord en gezaagd conform de wensen van de klant.




Apt Extrusions B.V. heeft begin 2020 een nieuw CNC bewerkingscentrum in Roermond in gebruik genomen. Aldaar geperste aluminium profielen, blanke maar ook geanodiseerde profielen, worden via computergestuurde programma’s bewerkt tot een direct verwerkbaar product in een constante en reproduceerbare kwaliteit.
Als eerste in het bewerkingsproces passeren de profielen met een maximale doorsnede van 200 x 150 mm de freesunit, direct achter de automatische feeder.  Deze unit bestaat uit vier freesmotoren die gemonteerd zijn op een roterende ring die kan draaien rond een as van 360°. De motoren worden apart aangestuurd zodat ze onafhankelijk van elkaar kunnen frezen in elke gewenste vorm. Indien nodig kunnen er ook gaten en speciale schroefdraadgaten aangebracht worden. Achter de freesunit bevindt zich een zaagmodule die de profielen in elke gewenste lengte kan zagen. Deze module kan worden ingesteld in een variabele zaaghoek van 45° negatief tot 45° positief. “Het afgewerkte profiel kan een lengte van maximaal vier meten hebben”, zegt Alex Verbeek, Process Engineer apt Extrusions B.V. “Op verzoek van de klant kan de lengte vergroot worden naar vijf meter.” De afgewerkte profielen worden automatisch verplaatst naar de paktafel waar ze na een kwaliteitscontrole vervolgens worden verpakt.

“Met deze investering in ons bewerkingscentrum hebben wij onze klantenkring met succes kunnen uitbreiden”, zegt sales manager Astrid Kurvers. “Het grote voordeel is dat onze klanten nu hun afgewerkt aluminium product vanuit één locatie ontvangen – vanaf de extrusiepers of onze anodiseerinstallatie vervoeren we het profiel rechtstreeks naar het bewerkingscentrum. Dit leidt tot kortere levertijden, heeft de klant te maken met één contactpersoon en vindt er een kwaliteitscontrole van het aluminium onderdeel plaats.”
Vorig jaar vierde apt Extrusions B.V. haar vijftig jarig bestaan. Sinds de oprichting heeft het bedrijf zich steeds verder ontwikkeld. Meest recent is geïnvesteerd in expertise op het gebied van verdere bewerking. In 2017 werd een moderne MPS-zaag aangeschaft en in 2018 een spindelzaag als aanvulling op de al bestaande zaaginstallaties.Met deze machines kunnen zeer nauwe lengtetoleranties gerealiseerd worden.


 

Over apt Group


De apt Group is één van de meest toonaangevende bedrijven in de Europese aluminium industrie.  Het bedrijf verwerkt en verkoopt aluminium profielen en producten voor de bouw, transport, automotive en de industrie. Met vier productielocaties is de groep verdeeld in de divisies apt Extrusions en apt Products. Daarmee bestrijkt het de gehele keten – van ontwikkeling, recycling, mechanische bewerking, oppervlakte bewerking (anodiseren en poedercoaten) tot assemblage en logistiek. Met ongeveer 1.000 medewerkers realiseert het een omzet van circa 250 miljoen euro per jaar.

www.apt-alu-products.com/nl/


Nieuwsbrief

Schrijf je hier in voor de wekelijkse Nieuwsbrief en blijf op de hoogte van alle niet te missen ontwikkelingen in de Aluminium Roestvast en Staal branche!

Velden met een * zijn verplicht