Go to top

Carel van Sorgen neemt afscheid van 247TailorSteel maar blijft wel

Twaalf jaar geleden richtte Carel van Sorgen 247TailorSteel op. Begin september nam hij tijdens een open dag die door zo’n 700 mensen werd bezocht, afscheid van het bedrijf. Maar is hij daarmee van het toneel verdwenen? Nee, want hij blijft als commissaris aan 247TailorSteel verbonden.


247TailorSteel, dat gevestigd is in Varsseveld en in Oyten vlakbij Bremen en binnenkort ook in Hilden bij Düsseldorf, is in Nederland marktleider op het gebied van op maat gesneden metalen platen, buizen en kantdelen. Het bedrijf onderscheidt zich door een leverbetrouwbaarheid van meer dan 98% en een hoge kwaliteit van de producten. Het heeft de beschikking over een uitgebreid hoogwaardig machinepark en een eigen expeditie. Spil hierachter is Sophia®, de online assistent en regisseuse van het verkoop- en logistieke proces en die te vinden is op de website 247TailorSteel.com. Het is een combinatie van interne automatiseringen, een supermoderne productie- en expeditiehal en de eerdergenoemde expeditie. Bedenker van dit ingenieuze proces is Carel van Sorgen die het bedrijf in 2007 heeft opgericht.


Het moest allemaal veel efficiënter kunnen


Om dit te realiseren is Carel van Sorgen gekomen met het idee om digitaal producten te bestellen: van een tekening een offerte afleiden en die automatisch door te vertalen naar machineprogramma’s en planningen. Ondanks dat veel mensen dit idee niet zagen zitten is hij toch met een paar medewerkers en lasersnijmachines in 2007 van start gegaan. Twaalf jaar later is 247TailorSteel onder zijn leiding uitgegroeid tot een bedrijf met meer dan 500 medewerkers en een omzet die flink in de richting van 100 miljoen euro gaat. Dankzij zijn visie op de bedrijfsprocessen realiseert 247TailorSteel jaarlijks een groei van 30%.


Borstbeeld en Academy


In april van dit jaar heeft de nu 69-jarige Carel van Sorgen 60% van zijn aandelen verkocht aan participatiemaatschappij Parcom. Tegelijkertijd trad hij terug als CEO en droeg hij het stokje over aan Paul Schipper. Parcom staat volledig achter de ideeën van Carel van Sorgen en faciliteert daarmee ook de groeiaspiraties van 247TailorSteel. Helemaal weg is Carel van Sorgen nog niet, want hij is nu aan het bedrijf verbonden als commissaris. Parcom heeft nadrukkelijk aangegeven dat zij het waardevol vindt dat hij als oprichter bij het bedrijf betrokken blijft. En Paul Schipper is vast van plan om de weg die Carel van Sorgen is ingeslagen, voort te zetten.


Als afscheidscadeau kreeg Carel van Sorgen een borstbeeld van zichzelf. Samen met zijn echtgenote onthulde hij dit beeld dat een prominente plaats krijgt in de vestiging in Varsseveldt. En er was nog een groot cadeau voor de pensionado: de opening van de 247TailorSteel Academy. Deze staat ook op het terrein in Varssevelt. Hier worden mensen opgeleid tot gecertificeerde medewerkers en kunnen zij zodoende een erkend diploma halen. Behalve dat de medewerkers de machines goed leren bedienen moeten zij ook meester in hun vak worden, aldus de nieuwe CEO Paul Schipper. In de Academy staan een vlakbedlaser, een kantbank en een lasrobot. Het is de bedoeling dat er in de toekomst ook andere opleidingen zullen plaatsvinden. De 45 mensen voor de nieuwe fabriek in Hilden worden daar ook opgeleid.Paul Schipper uitte grote bewondering voor wat Carel van Sorgen nalaat. Samen met Parcom wil hij de doelstelling van Carel van Sorgen voortzetten: een jaarlijkse groei van 30% met behoud van de zeer hoge mate van leverbetrouwbaarheid.
 

Nieuwsbrief

Schrijf je hier in voor de wekelijkse Nieuwsbrief en blijf op de hoogte van alle niet te missen ontwikkelingen in de Aluminium Roestvast en Staal branche!

Velden met een * zijn verplicht