Go to top

Kattestaart 19

3355 PP Papendrecht

Tel: +31 78 6410333

Fax: +31 78 6411385

info@witte-stainless.nl

http://www.witte-tube.com

Witte Tube NL

de handelsnaam voor Jürgen Witte Stainless B.V. Het handelskantoor en voorraadhouder van diverse roestvast staal kwaliteiten voor buizen, fittingen en flenzen. Het in Papendrecht gevestigde bedrijf is een dochteronderneming van WITTE TUBE & PIPE SYSTEMS Gmbh uit Rastede, Noord Duitsland, waar een gigantische voorraad ligt opgeslagen op een terrein van ca. 30.000 m².Nieuwe investering: 254 SMO in buizen, fittingen en flenzen.

Deze kwaliteit behoort tot de groep van de Super Austenieten en is een hooggelegeerd austenitisch roestvast staal, dat is ontwikkeld voor gebruik in o.a zeewater en andere agressieve, chloorhoudende media. Een verhoogd molybdeengehalte en de toevoeging van stikstof zorgen voor een uitstekende weerstand tegen putcorrosie en spleetcorrosie (PREN = ≥42,0).

Het speciale materiaal 254SMO heeft een hogere sterkte dan conventioneel austenitisch roestvast staal en het is ook gemakkelijk te lassen. De hoge weerstand tegen algemene corrosie, zure oplossingen en spanningscorrosie maken het ideaal voor gebruik in de chemische, petrochemische, pulp- en papierindustrie, evenals watersystemen, rookgassystemen en scheepsbouw / offshore-toepassingen.

Extra service

WITTE TUBE & PIPE SYSTEMS GmbH beschikt over een eigen draaierij. Een ruime voorraad staf ligt hier op voorraad om 24/7 te kunnen draaien voor bijvoorbeeld een weldolet of een nippeltje. De zaagbanken in het eigen magazijn stellen hen in staat om de buizen op de gewenste lengte te zagen. Internationale geaccepteerde certificaten zoals PED, ISO-9001, alsmede overstempelbevoegdheden van onafhankelijke keuringsinstanties zijn in hun bezit. In samenwerking met laboratorium kan er snel aanvullend gekeurd worden, eventueel onder toezicht van een onafhankelijke keuringsinstantie, welke twee keer per week aanwezig is. Jürgen Witte Stainless B.V. beschikt over een rekenprogramma voor sterkteberekeningen waardoor het kan voldoen aan diverse vereiste designcriteria, welke vaak door onafhankelijke instanties vereist zijn.

Kortom, WITTE TUBE NL is heel flexibel en speelt in op elke behoefte van de klant, van nieuwbouw tot onderhoud en revisie en kent daarbij geen minimum bestelhoeveelheden.


Nieuwsbrief

Schrijf je hier in voor de wekelijkse Nieuwsbrief en blijf op de hoogte van alle niet te missen ontwikkelingen in de Aluminium Roestvast en Staal branche!

Velden met een * zijn verplicht