Go to top

Energieweg 2

3411 NW Lopik

0348 553928

info@bmn-bv.nl

http://www.bmn-bv.nl

Beitserij Midden Nederland B.V.

BMN is gevestigd in Lopik, in het hart van het land. BMN is gespecialiseerd in het chemisch beitsen en passiveren van roestvast staal en in het slijpen en/of polijsten van roestvast staal en aluminium.

Slijpen / Polijsten

Bij BMN kunt u terecht voor al uw slijp- en polijstwerk van roestvast staal en aluminium. Samen met onze vakmensen en ons uitgebreide machinepark streven wij ernaar om een hoge kwaliteit en een snelle levertijd te garanderen. Of het nu om 1 buisje gaat of om bundels buizen, wij zullen altijd proberen met u een zo passend mogelijke levertijd af te spreken.
Op onze slijpafdeling werken wij zowel handmatig als geautomatiseerd. Kleine of grote series producten, bij ons kunt u altijd terecht. Wij slijpen/polijsten producten o.a. voor truckstyling, carstyling, scheepsbouw, exclusieve keukenbouw enz.

Beitsen en passiveren

In onze beitshal met vloeistofdichte vloer van ca. 1000m² hanteren wij diverse disciplines voor het behandelen van RVS. Er bestaan diverse disciplines van beitsen. Wij hanteren drie verschillende disciplines van beitsen:

• Dompelbeitsen
• Sproeibeitsen
• Kwastbeitsen
 
Dompelbeitsen

Beitserij Midden Nederland heeft drie beitsbaden van 4 x 2 x 1,5 meter, 7 x 2 x 1,8 meter en 7 x 1 x 1 meter. In deze met vloeibare beits gevulde baden wordt uw product ondergedompeld en daarmee rondom grondig gereinigd. Nadat het product enige tijd in het beitsbad heeft gelegen, wordt het product afgespoeld en weggelegd om te kunnen passiveren. Om deze reiniging zo optimaal mogelijk te laten verlopen, dient het beitsbad in goede conditie gehouden te worden. Tijdens dompelbeitsen krijgt het bad gaandeweg een steeds hoger gehalte driewaardige ijzerionen. Oude beitsvloeistoffen kunnen dan etsend op het metaal inwerken, met als gevolg een ongelijkmatige aantasting en putvorming. Ook na goed spoelen en passiveren levert beitsen in een bad met een te hoog ijzergehalte een minder goede corrosiebestendigheid op dan in een goed gecontroleerd bad. De conditie wordt op peil gehouden door het met inhibitoren (beitsremmers) weer in een goede samenstelling te brengen. De samenstelling van de beitsvloeistof wordt regelmatig gecontroleerd en gezuiverd zodat wij uw producten goed kunnen reinigen, om zo het gewenste resultaat te behalen.

Sproeibeitsen

Sproeibeitsen wordt toegepast bij relatief grotere producten die niet in een beitsbad passen. Daarnaast kan het zijn dat bepaalde onderdelen aan het product niet in aanraking mogen komen met beitsvloeistof. Ook kan de constructie van een product zodanig zijn dat er overgegaan moet worden tot sproeibeitsen, bijvoorbeeld kokerframes. De kokerframes zouden door het dompelen vol kunnen lopen waardoor de beitsvloeistof grote problemen kan veroorzaken. Bij het sproeibeitsen wordt het product met een hoog visceuse beits ingespoten waardoor het goed op het oppervlak blijft zitten en beter zijn werk kan doen. Na de reiniging met de sproeibeits, wordt het product grondig afgespoeld, waarna het wordt weggelegd om te passiveren.

Kwastbeitsen

Deze techniek wordt voornamelijk toegepast voor het beitsen van de lasnaden. Beits in de vorm van pasta wordt op de lasnaden gesmeerd, waarmee de lasnaden worden schoongemaakt. Vervolgens worden de ingesmeerde lasnaden schoongepoetst en schoongespoten met een hogedrukreiniger. Vervolgens kan het product passiveren. 

Osmosewater 

BMN beschikt over een omgekeerde osmose installatie waardoor wij met zuiver osmosewater (0.1 – 0.5 ppm) uw producten kunnen spoelen en reinigen. Dit resulteert in een nog schoner oppervlak en het maakt de kans op vlekvorming nihil.




 

Nieuwsbrief

Schrijf je hier in voor de wekelijkse Nieuwsbrief en blijf op de hoogte van alle niet te missen ontwikkelingen in de Aluminium Roestvast en Staal branche!

Velden met een * zijn verplicht