Go to top

Sleperweg 31 - Beatrixhaven

6222 NK Maastricht

043-3632021

043-3636550

info@chromin.nl

http://www.chromin.nl

Chromin Maastricht BV

Voor slijtage- en corrosieproblemen heeft Chromin Maastricht BV al meer dan 35 jaar een aantal behandelingen, waardoor de metalen slijtvast en corrosiebestendig worden.

Het Inchromeren en het Harden van RVS zijn onze specialiteit, verder hebben wij onze diffusietechnieken uitgebreid met het Vanaderen , Aluminiseren en het Boreren. Al onze behandelingen zijn gebaseerd op diffusietechniek.

Deze techniek houdt in dat er bij hoge temperatuur en chemie, elementen in het oppervlak dringen en zo de eigenschappen van het basismateriaal aan de top verbeteren. De eigenschappen van het onderliggende basismateriaal blijven bestaan.

Het RVS Harden

De slijtvastheid en/of corrosiebestendigheid verbeteren van alle RVS materialen.

Machine onderdelen die worden gebruikt voor het produceren en verwerken van chemicaliën, voedingsmiddelen en kunststoffen, zijn in het algemeen vervaardigd uit RVS en onderhevig aan corrosie, respectievelijk slijtage.

De vraag is nu: wat kan hieraan gedaan worden?

CHROOMDIFFUSIE

Indien het door U gekozen RVS materiaal niet voldoende corrosiebestendig is zou het Inchromeren voor U wel eens de oplossing kunnen betekenen. Door het inchromeren zal een oppervlak ontstaan met maar liefst 50% chroom. Tevens zal de hardheid van het RVS toenemen tot wel 1100 Micro Vickers, waardoor de slijtbestendigheid sterk zal toenemen.

Indien de corrosiebestendigheid van het gekozen RVS voldoende is, maar slijtage of koudlassen U de das omdoet, dan kan het Hardinchromeren de oplossing betekenen. Hierdoor zal een zeer hard en slijtvast oppervlak ontstaan ( 2000 Micro Vickers) met behoud van de corrosiebestendigheid. Ook de maatvoering zal nagenoeg niet veranderen bij dit unieke proces. Deze oppervlaktetechniek wordt in een breed scala industrieën toegepast, Voeding, Verpakking, Petrochemicals, Automotive, etc , met als nieuwkomer de soldeerindustrie.

Chromin Maastricht BV biedt ook diverse hardings- en gloeibehandelingen aan, eventueel onder beschermgas (argon/stikstof) of in beschermfolie.

Op het gebied van materiaalonderzoek en materiaalanalyse kan Chromin Maastricht BV u met verschillende soorten onderzoek van dienst zijn. Voor ieder wat wils, of het nou een eenvoudige materiaalanalyse is of een complex schade onderzoek met foto’s van structuren etc., bij ons is het allemaal mogelijk.
Zie voor meer informatie ook onze website: www.chromin.nl


 

Nieuwsbrief

Schrijf je hier in voor de wekelijkse Nieuwsbrief en blijf op de hoogte van alle niet te missen ontwikkelingen in de Aluminium Roestvast en Staal branche!

Velden met een * zijn verplicht