Go to top

Rooijakkerstraat 5

5652 BA Eindhoven

(31)040 - 266 10 10

(31)040 - 266 10 19

info@riano.nl

http://www.riano.nl

Riano Eindhoven B.V.

Voorbehandeling

De specialisten van Riano Eindhoven maken gebruik van uiterst geavanceerde technieken om uw producten te voorzien van een optimale beschermlaag. Maar daarmee nemen we nog geen genoegen. Want we spreken pas van kwaliteit als we aan al uw specifieke eisen hebben voldaan. Daar beginnen we al mee tijdens de mechanische voorbehandeling. Bij dit proces ontdoen we het oppervlak van eventuele lichte beschadigingen, en prepareren het exact naar uw wensen. U kunt in deze fase bijvoorbeeld kiezen voor een strak en glad oppervlak, of juist voor een wat ruwere structuur met een matte glans. Afhankelijk van de eigenschappen van het oppervlak en uw specifieke eisen, prepareren we dan op mechanische of op chemische wijze.

Mechanisch

Voor de mechanische voorbehandeling beschikt Riano Eindhoven over een uitstekend geoutilleerde slijp- en polijstinrichting. Hier worden uw producten volledig handmatig bewerkt. Zo kunnen we tot zeer in detail het oppervlak verkrijgen waar u om vraagt. Met het slijpen verwijderen we op vakkundige wijze eerst alle beschadigingen, zodat er een goede basis ontstaat om het product te kunnen borstelen voor een satijn finish, of te polijsten om een regelmatige glans te verkrijgen. Hierna kunnen we decoratief anodiseren.

Chemisch

Om een product technisch te kunnen anodiseren, gaan we over tot chemisch voorbehandelen. Ook in dit proces gaat Riano Eindhoven uiterst grondig en secuur te werk. Eerst ontdoen we het oppervlak van verontreiniging als olie en vet, zodat het kan worden gebeitst. Zowel lichte beschadigingen als eventuele oude of verkeerd aangebrachte anodiseerlagen kunnen we zo verwijderen. Ook hier bestaat de mogelijkheid om een mat of glanzend uiterlijk te verkrijgen.

Anodiseren

Anodiseren is een specialistisch proces, waarbij we langs elektrolytische weg een oxidelaag aanbrengen. Riano Eindhoven weet dit proces volledig af te stemmen op de specifieke eigenschappen van uw product. Als bepaalde maten van uw product binnen een tolerantie moeten blijven, kunnen we maatvast voor u anodiseren. Maar we kennen meer varianten. Zo kunnen we ook producten afwerken met een zogenaamde open anodiseerlaag. We laten dan de laatste fase van het anodiseren, het sealen of verdichten, achterwege, zodat de porie open blijft. Wordt het product met de open porie via zeefdruk bedrukt en daarna geseald, dan bent u verzekerd van een slijtvast bedrukt product. Voordat we producten sealen, kunnen we ze ook inkleuren. Riano Eindhoven beschikt over een uitgebreide kleurenkeuze. Zowel blank, zwart, diverse goudtinten, als rood, titaan, blauw en oranje behoren tot ons standaardassortiment. Andere kleuren zijn op aanvraag leverbaar. De maximale badafmeting van Riano Eindhoven is 700 x 1000 x 2900 mm.

Riano Eindhoven is een ware specialist op haar vakgebied. Jarenlange ervaring en het gebruik van geavanceerde technieken staan daar garant voor. Maar uw specifieke wensen en een snelle levertijd zijn daarbij voor ons het allerbelangrijkst. Daar plukt u immers de vruchten van.


 

Nieuwsbrief

Schrijf je hier in voor de wekelijkse Nieuwsbrief en blijf op de hoogte van alle niet te missen ontwikkelingen in de Aluminium Roestvast en Staal branche!

Velden met een * zijn verplicht