Go to top

Aluminium Gieterijen en gietwerk: specialisten, artikelen en nieuws op een rij

Welkom op de landingspagina van de rubriek  "Aluminium Gieterijen en Gietwerk" van de website www.alurvs.nl

Gieten is een techniek waarbij producten worden vervaardigd door een vloeibare substantie, bijvoorbeeld gesmolten metaal in een vorm, een matrijs, te schenken. Deze vormgevingstechniek bestaat al duizenden jaren. Gieten is veelal de kortste weg tot een product. Wanneer de gevraagde toleranties en oppervlaktekwaliteit worden behaald is verdere nabewerking niet nodig. Worden deze eisen overschreden, dan moet het product nog wel worden nabewerkt. Dit gebeurt vaak door middel van verspanende bewerkingen. Gegoten stukken hebben een bepaalde gietstructuur.

Wij bundelen kennis van materiaal, eigenschappen en omstandigheden van o.a. Aluminium Gieten in onze uitgebreide kennisbank. Deze staat vol artikelen van experts, handige tips en checklists. Regelmatig voegen onze professionals nieuwe artikelen toe. Raadpleeg direct onze kennisbank Aluminium.

Bent u op zoek naar bedrijven die gespecialiseerd zijn in Aluminium Gieterijen en Gietwerk? klik hier

Misschien bent u ook geïnteresseerd in: bewerkencorrosiewering of slijpen en polijsten.

Nieuwsbrief

Schrijf je hier in voor de wekelijkse Nieuwsbrief en blijf op de hoogte van alle niet te missen ontwikkelingen in de Aluminium Roestvast en Staal branche!

Velden met een * zijn verplicht