Go to top

Aluminium Algemeen: Nieuws, updates en artikelen uit de Aluminium branche

U bevindt zich op de landingspagina van de rubriek: "Aluminium Algemeen" met nieuws uit de branche, updates en technische artikelen

De kennis die de meeste technici van aluminium bezitten, houdt over het algemeen op bij het opsommen van enkele voordelen en toepassingsvoorbeelden. Dit is voornamelijk te wijten aan de gemakkelijke inzetbaarheid, bewerkbaarheid en aan de duurzaamheid van het metaal, waardoor toepassing geen of weinig problemen geeft. Dit in tegenstelling tot b.v. roestvast staal, waarbij voor een verantwoorde legeringstypekeuze en voor bewerking en onderhoud van de legering een gedegen kennis van zaken nodig is. Toch zou een hoger kennisniveau betreffende legeringstypen, bewerking, behandeling, toepassingsmogelijkheden, voordelen en beperking van het metaal aan betrokkenen veel gemak kunnen opleveren. 

Wij bundelen kennis van materiaal, eigenschappen en omstandigheden van Aluminium in onze uitgebreide kennisbank. Deze staat vol artikelen van experts, handige tips en checklists. Regelmatig voegen onze professionals nieuwe artikelen toe. Raadpleeg direct onze kennisbank Aluminium.

Bekijk ook onze gratis artikelen; wat is Aluminium? en Mechanische eigenschappen van Aluminium. Bent u op zoek naar leveranciers van Aluminium klik dan hier

Nieuwsbrief

Schrijf je hier in voor de wekelijkse Nieuwsbrief en blijf op de hoogte van alle niet te missen ontwikkelingen in de Aluminium Roestvast en Staal branche!

Velden met een * zijn verplicht