Go to top

METABO streeft naar snoerloze bouwplaats

Krachtige en ergonomische professionele oplossingen


Metabo biedt toekomstbestendige, innovatieve systeemoplossingen van gereedschappen en toebehoren tot aan uitgebreide service. Naast gesnoerde machines en persluchtgereedschappen, is Metabo leverancier van een omvangrijk assortiment accu-machines voor de snoerloze bouwplaats.
Een zeer breed assortiment waarbij de competentiegebieden metaalindustrie en metaalambacht alsmede bouw en renovatie centraal staan.


Door Myriam Borghuis


Metabo Supersnellader ASC-145 Duo.


Metabo is een merk voor professionele gebruikers en staat voor innovatieve machines en accessoires voor alle standaard toepassingen, maar ook competentie producten en systeemoplossingen voor speciale toepassingen. Naast elektrische en perslucht-oplossingen streeft Metabo consequent de visie van de snoerloze bouwplaats na. Daarnaast heeft de Zwabische aanbieder van krachtige en ergonomische oplossingen een leidende positie in de accu-technologie om de professionals meer vrijheid te bieden met maximaal vermogen. Metabo beschikt over meer dan 700 octrooien en octrooirechten. Metabo wordt in Nederland vertegenwoordigd in Breukelen. Enno Riemersma is enthousiast brand manager van Metabo Nederland BV.

Voor iedere toepassing het passende gereedschap


Of het nu in de containerbouw is, als geveloppervlak of bij relingen: slechts weinig materialen worden op zoveel manieren gebruikt als roestvast staal en vragen tegelijkertijd om zoveel ambachtelijke vaardigheden. Bij het opschuren van lasnaden, het verwijderen van aanloopkleuren, bij de bewerking van vlakken of randen en bij de hoogglans-politoer tellen uiterste nauwkeurigheid en perfect op het materiaal afgestemde machines. Voor de oppervlaktebewerking van roestvast staal is er geen universeel gereedschap, want vlakken, buizen, profielen, hoeken en randen stellen de meest uiteenlopende eisen aan het elektrische gereedschap. Daarom biedt Metabo met een breed Inox-assortiment voor iedere taak het passende gereedschap en perfect daarop afgestemd toebehoren – van Inox haakse slijpers via binnenhoekslijpers, satineermachines en buizenslijpers tot aan bandvijlen en haakse polijstmachines.

Inox-specialisten met en zonder snoer


De instelbare, lage toerentallen en de hoge koppels van de Metabo Inox-gereedschappen voorkomen een oververhitting en blauwverkleuring van roestvast staal. Tegelijkertijd leveren de machines ook bij zeer hoge belasting constante toerentallen en daarmee perfecte resultaten. Het volledige RVS-programma van Metabo is uitgerust met motoren die extreem bestand zijn tegen overbelasting.  Zowel in de werkplaats of zonder directe stroomvoorziening op de bouw. Want als enige producent ter wereld heeft Metabo alle Inox-machines ook als variant op accu in het assortiment.

Totaalpakket


Metabo biedt een zeer breed portfolio aan Inox-gereedschappen op accu aan: de haakse accu-slijper Inox, accu-binnenhoekslijpers, accu-satineermachines, accu-buizenslijpers en de accu-bandvijl. Ze behoren tot de grote 18 Volt-klasse van Metabo en kunnen met iedere Li-Power of LiHD accu-pack gebruikt en met iedere passende lader geladen worden. Metabo kiest voor 100% uitwisselbaarheid binnen de voltklasse. Ook de accu-packs van andere leidende merken van CAS-partners kunnen worden gebruikt. CAS staat voor ‘Cordless Alliance System’, het wereldwijd krachtigste accu-systeem op de markt.


MetaboPowerMaxx CC 12 BL Li-Power.


Perfecte werkresultaten met juiste toebehoren


Voor het veeleisende materiaal roestvast staal dient ook bijzondere waarde aan de gebruikte toebehoren gehecht te worden. Metabo heeft een uitgebreid toebehorenassortiment speciaal op de RVS-machines afgestemd. Vlies-schuurschijven en lamellenschuurschijven voor de Inox-haakse slijpers, schuurbanden in de meest uiteenlopende uitvoeringen en korrels voor de buizenslijpers en de bandvijlen, schuurwielen en walsen voor de satineermachine en vele andere toebehoren voor de bewerking van roestvast staal zorgen voor uitstekende resultaten bij het werken.

Innovaties


Metabo is voortdurend in beweging, doelgericht en flexibel. Daarbij wordt ook gekeken naar mogelijke verbeteringen. Wat eerder nog succesvol was, kan met de nieuwe kennis en ontwikkelingen mogelijk nog beter. Daarbij vormen korte ontwikkelingsperiodes met innovatieve methodes (platformstrategie, rapid prototyping etc.), die direct in de productie ter plekke toegepast worden, de basis voor krachtige, innovatieve productoplossingen. Wat zijn de laatste ontwikkelingen?

• Supersnellader ASC Duo 145


Een bijzonder interessante ontwikkeling is de dubbele laadpower, de ASC 145 Duo, met de gepatenteerde ‘AIR COOLED’-laadtechnologie van Metabo. De universele dubbele supersnellader heeft twee laadplaatsen naast elkaar, voor het parallel opladen met slechts één kabelaansluiting. En dat bij een gelijkblijvende laadpower op beide plaatsen. Geschikt voor alle Li-Ion- en LiHD-accu-packs van 12 tot 36 Volt. Dat geldt zowel voor de accu-packs van Metabo als die van andere fabrikanten, die deel uitmaken van het overkoepelende accu-systeem Cordless Alliance System (CAS).

• Meer vermogen bij kleine haakse slijpers


Metabo heeft een power-upgrade voor de kleine haakse slijpers uitgevoerd. Aan de compact-klasse is een serie van 1.100 en een van 1.350 Watt toegevoegd. De nieuwe machines van 1.100 Watt hebben ca. 20% meer vermogen, maar behouden desondanks hun slanke greep van 194 mm, dezelfde als bij de bestaande slijper van 900 Watt. Met deze slanke slijpers kunnen bijvoorbeeld kleine onderdelen, waarbij vaak van positie moet worden gewisseld, snel en flexibel worden afgebraamd. Daarnaast breidt Metabo het aanbod nog verder uit met een uitermate krachtige kleine haakse slijper van 1.700 Watt. In alle haakse slijpers is de Metabo S-automatic-veiligheidskoppeling gemonteerd. Deze reduceert de terugslag tot het laagste niveau op de markt.

• Compact Cutter: Zwitsers zakmes onder gereedschap!


De nieuwe Compact Cutters van Metabo zijn bijzonder licht en compact en daardoor zeer geschikt voor bovenhandse werkzaamheden of om in te zetten op moeilijk bereikbare plaatsen. De PowerMaxx CC 12 BL is een aanvulling op het 12 Volt-systeem van Metabo en de CC 18 LTX BL op het 18 Volt-systeem. Beide cutters zijn goed te gebruiken voor slijpen, schuren en voorbewerken. Met de ‘Combinator Inox’-schijf kan men zowel afbramen als doorslijpen.

Bovendien realiseren beide cutters met 19 mm een zeer grote zaagdiepte.
De PowerMaxx CC 12 BL met een 12 Volt Li-Power-accu-pack weegt slechts circa 800 gram. Door zijn draaibare beschermkap is de Compact Cutter zowel geschikt voor rechts- als linkshandigen. De Compact Cutters beschikken verder over borstelloze motoren, waardoor ze in hun klasse opmerkelijk hoogwaardige prestaties kunnen leveren.

Bijna 100 jaar ervaring


In 1923 bouwde Albrecht Schnizler de eerste handboormachine. Deze ‘Metallbohrdreher’ is de basis voor de naam Metabo. Vandaag de dag heeft het traditionele bedrijf 2.000 medewerkers, waarvan 1.200 in Nürtingen, Duitsland. Zo’n 25 dochtermaatschappijen en meer dan 100 vertegenwoordigingen zorgen ervoor dat de premium-oplossingen van Metabo in alle landen verkrijgbaar zijn.

www.metabo.com
 Uniek accusysteem CAS verbindt!


Het Cordless Alliance System (CAS) is een door Metabo, fabrikant van elektrisch gereedschap uit Nürtingen geïnitieerd, fabrikanten overkoepelend accusysteem. CAS ging in de zomer van 2018 met negen fabrikanten van elektrisch gereedschap en machines uit diverse segmenten van start. Op dit moment maken 17 bedrijven deel uit van CAS. Binnen dit in de branche unieke accu-systeem zijn alle machines van de CAS-partners voor 100% uitwisselbaar en kunnen willekeurig met elkaar gecombineerd worden. Op basis van de krachtige Metabo LiHD-accu-technologie verzamelt CAS de meest uiteenlopende bedrijven onder één dak en biedt professionele gebruikers zo de vrijheid, ook ver van een stopcontact, met standaard en speciale producten van verschillende fabrikanten mobiel en flexibel te werken. Meer over CAS leest u op www.cordless-alliance-system.com

 
Stand 09.C038

Nieuwsbrief

Schrijf je hier in voor de wekelijkse Nieuwsbrief en blijf op de hoogte van alle niet te missen ontwikkelingen in de Aluminium Roestvast en Staal branche!

Velden met een * zijn verplicht