Go to top

M.S.E sluit overeenkomst met Forgia di Bollate

Uitbreiding van het vertegenwoordingsprogramma voor het vrije vorm smeden
 

M.S.E. Metal Service Europe BV heeft sinds dit jaar een vertegenwoordigings- overeenkomst gesloten met Forgia di Bollate. Door deze nauwere samenwerking heeft MSE in haar markt voor vrijvorm smeedwerk wederom verdieping kunnen vinden om nog beter op de vraag vanuit de markt te kunnen inspelen.Dick Kruijs: “De ringen welke bij Bollate gesmeed kunnen worden, hebben een maximaal netto gewicht van 14 ton, een maximale diameter van 8.000 mm en een maximale hoogte van 2.800 mm. Vooral de hoogte van de ringen, maar zeker ook het in “shape” vorm walsen van ringen, is een zeer sterk punt van Bollate. Door het in shape walsen, (wat veel gedaan wordt voor bijvoorbeeld flenzen of gesmede kogelafsluiters) kunnen we een flinke besparing krijgen op het gebruik van het voormateriaal. Voor het in vorm smeden van de ringen moet wel de ringwals omgebouwd worden, omdat er een speciale tool gebruikt wordt. De vuistregel is +/- 10 ringen per afmeting voor het in vorm smeden van de ringen. (Gladde ringen zijn nog gewoon mogelijk per enkele stuks). Door deze mogelijkheid hebben we onlangs nog een mooie opdracht geboekt om 2 x 10 ringen in vorm te walsen”. Ruud Jacobs: “Door deze manier hebben we een besparing in materiaal kunnen halen van 2700 kg per ring. Niet alleen het inzetgewicht maar zeker ook de structuur / homogeniteit is zeer belangrijk, hetgeen naar voren komt in het uiteindelijke gebruik van de ring”.
Deze ringen kunnen ruw, voorgedraaid of compleet bewerkt aangeleverd worden, afhankelijk van de wens van de klant. In het geval van bovenstaande order zijn de ringen ruw geleverd aan de klant die deze verder bewerkt tot het eindproduct, waarop MSE dan wel een US garantie heeft afgegeven volgens SEP 1921-3-C-c. Daarnaast heeft MSE voor deze ringen ook separate teststukken meegeleverd die uit gelijke charge en warmtebehandeling komen. Alles geheel volgens specificatie geleverd. Daarnaast waren er nog diverse andere eisen die in de klantspecifieke specificatie vermeld stonden.

Grote investeringen blijven


Het blijkt dus dat er nog steeds flink geïnvesteerd wordt bij onze smederijen. Niet alleen bij Forgia di Bollate, maar ook bij OFAR is er de laatste jaren flink geïnvesteerd in de capaciteit van smeden, maar ook in de capaciteit van testen en bewerkingen. Dit blijkt uit het feit dat er een geheel nieuwe locatie opgezet is. Binnen de groep zijn er ook enkele machinefabrieken om specifieke bewerkingen te kunnen uitvoeren als daar vraag naar is. Deze bewerkingstak (alleen bij Bollate) heeft een oppervlakte van 6.000 m2. Bollate heeft een geheel nieuwe productiefaciliteit. Om een indruk te geven: 15 zaagbanken voor het zagen van het voormateriaal, 17 ovens voor het op temperatuur brengen van de smeedstukken met een maximaal capaciteit van 100 ton, 4 smeedpersen met een maximale kracht van 20.000 ton, 5 ringwalsen met een max. kracht van 10,000 Kn radiaal en 6,300 Kn axiale kracht, 4 verschuifbare warmtebehandelingen (met een dubbele 100 ton capaciteit), 3 koelingsbaden (2 water & 1 olie)
Een zeer sterk punt van de GIVA groep is dat ze in de groep 2 dochters hebben die het voormateriaal kunnen gieten. Eén is gespecialiseerd in de koolstof kwaliteiten en laag gelegeerde kwaliteiten en de ander in de hoog gelegeerde kwaliteiten, roestvast kwaliteiten, duplex, super duplex en nikkel legeringen. Vanwege deze voormateriaalleveranciers binnen de groep, hebben Bollate en OFAR vanzelfsprekend een zeer groot voordeel t.o.v. hun con-cullega’s.

M.S.E. Metal Service Europe BV


“ Wij zijn zeer blij met deze overeenkomst”, aldus Ruud Jacobs. “ Met deze overeenkomst kunnen wij ons nog meer verdiepen in het vrij vorm segment. Bollate is absoluut een mooie toevoeging aan ons vertegenwoordigingsprogramma. Niet alleen kunnen wij nu, met onze partners, de BeNeLux voorzien van kwalitatief hoogwaardige smeedstukken in een bijzonder segment van de markt. Deze smeedstukken kunnen geleverd worden zowel ruw, voorgedraaid of compleet bewerkt leveren volgens specificaties van de opdrachtgever. Als toeleverancier van giet- en smeedstukken van 1kg tot en met 160 ton netto kunnen wij een zeer brede markt aan. Wij kunnen dit alleen doen met hulp van onze partners, zoals OFAR Spa (gespecialiseerd in het smeden van zwaardere smeedstukken), Forgia di Bollate Spa (gespecialiseerd in het naadloos walsen (evt. In vorm) van ringen), Edelstahl Rosswag (gespecialiseerd in hoogwaardige kwaliteiten vanaf 1 kg tot en met 3500kg zowel ringen als vrijvorm smeedstukken), Sofymetal (voorraadhouder van stafmateriaal in koolstof en laaggeleerde kwaliteiten zoals A105 / A350LF2, P265GH, A182 F5, F11, F22) en gieterij AMPO (gespecialiseerd in gieten van roestvast kwaliteiten, duplex, super duplex en nikkel legeringen).

Met de toevoeging van Forgia di Bollate in ons pakket hebben wij toch weer een nieuwe mogelijkheid gevonden voor betere toeleveringsmogelijkheden voor onze afnemers in de BeNeLux. Daar zijn wij uiteraard zeer blij mee”, aldus Ruud Jacobs van M.S.E. Hij ziet absoluut mogelijkheden in de huidige marktomstandigheden en kijkt dan ook zeer positief naar de toekomst.


 

Nieuwsbrief

Schrijf je hier in voor de wekelijkse Nieuwsbrief en blijf op de hoogte van alle niet te missen ontwikkelingen in de Aluminium Roestvast en Staal branche!

Velden met een * zijn verplicht