Go to top

M.S.E. Leerdam richt zich ook op speciale materiaalkwaliteiten

Samenwerking met het Duits bedrijf Edelstahl Rosswag al jaren zeer succesvol
 

Dat M.S.E. Metal Service Europe BV Leerdam het als vertegenwoordiger van diverse grote staalbedrijven in Europa goed doet, blijkt wel uit hun flink groeiende opdrachtenstroom. Onlangs werd een omvangrijke opdracht geboekt voor 2 grote flenzen ten behoeve van de apparatenbouw. De Duitse smederij Edelstahl Rosswag uit Pfinztal heeft deze flenzen in vorm gesmeed, naadloos gewalst, bewerkt en getest. Het gaat om 2 behoorlijke flenzen met een diameter Ø 3400 mm. De flenzen zijn gemaakt uit een nikkel legering en wegen elk ruim 3 ton.“ Ofschoon wij wel vaker flenzen van deze diameter en gewicht in order hebben, zijn deze flenzen toch speciaal”, aldus Ruud Jacobs, welke samen met z’n compagnon Dick Kruijs M.S.E. Metal Service Europe in Leerdam runt. De materiaalkwaliteit is bijzonder en er zijn niet veel smederijen die het aandurven in deze kwaliteit voormateriaal aan te kopen en verder te verwerken. Zeker vanwege de gevraagde certificaten en bijkomende afname-eisen van de eindklant was dit een uitdagende opdracht.
Doordat we deze flenzen in samenwerking met Edelstahl Rosswag en een gespecialiseerde bewerkingsfirma konden bewerken naar de eindmaten, is dit een uniek project geworden.

Wij zien momenteel steeds meer de vraag vanuit de markt komen om smeedstukken voor te bewerken, cq compleet te bewerken volgens specificatie van de klant. Smederijen, maar zeker Edelstahl Rosswag gaat zich hier dan ook steeds verder op toeleggen. Maar niet alleen het bewerken is een vraag vanuit de markt, ook de kwaliteitseisen worden steeds belangrijker. Klantspecifieke specificaties zijn voor ons allang geen bijzonderheid meer. We kunnen eigenlijk stellen dat dit voor ons dagelijks werk is.”
Edelstahl Rosswag heeft de laatste jaren flink geïnvesteerd in het machinepark waarbij de laatste aanwinst een 5-assige DMC 200 U bank is, waardoor de steeds moeilijkere bewerkingen sneller en dus efficiënter aangepakt kunnen worden. De afmetingen die ze met deze bank aan kunnen is 3000 kg belading, een diameter van 1950 mm en een hoogte van 1100 mm.
 Deze bewerkingsmachine is voorzien van een palletwisselsysteem, waardoor een optimale bezettingsgraad, een hoge flexibiliteit en nauwkeurigheid gegarandeerd is.
Verder is er ook zeer veel geïnvesteerd in de kwaliteitsafdeling (alleen de laatste 2 jaar zijn er al 8 banken bijgekomen die enkel en alleen teststukken ten behoeve van de mechanische beproevingen produceren). Dit geeft aan hoezeer de markt in beweging is. Deze vraag komt met name uit de on- & offshore en de turbinewereld. Bovendien gaan ook de toelatingen van de smederijen een steeds belangrijkere rol spelen.
Vanzelfsprekend is Edelstahl Rosswag dan ook in het bezit van een Norsok toelating voor duplex, super duplex & 254 SMO. Met Edelstahl Rosswag in Duitsland doet het bedrijf inmiddels al vele jaren succesvol zaken, eigenlijk sinds de oprichting van MSE zo’n 20 jaar geleden, waarbij het m.n. gaat om gesmede producten ten behoeve van diverse markten.
“Met de nieuwe mogelijkheden bij Edelstahl Rosswag m.b.t. het aandurven van speciale kwaliteiten en de bewerkingsmogelijkheden voor de kleine / middelgrote smeedstukken met name voor de on- & offshore hebben wij toch weer de mogelijkheid gevonden om de toeleveringsmogelijkheden voor onze afnemers in de Benelux uit te breiden. Wij zijn er uiteraard blij mee dat Edelstahl Rosswag dit aandurft”, aldus een tevreden Dick Kruijs van M.S.E. die tevreden de toekomst in kan kijken in deze onrustige tijden.

M.S.E.


M.S.E. Metal Service Europe B.V. is als zelfstandige intermediair geen onbekende in de wereld van de metaalverwerkende industrie. Tot hun afnemerskring behoren onder andere grote apparatenbouwers, ketelbouwers, pompenfabrikanten, tandwielfabrikanten, hydraulische-, chemische-, en petrochemische industrieën, turbinebouwers, fabrikanten van afsluiters en fijn mechanische industrieën.

Info: www.metalserviceeurope.nl


 

Nieuwsbrief

Schrijf je hier in voor de wekelijkse Nieuwsbrief en blijf op de hoogte van alle niet te missen ontwikkelingen in de Aluminium Roestvast en Staal branche!

Velden met een * zijn verplicht