Go to top

Mondiale Aluminiumindustrie: 40 jaar sinds 1972

Voorwoord

In 2012 vierde het International Aluminium Institute (IAI) - een mondiaal forum voor aluminiumproducenten overal ter wereld - zijn 40e verjaardag sedert de stichting op 28 april 1972 onder de naam van International Primary Aluminium Institute (IPAI). De term “Primary” kwam in 2000 te vervallen. Deze verandering weerspiegelde een bredere, agenda en een streven naar duurzaamheid langs de gehele keten van industriële waarden. Bij de stichting in 1972 waren 44 bedrijven betrokken; globale productie van primair aluminium bedroeg minder dan 12 miljoen ton (Mt). Een smeltcapaciteit van meer dan 150.000 ton werd beschouwd als groot; vandaag de dag is een capaciteit van 500.000 ton gewoon en een aantal bedrijven hebben reeds een jaarlijkse capaciteit bereikt van een miljoen ton. Momenteel heeft de IAI 26 leden, die verantwoordelijk zijn voor ongeveer 70% (zo’n 28 Mt) van de jaarlijkse wereldproductie van primair aluminium.

Dr. Carmine Nappi

Het IAI nodigde Dr. Carmine Nappi, Consultant en Industrie Analist, uit om een beschouwing te geven van de wereldwijde veranderingen en ontwikkelingen binnen de aluminiumindustrie over de bestaansperiode van het IAI. De inhoud van dit artikel geeft de inzichten weer van Dr. Nappi en niet die van het IAI.

Dr. Carmine Nappi beschikt over meer dan veertig jaar ervaring in de metaal- en mineraalmarkt en -industrie. Carmine trad in dienst bij Alcan in mei 1999 als Director of Industry Analysis en werd bevorderd tot de positie van Vice President of Industry Analysis bij Rio Tinto Alcan in november 2007, waar hij verantwoordelijk was voor prijs prognoses en analyse van trends in de aluminiumindustrie. Carmine ging in 2011 met pensioen bij Rio Tinto en is momenteel consultant op het gebied van industriële organisatie.

1. Inleiding


Vandaag de dag lijkt de mondiale aluminiumindustrie nog maar weinig op die van de vroege jaren 1970. De belangrijkste structurele veranderingen zijn de verhuizing van bauxiet-, alumina- en...

Dit artikel los kopen? Klik hier (€ 9,95 incl. BTW)

Heeft u al een account? Log dan eerst in en klik nogmaals op de "Artikel kopen"-link.

Na betaling van € 9,95 incl. BTW heeft u direct toegang tot het artikel.

Toegang tot alle artikelen? Klik hier (€ 299,00 excl. BTW)

Na betaling van € 299,00 excl. BTW heeft u 12 maanden 24/7 onbeperkt toegang tot alle artikelen in de Kennisbanken van Aluminium en Roestvast Staal.

  • 24 uur per dag onbeperkt surfen door de enorme kennisbank gevuld met honderden studies, artikelen, verhalen, cases, praktijkvoorbeelden, tabellen en verhandelingen;
  • Wekelijks updates van de content door gerenommeerde metallurgen en mensen uit de praktijk;
  • Grootste online kennisbank op het gebied van de materialen Aluminium en Roestvast Staal van de Benelux.

Heeft u een account of bent u abonnee? Log hier in.

Nieuwsbrief

Schrijf je hier in voor de wekelijkse Nieuwsbrief en blijf op de hoogte van alle niet te missen ontwikkelingen in de Aluminium Roestvast en Staal branche!

Velden met een * zijn verplicht