Go to top

Magnesiumonderzoek in Australië

Australische onderzoekers van magnesium, ontmoeten aanzienlijke uitdagingen sedert het sluiten van Australische smeltprojecten en productie van slechts kleine tonnages aan lokale magnesiumproducten. Het magnesiumonderzoek in Australië blijft echter zeer actief en er is redelijk potentieel voor groei op langere termijn met het gebruik van magnesium in de automobielindustrie, vanwege zijn lichte gewicht en stijgende maatschappelijke en regelgevende druk met betrekking tot brandstofbesparing. De volledige waardeketen reikend van magnesiumproductie, via elektronische toepassingen, nieuwe gietprocessen (afbeelding 1), toepassingen in automobielen en in elektronica, naar verbinden en oppervlakteafwerking wordt bestreken.

Afbeelding 1. Van links naar rechts: Peter Kean en Daniel East inspecteren dubbelwals gegoten AZ31 rollen plaat (breed: 350 mm en dik: 3 mm) in de CSIRO pilot fabriek.

John Grandfield
Grandfield technology Pty Ltd., Team Australië
 

De ‘Team Australië’ inspanning wordt gekarakteriseerd door sterke steun vanuit industrie en overheid, een cultuur van strakke coördinatie, samenwerking en vervlechting tussen CSIRO, het Australische nationale onderzoeksagentschap bestaande uit 6000 personen (www.csiro.nl), CAST Cooperative Research Centre (www. cast.crccentric.com.au), AutoCRC (www.autocrc.com) en de Australian Research Council (ARC) Centre of Excellence in Design of Light Metals (CELDM) (www.arclightmetals.org.au). Negen universiteiten zijn betrokken bij CAST, AutoCRC en CEDLM. Magnesiumonderzoek wordt ook verricht buiten deze instituten op het gebieden van glasachtig magnesium en magnesiumhydriden.

CSIRO heeft het Light Metals Flagship (LMF)-programma gelanceerd voor de ontwikkeling van grootschalige transformatietechnologieprojecten ter reductie van kosten en milieubelasting van productie en om nieuwe taken van industrie mogelijk te maken in Australië. Het 34 miljoen Australische dollars per jaar kostende LMF-programma bestrijkt de...

Dit artikel los kopen? Klik hier (€ 9,95 incl. BTW)

Heeft u al een account? Log dan eerst in en klik nogmaals op de "Artikel kopen"-link.

Na betaling van € 9,95 incl. BTW heeft u direct toegang tot het artikel.

Toegang tot alle artikelen? Klik hier (€ 299,00 excl. BTW)

Na betaling van € 299,00 excl. BTW heeft u 12 maanden 24/7 onbeperkt toegang tot alle artikelen in de Kennisbanken van Aluminium en Roestvast Staal.

  • 24 uur per dag onbeperkt surfen door de enorme kennisbank gevuld met honderden studies, artikelen, verhalen, cases, praktijkvoorbeelden, tabellen en verhandelingen;
  • Wekelijks updates van de content door gerenommeerde metallurgen en mensen uit de praktijk;
  • Grootste online kennisbank op het gebied van de materialen Aluminium en Roestvast Staal van de Benelux.

Heeft u een account of bent u abonnee? Log hier in.

Nieuwsbrief

Schrijf je hier in voor de wekelijkse Nieuwsbrief en blijf op de hoogte van alle niet te missen ontwikkelingen in de Aluminium Roestvast en Staal branche!

Velden met een * zijn verplicht