Go to top

Heat Exchanger Service

 

Sterk in renovatie en nieuwbouw van "SHELL & TUBE" warmtewisselaars
 


Gedurende recente najaarstops van twee grote raffinaderijen heeft HEAT EXCHANGER SERVICE, bekend om haar enorme flexibiliteit en service, grote en kleine projecten naar volle tevredenheid van haar klanten afgerond.
Zo is er o.a. een wisselaar in zeer korte tijd geretubed, welke door HES voorzien is van 3798 stuks superduplex buizen vlg. ASTM A-789 UNS S32750 en waarvan de pijp-pijpplaat verbindingen zowel gelast (sterktelas in 2-lagen) als gewalst zijn.
Alle werkzaamheden worden uitgevoerd in goed gefaciliteerde werkplaatsen, waarvan het totaal oppervlak 3500 m² bedraagt. Er is 60 ton hijscapaciteit beschikbaar en geinvesteerd in automatisering.
Dit resulteerde in de aankoop van volledig CNC gestuurde wals-, frees- en lasrobots ten behoeve van het realiseren van de pijp - pijpplaat verbindingen.
De aanwezige grote lintzaag is onontbeerlijk om pijpenbundels, al dan niet voorzien van buitenmantels, in zeer korte doorlooptijden te retuben.Op deze zaag kunnen pijpenbundels tot en met een diameter van 2100 mm doorgehaald worden.

Nieuwbouw
 

Ook op het gebied van de nieuwbouw van shell & tube warmtewisselaars en airfincoolers staat HES niet stil. Engineerings activiteiten, betreffende o.a. het ontwerpen van complete wisselaars, kunnen snel en accuraat worden uitgevoerd met software die aan de laatste edities van de verschillende internationale ontwerpcodes voldoet.
Een grote verscheidenheid van materialen wordt bij HES verwerkt; van ongelegeerd koolstofstaal tot alle voorkomende roestvaststaal soorten, maar ook non-ferro materialen, titanium en nikkellegeringen worden regelmatig verwerkt. Met de eerder genoemde investeringen kan HES op een constant hoog niveau efficiënt produceren, waarbij de vereiste kwaliteit conform de norm en klantspecificaties ruimschoots wordt behaald.
 


Werken op lokatie
 

Buiten de reparatie en nieuwbouw van warmtewisselaars, welke in de werkplaatsen te Vlaardingen geschieden, beschikt HES sinds enkele jaren ook over een toegewijd "on-site team", die gedeeltelijke of volledige retubingen en aanverwante werkzaamheden op lokatie bij de eindgebruiker uitvoert. Denk hierbij onder andere aan het trekken van buizen voor inspectie doeleinden, het afpluggen van slechte buizen middels expansie pluggen en de montage van wisselaar onderdelen, hydrotesten, nawalsen, etc. Momenteel is het team bezig om een vrij grote wisselaar "on-site" te retuben, welke voorzien dient te worden van 3380 stuks nieuwe buizen in materiaal vlg. ASTM B-111 C68700.
 


 

Kortom
 

Door de pragmatische aanpak en flexibiliteit is de groeiende reputatie van HES alom bekend bij eindgebruikers in de havengebieden van Rotterdam en Antwerpen, die HES steeds weer weten te vinden voor de verschillende disciplines betreffende druktoestellen.

 

Nieuwsbrief

Schrijf je hier in voor de wekelijkse Nieuwsbrief en blijf op de hoogte van alle niet te missen ontwikkelingen in de Aluminium Roestvast en Staal branche!

Velden met een * zijn verplicht