Go to top

Nieuwsbrief

Schrijf je hier in voor de wekelijkse Nieuwsbrief en blijf op de hoogte van alle niet te missen ontwikkelingen in de Aluminium Roestvast en Staal branche!

Velden met een * zijn verplicht

Industriële gassenRSS

 • Aluminium, hét materiaal van verleden, nu en in de toekomst?

  Aluminium wordt in tegenstelling tot een element als goud niet in zuivere vorm in de natuur aangetroffen. Het is namelijk een tamelijk onedel metaal, wat betekent dat het relatief sterk gebonden is aan andere elementen, vooral aan zuurstof. Dit betekent ook dat het materiaal relatief moeilijk winbaar is en soms moeilijk verwerkbaar.

  Lees verder

 • Aluminium gedurende de afgelopen 20 jaar

  Aluminium wordt inmiddels op grote schaal toegepast en de vraag naar het metaal is dermate groot dat niet alleen gebruik wordt gemaakt van primair aluminium, maar ook hergebruik ervan een factor van belang is geworden. Voorts kent aluminium inmiddels tal van toepassingen, o.m. warmtewisselaars in automobielen.

  Lees verder

 • Economisch en ecologisch reinigen van aluminium onderdelen

  Als gevolg van constant toenemende eisen met betrekking tot reinheid van onderdelen, worden de reinigingsvereisten ook steeds strikter in de aluminiumverwerkende industrie. Tegelijkertijd is er vraag naar kostenbesparende en ecologische reiniging. De reinigingssector biedt hiervoor verscheidene oplossingen

  Lees verder

 • Mondiale Aluminiumindustrie: 40 jaar sinds 1972

  Een mondiaal forum voor aluminiumproducenten. De IAI heeft 26 leden, die verantwoordelijk zijn voor ongeveer 70% (zo’n 28 Mt) van de jaarlijkse wereldproductie van primair aluminium.

  Lees verder