Go to top

Magnesiumextrusie - eigenschappen, toepassingen en legeringsontwikkeling


 

Magnesiumlegeringen worden herkend aan hun legeringsaanduiding. De AZ31-legering is het werkpaard voor constructiedoeleinden. De aanduiding AZ31 wijst op een magnesiumlegering met 3% aluminium en 1% zink. In dit artikel zal de nadruk liggen op AZ31, zijn eigenschappen, vroegere en huidige toepassingen en op ontwikkelingen die moeten leiden tot verbetering van zijn sterkte-eigenschappen, extrudeerbaarheid en corrosie-weerstand.

J.F. Brown, Jr.
WINCA Tech Group

Tijdens het midden van de jaren tachtig van de vorige eeuw, toen automobielfabrikanten interesse kregen in gewichtsreductie door middel van het gebruik van lichtgewicht materiaal alsmede verhoogde zuinigheid, kwam magnesium weer in de belangstelling voor toepassingen waarbij op economische wijze van het geringere materiaalgewicht gebruik kon worden gemaakt. Sedert de jaren dertig van de vorige eeuw, werd wereldwijd in de automobielindustrie gebruik gemaakt van een breed scala van magnesiumonderdelen voor voertuigen, zoals voor zuigers, oliepompen, steunen, beugels en behuizingen. Vanaf laat dertiger jaren tot de jaren zestig, was de VW Kever het eerste (en enige) voertuig waarin meer dan 40 pond magnesium was verwerkt, voornamelijk in zijn transmissie en luchtgekoelde motor. De 1952 Chrysler bevatte meer dan 15 spuitgietonderdelen, meestal vervangers van het zwaardere zink. Ford Motor Company’s 1998 Partnership for a New Generation of Vehicles (PNGV) demonstratiemodel bevatte 40 kg aan magnesiumonderdelen [1]. Al deze toepassingen waren spuitgietonderdelen, of onderdelen die in permanente matrijzen waren gegoten. Wat betreft kneedproducten, Dow Chemical Company produceerde demonstratietrucks in de jaren twintig met plaatvormige en geëxtrudeerde onderdelen. General Motors produceerde een beperkt aantal gestansde magnesium motorkappen voor de 1952 Corvette. International Harvester produceerde met succes 6300 Metro-Light trucks die plaatvormige en geëxtrudeerde magnesiumonderdelen bevatten gedurende...

Dit artikel los kopen? Klik hier (€ 9,95 incl. BTW)

Heeft u al een account? Log dan eerst in en klik nogmaals op de "Artikel kopen"-link.

Na betaling van € 9,95 incl. BTW heeft u direct toegang tot het artikel.

Toegang tot alle artikelen? Klik hier (€ 299,00 excl. BTW)

Na betaling van € 299,00 excl. BTW heeft u 12 maanden 24/7 onbeperkt toegang tot alle artikelen in de Kennisbanken van Aluminium en Roestvast Staal.

  • 24 uur per dag onbeperkt surfen door de enorme kennisbank gevuld met honderden studies, artikelen, verhalen, cases, praktijkvoorbeelden, tabellen en verhandelingen;
  • Wekelijks updates van de content door gerenommeerde metallurgen en mensen uit de praktijk;
  • Grootste online kennisbank op het gebied van de materialen Aluminium en Roestvast Staal van de Benelux.

Heeft u een account of bent u abonnee? Log hier in.

Nieuwsbrief

Schrijf je hier in voor de wekelijkse Nieuwsbrief en blijf op de hoogte van alle niet te missen ontwikkelingen in de Aluminium Roestvast en Staal branche!

Velden met een * zijn verplicht