Go to top

Samenwerking in bevestigingsmaterialen

Nieuwe professionele samenwerking van experts in bevestigingsartikelen!

Peco Select Fasteners: “The Reliable Partner for You”
 

Op 1 januari van dit jaar zijn Peco Special Fasteners en Select Fasteners een strategische samenwerking aangegaan. Vanwege overweldigend succes van beide partijen is gekozen voor een bundeling van krachten onder de nieuwe naam Peco Select Fasteners, die zal zorgen voor een nieuw élan in de markt, met ieder zijn eigen vertrouwende en bekende activiteiten. Door het gebleken succes is er gekozen voor een nieuwe grotere locatie in Bergschenhoek, om van hieruit de gezamenlijke activiteiten uit te voeren.Hiermee wordt een zeer sterke professionele partij in de markt gezet, die gebruik kan maken van méér dan 30 jaar ervaring, en zo een breed scala aan afnemers zal bedienen. Door het combineren van de sterke kanten van beide professionele en gespecialiseerde ondernemingen ontstaat duidelijk synergie, zonder dat wordt ingeboet op de vertrouwde en bekende service, kwaliteit en prijsgaranties van beide organisaties.

Even kort…..


Peco Special Fasteners is dé leverancier van speciale bouten en moeren. Zij specialiseren zich op het leveren van speciale bevestigingen. Peco Special Fasteners levert alle afmetingen materialen die reguliere leveranciers niet leveren. Het assortiment bestaat onder andere uit Voorspanbouten, Pasbouten, Unf en Unc bouten, Nordlock en DIN 912 materiaal.
Select Fasteners is dé leverancier voor RVS bevestigingsartikelen. Daarnaast is Select Fasteners een belangrijke leverancier van Studbolts. Select Fasteners heeft een robuuste kennis op het gebied van producten, toepassingen, materiaalkwaliteiten, kwaliteitsborging, logistieke concepten en natuurlijk dé markt! Ruim 16.000 artikelen zijn uit voorraad leverbaar, binnen vijf werkdagen te leveren met een gegarandeerde uitleveringsgraad van 98 procent.
Door verregaande optimalisatie van het logistieke proces en slim gebruik te maken van de automatisering, zoals de webshop, is Select Fasteners in staat haar assortiment zeer concurrerend aan te bieden. Kwaliteit staat voorop, maar daarnaast wil Select Fasteners een gunstig prijsniveau garanderen.

Het afgelopen jaar is Cock van der Werf, zelf sinds 1979 actief in de wereld van bouten en moeren en vanaf 2003 directeur van Peco Special Fasteners, in gesprek gekomen met Marcel Pot en Sietze Boersma, oprichters en eigenaren van Select Fasteners. Beide organisaties hadden de intentie groter te groeien en hun activiteiten uit te breiden. Select Fasteners had te kampen met een capaciteit tekort en moest dus groter groeien. Peco Special Fasteners was op zoek naar uitbreiding om een nóg professionelere organisatie neer te zetten. Zo hebben beide partners elkaar gevonden en besloten gezamenlijk verder te gaan onder de nieuwe naam Peco Select Fasteners.
 

Verkoopteam Peco Select Fasteners


Nieuwe huisvesting…


Vanaf april 2011 betrekken wij gezamenlijk een nieuw groter pand in Bergschenhoek, met een nóg grotere hal en dus meer gelegenheid tot het houden van voorraad. Door deze samenvoeging van de beide back office activiteiten, zal de dienstverlening aan klanten nóg meer verbeteren! Van der Werf: “Met deze samenwerking willen we de markt gaan opschudden……!!. We behouden de kennis en de know how, waar de klanten van Peco Special Fasteners en Select Fasteners al jaren op vertrouwen! Wij vormen een nog professionelere organisatie voor het leveren van een enorm assortiment bevestigingsartikelen.

 


Innovatie…


Deze samenwerking weerspiegelt de overweldigende groei die we doormaken en de professionaliteit die wij willen nastreven. Hij benadrukt dat er aan de vertrouwde dienstverlening voor de bestaande klanten vooralsnog niets zal veranderen, alleen nog meer zal verbeteren: “We blijven ons volledig richten op de bestaande kernactiviteiten, waarbij de leveringen van zowel Peco Special Fasteners als Select Fasteners vanuit een professionele organisatie worden gedaan.
Door deze nieuwe samenwerking zijn we flexibeler en kunnen we ons nóg professioneler onderscheiden binnen de huidige markt, en kunnen we onze klanten nóg beter van dienst zijn. Die garantie willen en kunnen wij onze klanten zeker geven! De strategische samenwerking van Peco Special Fasteners en Select Fasteners is een opvallende gebeurtenis in een markt die traditioneel weinig beweging lijkt te vertonen. “Hiermee gebeurt er echt weer wat op de markt voor bouten en moeren.”
Een opvallende strategische keuze die zowel Peco Special Fasteners als Select Fasteners heeft gemaakt, is dat beiden, tegen de trend in, helemaal niets importeren uit het Verre oosten. De rode draad in het aanbod is dat het gaat om het leveren van hoogwaardige kwaliteitsproducten. Om die te leveren aan onze klanten doen wij uitsluitend zaken met gekwalificeerde Europese producenten.” Dit heeft onder meer als voordeel dat de lead time voor bestellingen bij Peco Select Fasteners zeer kort is..”
 

Sietze Boersma, Marcel Pot en Cock van der Werf


Snelle levering


Die snelle levertijd is vooral belangrijk omdat bouten en moeren in projecten een zogenoemd laag interesseproduct zijn. Dit houdt in dat ze meestal pas in een laat stadium van een project worden besteld, terwijl het toch essentiële onderdelen zijn om een bepaalde constructie af te ronden. “Dat is een realiteit waar we in onze markt nu eenmaal mee te maken hebben. Daar hebben we geen problemen mee, het is gewoon iets waar we in onze manier van werken rekening mee moeten houden. En dat gebeurt door de manier waarop we dat logistiek hebben georganiseerd en dat zal alleen maar beter worden vanuit onze nieuwe gezamenlijke locatie in Bergschenhoek. We kunnen binnen één dag leveren en hebben de beschikking over een eigen wagenpark. Hierdoor zal ook de belofte van Select Fasteners, dat 98 procent van de producten binnen vijf dagen geleverd kan worden, in stand blijven.
Door de zeer professionele en gekwalificeerde organisatie zijn de medewerkers heel goed in staat om zeer actief mee te denken met de klanten. “Onze verkoopmedewerkers zijn niet afhankelijk van zaken als artikelnummers, maar hebben ruime kennis van de producten en denken vooral actief mee met onze klanten. Vanuit jarenlange expertise zijn zij in staat met de juiste oplossing te komen.”
Ten aanzien van de specialistische bevestigingsartikelen kunnen bestellingen in relatief kleine hoeveelheden geplaatst worden. Het is in deze categorie mogelijk om in kleine hoeveelheden van enkele honderden of zelfs enkele tientallen een bestelling te doen. Bestellen kan op diverse manieren. Veruit het meest gebruikte kanaal is email, al dan niet met specificaties in PDF-bijlagen. Klanten kunnen nu ook bij Peco Select Fasteners in de webshop hun bevestigingsartikelen bestellen. “Dit moderne kanaal wordt in onze traditioneel ingestelde markt weliswaar nog niet zo veel gebruikt, maar we bieden onze klanten wél deze moderne mogelijkheid.”
 

 

Hoe verder….


Met name op de RVS-markt is sprake van wet- en regelgeving met betrekking tot bevestigingsartikelen. “Ook daar blijven we zeker snel en flexibel op inspelen voor onze klanten. Daarbij gaat het om zaken als labelling, tracking & tracing van de producten, speciale verpakkingen en de wettelijk vereiste certificaten. Wanneer er eisen worden gesteld aan de kwaliteit van het materiaal zorgen wij voor de benodigde papieren. We streven er zo naar onze artikelen turn key te leveren aan de klanten, zodat zij alles rond die bestelling aan ons over kunnen laten.”
Vanuit het portfolio van Select Fasteners kan het nieuwe samenwerkingsverband ruim 16.000 RVS-artikelen snel en uit voorraad leveren. Deze producten kunnen in grote volumes worden besteld, of in repeterende bestellingen. In alle gevallen worden deze producten tegen scherpe prijzen geleverd. Bovendien blijft Peco Select Fasteners dè leverancier van studbolts, met een exclusief agentschap voor de gehele Benelux van het Italiaanse Pressbolt. Deze studbolts worden geleverd in alle gewenste materialen, oppervlaktebedekkingen, schroefdraadsoorten en afmetingen, als standaard product of als special. Uiteraard worden alle studbolts geleverd met een EN 10204 3.1 certificaat geleverd.
De hoogwaardige bevestigingsartikelen die uit het portfolio van Peco Special Fasteners komen, zijn onder meer zogenoemde Voorspanbouten. Voor deze producten heeft Peco Select Fasteners het exclusieve distributeurschap voor de Benelux van de grootste Europese fabrikant, het Duitse Friedberg. Op het gebied van hoogwaardige RVS is Peco de afgelopen jaren onder meer hard gegroeid met producten volgens de Duplex-normering (WST1.4462-UNS31803) en de norm Super Duplex (WST1.4501-UNS32760).
“Ook bij deze productgroep gaat het nadrukkelijk niet om de kwantiteit, maar de kleine hoogwaardige series, die snel geleverd kunnen worden. Standaardgoederen komen massaal uit het verre oosten, en daar is niets mis mee. Maar de gespecialiseerde hoogwaardige producten kunnen wij snel leveren. Die artikelen vertegenwoordigen een grote toegevoegde waarde, waarbij wij garanderen dat onze klanten die hoogwaardige bevestigingselementen snel kunnen gebruiken.”
“Een van de hoogtepunten was voor mij de bouw van het nieuwe Wembley-stadion in Londen”, aldus Cock van der Werf, oprichter en eigenaar van Peco Special Fasteners. De dakconstructie van Wembley is volledig vastgezet met bouten en moeren die wij geleverd hebben. Ik heb zelf op dat dak gestaan bij de oplevering van het stadion. Dat was wel een bijzonder moment, om als gespecialiseerde leverancier uit Nederland bij zo’n prestigieus project te worden betrokken.”

Kortom…..


Duidelijk mag zijn dat het portfolio van deze beide bedrijven enorm goed op elkaar aansluit en de beide organisaties zal versterken! Door de professionele expertise van beide ondernemingen te combineren ontstaat een zeer sterke partij in de markt voor de levering een zeer groot assortiment bevestigingsartikelen!
De klanten van Peco Special Fasteners en Select Fasteners kunnen vanaf nu terecht bij Peco Select Fasteners, een zeer professionele organisatie, die vanuit hun zeer brede kennis en ervaring de klant kunnen bedienen op het gebied van een groot assortiment bevestigingsartikelen, waarbij levertijd en kwaliteit zeer hoog in het vaandel staan!!

Vanaf nu zullen beide bedrijven samen onder de nieuwe naam Peco Select Fasteners, vanaf april 2011 vanuit een nieuwe vestiging, hun activiteiten samenspannen om u als klant nog beter van dienst te zijn...
Voor de meest recente ontwikkelingen rond onze samenwerking en verhuizing verwijzen wij u naar onze website www.peconl.nl

Peco Select Fasteners …..  "The Reliable Partner for You”


Nieuwsbrief

Schrijf je hier in voor de wekelijkse Nieuwsbrief en blijf op de hoogte van alle niet te missen ontwikkelingen in de Aluminium Roestvast en Staal branche!

Velden met een * zijn verplicht