Go to top

Kwaliteit bevestigingsmaterialen van roestvast staal

Een kwestie van de juiste kwaliteit.

Juist in deze tijd van economische instabiliteit is het van belang dat er geen extra kosten gemaakt worden door verkeerde keuzes. Bij bevestigingsmaterialen worden er helaas nog te vaak producten besteld van een kwaliteit die niet de beste keuze is voor een bepaalde toepassing. Dit betekent dat ofwel een te duur product gekozen wordt, of wat vaak nog erger is, een te goedkoop product van een te lage kwaliteit. Ook komt het regelmatig voor dat wel de juiste schroef gekozen wordt, maar dan niet de juiste bijbehorende ring of moer. Voor de leverancier is het belangrijk om mee te denken met de klant om juiste adviezen te geven.Bij RVS-bevestigingsartikelen is niet alleen de corrosiebestendigheid van belang, maar ook, meer nog dan bij andere producten, de kwaliteit van het product. De juiste kwaliteit zorgt dat veel problemen in een later stadium voorkomen worden. De ene RVS-schroef is de andere niet.
 

Austenitisch


Meer dan 97% van alle bevestigingsartikelen zijn gemaakt van austenitisch roestvast staal. Producten van deze materialen worden aangegeven met een code. Een voorbeeld hiervan is A2-70 waarbij de A staat voor austenitisch, de 2 representeert de chemische samenstelling en de 70 duidt de sterkteklasse aan.

De sterkteklasse 50 representeert een treksterkte van 500 N/mm² voor schroeven met een diameter tot en met M39 en de klasses 70 en 80 representeren respectievelijk minimum treksterktes van 700 en 800?N/mm² tot en met een diameter van M24. 
Binnen de hoofdklasses zijn er nog vele andere materiaalsoorten, ieder met zijn eigen eigenschappen en samenstellingen, welke terug te vinden zijn in ISO?3506.

Markering


Om problemen te voorkomen moeten schroeven en moeren met een diameter vanaf M5 gemarkeerd zijn. Deze markering bestaat uit de staalklasse, sterkteklasse en een merkteken van de fabrikant. Natuurlijk zijn er ook vele bevestigingsmaterialen in omloop zonder markering, maar hier gaat het meestal om producten van een lagere kwaliteit en dus ook een mindere betrouwbaarheid. Voor Jeveka is het belangrijk om niet alleen goede producten in huis te hebben, maar ook dat de juiste adviezen te geven.

Voor meer informatie www.jeveka.com

Nieuwsbrief

Schrijf je hier in voor de wekelijkse Nieuwsbrief en blijf op de hoogte van alle niet te missen ontwikkelingen in de Aluminium Roestvast en Staal branche!

Velden met een * zijn verplicht