Go to top

oppervlakteafwerking van Roestvast Staal

De oppervlakteafwerking is een belangrijk element in elke specificatie van roestvast staal ongeacht het uiteindelijk gebruik. Voor die toepassingen waar uiterlijk belangrijk is, is afwerking een ontwerpelement en dient te worden gespecificeerd. Voor die toepassingen waar afwerking minder belangrijk is, dient het toch te worden gespecificeerd om te voorkomen dat het staal een afwerking blijkt te hebben die ongeschikt is voor de toepassing in kwestie.




AFWERKING: EEN ONTWERPELEMENT


Er zijn tal van goede gronden om aandacht te schenken aan de aanduiding van de afwerking. In de architectuur of andere hoogst zichtbare toepassingen, is het uiterlijk van het roestvast staal een kritisch ontwerp element en een verkeerde afwerking kan beoogde effecten grondig te niet doen. Bij gebruiksvoorwerpen zoals kookgerei en automobielen, geeft de glans van goed gepolijst roestvast staal een sterke koopprikkel. Bij commerciële apparatuur, zoals wordt gebruikt in instellingskeukens, restaurants, ziekenhuizen bevordert correct afgewerkt roestvast staal het gevoel van hygiëne. Behalve het visuele aspect van gepolijst roestvast staal, zijn er nog een aantal functioneel belangrijke doeleinden die zijn gediend met correct behandelde roestvast-staaloppervlakken. Voor sanitaire toepassingen ziet gepolijst roestvast staal er schoon uit en is makkelijk schoon te maken en schoon te houden. In agressieve milieus geldt dat hoe gladder het oppervlak des te beter de corrosieweerstand. Een glad oppervlak is minder gevoelig voor opzameling van neerslagen waar lokale corrosie kan uitbreken.

Lees verder

Nieuwsbrief

Schrijf je hier in voor de wekelijkse Nieuwsbrief en blijf op de hoogte van alle niet te missen ontwikkelingen in de Aluminium Roestvast en Staal branche!

Velden met een * zijn verplicht