Go to top

Nieuwsbrief

Schrijf je hier in voor de wekelijkse Nieuwsbrief en blijf op de hoogte van alle niet te missen ontwikkelingen in de Aluminium Roestvast en Staal branche!

Velden met een * zijn verplicht

WaterstraalsnijdenRSS

  • Principes en toepassingen van waterstraalsnijden

    Het idee om een druk op te bouwen en te gebruiken van zo'n 60.000 PSI voor het opwekken van een waterstraal kan enigszins huiveringwekkend zijn. Als echter het aura van geheimzinnigheid is weggenomen, blijkt dat de apparatuur, nodig om deze hoge drukken op te wekken, eenvoudig en ongecompliceerd is. Het al dan niet slagen van de toepassing van waterstraaltechnieken hangt sterk af van de juiste keuze van de randapparatuur. Zo kunnen opspaninrichting, spuitmondvorm en voortgangscontrole een werk maken of breken.

    Lees verder

  • Soorten roestvast staal en hun eigenschappen

    Compleet overzicht van de verschillende soorten Roestvast Staal en hun Eigenschappen. Gratis beschikbaar op ALURVS.nl! Teneinde de vele roestvast-staaltypen te onderscheiden zijn diverse classificatiesystemen in gebruik. Een van de bekendste is het door het Amerikaanse Iron and Steel Institute (AISI) opgestelde classificatiesysteem, dat gebruik maakt van een driecijferige code, eventueel aangevuld met een letter voor bijzondere chemische eigenschappen.

    Lees verder