Go to top

Aluminim Beitsen en passiveren: specialisten, artikelen en nieuws op een rij

U bevindt zich op de landingspagina van "Beisten en Passiveren van Aluminium" van de website www.alurvs.nl

Passiveren:
A
luminium is een onedel metaal dat in contact met zuurstof uit de lucht spontaan oxideert. Hierbij wordt het aluminium bedekt met een oxidehuid van aluminiumoxide. Deze natuurlijke oxidehuid kan het onderliggende aluminium, onder niet belastende omstandigheden, beschermen tegen corrosie. Dit proces van natuurlijke oxidatie met de vorming van een corrosiebeschermende oxidehuid noemt men passiveren

Beitsen:
In veel gevallen wordt aluminium gebeitst om het oppervlak te reinigen en om een volledige passivering te bewerkstelligen. Daarnaast zijn er echter ook andere beweegredenen voor de oppervlaktebehandeling van aluminium.

Wij bundelen kennis van materiaal, eigenschappen en omstandigheden van o.a. Beitsen en Passiveren in onze uitgebreide kennisbank. Deze staat vol artikelen van experts, handige tips en checklists. Regelmatig voegen onze professionals nieuwe artikelen toe. Raadpleeg direct onze kennisbank Aluminium.

Bent u op zoek naar bedrijven die gespecialiseerd zijn in het Beitsen en Passiveren van Aluminium? klik hier

Misschien bent u ook geïnteresseerd in: bewerken, corrosiewering of slijpen en polijsten.

Nieuwsbrief

Schrijf je hier in voor de wekelijkse Nieuwsbrief en blijf op de hoogte van alle niet te missen ontwikkelingen in de Aluminium Roestvast en Staal branche!

Velden met een * zijn verplicht