Go to top

Nieuwsbrief

Schrijf je hier in voor de wekelijkse Nieuwsbrief en blijf op de hoogte van alle niet te missen ontwikkelingen in de Aluminium Roestvast en Staal branche!

Velden met een * zijn verplicht

SmedenRSS

 • Aluminium-matrix composieten (deel 3)

  De ingrediënten voor de fabricage van versterkte aluminium composieten omvatten de aluminiumlegering, een stikstofatmosfeer en de aanwezigheid van magnesium. Tijdens verwarmen tot de infiltratietemperatuur (~750°C), reageert het magnesium met de stikstofatmosfeer waarbij magnesiumnitride (Mg3N2) wordt gevormd

  Lees verder

 • Aluminium smeedmethodes

  Keuze van een optimale smeedmethode voor een gegeven smeedvorm berust op de gewenste ontwerpvorm, het raffinement van het smeedontwerp en de kosten. In veel gevallen worden twee of meer smeedmethodes gecombineerd om te komen tot de gewenste smeedvorm alsmede het behalen van een grondige smeedstructuur

  Lees verder

 • Invloed van metallurgische factoren op de bewerkbaarheid van gelegeerd aluminium

  Door middel van legeren kunnen de eigenschappen van aluminium in sterke mate worden gevarieerd.

  Lees verder

 • Magnesium smeedstukken voor lichtgewicht constructies in transportmiddelen (MAGFORGE)

  MAGFORGE wordt uitgevoerd in het kader van het Sixth Framework Programme van de Europese Commissie (EC) als een collectief onderzoeksproject. Er zijn drie typen deelnemers: Industriële branche-organisaties (IAG’s; die de smeed-, gereedschapsindustrie en de automobieltoeleveranciers representeren), kleine/middelgrote ondernemingen (SME’s; voornamelijk bestaande uit smeedbedrijven) en onderzoeks- en technologische ontwikkelingsinstellingen (RTD-instellingen; universiteiten en onderzoeksorganisaties).

  Lees verder

 • Smeden van gelegeerd aluminium

  Voor een gegeven vorm van een smeedstuk van gelegeerd aluminium kunnen de drukeisen bij het smeden sterk uiteenlopen, in de eerste plaats afhankelijk van de chemische samenstelling van de te smeden legering, het gebruikte smeedproces, de vervormingssnelheid tijdens het smeden, het type smeedstuk, de smeringscondities en de temperatuur van smeedstuk en matrijs.

  Lees verder