Go to top

Aluminiumlassen binnen de automobielindustrie

Het lijdt geen twijfel dat het gebruik van aluminium en de ontwikkeling van de aluminiumlastechnologie in de automobielindustrie blijven voortgaan. De voortschrijdende ontwikkelingen van aluminium binnen deze industrie kunnen primair worden toegeschreven aan de vele aantrekkelijke fysische eigenschappen van dit materiaal.

Tony Anderson

Aluminium biedt zijn gebruikers de gelegenheid om profijt te trekken van een materiaal met een naar verhouding laag gewicht, hoge sterkte, verscheidenheid voor wat betreft extruderen en gieten en uitstekende corrosiewerende karakteristieken. Als we de fysische eigenschappen van dit materiaal in ogenschouw nemen, tezamen met de zich voortdurend ontwikkelende milieuzaken, zoals verbetering van de brandstofefficiëntie en superieure hergebruikmogelijkheden, wordt het duidelijk waarom het zich op een steeds groeiende belangstelling mag verheugen van technici en ontwerpers voor tal van toepassingen in de automobielindustrie. Met het voortschrijden van aluminium binnen deze tak van industrie, zagen we zowel de noodzaak van ontwikkelingen op het terrein van de lasapparatuur die voor dit wat speciale materiaal wordt gebruikt, alsmede de toegenomen vraag naar technische training op het vlak van aluminiumlastechnologie.


 Afbeelding 1 Typische non-structurele automobieltoepassing.


Karakteristieken lasapparatuur


Wat betreft de ontwikkelingen in aluminiumlasapparatuur, is er over het wrijvingsroerlassen in recente
lasvakbladen het meest gepubliceerd en heeft het veel aandacht getrokken. Het wrijvingsroerlasproces heeft veel unieke en bijzondere karakteristieken als het wordt toegepast voor bepaalde lasverbindingen in aluminiumlegeringen. Het wrijvingsroerlasproces is echter wat beperkt in zijn toepassing en, hoewel het uitstekend is voor sommige onderdelen, beschikt het niet over de versatiliteit van enkele van de andere lasprocessen. Deze discussie zal gericht zijn op de ontwikkeling en het gebruik van een...

Dit artikel los kopen? Klik hier (€ 9,95 incl. BTW)

Heeft u al een account? Log dan eerst in en klik nogmaals op de "Artikel kopen"-link.

Na betaling van € 9,95 incl. BTW heeft u direct toegang tot het artikel.

Toegang tot alle artikelen? Klik hier (€ 299,00 excl. BTW)

Na betaling van € 299,00 excl. BTW heeft u 12 maanden 24/7 onbeperkt toegang tot alle artikelen in de Kennisbanken van Aluminium en Roestvast Staal.

  • 24 uur per dag onbeperkt surfen door de enorme kennisbank gevuld met honderden studies, artikelen, verhalen, cases, praktijkvoorbeelden, tabellen en verhandelingen;
  • Wekelijks updates van de content door gerenommeerde metallurgen en mensen uit de praktijk;
  • Grootste online kennisbank op het gebied van de materialen Aluminium en Roestvast Staal van de Benelux.

Heeft u een account of bent u abonnee? Log hier in.

Nieuwsbrief

Schrijf je hier in voor de wekelijkse Nieuwsbrief en blijf op de hoogte van alle niet te missen ontwikkelingen in de Aluminium Roestvast en Staal branche!

Velden met een * zijn verplicht