Go to top

ZeroCon®: de nieuwste generatie van buisverbindingen

Schwer Fittings biedt met zijn eigen en gepatenteerde RVS ZeroCon® koppeling een echte highlight aan. Deze serie is voorzien van nieuwste generatie afdichting door materiaalparing van de dichting en de koppelingsdelen. Met de vele voordelen bieden de ZeroCon® koppelingen nieuwe perspectieven voor vele verschillende branches. Alle onderdelen worden volledig in eigen Schwer-Fittings-productiecentra op speciale machines vervaardigd.De complete koppeling bestaat uit vier onderdelen: een draadstuk, een inlegdeel, een speciale metallische dichtring en de wartelmoer. De metalen dichtring maakt het mogelijk de koppeling met oververhitte stoom te steriliseren en is wezenlijk bestendiger dan de meeste elastomeren. Ze is tevens temperatuurstabiel van -270 °C tot +300 °C en ongevoelig voor (chemische) invloeden van buitenaf, bijvoorbeeld zout water.
 
De ZeroCon® koppeling voldoet aan de hoogste hygiënestandaard en bestaat compleet uit RVS 316, werkstof code 1.4435. De oppervlakteruwheid aan de medium voerende zijde kent een Ra ≤ 0,4 µm. De moeren zijn vanaf de maat ¾” en groter partieel verzilverd waardoor de weerstand bij het monteren word verlaagd. De laseinden zijn geschikt voor orbitaal lassen. Als buisafmeting staan diverse DIN, ISO en Inch maten ter beschikking. 

De nieuwe ZeroCon® koppeling is zo ontworpen dat ze geen ruimte biedt voor afzetting van verontreinigingen of bacteriën. Ze is 100% steriliseerbaar en door de materiaalparing absoluut dicht. Bij het toonaangevende Frauenhofer Instituut is de koppeling onderzocht en getest. Met een testoorkonde wordt bevestigd dat de ZeroCon® verbinding geschikt is voor het toepassen in aseptische leidingwerken waarin WIP (wash in place), CIP (cleaning in place) en SIP (sterilization in place) vereist is.

De CIP en SIP eigenschap is gebaseerd op het reinigen/desinfecteren van de gemonteerde koppeling en het voldoen aan de ontwerpeisen van/volgens EHEDG, ASME BPE, ISO 14159-1, ISPE und DIN EN 1672-2.

De radiale verschuiving van de dichtring ten opzichte van  het tegenoverliggende dichtvlak is maximaal 10-25 micron. Zo is gegarandeerd dat bij een CIP/SIP reiniging het toegepaste reinigingsmiddel of ontsmettingsmiddel alle mediumvoerende onderdelen en oppervlakken ruimschoots kunnen omstromen. Zo worden zelfs de kleinste organismen en sporen/bacteriën met een diameter van 3 micron volledig inactief en verwijderd.

Het resultaat van een bacterietest, uitgevoerd door een onafhankelijk onderzoeksinstituut, laat zien dat ZeroCon® het accumuleren van bacteriën en kleine levende organismen in het mediumvoerende inwendige deel verhindert. Een perfecte farma-barrière en daardoor geen ophoping van kiemen en verontreinigingen door het aseptische ontwerp.

Voor nog extremere toepassingen kunnen alle aansluitstukken, dichtringen en moeren  elektrisch worden gepolijst en met gesteriliseerd/gedesinfecteerd water worden nagespoeld, zodat toepassingen in een cleanroom met ultra schone media ook mogelijk zijn.

De robuuste maar toch fijne en compacte bouw maakt de verbinding geschikt voor toepassingen in zowel hoge druk omstandigheden als ook in situaties met onderdruk respectievelijk extreem vacuüm. Met extreme temperatuurvariaties heeft de ZeroCon® koppeling geen moeite.

Diverse helium lektesten hebben aangetoond, dat de ZeroCon® koppeling absoluut dicht is. Met de huidige stand van de techniek zijn lekwaarden van minder dan 10-12 mbar aangetoond.  De verbinding is turbulentievrij en levert geen noemenswaardige verhoogde weerstand op in het leidingwerk. In de wartel is een boring aangebracht om snel en eenvoudig een lek te kunnen vaststellen. De verdraai-beveiliging voorkomt het inwerken van externe krachten op de dichting. De verbinding is niet los te maken door torsiekrachten op de buis. De koppeling is zelf centrerend met een aanslagpunt.

De ZeroCon® produktlijn vult het bestaande gamma in het Clino® en Ecotube® pakket van Schwer Fittings naadloos naar boven aan. Schwer Fittings biedt als RVS specialist uitsluitend producten en oplossingen in RVS aan voor leidingwerken.
Alle producten zijn terug te vinden in de e-shop www.schwer.com.

Voor de BeNeLux:
Schwer Fittings BV
Collse Heide 60
5674 VN Nuenen
info@schwer.nl 

Nieuwsbrief

Schrijf je hier in voor de wekelijkse Nieuwsbrief en blijf op de hoogte van alle niet te missen ontwikkelingen in de Aluminium Roestvast en Staal branche!

Velden met een * zijn verplicht