Go to top

Voorraadpositie belangrijke factor meerwaarde RVS-leverancier

De professionele positie van een RVS-leverancier wordt naast kennis, innovatie en snelle levering vooral bepaald door een sterke voorraadpositie. Sinds de overname van Holstaal BV door de Heleon Group is de voorraad van het bedrijf verdrievoudigd. “Onze voorraad stelt ons in staat snel te leveren, tegen een goede prijs en daarmee klanten aan ons te binden”, aldus directeur Jan Timmer.
“De grotere projecten die momenteel gepland of uitgevoerd worden, bieden weinig ruimte voor de standaard levertijd die buis- en fitting fabrikanten aanhouden”, aldus Jan Timmer. “Levertijden van drie maanden zijn geen uitzondering. Op het moment dat duidelijk is welk installatiebedrijf de opdracht krijgt om te bouwen, moeten de buis en fittingen binnen enkele dagen beschikbaar zijn. Naast specialistische kennis en materiaalkwaliteit, ligt dáár dan ook de toegevoegde waarde van een professionele RVS leverancier.”

Sterke voorraadpositie


De voorraadpositie van Heleon Group is volgens Timmer de afgelopen jaren in omvang verdrievoudigd. Zeker daar waar in de voedingsmiddelenindustrie door installateurs tegen lage tarieven gewerkt dient te worden, biedt de Heleon Group scherpe prijzen, flexibiliteit, snelheid en betrouwbaarheid. PMA-Heleon NV betrok onlangs een nieuwe huisvesting in Aartselaar, België. Door de stijgende vraag is de opslagcapaciteit daar uitgebreid met extra warehousing. Ook de geautomatiseerde vestigingen in Werkendam en Middelharnis zijn volledig uitgerust en vormen een centrale uitvalsbasis voor levering in de gehele Benelux. “We zwemmen tegen de stroom in”, aldus Timmer. “Waar veel managementstrategieën uitgaan van lagere voorraden in verband met kostenbesparingen, geloven wij in een maximale voorraad. Dat stelt ons in staat goede prijzen bij onze leveranciers te bedingen. Door deze strategie kunnen wij snel uit voorraad leveren. Als opdrachtgevers eenmaal gewend zijn aan onze levertijd en service blijven ze klant.”

Projectbasis


Heleon Group ziet de laatste jaren duidelijk een ontwikkeling waarbij opdrachtgevers steeds hogere eisen stellen aan beschikbare voorraad, uniforme kwaliteit van producten en leveringen. “Tegenwoordig wordt veel meer getracht het aantal leveranciers dat betrokken is bij een project te beperken”, aldus Timmer. “Dat heeft ook te maken met eenvoudige kennisoverdracht en minder contactpersonen voor de opdrachtgever. Bovendien: met het leidingwerk en componenten halen ze ook de gespecialiseerde kennis van de RVS leverancier in huis. Dat vraagt ook om investeringen buiten de voorraad zoals in logistieke efficiency, automatisering, kennisontwikkeling en certificeringen. Door op die professionele basis te werken winnen we commitment en vertrouwen. Op die manier hebben we de afgelopen jaren steeds grotere projecten voor nieuwe en bestaande klanten mogen en kunnen verzorgen.”

One-Stop-Shopping


Bovendien is het prettig wanneer een opdrachtgever op één plek terecht kan. Timmer: “De leveringsprogramma’s van de vier bedrijven binnen Heleon Group vullen elkaar aan. Daardoor kunnen we voor onze opdrachtgevers op zoek naar de beste oplossingen binnen een groter leveringsprogramma. In het kader van de groeistrategie zoeken we altijd toegang tot nieuwe kennis en leveringsprogramma’s die een aanvulling vormen op onze bedrijfsactiviteiten.” Zo werd afgelopen jaar Heproflex BV aan de Heleon Group toegevoegd, specialist op het gebied van advies en levering van kwalitatief hoogwaardige slangen, waarmee een flexibele oplossing wordt geboden tussen de vaste RVS-componenten van de procesinstallatie.

Bovendien beschikt de eigen werkplaats in Middelharnis over alle noodzakelijke voorzieningen voor onder meer: orbitaal lassen, mechanisch en elektrolytisch polijsten, aanpersen van koppelingsdelen, afpersen (tot 4000 Bar), certificering en inspectie met endoscoop, laser graveren etc. Kortom: door de grote voorraadpositie en eigen werkplaats is de Heleon Group in staat snel in te spelen op vragen vanuit de markt en compleet te leveren.EHEDG Compliance voor HST-Q Zuivelbuis

TNO Zeist heeft de Holstaal HST-Q buizen gecertificeerd volgens de EHEDG richtlijnen. De kwaliteit van deze buis ligt ruim boven de gestelde kwaliteit onder DIN 11850.

Holstaal stelt hogere eisen bij de productie van de HST-Q range en specificeert voor de lasnaad een ruwheid <0,8µm ra. Holstaal levert blank gegloeid met een extra beitsbehandeling waardoor de buis vrij is van ijzerdeeltjes en waardoor de oxidehuid goed is opgebouwd.
De corrosiebestendigheid is hierdoor optimaal. Doordat Holstaal de HST-Q buizen in alle gangbare maatvoeringen levert ziet uw systeem er ook esthetisch goed uit. Zeker in combinatie met de sinds kort leverbare, orbitaal lasbare, walsbochten. Deze zijn speciaal vervaardigd uit onze HST-Q buizen met een gegarandeerde inwendige ruwheid van <0,8um ra. Mede door een bijzonder homogene materiaalsamenstelling, en het uitgekiende productieproces zijn spanningen in de bochten bijzonder laag. Ook zijn de Holstaal AWH vlinderkleppen door TNO goedgekeurd onder de EHEDG richtlijnen.
 

Nieuwsbrief

Schrijf je hier in voor de wekelijkse Nieuwsbrief en blijf op de hoogte van alle niet te missen ontwikkelingen in de Aluminium Roestvast en Staal branche!

Velden met een * zijn verplicht