Go to top

Valbruna Nederland B.V.

Acciaierie Valbruna S.p.A. is een particuliere onderneming, die startte met de productie van staal in 1925. Sinds 1950 is de focus van deze toonaangevende producent van halffabrikaten, gericht op roestvast staal, high alloy steels, high speed steels, titaan en nikkellegeringen. Een van de veertig voorraadhoudende vestigingen wereldwijd is het in Nieuwegein gevestigde Valbruna Nederland B.V., verantwoordelijk voor de Benelux.Vanuit drie productielocaties van Valbruna, gelegen in het Italiaanse Vicenza en Bolzano plus Fort Wayne (USA), worden de Valbruna verkoopkantoren en magazijnen wereldwijd bediend. Het familiebedrijf Valbruna is een sterke onderneming, die continu investeert om de concurrerende positie in deze industrie te behouden. Valbruna Nederland B.V. werd in 1987 als 100% dochter actief in de Benelux. Valbruna’s strategie hier is het bedienen van de markt door middel van hoge kwaliteit materiaal en een toegewijde service naar de relaties toe.

Breed productenpakket


Valbruna is producent/groothandel van roestvast staal, in de volgende uitvoeringen:
plat (gewalst, getrokken), rond (gesmeed, gewalst, getrokken, geslepen), zeskant (gewalst, getrokken), vierkant (gewalst, getrokken), hoekprofiel (gewalst), T-U-IPE profiel (geperst) en RVS betonstaal (gewalst, getrokken).
Verder nikkellegeringen en titaan (gewalst, getrokken), plus draad (gewalst, getrokken).
Drie materiaalgroepen passeren de revue.

Roestvast staal


Hieronder kan worden verstaan; de commodities zoals 303, 304 en 316L, maar ook de hittebestendige legeringen zoals 1.4841, 1,4845 en 1.4835 (253MA®), alsmede Duplex-kwaliteiten als 1.4460 (329) en 1.4462 (F51), Super Duplex 1.4410 (F53) en 1.4501 (F55) en andere hoog-corrosievaste legeringen, waaronder 1.4529, 1.4539 (904L) en 1.4547 (254SMO®).
Daarbij kent Valbruna kwaliteiten als 1.4122, 1.4418, 1.4541, 1.4571 en 1.4542 en vele andere innovatieve kwaliteiten.

Nikkel


Voor toepassingen waarbij hoge eisen worden gesteld aan de mechanische eigenschappen en corrosievastheid van de toegepaste materialen, zoals onder andere in de nucleaire, chemische en petrochemische industrie of andere agressieve omgevingen, produceert Valbruna een groot aantal nikkellegeringen, zoals Alloy C276, 400, K500, 601, 625, 660, 718, 800, 800HT, 825 en 925 in diverse vormen. Daarnaast is er de beschikking over een omvangrijke voorraad bij zowel de fabriek als binnen de groep.

Titaan


Naast RVS heeft Valbruna zich de laatste jaren succesvol toegelegd op de productie van titaan in staf, profiel en draad. Vanwege de absoluut superieure corrosiewerende eigenschappen en het lage soortelijk gewicht wordt titaan van Valbruna in steeds meer producten verwerkt.
Alle gangbare soorten (grade 2, 4, 5 en 5-ELI) worden vanaf het smelten tot en met het eindproduct in eigen beheer geproduceerd. Toepassingen: onder andere in de medische techniek (implantaten), luchtvaartindustrie en bij de productie van bevestigingsmaterialen en instrumenten.

Bijzondere en standaard materialen


De materialen nikkel en titaan kennen een heel andere markt dan RVS en zijn daarnaast kostbaarder. Valbruna Nederland kan beide, ook uit (groeps-)voorraad, leveren en wil die markt meer uitbreiden. In totaal worden zo’n 700 materiaalkwaliteiten geproduceerd. Enkele RVS-soorten van Valbruna met specifieke eigenschappen zijn: Maxival®, Reval®, Magival®, Aeroval® en Marinox®-Aquashaft®.

Zaagwerk bespaart materiaalkosten


De standaard voorraad die in Nieuwegein ligt, is dynamisch en heeft die specificaties, die op basis van jarenlange ervaring het meest worden gevraagd. Uiteraard wordt de voorraad met een grote regelmaat tegen het licht gehouden, waarna zo nodig de samenstelling van de standaard voorraad wordt aangepast.
Verder kan Valbruna professioneel (serie-) zaagwerk verzorgen, wat ook tot forse besparingen op materiaalkosten kan leiden. De mogelijkheden binnen het zagen liggen tot een diameter van 430 mm, met schijfdikten vanaf 10 mm.
Het materiaal dat in Nieuwegein wordt gezaagd, betreft alleen eigen producten, die door Valbruna Nederland zelf kunnen worden overgestempeld.

Prompte levering vanuit eigen magazijn


Valbruna Nederland heeft ruime hoeveelheden materiaal in voorraad, waarbij echt grote opdrachten direct vanuit Italië naar de klant worden getransporteerd. Nederland beschikt over 2.500 m² opslag. Hier kunnen opdrachten, afhankelijk van de vraag, binnen een dagdeel bij de klant worden gezorgd, indien gewenst ‘Just In Time’. Zo nodig wordt er geleverd vanuit de voorraad van andere Europese vestigingen.
De Valbruna-vestigingen Europa- en wereldwijd hebben een enorme diversiteit in materiaal en afwerkingen in huis. Daarnaast vaak specifiek, omgeving gerelateerd materiaal. Duitsland heeft bijvoorbeeld RVS 4122, 316TI en andere specifieke Duitse kwaliteiten breed in voorraad, Scandinavië voert weer standaard kwaliteiten, die specifiek worden afgenomen voor de offshore.Ondersteuning materiaalkeuze


Uiteraard worden de medewerkers in Nederland goed technisch geschoold, waardoor zij een onderbouwd advies kunnen geven. Maar ook worden klanten meegenomen naar Italië. Daar is een grote R&D-/serviceafdeling, waar ingenieurs klanten kunnen adviseren in materiaalkeuzes en toepassingsmogelijkheden.

Valbruna wil duidelijk geen doorgeefluik zijn en kan dan ook bogen op de ondersteuning vanuit haar eigen fabriek. Eén fabriek, met de volledige service en support van een kwaliteitsafdeling, die daar beschikbaar is en waar Nederland specificaties en inzetbaarheid of problemen kan voorleggen. Dat biedt zeker een stuk meerwaarde.

Valbruna Nederland sterke vestiging


In de Benelux staat het bedrijf Valbruna inmiddels bekend als betrouwbare, sterke leverancier. In Nieuwegein ligt circa 800 ton op voorraad. Daarnaast heeft het een gunstige, centrale ligging in Europa, waardoor het uitstekend gebruik kan maken van het netwerk van Europese vestigingen.
Valbruna Nederland wil de kwaliteit op alle fronten hoog houden; dat van het materiaal, maar ook die van de opslag, de logistiek, de verpakking, zelfs de bestickering, de orderafhandeling en het vervoer. Volgens afgesproken specificaties en met de hoogst mogelijke orde en netheid, waarbij vergissingen en beschadigingen worden uitgesloten. Alles straalt een hoge graad van verzorgdheid uit.
 

Meedenken met relaties


Valbruna wil zich onderscheiden in: meedenken met haar relaties, de deskundigheid van haar medewerkers, het aanbieden van het beste product, voor een reële prijs en met een optimale leveringsbetrouwbaarheid. Met die toegevoegde waarde bouwt Valbruna langdurige relaties en partnerships op.
Kwaliteit heeft dus een naam: Valbruna!

Voor meer informatie:
www.valbruna.nl
www.valbruna.be
 

Valbruna Nederland B.V.


Utrechthaven 15
3433 PN  Nieuwegein
+31 (0) 30 608 01 00
info@valbruna.nl
www.valbruna.nl

Nieuwsbrief

Schrijf je hier in voor de wekelijkse Nieuwsbrief en blijf op de hoogte van alle niet te missen ontwikkelingen in de Aluminium Roestvast en Staal branche!

Velden met een * zijn verplicht