Go to top

Uitbreiding S.K.S. maakt verder groeien beheersbaar

Het werd allemaal wat te krap door de enorme groei die we de afgelopen jaren hebben doorgemaakt. Na al heel wat jaren gebruik te hebben gemaakt van een externe opslagruimte voor onze bulkvoorraden, was het tijd om op zoek te gaan naar een structurele invulling voor optimaal voorraadbeheer. Door toename in personeel en het creëren van een afdeling export en e-commerce ontstond er ook de behoefte aan extra kantoorruimte. Met de ingebruikname van ons nieuwe pand, binnen 100 meter van de hoofdvestiging in Waalwijk, kunnen we weer even vooruit. De begane grond van het nieuwe kantoorgedeelte is in gebruik genomen door de afdelingen export en e-commerce. De volledige bovenverdieping is ingericht voor trainingsdoeleinden en aanvullend daarop komt er binnenkort in de bedrijfshal ook nog een faciliteit voor hands-on trainingen.De voornaamste reden voor de aankoop van het gebouw was uitbreiding van het bulkvoorraad magazijn. Door het vernuftig indelen van de totaal 2000 m2  extra vloeroppervlak hebben een capaciteitsuitbreiding van circa 450 extra palletplaatsen en circa 600 bundel locaties t.b.v. buisopslag.
Het magazijn is uitgerust met twee kraanbanen welke synchroon geschakeld zijn. Een volle vrachtwagen met buizen lossen en wegleggen is nu veel sneller klaar.


Naast het verzorgen van de beschikbaarheid van materialen, is S.K.S. ook een kenniscentrum voor de componenten die toegepast worden in voedingsmiddelenindustrie  en farmaceutisch industrie. We verzorgen al geruime tijd trainingen op gebied van RVS installatiematerialen, afsluiters, pompen, warmtewisselaars en bijbehorend onderhoud, uiteraard wordt ook de bijbehorende regelgeving en normering hierin meegenomen. Met de nieuwe trainingsruimte kunnen we daar nu nog beter invulling aan geven. We kunnen hiermee deze meerwaarde verder uitbouwen en de markt beter van dienst zijn.
Met het brede pakket en de neutrale positie van S.K.S. binnen de diverse merken die wij vertegenwoordigen, hebben we de mogelijkheid om objectieve opleidingen te verzorgen. In nauwe samenwerking met de producent worden ook specifieke merkgebonden trainingen verzorgd. Middels onze nieuwsbrief houden wij de markt op de hoogte van de geplande opleidingen. U kunt zich voor de nieuwsbrief inschrijven via het mailadres: ecommerce@sks-online.com.
 

S.K.S. viert volgend jaar haar 25ste jubileum en wij zijn trots op de ontwikkeling die we als bedrijf hebben doorgemaakt.
Vierentwintig  jaar geleden zijn we gestart vanuit een centrale inkoop en logistieke afdeling binnen de toenmalige Siersema groep. Vanuit die rol zijn de verkoopactiviteiten opgestart. Ons brede aanbod en goede beschikbaarheid waren en zijn nog steeds voor veel bedrijven een oplossing. Het gecombineerd inkopen van de dagelijkse RVS behoefte en de noodzakelijke spare-parts van de toegepaste componenten, biedt gemak en vooral ook een besparing op de verkrijgingskosten. Hier zijn we groot in geworden. Maar daarnaast zijn we ook een ideale partner voor projecten. We kunnen direct leveren vanuit de aanwezige voorraad. Met verschillende concepten verzorgen wij gestructureerd voor de beschikbaarheid op locatie. Dit kan inmiddels over de hele wereld plaats vinden.
 We hebben ons de laatste jaren gespecialiseerd in export leveringen en hier hebben we onlangs een separate activiteit van gemaakt. Met de aanwezige expertise op het gebied van transport, douane formaliteiten, verpakkingseisen, lokale wetgeving en bijbehorende documenten kunnen we onze klanten volledig ontzorgen. Aanvullende leveringen door de klant van buiten S.K.S. aangekochte producten en/of installaties kunnen meegenomen worden in deze dienstverlening, zodat het rendement gemaximaliseerd kan worden. S.K.S. neemt haar rol als groothandel heel serieus en wij willen met ons diensten aanbod meerwaarde bieden voor de hele markt. Daarbij concentreren wij ons op de hygiënische processen en de materialen die daarbij nodig zijn. We willen niet vervallen in het anoniem dozen schuiven zonder toegevoegde waarde. Wij zien onze toekomst in het integreren in processen waar we met onze specialistische kennis en kunde aanvullend zijn op de kennis en werkzaamheden van onze klanten. Samenwerken is de toekomst.Dat hadden we 24 jaar geleden al als doelstelling en tot nu zijn we daar goed in geslaagd. Door de gedane investeringen kunnen we daar ook in de toekomst professionele invulling aan blijven geven.
S.K.S. telt nu inmiddels vijf vestigingen: in Waalwijk twee, het hoofdkantoor en de centrale voorraad, en drie verkoopkantoren in Drachten, Antwerpen en Dortmund.

Onlangs is het leveringspakket uitgebreid met Bertoli homogenisatoren, een perfecte aanvulling in ons hoge segment proces equipment (afsluiters, pompen, warmtewisselaars, pigging, etc.). Onze equipment engineers staan onze klanten graag met raad en daad bij om de juiste keuzes te maken bij het toepassen van deze equipment in hun processen.
Laat u overtuigen van onze meerwaarde en vooral van onze beschikbare voorraad. Wij staan u graag te woord en u bent ook welkom voor een bezoek.

Facts:


Totale opslagcapaciteit:
• Palletplaatsen 650
• Buisbundel locaties 1500
• Componenten locaties 7000
• Paternosterlocaties (kleine onderdelen en spares) 4500
 

Nieuwsbrief

Schrijf je hier in voor de wekelijkse Nieuwsbrief en blijf op de hoogte van alle niet te missen ontwikkelingen in de Aluminium Roestvast en Staal branche!

Velden met een * zijn verplicht