Go to top

TESTEN MET ZEKER RESULTAAT

DE LOOPER NDO BIEDT EEN COMPLEET ASSORTIMENT TEN BEHOEVE VAN NIET-DESTRUCTIEF ONDERZOEK (NDO) EN MATERIAALANALYSE


De Looper NDO & inspectieapparatuur B.V. werd in 1982 opgericht als een technische handelsfirma gespecialiseerd in de levering van apparatuur, (kleine) verbruiksartikelen, testmiddelen en accessoires ten behoeve van niet-destructief onderzoek. Anno 2015 heeft De Looper NDO een leveringsprogramma opgebouwd met een compleet assortiment voor; magnetisch en penetrant scheuronderzoek, metaalanalyse, wand- en laagdiktemetingen, ultrasoon- en wervelstroomonderzoek, röntgenonderzoek, visuele- en las inspectie.
 

In 35 jaar tijd is het familiebedrijf uitgegroeid tot een bedrijf met een team van professionals die de diverse klanten in de Benelux bedient. De klanten bevinden zich onder andere in de metaalindustrie, aerospace, automotive, luchtvaart-, olie- en gasindustrie, offshore, scheepsbouw en inspectiewereld. Door jarenlange ervaring en praktische kennis is het mogelijk om voor elk NDO vraagstuk een passende oplossing te bieden. Het leveringsprogramma is in de loop der jaren meegegroeid met de onderneming en uiteraard steeds in beweging. Eén van de langste en belangrijkste vertegenwoordigingen is Magnaflux Ltd. Magnaflux is naast een merknaam een begrip in het niet-destructief onderzoek. De term ‘Magnafluxen’ is in de loop van ruim 80 jaar flink ingeburgerd. Daarnaast levert, onderhoudt en justeert De Looper NDO al meer dan 10 jaar materiaalanalyse instrumenten van het merk Oxford Instruments.

KWALITEIT, FLEXIBILITEIT EN EEN GOEDE SERVICE


De kracht van De Looper NDO zit hem in de jarenlange samenwerking met haar vaste leveranciers. Flexibiliteit, betrokkenheid en inlevingsvermogen in de problematiek van de klant, maar ook een snelle service én een passende prijs, kwaliteitverhouding is waar het om gaat binnen het bedrijf. Algemeen directeur Erik van der Schouw: “De verschillende onderzoekstechnieken,de ontwikkelingen hierin én het klantcontact is wat het werken in de NDO wereld zo mooi maakt”.

De Looper NDO onderscheid zich ook door het ‘one-stop-shop’ principe. “ Door het complete assortiment kunnen onze klanten alle benodigde NDO (verbruiks)artikelen en apparatuur bij ons bestellen. Wel zo makkelijk en overzichtelijk voor de klant. Om het onze klanten nog makkelijker te maken hebben we sinds 2014 een productencatalogus. Hiermee hebben onze klanten inzichtelijk wat wij allemaal leveren. De catalogus is te downloaden op onze website: www.nietdestructieonderzoek.nl. Achter de schermen wordt gewerkt aan een online exemplaar in de vorm van een webshop. Houd onze website in de gaten!”

EIGEN KALIBRATIE EN ONDERHOUD SERVICE


De Looper NDO heeft een ervaren service engineer in dienst die NDO (meet)apparatuur kali-breert op jaarlijkse of halfjaarlijkse basis. Dit gebeurt desgewenst door de klant bij De Looper NDO of bij de klant op locatie, Onze kalibratieafdeling beschikt over gecertificeerd referen-tiemateriaal en -apparatuur. Hierdoor is het mogelijk om tegen een gunstig tarief alle (meet)apparatuur uit ons leveringsprogramma te (laten) kalibreren. Ook voor het (service) onderhoud en kalibratie aan Magnaflux/Tiede apparatuur en materiaalanalyse instrumenten van Oxford Instruments kunt u terecht.

ONTWIKKELINGEN EN NIEUWE TECHNIEKEN


De ontwikkelingen binnen de onderzoekstechnieken volgen zich in een razend tempo op. De Looper NDO volgt deze op de voet. Algemeen directeur Erik van der Schouw: “We proberen de ontwikkelingen in de markt natuurlijk zoveel mogelijk op de voet te volgen om onze klanten hierin zo goed mogelijk te kunnen adviseren en zodoende de beste inspectiemethode of een combinatie hiervan te kunnen bieden op hun NDO vraagstuk.”


FP-10 Food Penetrant
Een goed voorbeeld hiervan is het nieuwe product FP-10 Food Penetrant van Magnaflux voor het opsporen van onvolkomenheden als scheuren en/of breuken die bacteriën kunnen herber-gen en voor de detectie van lekken. FP-10 is een zeer gevoelige biologisch afbreekbare fluo-rescerende penetrant die speciaal is ontwikkeld voor gebruik in het voedsel en drank verwer-kende industrie. Deze penetrant is NSF geregistreerd (Nonfood verbindingen) - Categorie code P1, registratienummer 149.723.


Ultrasoon
Steeds meer vraagt komt er naar NDO inspectie aan de hand van Ultrasoon technieken. Sinds dit jaar kan De Looper NDO het merk SIUI aan haar assortiment toevoegen. De SyncScan van SIUI is de laatste ontwikkeling op het gebied van ultrasoon onderzoek, voorzien van de nieuwste technologieën zoals high-performance Phased Array en TOFD in één compacte en duurzame unit. De SyncScan kan naast conventioneel UT modulair worden uitgebreid met Phased Array en TOFD aan alle UT inspectie-eisen te voldoen.


SyncScan.


Materiaalanalyse
Een belangrijke productgroep in het leveringsprogramma is de range aan metaalanalyse-instrumenten van Oxford Instruments. Wat zo’n vijfentwintigjaar geleden nog bestond uit twee typen toestellen is inmiddels uitgegroeid tot een breed assortiment stationaire Optische Emissie Spectrometers (OES) en verschillende typen draagbare röntgenfluorescentie (XRF) handheld instrumenten.


mPulse LIBS analyzer
Voor snelle sortering is de mPulse LIBS analyzer een goed instrument. Dit instrument beheerst de nieuwste technologie op het gebied van materiaalanalyse, namelijk de Laser Induced Breakdown Spectrometry technology oftewel LIBS. Het is een handbediende draagbare analyzer welke zeer snel metalen identificeert. Het beschikt over een snelle 1 seconde sorteren en is vrij van de wettelijke beperkingen die gelden voor een x-ray systeem. De mPulse is eenvoudig te gebruiken en stelt de klant in staat om sneller te sorteren.
 


mPulse


PMI Master Smart OES
PMI Master Smart van Oxford Instruments is een metaalanalyse instrument wat zeer nauwkeurig is én ook koolstof kan meten. Daarnaast –niet onbelangrijk- vanwege het kleine formaat handzaam is om mee te werken in het veld.


 

 
PMI Master Smart


X-MET8000
De laatste nieuwe ontwikkeling op het gebied van draagbare XRF analyse hebben geleid tot de X-MET8000 serie. Gebaseerd op de Silicium Drift Detector technologie. Deze technologie maakt het mogelijk om binnen enkele seconden zeer nauwkeurige analyses te maken van de samenstelling van het materiaal, compleet met grade en afwijking per element op de betreffende norm. Deze toestellen zijn uitgerust met zogenaamde autoscreening en gekalibreerd om moeiteloos alle bekende metaallegeringen te kunnen analyseren. Denk bijvoorbeeld aan Nikkel-, RVS-, Aluminium-, Cobalt-, en Titaniumlegeringen, inclusief analyse van lichte elementen als Al, Si, Mg, S en P. Daarnaast is ook in de metaalanalyse de automatisering doorgedrongen en kunnen analysesystemen naadloos geïntegreerd worden in een productielijn.X-MET8000 serie


Niet- Destructief Onderzoek = Magnaflux
Erik van der Schouw:”Maar mooi blijft ook om te zien en te ervaren dat onze klanten door al die jaren heen nog steeds enthousiast én tevreden zijn over onze (verbruiks)artikelen en inspectieapparatuur van Magnflux/Tiede ten behoeve van MPI en LPI! Gebleken is dat dit merk de trends én de concurrentie de afgelopen jaren heeft doorstaan en doet wat het moet doen; namelijk testen met zeker resultaat”.


Spotcheck.


UV LED-lamp.


Testpanels.

De Looper NDO B.V.

Bukkumweg 24m

NL-5081 CT Hilvarenbeek

The Netherlands

T +31 13 - 505 4216

F +31 13 - 505 4566    

E info@delooperndo.nl

W nietdestructiefonderzoek.nl/

Nieuwsbrief

Schrijf je hier in voor de wekelijkse Nieuwsbrief en blijf op de hoogte van alle niet te missen ontwikkelingen in de Aluminium Roestvast en Staal branche!

Velden met een * zijn verplicht