Go to top

SNIJ Noord levert iedere dag weer een cadeau aan de klant

HEERENVEEN - SNIJ Noord timmert in Noord-Nederland al ruim tien jaar aan de weg, en krijgt steeds meer voet aan de grond in andere delen van Nederland. Het bedrijf, gevestigd in  Heerenveen, is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een serieuze partij voor het lasersnijden, watersnijden en buislasersnijden van roestvaststaal, staal en aluminium. In 2019 is het dienstenpakket door de overname van RVS Leek uitgebreid met diverse werkprocessen. Daardoor kan SNIJ Noord de klant volledige ontzorging bieden.


SNIJ Noord is een totaalleverancier voor snijwerk voor diverse sectoren in de metaalverwerkende industrie. “Veel van onze klanten zijn actief in de metaalverwerkende industrie, zijn machinebouwers of constructiebedrijven,” vertelt Gerrit Jellema, algemeen directeur van SNIJ Noord. “Het zijn bedrijven die het plaatwerk dat wij leveren verder bewerken tot een halffabricaat of onze halffabricaten assembleren tot een eindproduct.” Of het nu gaat om een halffabricaat of om een eindproduct; aan het snijwerk dat door SNIJ Noord wordt geleverd worden hoge eisen gesteld. “En terecht!” aldus Jellema. “Snijwerk vraagt om topkwaliteit, zodat onze klanten verzekerd zijn van een foutloos en perfect afgewerkt product. Zeer regelmatig werken we nauw met opdrachtgevers samen voor de realisatie van een nieuw project. Wij adviseren en denken mee in de keuze van materialen, waardoor gezamenlijk een prachtig eindresultaat wordt geboekt,” legt Jellema uit.

Noordelijke nuchterheid


De groei van SNIJ Noord is volgens Gerrit mede te danken aan de noordelijke mentaliteit. “We zijn een Fries bedrijf: nuchter, zelfbewust, we doen wat we beloven. Voor ons is het nakomen van afspraken een vanzelfsprekendheid. Net als het leveren van kwaliteit. Wij vinden dat heel normaal, maar we merken dat onze noordelijke nuchterheid erg wordt gewaardeerd door onze klanten.” Deze mentaliteit zorgt er ook voor dat SNIJ Noord streeft naar een manier van werken met commitment, zowel met klanten als met leveranciers. “Onze ideale klant is een klant die graag zaken met ons doet en andersom. En dat geldt ook voor de manier waarop we met leveranciers samenwerken. Dan krijg je een samenwerking waarbij je wederzijds graag met elkaar werkt, voor elkaar kiest, omdat je partners bent. Dan maak je werk echt leuk.”


Mentaliteit voor topkwaliteit


Deze mentaliteit om afspraken na te komen en goed werk af te leveren komt ook terug in de pay-off van het bedrijf: mentaliteit voor topkwaliteit. “Concreet betekent dit dat ons bedrijf, onze processen en onze talenten op zo’n manier georganiseerd zijn dat we in staat zijn topkwaliteit te leveren.” Jellema en zijn team zijn voortdurend scherp op kansen voor verbetering. “Continue ontwikkeling, een frisse en kritische blik op ons werk plus de juiste vakmensen op de juiste plek zorgen ervoor dat we in ontwikkeling blijven, onze processen voortdurend blijven optimaliseren.”  In recente jaren is er volop geïnvesteerd in het machinepark, met in 2020 nog de inbedrijfstelling van een TRUMPF TruLaser Tube 7000, een buislasermachine waarop buizen en profielen lasergesneden worden.  Daarnaast biedt het Friese bedrijf klanten de mogelijkheid om online calculaties uit te voeren. “Sinds vorig jaar is onze online calculatietool live. Klanten kunnen eenvoudig via onze website snijnoord.nl een offerte calculeren.” De automatisering van het productieproces en de uitbreiding van het machinepark vormen een belangrijke stap naar Smart Factory. Jellema: “Smart Factory is de toekomst en we investeren gericht in machines en automatisering om klanten vanuit deze visie volledig te ontzorgen.” Samenwerking tussen diverse leveranciers is daarbij onmisbaar. “Om een optimaal proces te kunnen waarborgen, moeten alle onderdelen feilloos met elkaar communiceren. Om die reden werken onze partners ook nauw met elkaar samen.” Deze stappen passen bij de missie van SNIJ Noord om ieder product af te leveren als een cadeau voor de klant.

Een cadeau voor de klant


Het leveren van topkwaliteit in snijwerk is de dagelijkse focus van SNIJ Noord. Op de productielocatie in Heerenveen staan 3 lasersnijmachines, 2 waterjets en 1 buislasermachine. Daarnaast voert SNIJ Noord de nabewerking van het snijwerk in huis uit. Jellema: ”Het secuur nabewerken van snijwerk heeft direct invloed op de kwaliteit van het geleverde product. Daarom kiezen we er bewust voor deze processen in eigen hand te houden. We waarborgen daarmee de kwaliteit, maar ook de leverbetrouwbaarheid, levertijd en kostprijs.”
In Heerenveen verzorgt SNIJ Noord nabewerkingsprocessen zoals machinaal afbramen, trommelen en zetten. Met deze processen wordt het halffabricaat gereedgemaakt voor verdere bewerking of wordt een bewerking gedaan om een product te beschermen. Daarnaast kan door middel van nabewerking de uitvoering van vervolgstappen worden vereenvoudigd, waardoor kosten worden bespaard. Voor andere bewerkingen werkt SNIJ Noord nauw samen met het zusterbedrijf RVS Noord in Leek.  Streven naar het afleveren van een cadeau voor de klant betekent dat van het eerste contact tot en met de oplevering van het halffabricaat de klantvraag centraal staat. Iedere medewerker is zich ervan bewust dat de kwaliteit van zijn werk invloed heeft op het proces bij de klant. Om te blijven waarborgen dat iedere order wordt afgeleverd als een cadeau, zorgen ze bij SNIJ Noord voor gestroomlijnde werkprocessen, zijn alle disciplines voor snijwerk en bewerking in huis aanwezig en werken de medewerkers nauwkeurig en gestructureerd. In de praktijk blijkt deze werkwijze ook bij te dragen aan een stukje flexibiliteit. Jellema: “Onze werkwijze maakt het mogelijk om, mocht dat een keer nodig zijn, een order met spoed te leveren en flexibel in te spelen op bijzondere klantvragen.” Daarnaast voert SNIJ Noord regelmatig werk uit voor klanten die (tijdelijk) extra capaciteit nodig hebben. “In overleg bepalen we welke werkzaamheden door SNIJ Noord uitgevoerd worden. We gaan voor kwaliteit, dat staat voorop.”

TÜV gecertificeerd


Die kwaliteit wordt ook gewaarborgd door te voldoen aan relevante normeringen en certificeringen. SNIJ noord werkt conform ISO9001 en is TÜV bevoegd voor het overstempelen van 3.1 gecertificeerde materialen. “Voor iedere opdracht kijken onze specialisten kritisch naar materiaalkeuze en nesting, zodat klanten verzekerd zijn van de juiste kwaliteit,” verzekert Jellema. “Het meeste materiaal is Europees gecertificeerd zodat de klant zeker weet dat er voor kwaliteit wordt gekozen. Onze TÜV certificering garandeert de traceerbaarheid van het materiaal door de gehele keten. De klant weet dus waar het materiaal vandaan komt en zij kunnen het product door het hele proces volgen.” Over SNIJ Noord


SNIJ Noord is gespecialiseerd in het lasersnijden, buislasersnijden en watersnijden van diverse soorten en diktes RVS, staal en aluminium, en in staat platen, buizen en profielen in nagenoeg alle uitvoeringen te snijden. Ook verzorgt SNIJ Noord in huis de nabewerking, waardoor het bedrijf met recht een totaalleverancier voor lasersnijwerk op maat genoemd kan worden.  SNIJ Noord staat garant voor de kwaliteit van het eindproduct. Bij SNIJ Noord is afspraak simpelweg afspraak. SNIJ Noord voelt zich verantwoordelijk voor de kwaliteit van de producten. Dus geeft u uw werk aan SNIJ Noord uit handen, dan hoeft u er zich geen zorgen meer om te maken. Het is geregeld, op tijd en volgens afgesproken kwaliteit.
 


 SNIJ Noord beschikt over:

 

  • 1 Trumpf 5KW 3000x1500
  • 1 Trumpf 6 KW TruLaser 3030 Fiber met LiftMaster en PartMaster
  • 1 Trumpf 6KW 6000x2000
  • 1 Trumpf TruLaser Tube 7000
  • 2 krachtige watersnijmachines (11x3 meter en 6x3 meter waterjets).


Met dit machinepark kan SNIJ Noord een breed snijpakket aanbieden in diverse soorten roestvaststaal, staal en aluminium. De Trumpf 6KW 6000x2000 lasersnijmachine is door de afmeting geschikt voor divers groot lasersnijwerk. De Trumpf TruLaser 3030 Fiber met LiftMaster en PartMaster maakt het mogelijk om grotere productieplannen te draaien. De Trumpf TruLaser Tube 7000 lasersnijdt buizen en profielen met een maximumdiameter van 254 mm en maximale wanddikten van 8 mm bij constructiestaal. 

www.snijnoord.nl

Nieuwsbrief

Schrijf je hier in voor de wekelijkse Nieuwsbrief en blijf op de hoogte van alle niet te missen ontwikkelingen in de Aluminium Roestvast en Staal branche!

Velden met een * zijn verplicht