Go to top

Slim, schoon en supersnel

Cleanroom reiniging en assemblage tot in perfectie met RVS Clean


De metaalbranche is volop in beweging. Korte doorlooptijden, hoge afwerkingsniveaus en foutloos produceren zijn de standaard. Zeker in de Brainport regio hebben de hightechbedrijven partners nodig die de hoge eisen aan de nabehandeling van metalen en fijnmechanische onderdelen kunnen waarmaken.

 
Het reinigen van oppervlaktes gaat namelijk verder dan alleen stofdeeltjes en vervuiling, ook aan onzichtbare vervuiling op moleculair niveau en zelfs aan (statische) elektriciteit moet worden gedacht. Het verminderen van vervuiling in producten en processen is een onmisbare stap om levensduur van producten te verbeteren en onnodige onderhoudskosten te drukken. De zichtbare én onzichtbare deeltjes moeten zo veel mogelijk worden beperkt. En dit is belangrijk voor de fijnmechanica, mechatronica en andere hightechbedrijven.
Vanuit de filosofie dat we samen met onze klanten oppervlakte nabehandeling naar een hoger niveau kunnen tillen zijn we vanaf 1 mei gestart met RVS Clean. Hightech cleaning en cleanroom assemblage. Toegankelijk voor alle bedrijven die eindproducten nodig hebben met een reinigingsnorm op hoog niveau.

Hightech cleaning


Al jarenlang is het behandelen van metalen oppervlaktes de rode draad die door ons moederbedrijf RVS Finish loopt. Het verbeteren en optimaliseren van diensten rondom deze producten zit in ons bloed. Cleanroom reinigen is dan ook een vanzelfsprekende dienst waarmee we de beste resultaten kunnen garanderen.
Op onze werkvloer beschikken we over de EcoCcore reinigingsmachine. Deze dampreinigingsmachine zorgt voor een optimaal resultaat, in een zo kort mogelijke tijd. Wij hanteren hier de standaarden van ASML waarbij we Grade 4 tot zelfs Grade 2 kunnen reinigen.
Maar dat alleen is niet voldoende: want naast de behoefte aan gereinigde producten is het toevoegen van waarde rondom dit proces net zo belangrijk. En dat is nu net de kracht van RVS Clean. Bij het ontwikkelen van ons productieproces hebben we vooral gekeken naar de behoefte vanuit de markt: eindproducten met hoge kwaliteit, efficiënte logistiek, snelheid en natuurlijk vakkennis.

100% resultaat


Al gaat het om onderdelen in de food branche, hightech markten of er is simpelweg een hoge reinigingsgraad nodig voor onze klanten: we gaan voor een 100% resultaat.
Alle producten die bij RVS Clean de revue passeren halen deze 100%. Ons gehele proces is zo ingericht dat fouten maken tot een minimum is beperkt. Ons machinepark hebben we naast onze ultrasoon reinigingsstraat uitgebreid met de volautomatische EcoCcore reinigingsmachine. Met de EcoCcore reiningsmachine zetten we een belangrijke stap richting de toekomst: specialistische cleanroom reiniging op alle niveaus. Zelfs tot Grade 2.

Efficiënte logistiek


Om snelle doorlooptijden te behalen is het onmisbaar om te kijken naar een efficiënte werkvloer. Tijdens het inrichten van onze productieomgeving hebben we samen met experts uit het gebied gekeken naar de beste opstelling om de producten van onze klanten met zo min mogelijk vervuiling te kunnen verwerken. Middels in eigen huis ontwikkelde transportbanden die volledig van de buitenwereld zijn afgesloten worden alle producten rechtstreeks vanuit de reinigingsmachine naar onze ISO klasse 5 cleanroom getransporteerd. Hierdoor wordt de kans op nieuwe verontreiniging uitgesloten. In onze cleanroom worden de producten door ons team van specialisten met de grootst mogelijke zorgvuldigheid gecontroleerd, geassembleerd en/of verpakt. Geheel naar wens en specificaties van onze klanten.


Snelheid


Doorlooptijden zijn een cruciale factor als het gaat om het leveren van cleanroom producten. Zeker als het gaat om onderdelen die een vitale functie hebben in de maakindustrie. Supersnelle levering inclusief assemblage, verpakken, RGA-metingen en transport. We zijn dan ook trots om te kunnen melden dat het zelfs mogelijk is een doorlooptijd te halen van 24 uur. Van aanlevering tot aflevering, indien gewenst zelfs met ons eigen transport.

Vakkennis


RVS Clean is het resultaat van jarenlange kennis en ervaring op het gebied van oppervlaktebehandelingen. Ons moederbedrijf RVS Finish heeft al geruime tijd de grenzen opgezocht in de wereld van de oppervlaktebehandeling. Kwaliteit en snelheid zit in hun DNA. Ook daar streven we naar perfectie binnen uw norm. En deze bedrijfsfilosofie nemen we dan ook graag over. De stap in het voorzien van hightech cleaning en assemblage is misschien klein maar heeft een grote impact.

Cleanroom assemblage


Ook de hoge eisen die bedrijven aan de assemblage van hightech producten stellen is voor ons vanzelfsprekend. Want onze werkzaamheden moeten zorgen voor een nog betere levensduur van deze producten. In onze cleanroom verzorgen we dan ook de assemblage van producten die aan uw eisen voldoen. De perfecte kwaliteit, dat is onze norm.


 

Cleanroom verpakken


Naast assemblage is het reinigen en verpakken van producten een zeer belangrijk onderdeel van het proces. Bij RVS Clean kunnen we dit onderdeel geheel voor u overnemen waarmee u tijd en geld kunt besparen en de focus kunt leggen op uw eigen productieproces.

Teamwork


Maar het belangrijkste onderdeel wat RVS Clean naar een hoger niveau tilt is het team. Goed op elkaar ingespeeld, leergierig en gedreven. Deze samenwerking zoeken we ook in onze klanten. Om de kosten voor onze klanten te kunnen besparen met de juiste doorlooptijden starten we met een goed advies. Onze engineers spreken de taal van uw engineers waardoor we slimmer, sneller en beter kunnen produceren. Zo kunnen we uw producten op een perfecte manier opleveren binnen uw norm.

Benieuwd naar wat RVS Clean voor uw organisatie kan betekenen? Neem dan contact op met een van onze specialisten: 0497 – 78 23 00 of laat een bericht achter op info@rvs-clean.nl.
 

 

Nieuwsbrief

Schrijf je hier in voor de wekelijkse Nieuwsbrief en blijf op de hoogte van alle niet te missen ontwikkelingen in de Aluminium Roestvast en Staal branche!

Velden met een * zijn verplicht