Go to top

Sir John levert reinigingsproducten voor de industrie

Sir John is specialist in producten voor reinigings- en oppervlaktebehandelingen. Met een assortiment van internationale reinigingsproducten, is er altijd iets dat bij de klant zijn vraag past. In de roestvast staal en de aluminium levert Sir John niet alleen de producten, maar ook alles daaromheen. “Wij leveren complete systemen voor het beitsen, reinigen en onderhoud”, legt directeur Robbert Vermeule uit.

Sir John startte ruim 22 jaar geleden. En is een familiebedrijf De vader van de huidige eigenaar begon met de levering van producten voor de industriële reiniging waarna al heel snel de producten voor de roestvast staalverwerkende industrie aan het assortiment werden toegevoegd. Negen jaar geleden nam junior het bedrijf over van zijn vader. Sir John bedient de Benelux met een compleet programma voor de oppervlaktebehandeling van roestvaststaal.

Advies


“Ons werk bestaat veel uit adviseren en begeleiden van klanten bij de oppervlaktebehandeling”, zegt Vermeule. “Als het eenmaal aangebracht is, kun je niet meer terug. Daarom moet je goed weten wat je doet. Oppervlaktebehandeling is erg belangrijk, veel meer dan veel mensen denken. Vaak zien mensen het als sluitpost, terwijl het voor de levensduur van een product een enorm verschil kan maken. Ook het uiterlijk wordt anders en ook dat kan veel verschil maken. Het is erg leuk als je ziet dat een advies goed uitpakt en de klant een mooi resultaat kan opleveren.”

Lasnaadreinigen


“Sinds 2012 hebben wij de INOX Liner, een apparaat om lasnaden te reinigen, te polijsten en te markeren. Met dat laatste kun je je logo of je naam op het materiaal aanbrengen. Dit werkt met behulp van koolstofkwasten. Met de INOX Liner kun je ook eenvoudig hoeken en randen reinigen. Door de diverse losse onderdelen kun je werken zoals jij dat wilt, bijvoorbeeld met een adapter voor drie koolstofkwasten. De INOX Liner heeft een goede prijs-kwaliteitverhouding, dat maakt hem populair.”

Kwaliteit


Betere kwaliteit komt ten goede aan de klant, vindt Vermeule. “Wij hebben een naam opgebouwd in de loop der jaren. We adviseren onze klanten om de juiste producten te gebruiken voor een goed resultaat. Sir John heeft voor de roestvast staal- en de aluminiumindustrie Pelox als exclusieve producent en leverancier voor de Benelux. Pelox is een Duits bedrijf en daar zijn ze een stuk verder op het gebied van oppervlaktebehandeling. Pelox heeft in Duitsland een eigen laboratorium en een beits hal voor onderzoek en ontwikkeling van de producten en is een wereldwijde leverancier. De ervaringen van Pelox worden gedeeld. Pelox levert een compleet pakket voor het beitsen, reinigen en onderhouden. Die producten kunnen ook toegespitst op een materiaal of werkstof gemaakt worden. Uit Duitsland komen ook de Siedentop producten voor complete beitshalinrichtingen. Siedentop maakt complete installaties voor het volledig geautomatiseerd beitsen en passiveren van roestvaststaal. Hieraan gekoppeld kan dan ook nog een afvalwater verwerkingsinstallatie komen zodat het geheel volledig gesloten kan plaats vinden. Sir John is voor Siedentop de verdeler voor de Benelux. Siedentop heeft een groot aantal van deze installaties geleverd aan bedrijven over de hele wereld. Door het zoeken naar vernieuwing en vernieuwende methodes probeert Sir John het werken met beitsproducten te verbeteren en zowel voor mens als milieu minder belastend te maken.”Sproeibeits


Het beitsen van een roestvaststalen oppervlak moet zo egaal en net mogelijk gebeuren. Het sproeibeitsen is een concept dat nog niet zo lang geleden is geïntroduceerd door Sir John. Door het produceren van een echte sproeibeits en geen verdikte beitsvloeistof zijn de resultaten aanmerkelijk verbeterd, maar dat laat veelal wolken en vlekken achter. Sir John heeft sproeibeits die geen wolken en vlekken geeft. Beitsen met een kwast duurt veel langer en het is erg lastig om een egaal oppervlak te krijgen. Als het product allerlei vormen heeft, is dat nog moeilijker. Wij hebben daarvoor de oplossing. Door gebruik te maken van een zuurbestendige pomp en verneveling kun je er grotere oppervlaktes in een keer mee behandelen.

 

Nieuwsbrief

Schrijf je hier in voor de wekelijkse Nieuwsbrief en blijf op de hoogte van alle niet te missen ontwikkelingen in de Aluminium Roestvast en Staal branche!

Velden met een * zijn verplicht