Go to top

Schwer Fittings in Nederland

Schwer Fittings bedient de markt in de Benelux-landen vanuit hun vestiging in Nederland. Het assortiment bestaat uit een breed scala aan kwalitatief hoogwaardige leidingcomponenten van roestvast staal. Schwer richt zich voornamelijk op de vraag naar precisie-onderdelen in leidingwerksystemen waar nauwkeurige maatvoering en certificering van belang zijn.
 
Het merendeel van de artikelen in het leveringsprogramma wordt volledig in eigen beheer geproduceerd, van ontwerp tot productie op CNC-gestuurde bewerkingscentra. Complementaire producten zoals buizen worden extern ingekocht, afhankelijk van de behoeften van de klant. Hierbij is het van belang dat de kwaliteit van bijvoorbeeld de buis, overeenkomt met het hoogwaardige karakter van het productaanbod van Schwer. In totaal biedt Schwer ongeveer 20.000 artikelen aan.
 
Schwer Fittings heeft diverse vestigingen binnen en buiten Europa. In landen zoals Duitsland, Tsjechië, Slowakije en Polen heeft Schwer Fittings productiefaciliteiten. De Schwer groep heeft in bijna 400 medewerkers in dienst.
 

Nieuwe vestiging
In 1995 is Schwer Fittings Nederland opgericht vanuit de filosofie van het moederbedrijf om in verschillende landen lokale, zelfstandige vestigingen op te zetten. Op deze manier kunnen de lokale markten beter bediend worden. Elke markt heeft specifieke eisen en vraagt om een specifieke aanpak. Er wordt zoveel mogelijk verantwoordelijkheid op lokaal niveau gelegd, zodat de lokale behoeften gemakkelijk kunnen worden opgepikt. Een gestage groei in de afgelopen jaren toont aan dat deze aanpak effectief is. Deze groei is mogelijk vanuit een ruim en modern onderkomen in Nuenen. Daar is voldoende ruimte voor en op de Benelux afgestemde voorraad.

 

Meerdere sectoren
Schwer Fittings levert haar producten aan diverse sectoren, waaronder chemie, petrochemie, farmacie, voedingsmiddelenindustrie en voor hydrauliek en pneumatiek in de machinebouw en power packs in de offshore industrie. Het productassortiment van Schwer Fittings begon ruim veertig jaar geleden met draadfittingen en snijringfittingen. Sindsdien is het assortiment continu uitgebreid met andere productgroepen, specifiek gericht op bepaalde sectoren of toepassingen.

 
De roestvast stalen producten van Schwer Fittings kunnen geselecteerd worden uit een uitgebreide productcatalogus, beschikbaar in verschillende talen en zowel in papieren als elektronische vorm. Daarnaast zijn er aparte folders en datasheets voor specifieke sectoren en productgroepen, zowel digitaal als in gedrukte versie. In de catalogus en de datasheets zijn bij elk artikel een tekening, een (kleuren)foto en alle functionele afmetingen die relevant zijn voor machinebouwers of constructeurs opgenomen. Elk product verdient aandacht, daarom is ook de catalogus met veel zorg samengesteld; geen droge zwart-wit opsomming van maten en cijfers, maar een overzichtelijk en kleurrijk geordend overzicht.

Kwaliteit
Schwer Fittings kiest voor kwaliteit en degelijkheid, in plaats van massaproductie. Niet voor niets staat er op de homepage: ‘Het beproefde verbeteren’. Schwer beschikt over kwaliteitscertificaten voor diverse producten, en werkt uiteraard volgens een kwaliteitshandboek conform ISO 9001:2008. Naast de hoogwaardige, volledig gedraaide kwaliteitsartikelen, biedt zij ook een assortiment eenvoudigere artikelen - maar wel van roestvast staal! Deze worden ingekocht bij derden. Deze artikelen, met een minder strikte tolerantie en een lagere kostprijs, zijn voornamelijk bedoeld voor minder kritische toepassingen en installatieonderdelen waar minder hoge eisen aan de precisie worden gesteld. Over het algemeen zijn dit installaties waarbij met lagere drukken wordt gewerkt. Deze productgroep is apart terug te vinden in de catalogus.
Naast alle standaardartikelen maakt Schwer Fittings ook speciaal aangepaste producten voor veel klanten. In overleg met de klant wordt eerst gezocht naar een oplossing met een standaardproduct. Als dit niet lukt, kan een product volledig op maat gemaakt worden voor de specifieke toepassing van de klant.
 

Traceerbaarheid
Alle producten die door Schwer worden vervaardigd, zijn volledig gemarkeerd en daardoor traceerbaar tot aan het basismateriaal. Dit maakt het eenvoudig om een 3.1 materiaalcertificaat te leveren, ongeacht of er nu 1 of 100 stuks nodig zijn. Dankzij deze codering kan worden achterhaald wanneer het product is gemaakt, op welke machine en met welke gereedschappen. Voor elke productiebatch wordt een unieke code op elk product aangebracht. Bovendien wordt naast de machinecontrole per batch een steekproef genomen waarbij alle afmetingen opnieuw worden gecontroleerd. De markering vindt pas plaats nadat de hele batch is goedgekeurd. De lasermarkering stelt Schwer ook in staat om producten onder een privélabel te produceren. Het aanbrengen van een logo of productaanduiding van de klant is meestal mogelijk, afhankelijk van de benodigde ruimte en de geometrie van het product.Toekomst
In de nabije toekomst ligt de focus vooral op het verder verbeteren van de beschikbaarheid in Nederland. De voorraad zal verder toenemen, met name met het oog op de groei in de chemie- en voedingsmiddelenindustrie. In deze sectoren is Schwer momenteel minder sterk vertegenwoordigd. Echter, het productaanbod sluit naadloos aan bij de behoeften in deze sectoren. Voor de chemische sector is enkele jaren geleden het U2-dubbellrings (Twin Ferrule) instrumentatiefittingen programma opgestart. Speciaal voor de voedingsmiddelenindustrie is het Clino-programma ontwikkeld, dat steriele en aseptische koppelingen en verbindingen biedt.


Ga voor meer informatie naar www.schwer.com

 

Nieuwsbrief

Schrijf je hier in voor de wekelijkse Nieuwsbrief en blijf op de hoogte van alle niet te missen ontwikkelingen in de Aluminium Roestvast en Staal branche!

Velden met een * zijn verplicht