Go to top

SALOMON'S METALEN

Voor de niet-alledaagse vraag


Salomon's Metalen is een Gronings familiebedrijf dat al meer dan 45 jaar metalen levert in vrijwel elke gewenste legering, dikte, vorm, afmeting en hoeveelheid. Als gezond en stabiel bedrijf leveren ze (bijna) alles waar de klant om vraagt, maar zijn ze gespecialiseerd in de niet-alledaagse vraag. Met een rijke geschiedenis van meer dan een eeuw in de stad Groningen, de blik gericht op de toekomst en met beide benen stevig in het nu verankerd, staat het bedrijf synoniem voor service, kwaliteit en betrouwbaarheid.

Salomon's Metalen is een relatief kleine onderneming in deze sector. "Dat houden we bewust zo", begint Eddy Simmeren algemeen directeur van Salomon's Metalen. "We hebben al jaren de mogelijkheid om te groeien, maar dat ligt noch in onze aard, noch in de bedoeling van het bedrijf. Grenzen aan de groei stellen betekent een grote mate van flexibiliteit en grip kunnen houden op het bedrijf. Je wordt geen baas in een ivoren toren die de feeling met de werkvloer kwijt is - of erger: deze nooit heeft gehad - en niet weet wat er bij de medewerkers en klanten speelt. Je voorkomt dat het bedrijf langzaam uit je handen glipt, en je een punt bereikt waarop je niet meer waar kunt maken wat je belooft. Binnen de huidige omvang weet iedereen van elkaar wat hij of zij doet. En het belangrijkste: we vinden het allemaal ontzettend leuk werk. Dat is de factor die het bedrijf draaiende houdt. Met ongeveer vijftien medewerkers hebben we als onderneming de balans gevonden en houden we het al meer dan veertig jaar gezond, betrouwbaar en sterk."

Tastbaar


"Voordeel van een relatief klein bedrijf is dat je gevoel houdt bij je producten. Onze medewerkers hebben de producten letterlijk dagelijks in handen. Open stellingen in het magazijn en een overzichtelijk en ruim opgezet systeem, dragen bij aan de transparantie en tastbaarheid van de producten en materialen. Alles wat we aan voorraad hebben, ligt op deze locatie en wordt bijvoorbeeld niet opgeslagen in een ander pand of bij derden. Dat maakt dat medewerkers direct betrokken zijn bij wat ze doen en maken."

Rode Boekje


Simmeren vervolgt: "Verder regelen we onze eigen inkoop bij door ons geselecteerde leveranciers, waarbij we zorgvuldig kijken naar de kwaliteit. Ik zeg altijd: 'We zijn misschien niet de goedkoopste, maar wel de beste.' En dan ben je als klant op termijn altijd voordeliger uit."
Concreet en onderscheidend is ook het bekende Voorraadboek: het 'Rode Boekje'. "Alle up-to-date kennis, mogelijkheden en techniek zijn daarin gebundeld en is, ook digitaal, gratis verkrijgbaar." Klik HIERHoogwaardig


Naast de beschikbaarheid over een kwalitatief hoogwaardig bedrijfswagenpark, beschikt Salomon's Metalen ook over een uitgebreid machinepark voor een breed scala aan bewerkingen. "Dat zijn we aan onze klanten verplicht. Wie een zeer breed aanbod aan niet-alledaagse producten beloofd, moet dit ook kunnen waarmaken. Dat gebeurt allemaal hier aan de Gotenburgweg in Groningen, we besteden niets uit. We beschikken over drie waterstraalsnijders, een lasersnijder, diverse bandzagen en een hypermoderne cirkelzaag speciaal voor aluminium platen, waarmee we vrijwel de hele productie uitvoeren."

Kwaliteit


Met een groot aanbod aan legeringen en kwaliteiten - ten minste acht, daar waar de meeste collegabedrijven niet meer dan twee aanbieden - en (bijna) alle denkbare materialen op voorraad, hoeft Salomon's Metalen geen 'nee' te verkopen. In het magazijn maakt een duidelijke etikettering en een helder en overzichtelijk opbergsysteem, dat een medewerker direct vindt wat hij zoekt. Met het ISO 9001 kwaliteitssysteem is de klant ook altijd verzekerd van de kwaliteit van de producten en dienstverlening. "We maken producten voor klanten die uiteenlopen van de maritieme industrie tot de medische wereld en de ruimtevaart. Daar mag gewoon niets misgaan." En dat gebeurt dus ook niet. Dankzij de unieke werkwijze, de kennis van de medewerkers en de mogelijkheid metaal te testen op kwaliteit bij eventuele twijfel, heeft Salomon's Metalen een uitstekende naam opgebouwd, die inmiddels wereldwijd rondgaat.


Wereldwijde afzetmarkt


"Onze producten gaan inderdaad steeds vaker de grens over. Door het internet is de wereld kleiner geworden. Dankzij het feit dat we bekend staan om de 'bijzondere' producten die we leveren, weten steeds meer klanten vanuit de hele wereld ons te vinden.

https://salomons-metalen.nl/

www.salomons-metalen.nl

+31 (0)50 - 542 12 00

info@salomons-metalen.nl  

Nieuwsbrief

Schrijf je hier in voor de wekelijkse Nieuwsbrief en blijf op de hoogte van alle niet te missen ontwikkelingen in de Aluminium Roestvast en Staal branche!

Velden met een * zijn verplicht