Go to top

S3P VOOR DE BEHANDELING VAN MEDISCHE ROESTVASTE STAALSOORTEN

Een technische uitdaging voor de medische sector is het verlengen van de levensduur van implantaten voor een bevolking met een steeds langere levensverwachting en steeds jongere patiënten. Kobalt-chroom legeringen zijn vaak de beste keuze ten aanzien van de levensduur van medische implantaten voor agressieve omgevingen binnen het menselijk lichaam. S³P-processen bieden een oplossing voor de harding van het oppervlak van kobalt-chroom legeringen zodat de mechanische eigenschappen worden verbeterd en de corrosiebestendigheid behouden blijft.

S³P-processen kunnen voor diverse typen van kobalt-chroom legeringen worden gebruikt ter verbetering van de levensduur. Bij de S³P behandeling wordt koolstof op lage temperatuur in het oppervlak gediffundeert. Dit resulteerd in een extreem hard en slijtvast oppervlak met behoud van corrosiebestendigheid. Afhankelijk van materiaalkwaliteit en chemische samenstelling wordt een oppervlaktehardheid van ca. 1.300 HV0,05 en een laagdiepte van ca. 20 μm bereikt.
Bodycote's S³P-processen zijn geschikt voor zowel gesmede als gegoten materiaalkwaliteiten en vermijden het risico op contaminatie door afschilferen en vrijkomende metaaldeeltjes.

Voordelen

 
• Grotere slijtvastheid
• Ductiele diffusiezone
• Geen scheuren of afspringen van de geharde laag
• Geen aantasting van de corrosieweerstand
• Oppervlaktehardheid > 900 HV0,05

Materiaalkeuze


Alle kobalt-chroom legeringen met een austenitische structuur kunnen behandeld worden met S³P-processen. Indien u nog verdere informatie wenst, verzoeken wij u contact op te nemen met uw lokale S³P-vestiging.

Voorbeelden van te behandelen legeringen


• BioDur® CCM Plus® legering
• Stellite® 21 legering

Voor toepassingen in de medische sector is een FDA-masterfile beschikbaar over de S³P-processen.
Stellite® is een gedeponeerd handelsmerk van Deloro Stellite Holdings Corporation. BioDur® CCM Plus® is een gedeponeerd handelsmerk van Carpenter Technology Corporation.
Het bovenstaande is gebaseerd op ervaringen en laboratoriumtests en vormt geen garantie voor het functioneren van producten van ondernemingen.

S3P-Specialty Stainless Steel Processes Medische roestvast staalkwaliteiten
 

 
BioDur® CCM Plus® legering microstructuur na S³P-behandeling.


Invloed van S³P op de oppervlaktehardheid.


GDOES-profiel van met S³P behandelde CoCr- legering.
www.bodycote.com

S3P@bodycote.com
 

Nieuwsbrief

Schrijf je hier in voor de wekelijkse Nieuwsbrief en blijf op de hoogte van alle niet te missen ontwikkelingen in de Aluminium Roestvast en Staal branche!

Velden met een * zijn verplicht