Go to top

RVS Noord is startpunt voor roestvast staal

RVS Noord uit Leek is toonaangevend in de bewerking en assemblage van RVS halffabricaten en eindproducten. Projecten omvatten zowel seriematig werk als maatwerk. Sinds 1983 is het bedrijf, voorheen RVS Leek, de vaste partner voor onder andere apparatenbouwers, machinefabrieken en engineeringsbureau’s in heel Nederland. Maar de klantenkring en werkzaamheden beperken zich niet tot Nederland. Wereldwijd kennen klanten de kwaliteit van de producten van RVS Noord.Onze klanten komen uit de voedingsmiddelenindustrie, de medische sector, ruimtevaart en RVS verwerkende industrie in de breedste zin van het woord,” vertelt Rudolf Mastebroek, sinds kort bedrijfsleider bij RVS Noord. “Wat onze klantenkring kenmerkt zijn de hoge eisen aan het werk.  Om deze kwaliteit te waarborgen voert RVS Noord vrijwel alle werkprocessen in huis uit, van tekenwerk tot assemblage.” Eén van de dingen waarin RVS Noord zich onderscheidt is de eigen beitshal. “Dat RVS Noord beschikt over een eigen beitsbad garandeert korte levertijden, en daarmee de beheersbaarheid van het totale proces. Daardoor zijn we in staat de klant van A tot Z te begeleiden.”

Startpunt voor roestvast staal


Dat RVS Noord veel processen in eigen huis heeft, heeft voordelen op het gebied van logistiek, efficiëntie van het proces, inzet van kennis en uiteindelijk ook in prijs/kwaliteit. Deze ingrediënten geven RVS Noord een unieke positie in de markt voor RVS halffabricaten en installaties. “Voor klanten die halffabricaten of een complete installatie in roestvast staal nodig hebben, is RVS Noord echt een startpunt voor roestvast staal,” vervolgt Rudolf Mastebroek enthousiast. Hij legt uit dat voor veel maatwerkprojecten de technisch specialisten van RVS Noord al in het voortraject nauw samenwerken met de procesengineers van de opdrachtgevers. “Klanten hebben vragen over hoe een constructie gebouwd kan worden, de juiste materialen, bewerkingen en werkwijze. Daarvoor is RVS Noord het eerste aanspreekpunt. Onze technisch specialisten geven advies en denken mee in het voortraject en werken vervolgens de tekeningen uit tot een complete installatie op maat.” Details in uitvoering worden door RVS Noord nauwgezet uitgewerkt tot een productieklaar ontwerp dat voldoet aan de hoogste kwaliteitsnormen. “Deze werkwijze vereenvoudigt het engineeringswerk voor onze opdrachtgevers en zorgt ervoor dat hoogwaardige kennis van materialen en bewerkingen in een vroeg stadium wordt benut.”

Van tekenwerk tot assemblage


Het blijft echter niet bij meedenken in het voortraject. In alle aspecten van het werkproces komt het vakwerk van de specialisten van RVS Noord terug. Nadat er een productieklaar ontwerp beschikbaar is, start het werk in de werkplaats. Indien plaatwerk gesneden moet worden, dan staan daarvoor diverse lasersnijmachines en waterjets klaar. Daarmee kan roestvast staal tot 25 mm worden lasergesneden en tot 150 mm bewerkt worden op de waterjets. Ook profielen en buizen met een doorsnede tot 254 mm en een wanddikte tot 8 mm kunnen worden verwerkt. Daarvoor staat de buislasermachine van zusterbedrijf SNIJ Noord in Heerenveen ter beschikking. Buigen, kanten, walsen, draaien, knippen, zagen, lassen en ponsen vindt allemaal in de werkplaats in Leek plaats. Voor laswerkzaamheden staan gecertificeerde lassers klaar, zowel voor TIG lassen als MIG lassen, en ook orbitaal lassen vindt in huis plaats. Na beitsen en passiveren worden de RVS producten en halffabricaten desgewenst secuur samengesteld tot een complete constructie.


Hoge eisen aan het werkproces


Apparatenbouw is één van de belangrijkste kernkwaliteiten van RVS Noord, onder andere voor de zetmeelindustrie, medische industrie, chemie, voedingsmiddelenindustrie en verpakkingsindustrie. Doordat RVS Noord een pietje-precies is in alle aspecten van het productieproces, werken ze aan bijzondere constructies. Op de website staan diverse projecten voor hydro cyclone filters en centrifuges voor de zetmeelindustrie, apparaten en liftombouwen. Centraal in elk aspect van het interne proces staat het leveren van topkwaliteit. Dat is ook precies wat de klantengroep van RVS Noord van het bedrijf vergt, ongeacht of het nu gaat om kleine precisieonderdelen, halffabricaten, grote onderdelen of complete constructies voor de apparatenbouw, machinebouw, of de assemblage van een complete RVS installatie. Rudolf Mastebroek licht toe: “Om topkwaliteit te waarborgen stellen we hoge eisen aan ieder aspect van het werkproces. Voor onze klanten komt het op fracties van millimeters aan. Daarom houden we vinger aan de pols bij iedere stap in het werkproces. Alleen dan ben je ook daadwerkelijk in staat om te voldoen aan de hoge normen die door onze klantgroepen worden gesteld.” De vaktechnische inhoud van het werk door RVS Noord brengt de medewerkers door heel Europa. “In veel gevallen zijn de constructies zo specifiek, dat onze medewerkers een apparaat op locatie assembleren, installeren en inbedrijfstellen.”


Maatwerk en seriematig werk


“Naast maatwerk voeren we ook seriematig werk uit,” vertelt Rudolf. “Ook daarvoor is het bijzonder praktisch dat veel werkprocessen in eigen huis beschikbaar zijn.” Korte levertijden zijn beter te realiseren als bewerkingen in eigen huis plaatsvinden. “Momenteel voeren we seriematig werk uit voor de productie van RVS drinkbakken en halffabricaten. Op de website en via LinkedIn delen we deze projecten om te laten zien wat RVS Noord in huis heeft aan kennis en ervaring.”

RVS voor industriële toepassingen


Meer dan 80% van de opdrachten die RVS Noord uitvoert is voor de apparatenbouw. Daarnaast heeft RVS Noord jarenlange ervaring met het bouwen van tanks, machines en liftombouwen. “Voor diverse liftfabrikanten is RVS Noord al jaren selected partner. In Leek wordt de liftbekleding, de muurkap, uit RVS vervaardigd en gemonteerd op locatie. Voor apparatenbouwers in de zetmeelindustrie voeren wij ook service en onderhoud aan de installaties uit die door RVS Noord zijn geleverd.” Het maakt duidelijk dat er hier in Leek een pareltje voor roestvast staal gevestigd is.


 

Opleidingen en cursussen


RVS Noord vindt het belangrijk om te zorgen voor een open, eerlijke en veilige werkomgeving. “Deze eerlijkheid en nuchterheid passen we ook toe naar onze leveranciers en klanten. Groeien doen we door vaktechnische opleidingen en cursussen. Zo zijn onze lassers echte specialisten en in het bezit van lascertificaten.” RVS Noord is gecertificeerd conform ISO9001:2015 en VCA*2008/5.1.


 

Regionaal en internationaal


RVS Noord, voorheen RVS Leek, is in ruim 35 jaar tijd uitgegroeid tot een begrip in de verwerking van roestvast staal. In opdracht van bedrijven door heel Europa bewerkt het bedrijf RVS voor de constructie van apparaten, machines, tanks en ook liftomkleding. Het afgelopen jaar stond voor RVS Noord in het teken van interne ontwikkeling en groei. Naast de nieuwe naam en huisstijl wordt er momenteel gewerkt aan de realisatie van een nieuw kantoorpand en uitbreiding van de productiehal op de huidige locatie van RVS Noord.
RVS Noord is regionaal en internationaal actief. “We werken voor engineeringsbureau’s, apparatenbouwers, machinefabrieken en andere opdrachtgevers in heel Nederland. Maar de RVS-producten van RVS Noord zijn over de hele wereld te vinden. Als je daar even bij stilstaat, ja, dan ben je trots op het werk dat we voor onze klanten uitvoeren.”
Wilt u meer informatie? Neemt u dan contact op met RVS Noord via 0594 677 030 of verkoop@rvs-noord.nl.


 Nieuwsbrief

Schrijf je hier in voor de wekelijkse Nieuwsbrief en blijf op de hoogte van alle niet te missen ontwikkelingen in de Aluminium Roestvast en Staal branche!

Velden met een * zijn verplicht