Go to top

RVS Finish is uniek met Fine Finish®

RVS Finish in het Brabantse Bergeijk is al jarenlang een begrip voor keramisch- en glasparel stralen, slijpen, polijsten en cleanroom reinigen van RVS producten. Maar ook voor bewerkingen als beitsen en passiveren, trommelen en afwerkingen van lassamenstellingen kun je er terecht.
Maar het neusje van de zalm is Fine Finish®, een eigen ontwikkeling om met glasstralen een ruwheid van 0,4 RA te behalen.

Wim de Grood


RVS Finish bestaat sinds 2003 en behoort tot de top 3 van Nederland


In de periode tot nu is het bedrijf uitgegroeid van twee man personeel tot de twintig mensen die er nu werken en van twee straalcabines tot vier grote straalcabines waar met twee man tegelijk gewerkt kan worden. Daarnaast is er een grote slijpafdeling bijgekomen en een flinke cleanroom voor het reinigen en afmonteren van producten. Thans beschikt RVS Finish over een vloeroppervlak van in totaal 2.500 m².

Onderscheidend

 
Bedrijfsleider Driek Brouwers zegt, dat RVS Finish zichzelf niet alleen in alle bewerkingen onderscheidt: “Maar veel meer ook door onze snelle levertijd en de constante kwaliteit die wij leveren. Van onze klanten begrijpen we, dat we wat dit betreft echt uitzonderlijk zijn. Daarnaast hebben wij een uiterste leveringsbetrouwbaarheid en zijn wij heel flexibel. Bovenal geldt: afspraak is afspraak. Waar wij echt uniek mee zijn is onze Fine Finish® methode, een straalmethode waarmee wij een hele lage ruwheid kunnen halen.”

Fine Finish®: Paradepaardje van RVS Finish


Volgens Driek Brouwers is RVS Finish uniek met het Fine Finish® proces: “Dit is een straalmethode waarmee wij een hele lage ruwwaarde kunnen bereiken.
Dit is een droog proces. Daarmee kunnen wij een ruwheid met een 0,4 RA-waarde halen. Dat kan wereldwijd verder helemaal niemand. Een paar jaar terug hebben wij samen met onze partner, Holland Mineraal, onderzoek gedaan naar een manier om producten veel gladder af te kunnen werken door middel van stralen dan voorheen. Natstralen is ook een mogelijkheid, maar dat is een kostbaar proces. Dat komt, omdat daar naast het stralen ook het reinigen, afspuiten en het drogen bij komt. Dat proces duurt veel langer. Wij hebben onze installatie zo kunnen veranderen, dat wij met een droogstraalmiddel kunnen stralen en toch die hoge waarde van ruwheid kunnen halen en dat ook nog eens in een kortere tijd. De kosten voor het Fine Finish® liggen daardoor een factor drie lager dan bij natstralen. Steeds meer bedrijven, bijvoorbeeld uit de levensmiddelenindustrie, ontdekken de enorme voordelen hiervan. Hun producten worden met dezelfde ruwheid afgeleverd als voorheen met natstralen.”

Meer technieken in huis Clean room reinigen


RVS Finish beschikt over een ultrasoon-reinigingsinstallatie met baden van 120 liter, waardoor een grote range aan producten volautomatisch gereinigd kan worden. In de baden ingebouwde controlemeters controleren voortdurend de kwaliteit van de vloeistoffen en waarborgen zo een constante kwaliteit. Opdrachtgevers uit diverse branches laten bij RVS Finish hun producten professioneel, snel en tegen een scherp tarief reinigen. Tevens kunnen producten Grade 4 cleanroom verpakt en gelabeld worden. Onder andere producten voor de elektronica, semiconductor en medische industrie vereisen een dergelijke behandeling. Gestraalde producten worden, indien gewenst, gereinigd met osmosewater, om ze vervolgens stof-arm te verpakken. Door deze werkwijze wordt een schoon en stofvrij product gegarandeerd. Immers Perfectie is de norm.

Slijpen


De afdeling slijpen van RVS Finish is in de afgelopen tijd uitgebreid met 800 m². Bedrijfsleider Driek Brouwers daarover: “Daardoor hebben wij ons machinepark sterk kunnen uitbreiden. Je moet dan denken aan slijpmachines met meerdere banden achter elkaar. Hierdoor kunnen wij de productietijd aanzienlijk verkorten.
Producten, maar ook complete machines en trechters kunnen nauwkeurig geslepen worden op elke gewenste ruwheid, volgens klantspecificaties en volgens voorgeschreven normen. Rapporten om de behaalde ruwheden aan te tonen, worden op verzoek meegeleverd. Afmetingen spelen bij RVS Finish geen enkele rol. Ons team en machinepark zijn er op ingesteld: op onze halfautomatische slijptafels kan ieder product behandeld worden. Dankzij meetapparatuur kunnen wij onze kwaliteit waarborgen en zorgen dat deze constant blijft.”

Meerwaarde als Premium partner


Naast de al genoemde markt van de levensmiddelenindustrie bedient RVS Finish onder meer ook de machinebouw, de megatronica en wat Driek Brouwers noemt de esthetische wereld zoals bijvoorbeeld de productie van tuinmeubelen van RVS die een bepaalde uitstraling moeten hebben. Bestaande en potentiële klanten zijn van harte welkom bij RVS Finish om zelf te zien hoe het daar werkt. Driek Brouwers legt uit waarom RVS Finish zo werkt: “Op een beurs zie je vaak wat foto’s en een filmpje. Bij ons op de werkvloer kun je precies zien hoe een bepaald product wordt bewerkt. Daar zijn we heel open in. Bovendien willen wij echt samenwerken met klanten. Door mee te denken en het aanbieden van oplossingen denken wij zo een meerwaarde te kunnen toevoegen.
Wij willen echt meedenken met klanten om zo te komen tot kostenbesparingen. We geven zelfs klantspecifieke workshops, zodat de klant bij ons zijn product zelf kan afwerken. Zo willen wij een toegevoegde waarde zijn.” RVS Finish heeft het volste vertrouwen in de toekomst. Ontzorgen van de klant is hierbij het motto. Perfectie is daarbij de norm, zonder dat scherpe marktconforme prijzen uit het oog verloren worden. Want bij RVS Finish hoeft aan een hoog kwaliteitslabel geen hoog kostenplaatje te hangen. n

www.rvsfinish.nl

info@rvsfinish.nl


 

Nieuwsbrief

Schrijf je hier in voor de wekelijkse Nieuwsbrief en blijf op de hoogte van alle niet te missen ontwikkelingen in de Aluminium Roestvast en Staal branche!

Velden met een * zijn verplicht