Go to top

Roestvaststalen componenten voor farma en voeding

Kwaliteitscontroles, zorgvuldige logistiek én snelle levering maken het verschil


Gillain & Co, onderdeel van Heleon Group, is een vaste waarde binnen de Belgische markt van hygiënische roestvaststalen buizen en componenten voor voeding en farma. Het kantoor en state-of-the-art magazijn van deze distributeur van formaat zijn gevestigd in Aartselaar (België). Door extra aandacht voor kwaliteit, verpakking en transport, én zeer korte levertijden onderscheidt Gillain & Co zich van de concurrenten.


Voor het vervaardigen van hygiënische procescomponenten gelden zeer strenge kwaliteitseisen. Ze hebben een bijzonder glad oppervlak zodat bacteriën zich niet kunnen hechten en het medium kunnen besmetten, met mogelijke gezondheidsrisico’s en claims tot gevolg. Na het verlaten van de fabriek is zorgvuldige behandeling van deze componenten minstens van even groot belang. Onzorgvuldigheid kan leiden tot beschadigingen en oneffenheden waardoor de onderdelen niet veilig meer zijn.

Kwaliteitscontroles


Gillain & Co werkt uitsluitend met fabrikanten die de lat op het hoogste niveau leggen, zowel in productie als logistieke verwerking. Na levering in het magazijn van Gillain & Co in Aartselaar worden de hygiënische componenten onderworpen aan kwaliteitscontroles zoals een visuele inspectie, camera-inspectie en Ra-meting (oppervlakteruwheid). Met een XRF-analyzer wordt de samenstelling gecontroleerd. “Topkwaliteit betekent zuiverheid en bij Gillain & Co is er geen ruimte voor toeval of onzorgvuldigheid”, is het motto van magazijnverantwoordelijke Veerle Aerts.

Hygiënisch lassen vereist voortreffelijke componenten


Gillain & Co controleert zeer streng de maatvoering van de componenten. Hygiënisch lassen vereist veel discipline van de lasser, maar ook de juiste componenten liggen aan de basis van schoon laswerk. Indien de lasnaad niet goed kan worden gemaakt omdat de maatvoering van de onderdelen teveel verschilt, kan procesmateriaal zich ophopen in de oneffenheden waardoor bacteriële groei en besmetting mogelijk is. Gillain & Co levert onderdelen die een las van de hoogste kwaliteit mogelijk maken.


Hygiënische buizen zijn voorzien van beschermdeksels en apart gewikkeld in plastic folie voor maximale bescherming.


Traceerbaarheid


Hygiënische buizen en fittingen zijn volledig traceerbaar. Zowel op het onderdeel als op de verpakking en certificaten wordt alle productinformatie vermeld. Gillain & Co zorgt voor volledige documentatie en documentcontrole. ASME BPE en EHEDG buizen en fittingen zijn voorzien van beschermdeksels en afzonderlijk verpakt in gesealde folieverpakkingen met een etiket met productinformatie. Alle fittingen worden stofvrij opgeslagen op chargenummer in het Kardex-systeem.

Handling with care


Iedere magazijnmedewerker bij Gillain & Co weet dat roestvaststalen onderdelen in kritieke processen terechtkomen en dat beschadigingen, hoe klein ook, uit den boze zijn.  Zowel bij het inschuiven van buizen met de vorklift, het in- en uitladen van componenten in het Kardex-systeem als bij het verzendklaar maken van bestellingen, wordt er altijd zeer aandachtig te werk gegaan zodat krassen of beschadigingen uitgesloten zijn. Hygiënische buizen worden nauwgezet verplaatst met behulp van de zijlader en een brug die over de volledige lengte van het magazijn en de verzendzone beweegt. Ze worden voor verzending naar de klant in een stevige kartonnen koker verpakt en voor grotere aantallen worden houten kisten gebruikt. Verzenddozen worden altijd goed opgevuld zodat de verpakte onderdelen elkaar niet kunnen beschadigen. “Alleen met toegewijde medewerkers kunnen we het hoge kwaliteitsniveau halen dat Gillain & Co nastreeft. Want iedereen is mee verantwoordelijk voor de solide reputatie van onze producten en het bedrijf”, volgens Veerle Aerts.
Buizen worden nauwgezet verplaatst met behulp van de zijlader en een brug die over de lengte van het magazijn beweegt.
 

Op maat van de klant


Wanneer klanten specifieke verpakkings- of leveringseisen stellen, denkt Gillain & Co graag mee. Klanten kunnen bijvoorbeeld hun eigen artikelcodes of referenties mee laten afdrukken op de etiketten waardoor ze tijd besparen en fouten voorkomen. Maar ook op het vlak van voorraadbeheer wordt ondersteuning op maat aangeboden en kunnen ten behoeve van specifieke projecten of klanten afgestemde voorraden worden aangehouden.


Farmacomponenten in een gesealde verpakking voorzien van een etiket met alle productgegevens voor volledige traceerbaarheid.

 

Nieuwsbrief

Schrijf je hier in voor de wekelijkse Nieuwsbrief en blijf op de hoogte van alle niet te missen ontwikkelingen in de Aluminium Roestvast en Staal branche!

Velden met een * zijn verplicht